Гешев и сбъднатата мечта на българския овчар

В сайта на “Дневник” е публикуван колаж от направени през отиващата си година изказвания на главния прокурор Иван Гешев. Видеото е наречено “Автопортрет”. Завършва с разказан като притча от Гешев виц за разликата между английския и българския овчар. Разликата между тях е в това, че английският овчар иска да стане най-добрия овчар в Англия, а българският овчар иска да стане министър-председател.

Бинго!

Това прозрение на главния обвинител, което наистина има качеството на автопортрет, напомня на вица за арменеца, който скучаел във влака и решил да заговори мълчаливия евреин в купето. Избрал за начало да му съобщи, че “едно наше момче стана свещеник”. Евреинът вдигнал рамене: “какво от това”. “ Как какво от това, може да се издигне до епископ”, взел да наддава арменецът. “Какво от това”, отново реагирал евреинът. “ Ама след това, току-виж, станал кардинал” , продължил разгорещено арменецът. “Какво от това”, упорствал евреинът. “ И папа може да го изберат”, повишил тон арменецът. “Какво  от това”, равнодушно промълвил евреинът. “Абе, ти какво искаш, Господ ли да стане”, ревнал вече арменецът. “ Едно наше момче как стана”, спокойно отвърнал евреинът.

А случаят с овчарите у нас е като в притчата на Гешев: самият той се самоопределя като “инструмент на Господа”, а водачът на стадото избиратели отдавна заявява, че над него е само Господ. Не ми е смешно, но не ми остава друго, освен да иронизирам.

3 мнения за “Гешев и сбъднатата мечта на българския овчар”

  1. Ангел Кунчев обясни можем ли да се ваксинираме с руската ваксина и каква голяма беля може да стане
    “Ако искате руска ваксина, трябва да отидете да си я направите в Русия!”, разясни Кунчев.

    https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/angel-kunchev-obyasni-mozhem-li-da-se-vaksinirame-s-ruskata-vaksina-i-kakva-golyama-belya-mozhe-da-stane_news788580.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.