Честито Рождество на Хората

Рождество Христово е днес!

Добрите хората си разменят добри пожелания. Става дума за хората, защото има и друг вид двукраки…

Горда с простащината си, една очевидно пребиваваща в България рускиня, която яде български хляб, ме “поздрави” днес с “изрод”, “ Иуда” и ме заплаши с “божия кара”. “Кара” на езика, който се говори в Рим, май означаваше “красавица” . Така че не ме е страх от проклятията на руски вещици, които ме кълнат навръх Рождество. 

Да, знам правилото “ с куче в торба не влизай, с глупаци не спори”. Научил съм го от Йордан Радичков, съседа ми от първия етаж преди много години.

Избликът на злоба и обвинението, че съм ял “руски хляб”, пък сега съм “оплювал всичко руско и всичко свято за българската история и братушките” ( както твърди на развален български някоя си Натали), ми дава повод да напомня нещо по темата за благодарността. Тя е най-видната фалшива новина с десетилетна давност, издълбана върху гранит и изписана със златни букви в центъра на столицата ни върху Монумента на окупационна червена армия МОЧА.

Да, имам нетърпимост към лъжата за благодарността на българския народ за съветската окупация. Поради това я задрасках с цветовете на българския трикольор. 

 

 

 

 

 

А сега за “хляба”.

Какъв хляб са яли синовете на български царе, взимани за заложници в двора на византийски императори като гаранция България да мирува, но което е направило някои от тези бивши заложници добри познавачи на своя византийски враг, сразен след това това от техния меч?

Българският заложник в еничарския корпус Индже какъв хляб е ял, че после е станал страшилище за “чорбаджии и турци”?

Версенжеторикс, национален герой на Франция и днес, какъв хляб е ял като римски легионер, което му е дало познанията да се изправи като вожд на въстанието на галите и да предизвика самия Юлий Цезар?

Яли са същия хляб, като техните поробители. Но са намерили сили да останат верни на корените си и да се обърнат срещу насилниците. Така стана и с някои от българите, изпратени за промиване на мозъците им в СССР. Само че и днес се намират руснаци, които се вбесяват да видят, че има българи, които не желаят да стоят на колене пред тях и дори им оказват съпротива.

Колкото до лъжата за “оплюването” на всичко руско ( че и свято автоматично ), съветското менгеме в мисленето не допуска разпускане по въпроса за “всичко руско”. Щом е руско, значи е хубаво и заслужаващо уважение, така ли? 

И съветската вероломна окупация на България, и концлагерите, и репресиите, и корумпираната им администрация, и лъжливия им самодървец в Кремъл, и агресиите му срещу по-малки народи, и нищетата на огромна част от живеещите в най-богата на природни ресурси държава на света, и опозоряването на спорта в нея като най-дрогирания на планетата, и неспособността й да произведе поне един пример, заради който да я заобича нормален човек в чужбина?

Срещу всичко изброено по-горе и срещу още много други злини се намират руснаци да се противопоставят. Не успяват да победят злото в днешната наследствената Империя на злото Русия, но ги има. Те заслужават чисто човешко уважение. Колкото и да не им се иска на лоялните към кочината на Путин руски “патриоти”.

На българските съмишленици и на тези борбени руснаци, честитя Рождество Христово. Някой ден Съединението ни с тях наистина може да породи сила и у нас. Засега, уви, слабостта към насилието и уважението към силата си остават водещи черти на руския ( управленски) манталитет. Поради което не заслужава уважение, а презрение.

 

 

25 мнения за “Честито Рождество на Хората”

 1. Честито Рождество Христово!
  Весела Коледа и хубаво посрещане на Новата 2021г. на всички приятели и съмишленици!

  Позволявам си по традиция да “подсиля” поздравите си с прекрасното коледно есе на Иво отпреди 8 год. и неговият отговор.

  Сбъднато на Бъдни вечер

  Докато официалните медии правят ретроспекции на катаклизмите, бедствията, убийствата, войните и всякакви други нещастия през годината си помислих да направя нещо като лична „класация” на добрините-без претенция и възможност за изчерпателност. Нека бъде скромен отговор на всички, които са ми подарили внимание, доброта и съпричастност.
  Нима не е „чудо” на Бъдни вечер да получиш силна инжекция доброта от лекар, с когото не си близък, но като разтревожен родител си се обърнал към него за съвет? И вместо съвет, да получиш покана да го посетиш!
  Случи се така, че най-малката ми дъщеря, подражавайки на моите фокуси да „вадя” някакъв предмет от ухото си, загуби в ушенцето си графит от молив. Ами сега? В поликлиниките навръх празника дежурят шепа лекари, а опашките са огромни- само в ИСУЛ в София имало стотина пред дежурния кабинет, което ми гарантираше особена „тиха нощ, свята нощ” на тази опашка, вместо край елхата с децата.
  Един лекар обаче, научил от мен за проблема, извърши интервенцията у дома, където ме покани заедно с малката палавница. Не само не поиска и не взе пари, но и ме изпроводи с бутилка вино, подарък за Коледа.
  „Дреболия”? На фона на земетресенията и наводненията, може би…Но всъщност такива „дреболии” осмислят значението на думата доброта.
  Ако за лекарите, макар и често пъти да са обект на остри социални диагнози с обратен знак поради хроничните проблеми на болното ни здравеопазване, добротата се предполага някак си по дефиниция, какво да кажем за едни…мутри.
  При транспортен инцидент на оживен път, макар и без наранявания на никой от нас, нито една кола не ни подмина. Лекарка спря да предлага успокоително. Други звъняха един през друг на пътна помощ за килнатата ни в канавката грохнала допотопна количка. Но най-дейно се оказа каре дебело врати момчета-типични мутри, както сме свикнали да ги наричаме. Без много приказки скочиха от джипа си и дружно изправиха наклоненото ни возило и като нищо щяха да го закарат до сервиз, както предложиха, ако не беше пристигнала вече пътната помощ. Изпоцапаха модните си дрешки, но не им мигна окото, след което отпрашиха също така безмълвно под благодарните погледи на нашата пострадала компания.
  Няма как да подмина и „случката”, която съм разказвал- за пенсионера, който си даде спестяванията, за да бъдат произведени чадъри с надписа „Течна дружба” за представянето на книгата ми миналата година. Беше прочел за тази идея в блога ми и разбирайки, че тя няма да се осъществи по финансови причини, „спонсорира” една кауза без изгледи и намеци за компенсация и печалба.
  С него станахме приятели. Но какво да кажа за хилядите (наистина хиляди) добри хора, които ми даряват щедра подкрепа чрез обратната връзка за общуване в рамките на блога! Няма как да благодаря лично всеки път на всеки- при тези милиони посещения и десетки хиляди коментари би било доста „трудоемко”. Но ето че имам възможност да се „измъкна” от ситуацията с обобщаващо БЛАГОДАРЯ!
  Изобщо, когато казвам, че вярвам в доброто у хората, макар да пиша като правило за заобикалящите ни злини, имам щастието да го знам от личен опит.
  Пожелавам същото познание на всеки!
  Благодаря за напомнянето, включително в частта за добротата на един лекар, който искам днес да назова: доктор Кабакчиев от “кварталната” ни болница в кв. “Лозенец”, на когото от години доверяваме преценката за здравето на децата ни ( уши, нос и гърло), но с когото не бяхме близки, за да смятам за “нормално” да върши интервенции у дома на връх Бъдни вечер. Впрочем той пригоди един инструмент с подръчни средства, за да достигне до деликатното място в ушенцето на малката Нина. Беше впечатляващо отвсякъде!
  А пенсионерът, да ми е простено от него за “разкритието” ( без негово изрично съгласие), който донесе в издателството спестяванията си за осъществяване на идеята ми с чадърите, е известният на мнозина от читателите в този блог Георги Чунчуков. Така се запознахме и сприятелихме с този пенсиониран учител от Добрич, който не веднъж ми е помагал по различни начини и след онзи случай от пролетта на 2011 г ( вместо аз, по-младият, да му помогна с нещо).
  Тези “малки” лични истории и още много други подобни, крепят личното ми упорство да вярвам, че има смисъл човек да се понапъне не само за свое добро, но и за доброто на Човека.

 2. На г-н Инджев, и на всички съмишленици ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА! Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете добри! Делото ние справедливо и 2021 ще го утвърди.

  СУРВА, ВЕСЕЛА ГОДИНА, ДОГОДИНА, ДО АМИНА!

 3. Честито Рождество!
  Благопожелавам светли и спокойни празници!
  Бъдете здрави!

 4. На “постоянно пребиваващите” (дори и да са родени в България) не си заслужава да се обръща внимание, нито да ни впечатлява казаното от тях, защото, както вече навсякъде по света хората се убедиха, те не са пълноценни човешки същества ! Не обичат и никога няма да обикнат България, не обичат и не уважават българите и затова не полагат усилия да научат езика им. Използат всяка възможност, за да отхапят късове от българската земя, за да я оградят и бетонират. Като кърлежи са се впили в тялото на родината ни, тровят душите на децата ни с нахалството и примитивните си нрави. И не са никакви православни християни сибирските неандерталци, а мракобесни еретици, които още практикуват извратените си езически обичаи, унижаващи духа на истинските християнски традиции.

  Чакам с нетърпение Борисов да се махне най-после, за да започне дълго отлаганият процес на тяхното репатриране обратно във великата ИМ матушка, откъдето са изпълзяли като отровни влечуги и са плъзнали по цивилизования свят. Скоро !!!
  А на всички добронамерени, умни и загрижени за бъдещето на България форумци желая здраве и възвисени (коледни) духовни изживявания!

 5. Честито Рождество Христово г-н Инджев и на всички колеги във форума.
  Абу Али ал-Хусайн ибн Абдалах ибн ал-Хасан ибн Али ибн Сина (Авицена) 980-1037, направил следния опит – взел две агнета и ги затворил поотделно в кошари, хранел ги с еднаква храна по едно и също време и така им давал и вода. Направил така обаче, че до едното от агнетата поставил клетка с вълк и то така че само то да го вижда. С течение на времето това агне залиняло, не наддавало и имало лош външен вид, т.е. Авицена доказал че страха е вреден за организма на животното.
  Г-н Инджев три неща разяждат човешката душа, страха, завистта и зболата, та в този смисъл тази рускиня вече е разядена така като и цялата им държава. Не им обръщайте внимание и бързо се махайте далеч от такива “хора”.
  Желая Ви здраве!

 6. Честитот Рождество Христово г -н Инджев!

 7. Честито Рождество Христово…На всички желая здраве,мир и късмет.
  Колкото до руснаците…сега като им дадат продуктовите картачки т.е.купоните ще се супер.А…и риба ще ядат на корем,че нали Китай отказа да купува руска риба.

 8. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на Г-н Инджев и всички съмишленици ! Бъдете здрави!

 9. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на всички форумци и съмишленици на стопанина и семейството на блога г-н Инджев! Бъдете здрави , късмет и успехи !

 10. Честито Рождество Христово на Иво Инджев, на всички негови съмишленици в блога и на всички истински българи.

 11. Честито Рождество Христово!Да сте ми живи и здрави драги съфорумци.

 12. Честито Рождество Христово и приятно посрещане на Новата година! Здраве и щастие на всички българи! И пълна мобилизация: догодина ни чака трудната и важна работа да изгоним ГЕРБСП-ШАЙКАТА от парламента. Заминe ли си тя, и наташките (ПРП) у нас ще станат по-обрани в наглостта си.

 13. Докато изказва „опасения“ от засилена активност на НАТО покрай западните си граници, кремълският режим тъпче с настъпателни оръжия Кримския полуостров

  От времената на Златната орда и на Иван Грозни коварството, измамата и вероломството неизменно са присъствали в арсенала на руските владетели и военачалници

  Смешен плач: „могъщата“ Руска федерация се стряска от още непроизведени 8 български изтребителя и два патрулни кораба!

  Капитан I ранг о. з. Васил Данов, Атлантически съвет на България

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-dokato-izkazva-opaseniya-ot-zasilena-aktivnost-na-nato-pokray-zapadnite-si-granitsi-kremalskiyat-rezhim-tapche-s-nastapatelni-orazhiya-krimskiya-poluostrov

 14. Честито Рождество на Иво Инджев и фамилия!

  Честито Рождество на всички форимци и читатели на блока на Иви Инджев, дори и на тези, които не го четат! Имам обосновано предположение, че идва време, когато ще се сбъдват прогнозите и Иво ще получава все повече потвърждения на прогнозите си. Ако съм аз, ще кажа “аз нали ви казах”, но за мен изящния изказ не е задължителен. Задават се още по-трудни времена и разделителната линия Русия – Европа ще става все по-дебела.

  Щастливи празници и бъдете здрави!

 15. ЧЕСТИТА КОЛЕДА, късмет и щастие през настъпващата нова година!!!
  изпращам ви линка на най-ценното от всички налични в мрежата интервюта с христо грозев, но то е на руски. би било важно, патриотично действие да се преведе и запише като текст това интервю, защото, повярвайте ми- то е еквивалентно на автобиография в реално време, разказвана от този най-знаменит в света, днес, българин! огромна, предварителна благодарност за този, който го реализира!
  https://youtu.be/qKeP2tf7eO0

 16. Честито Рождество на г-н Инджев и цялата му фамилия.

 17. Честито Рождество на г-н Инджев и на семейството му!

 18. Честита Коледа на г-н Инджев и семейството му, както и на всички четящи и пишещи в този блог!
  Пожелавам им ЗДРАВЕ и ЩАСТИЕ!

 19. Светли Коледни празници и една наистина по-хубава Нова Година на господин Инджев и всички съфорумци!

 20. Честито Рождество Христово, г-н Инджев!
  Пожелавам на Вас, на всички Ваши близки и всички съфорумци
  успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас
  и сбъдване на всичко, за което мечтаем!
  Нека Бог Ви закриля, бъдете благословени и останете здрави!

 21. Честито Рождество, уважаеми г-н Инджев и скъпи съмишленици! Нека има светлина в душите Ви и смелост в сърцата Ви!
  Бог да Ви закриля!

 22. Честито Рождество Христово, г-н Инджев, на Вас и Вашето семейство (със закъснение и извинение)! Бъдете здрави, благослoвени, благополучни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.