В Москва се подиграха основателно, че за руските шпиони в България няма тайни

София изгони един официално заявен като началник на руските шпиони в България  в качеството му на военен, военновъздушен и военноморски аташе полковник Василий Сазанович. https://www.24chasa.bg/novini/article/9332113

 

 

 

 

 

 

В Москва председателят на комисията по външните работи в руския т.н. парламент Константин Косачов издаде истината. 

“Трудно е да си представим какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България”, каза той, цитиран от Телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС.

 

Няма какво да се добави към това имперско откровение. ( Цинично) прав е. Защото за руските “дипломати” в България наистина няма тайни. Те са си тук като у дома, в който се настаняват като окупатори на 5 септември 1944 година.

9 мнения за “В Москва се подиграха основателно, че за руските шпиони в България няма тайни”

 1. Москва се разгневи: София подгрява градуса на русофобската истерия
  Руски сенатор се чуди “какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България”

  Да, хем цинично, хем комично е изказването на “сенатора” К.Косачов 🙂 който се папуни с очилцата над змийските си очички и размахва пръст, сякаш говори на Лукашенко или на Додон. Доколкото знам, Русия няма Сенат и сенатори като САЩ. Руският пЪрламент (от пърлама) има Държавна дума (нещо като долна камара) и Съвет на федерацията (нещо като горна камара) и там няма сенатори, а само статисти, козли отпущения, от които нищо не зависи, защото решенията взема еднолично Путин.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-moskva-se-razgnevi-sofiya-podgryava-gradusa-na-rusofobskata-isteriya

 2. В България РУСКИ шпиони няма и което е по-важното……….. НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.

  В БГ има СЪВЕТСКИ НАДЗОРНИЦИ, т.е. това са обучени СЪВЕТСКИ кадри, които надзирават работата на поставените лица на държавна служба (без значение коя).

  Според правописния речник се пише ПОДставени, но у нас тези кадри са ПОСТАВЕНИ – демек назначени официално от НАШЕТО правителство, които изпълняват НЕофициално задачи в интерес на ГРУ. Разбира се не всички държавни служители са такива. Само нЪй-заслужилите…………

  Например: Велизар Шаламанов, като началник на МО, преди години коментира, че ВСИЧКО което се случва в МО, в рамките на 30 (ТРИДЕСЕТ) минути вече се знае в Москва.

  Сега, при министърът с главно “М”, наследственият офицер от ДС – АГЕНТ Иван как е……….. Вижте му само държавните поръчки…….. и сами се сещайте…………

 3. САЩ поставиха в черния си списък компании от Германия, Франция, Русия, Италия и България
  Ограничава се достъпът на компаниите до американски технологии от висок клас

  “В текста, цитиран от ТАСС, се посочва, че руските компанини Космос комплект и Совтест комп, българската Мулти Технолоджи Интегрейшън Груп и свързаните с тях лица Димитър Димитров, Иляс Сабиров, Мариана Гаргова и Милан Димитров са изброени в списъка “въз основа на опити за придобиване и реекспорт на продукция от американски произход за дейности, противоречащи на интересите на националната сигурност и външната политика на САЩ”.

  https://faktor.bg/bg/articles/sasht-postaviha-v-cherniya-si-spisak-kompanii-ot-germaniya-frantsiya-rusiya-italiya-i-balgariya

 4. Традиция е да гоним руски агенти, но още ли ремонтираме бойните си самолети в Русия

  Николай Ненчев:
  “…Та, реторичният ми въпрос е: българските служби ли са разкрили руския агент на ГРУ, или са получили информация от чужди служби и са били принудени да действат под натиск!? И между другото да попитам още ли ремонтираме самолетите си в Русия?”

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-traditsiya-e-da-gonim-ruski-agenti-no-oshte-li-remontirame-boynite-si-samoleti-v-rusiya

 5. В потрес съм след днешното излъчване на “Документите” с участието на “свръхексперта” по американските избори Огнян Дъскарев. Жалка махленска история, предназначена за наивници и поредно свидетелство, че Кремъл още не може да преживее загубата си!
  Колко предвидливо, макар и закъсняло (според мен) беше публикуването на поредицата на Александрина Пендачанска за руската червена нишка в житието на Тръмп в “Дневник”!

  Питам се КОЙ принуди Антон Тодоров да устрои този жалък спектакъл за българския зрител? И кой ще му вярва и ще се интересува от предаването след подобна излагация! Май го “изгърмяха”!

 6. Днес цял ден по улиците на София респектира гражданите и гърми с двигателите си страховита глутница от “дядомразовци” на мощни мотори.
  Но софиянци не изпаднаха в овче умиление, защото разпознаха контингента и добре знаят, че това не са “добрия дядо Коледа и помощниците му”, а злите български продажници, последователите на нощните вълци на Путин. Глутницата беше демонстративно пазена от полицейски коли.

 7. Елитите! Елитите и пак елитите. През “турско” руснаците и всички околни градяха свои послушни елити сред българите. Благодарение на “турската” власт българите сами започнаха изграждането на истински български елит, който бе подложен на преследвания от всички, но оцеля и след освобождението постепенно израстна в български национален елит, който работеше за България, в тежки условия на борба с “елитите” отгледани и отглеждани от враговете на България. Голяма роля за това изиграха монарсите ни, Стамболов, демократичното ни устройство и европейското образование. Затова първата задача която савеЦките окупатори поставиха на своя шпионски “елит”в България бе да бъде унищожен физически българския национален елит. И те го изклаха буквално. Целия патриотичен елит на нацията беше изтребен, без тези които успяха да избягат на запад. Не “фашистите”, не “нацистите”, не антикомунистите, не извършителите на престъпления.
  Те изтребиха няколко поколения елитни българи израснали и възпитани в любов към България! След 1944 – 1960 от елита на България не останаха и стотици, които бяха смачкани “бивши хора”. Техните деца също.
  Създаден бе руски “елит” – Калфин, Първанов, Петков, Радев и повечето от тия които ни се навират от екраните и медиите са типични представители на този небългарски неелит. Ето и Борисов си признава че “Русия му е в сърцето”. От 1944 до сега България е окупирана от този руски “елит”, който няма интерес от създаването на Български Национален Елит, защото ще се яви контрапункт на камуфлираната руска чрез русофилството им политическа и икономическа власт. Руският “елит” в България е проклятието на България! Сиромашията и простотията ни идват от Русията им и те са горди да работят за това.
  Как тогава можем да си и помислим дори, че този руски/а това значи и просръбски, прогръцки, антимакедонски, антидемократичен и антиевропейски/ “елит” управляващ вместо Путин България, ще го е грижа да създава пробългарски национален елит в Македония?? Те не го създадоха, не го създават и сега, те няма да създадат такъв нито в България, нито в Македония, нито сред диаспората ни по света.
  Докато Те са на власт България ще бъде жалка, окупирана, колониална държава, чиито национален ресурс се източва към метрополията и – окупатора Русия.

 8. А-хаа , Кой го принуди ? За късмет , имам отговор .
  Същият , дето го накара да се подпъхне под дебелата кожа на “Шайка”-та и оттам , бранейки самоотвержено АлиБаба-то й за прикритие (например от някои заблудени българи които основателно , но незаслужено Го обвиняват в това че не знае кой на кого е обявил война на 5.09.1944 , макар че и старите учебници по история го знаеха . Между другото , как ли се чувства класната Му от Банки , дето Го фалеше в началото че бил много умен , учен и залатен медалист ?), да ерозира изотвътре лакомия й организъм до пълно предизборно разкапване .

  И още . За принудата . Помните ли как реагира Петко Георгиев през 1992-93 (доста време мина) , когато представата му за свободна журналистика се сблъска с тази на новото ТВ-ръководство , назначено очевидно с нови цели и задачи ?
  Започна си предаването , поздрави зрителите , каза им че е последното , каза и защо . След това им благодари и се сбогува . После угаси лампите в студиото , стана и си тръгна . Толкоз . За има-няма пет минути .
  Разбира се напусна не само той . Сещам се и за Сашо Диков , но за пример не щъ да го давам .
  И “Още” май приключи по същия начин , но явно не съм бил пред телевизора и затова споменът ми не е ясен .

  Тогава бавно започна това , което познаваме днес на 111-тото си място .
  Първо леката нощ стана “спакойна” , после бързата помощ стана “спешна” , а дъждът заваля в “европейската” русия …
  Възможно е да досаждам вече по въпроса и затова спирам . Но си е така . И не е маловажно .

 9. @SMS:фактите показват,че преди всяко гонене на руски шпиони,български изменници/Малинов/има срещи на Борисов или Гл.прокурор с американски служби или с посланника .Мисля,че не е просто съвпадение,освен това,информацията за предадени секретни данни за Ф16-блок 70 е дошла от Русия и от там тръгва разплитането на чорапа,та до Милушев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.