Байдън бил казал нещо, което не е казал, но пък Иво Инджев го бил казал

По принцип не бих реагирал непременно на грешка, свързана с цитиране на мои думи. Че кой съм аз, че да демонстрирам Аз!

След участието ми в предаването “Лице в лице” вчера, 22 декември, съм преразказан по следния начин в сайта на БТВ:

“…победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ е прекършила една тенденция. Когато тя завладя и Щатите, нещата вече изглеждаха необратими, допълни Инджев.

Относно Русия той цитира едно изказване на Байдън: „Манията за ваксини води до купони за хляб“, и обяви, че в Русия вече се говори за купони за храна и за водка”.

https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/ivo-indzhev-pandemijata-beshe-lakmus-za-tova-koj-koj-e-v-svetovnata-politika.html

Не съм казал нищо подобно в частта за ваксините, съотнесени към купоните ( в Русия). Споменах за наистина прословутото ( за онези, които се интересуват) афористично изказване на Джо Байдън. Според него манията за величие на Русия винаги приключва с купони за хляб. 

Публикувам отново споделената на глас мисъл на Байдън с негова снимка, придружена с руски текст, та да ме разберат и онези, за което това е “едно изказване”.

 

 

 

 

И, да, казах също, че това негово заключение започва да звучи пророчески на фона на съобщенията, че в Москва наистина обсъждат въвеждането на купони за социално слаби. Включително за водка в края на тази година.

Проблемът не е в някаква предполагаема докачливост на моя скромнст. Мен “кучета ме яли” отдавна. И не много случайно.

Не настоявам да бъда цитиран дословно в едно резюме. Но работата е там, че с подобно (  меко казано ) преиначаване на думите ми, сложени в устата на новия американски президент, е вкарано ума на читателите внушение за малоумно твърдение на Байдън. Инжекцията с отровата на лъжата е бита от трибуната на водеща(та) българска телевизия.  Изгледа като проява на глупост за онези, които повярват. За да не кажа като резултат от “деменция”, в каквато озлобените привърженици на Тръмп го Байдън.

Току виж тази заблуда зарази плагиатстващи редакции и аз се окажа разпространителят на заразния лъжовен вирус!

Маркирам случая тук. Не се обаждам в БТВ , за да се моля за корекция. Богатият ми опит подсказва безсмислието на подобно упражнение.

Наясно съм, че без да представям медия, агенция, партия, институция, самата Власт и т.н., а само себе си, не мога да “трогна” и да накарам някоя голяма медия да реагира или да коригира ( каквото и да било) – макар това да е в нейна полза от гледна точка на доверието на потребителите на продукцията й. Дребен съм им на големите, които предпочитат да разпространяват глупости ( и лъжи), отколкото да си го признаят чрез тяхното редактиране по мой сигнал.

В края на краищата и до днес се оказвам селският идиот, който откликна самотно сред множеството от дипломати, депутати, министри, десетки журналисти и мастити политолози ( един от които седеше до мен ) на абсурдното твърдение на премиера Борисов по време на международна конференция в София през 2012 година, че ( Царство) България е обявило война на СССР. 

Не е чудно, че 4 години по-късно Борисов повтори демонстрацията на своето невежество със същото дебилно твърдение – този път в чужбина. И отново последва тишина след самотния ми протест. https://ivo.bg/2016/07/12/рецидивистът-борисов-отново-обяви-во/

Наскоро се обадих добронамерено в една медия, за да обърна внимание, че не е вярно написаното в техен текст, според което Сеул е столица на Северна Корея. Получих благодарности. Фалшивото твърдение така и не беше поправено след това. Проверих. Оказа се, че фрапантната грешка е плъзнала и в други сайтове. Преписват се взаимно и безкритично.

“Аз казах”, казвали индианците, когато искат да сложат точка на един разговор. Онези, които са чели само “Винету”, няма да ме разберат. Разчитам на останалите.

 

13 мнения за “Байдън бил казал нещо, което не е казал, но пък Иво Инджев го бил казал”

 1. BTV все повече и повече се похихихихекимянчва.
  Който разбрал – разбрал.

 2. Безкрайно уважавам професионализма независимо от идеологическите си пристрастия. Убеден съм. че за огромното мнозинство от гилдията Иво всяка негова дума се посреща на нож и им действа кат червено на бик. И понеже. обаче, защото освен. че ги гони ужасяваща посредственост в огромното ом мнозинство ги мързи, та две не видят се дънят на мах. А толкова малко се иска. Да пуснат записа и за да не се излагат пак. Ами ако Стопанинът на Блога НИ бе решил да коментира предишната първа новина в руските медии преди “гащите на Алексей Навалний”. Иде реч за заснетото ръко блудство на звездата на Зенит и “сборная” Дзюба. Трябваше ли за доказателство при евентуален коментар в студиото да се демонстрира и “нелегалното” видеоклипче.
  Ай сиктир и ДГД (Да Го Д…..) БОКЛУЦИТЕ!

 3. И на мен веднага ми направи впечатление фалшификацията в преразказа на казаното от Иво Инджев, защото знаех оригиналния цитат. Изключително тежка “грешка”, ако може да се окачестви по този начин безсрамната съвсем умислена лъжа.

 4. Да, БТВ отдавна се е “похихихикемянчила”, както казва Българин, и нищо чудно след време да махнат цитирания линк или направо цялото интервю, да отрекат, че е имало подобна умишлена дезинформация (“неточното” цитиране на думите на Байдън, че ” манията за величие на Русия винаги приключва с купони за хляб”) Ох, как да я цитираш дословно тази неоспорима истина за “величието” и купоните! Толкова е болезнена за братушките!?
  Затова няма да е лошо линкът да “се свали” ( има разни програми) и да се запише на личен носител като доказателство. 🙂

 5. Гледах Ви, защото не повярвах на анонса, че ще участвате. Много жалко, вопиюща некомпетентност (дано)?. 🙁

 6. Не им трябва Байдън да им го казва това за купонния финал на манията за величие. По-възрастните си спомнят, а младите предстои да видят! В България, слава Богу няма гладуващи в момента, но всички помним споЛукановата зима и празните витрини! Кой го казва, защо го казва е без значение, но е факт, че купоните са конвулсия , агония на едно недалновидно управление. Някой ексклузивен фабрикант на фейкнюз се опитва да измести фокуса на аудиторията от действителната мизерия на купонната действителност към това дали го е казал Байдън, дали си го е помислил, дали го сънувал, или му го е предрекла петричката пророчица. Ай сиктир, драги консуматори на фейкнюз!!! Та ние го преживяхме това! Не беше готино! И не е нито Байдън, нито Инджев този, който ги клепа, копелетата гадни! Още през миналия век бяха наясно

 7. и както казал икономът;”комуняги,сър”.

 8. Вчера един голям българин имаше рожден ден. Да е жив и здрав! България, за която той даде силите си да сане истински свободна и европейска държава!
  Честито Рождество Христово!

 9. Бе ге телевизор не гледам, но напоследък чувах, че бтв-то взело по-верен курс!? Е, вече го върнаха в калния руски коловоз. Пратили нов политкомисар от чехия… Точно навреме за началото. ( за титаничната борба на статуквото за оставане)

 10. Свободата на словото е нож с две остриета и българската журналистика е на път да се самоубие поради неправилна употреба. Все повече се съмнявам, че проблемът е само в Пеевски 🙁

 11. Не е нужно човек да е озлобен, още по-малко пък привърженик на Тръмп, да види, че нещо не е съвсем наред с Байдън и странните му (меко казано) словесни прояви. В ЮТюб е пълно с неподправени примери за това.

 12. към Отвратен от Ангелойко:

  Като атакувате нечии “словесни прояви” дайте конкретен цитат, защото аз не съм чул и едно странно нещо от него! Изказването му, че всеки напън за величие на русия завършва с купони за хляб, намирам за изключително точно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.