Борисов спази едно свое обещание – това е новината на годината

По традиция в края на годината се правят обобщения за най-важното, което се е случило ( и ) в политиката. В този смисъл събитието на 2020-та е фактът, че поне веднъж премиерът Борисов си спази обещанието и се оказа, че е казал истината.

Не за това, че наистина иска да променя конституцията. Видя се, че не иска, когато собствените му ( в буквалния смисъл ) депутати гласуваха единодушно против това фалшиво намерение.

Не за това, че би подал оставка, ако въпросното обсъждане на фалшивия проект за нова конституция започне в този парламент. Видя се, че този трик за отлагане на раздялата му с властта почива на преднамерена лъжа. Както обикновено.

Не за това, че на 21 декември щял да отвори държавата. Видя се, че трябва я държи затворена след рекордите по смъртност от пандемията в държавата Му. 

Не за това, че сме щели да имаме връзка с интерконектор, чрез който да получаваме газ, различен от руския. Видя се, че няма да стане и тази година и не му се вижда пусковият срок на хоризонта дори и през 2021-ва.

Примери има още, но те не са “интересни”. То е като изтъркания журналистически лаф: обичайно е куче да ухапе човек, но обратното е новина.

Ето защо Борисов произведе новина, изпълнявайки едно свое обещание. Пред Путин, който му се скара, че не се старае достатъчно. Борисов направо му се обиди. Обеща да приключи бързо българското трасе на  руския газ. Запретна ръкави, прекръсти се и се закле с вдигнат юмрук, че това подозрение е неоснователно.

 

 

 

 

Един от неговите официози отбеляза още година по-рано в заглавие, че България, т.е. Борисов, е пожелала отново газова прегръдка с Русия. https://m.24chasa.bg/region/article/6892191

 

 

 

 

Борисов не само сдържа думата си, но и рапортува преди края на 2020 година с предсрочно изпълнение на обещанието си да помага с всички сили за осъществяване на кремълската мания да бъде душена непокорната Украйна с московската газова примка .

Както се вижда, когато наистина иска, Борисов може да казва истината и да се придържа към обещанията си. Ето това е новината на отиващата си 2020 година.

Да си пожелаем да ни обещае за Новата година светло бъдеще, т.е. да изпълзим извън неговата сянка. Може пък да сдържи и това обещание. То е напълно изпълнимо. Стига Путин да му нареди да освободи мястото за нов свой проект – може отново да е турски като “Балкански поток”, както се видя от изявлението на евразийския му колега Ердоган, подкрепил открито русофилската партия ДПС.

3 мнения за “Борисов спази едно свое обещание – това е новината на годината”

  1. Загубите от Южен поток са над 10 милиарда! И няма как тези милиарди да се върнат , т.е. това са 10 милиарда ЗАГУБИ за бандитустанът – НРБ!
    бокоТИКВАТА подари тези 10 милиарда на своят гасударин-Путлер, НАЛИ!
    Долу банкянскиЯТ, МУТРОмилЮционеропитек-бокоТИКВАТА!
    – ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.