Провалената Швеция и успешната Русия – два свята, единият е руски

Практически по едно и също време шведският крал Карл Густав ХVI и руският цар Владимир Владимирович I дадоха оценка на изминалата година от гледна точка на борбата с китайския вирус.

Шведският крал определи в телевизионно обръщение противодействието на вируса в монархията като провал. Самата 2020 година той окачестви като “ужасна” заради пандемията. Шведското правителство пое отговорността за заразяването на хора в домовете за възрастни.

Руският самодържец, който не пое никаква отговорност за каквото и да било лошо в държавата му, се скъса по време на годишната си т.н. пресконференция да хвали монологично успехите на Русия, която тя рано е реагирала на вируса, овладяла го е, справила се по-добре от другите, първа изобретила ваксина срещу него и пострадала от пандемията икономически по-малко от развитите икономики. Така, че според Цар Путин, в Русия всичко е наред, не е като в провалената Швеция през “ужасната” година.

Както се казва в онова стихотворение на Маяковски, прославящо съветския паспорт : “четете, завиждайте, аз съм гражданин на Съветския съюз “ ( където, както никъде другаде, “така волно диша човек”, според съветската песен от времето на големия терор в съветска Русия в края на 30-те години на миналия век ).

Както гласеше вицът, “филмът не е шведски, а съветски”.

И един риторичен въпрос с български адрес: на шведския крал или на руския цар ви прилича в този контекст нашият владетел Бойко Методиевиеч, който отговаря само за успехите в България?

При такава драстична разлика между двете държави се полага да ожалим горките шведи и да завиждаме на поголовно щастливите руснаци. Светът вече ще гледа по-благосклонно на руската тройка, отколкото на шведската. Още повече, че в руската има и кон, както гласеше друг виц от недалечното минало, илюстрирано от долната снимка.

 

9 мнения за “Провалената Швеция и успешната Русия – два свята, единият е руски”

 1. Критикуват Тръмп, че е мълчал за руската кибератака

  “…Новоизбраният президент Джо Байдън изрази безпокойство, докато сенаторът Мит Ромни критикува Белия дом за мълчание по темата. Ромни също говори за “неадекватна” американска кибер защита и критикува администрацията на сегашния президент Доналд Тръмп за “неоправдано мълчание и бездействие” по въпроса.”

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-kritikuvat-tramp-che-e-malchal-za-ruskata-kiberataka

 2. Шпионинът Василий Сазанович е ръководел операциите на ГРУ у нас, събирал информация за плановете на НАТО на наша територия

  Полковникът е ръководил в оперативен план дейността на изгонените през септември т.г. руски дипломати Сергей Николашин и Вадим Биков

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-shpioninat-vasiliy-sazanovich-e-rakovodel-operatsiite-na-gru-u-nas-sabiral-informatsiya-za-planovete-na-nato-na-nasha-teritoriya

 3. Изгонен по заповед от Путин и Борисов с нежелание изпълнява заповедта

 4. има ли връзка срещата на Борисов с Н.Пр.Херо Мустафа преди 3-4 дена с изгонването на руския шпионин и обявяване под сурдинка за негов български информатор срещу заплащане.

 5. По тази логика Р.Радев прилича на шведския крал, ти да видиш…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.