Защо Борисов инспектира днес хладилник, вместо топлата газова връзка с Москва

Сега ще ви изненадам с похвална статия за Борисов.

Каквото и да се случи в бъдеще с пренареждането на върха на властта, Борисов ще си остане в историята като уникален Главен инспектор на републиката. Няма как някой да го надмине в инспектирането. Нечовешко е да бъде повторен неговия подвиг.

Той е навсякъде, където се открива нещо в държавата. Маркира го с присъствието си като своя лична заслуга. Като хищниците, които препикават територията си. Но не с вдигане на крак, а като вдига на крак пропагандната си машина да отрази неотразимия му инспекторски чар.

Последно днес инспектира хладилник. За ваксини. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/12/26/4157323_borisov_inspektira_poligona_v_cruncha_i_hladilnik_s/?ref=home_NaiNovoto

 

 

 

 

Не го мързи да инспектира и това трябва да му се признае без ирония. Колко човешки същества биха могли да инспектират навсякъде и винаги нещо или нещичко, което се открива, начева, разкопава като първа, втора или незнайно коя вече копка – от Белене или поляната край Козлодуй до хоризонта, на който продължава да не се вижда митичният интерконектор с Гърция, превърнал се вече в част от българската митология?

Дали ще е търсене на вода край Перник или наводнение другаде, Борисов е там. За пред камерите, но е там. Пътува както никой друг управник. Пътник е!

Обаче и той е човек, както се оказва. Не може да огрее в един и същи ден по едно и също време на две места. 

Например: сръбският му колега Вучич днес се похвали, че са влезли в експлоатация скачените съдове на руско-българската- сръбска дружба. Това е трасето, по което се предава вирусът на руската корупция. То ми даде повод на именувам “Течна дружба” своята трилогия.

Къде беше Борисов, че да се снима и да ни съобщи пръв хубавата ( най-вече за Путин) новина?

Няма го. Този път той се опитва да не дразни американците, които наложиха санкции на руския газопровод. Поради което Борисов избра да инспектира хладилник в Пловдив, за да покаже уважение към пристигналите американски ваксини.

 

6 мнения за “Защо Борисов инспектира днес хладилник, вместо топлата газова връзка с Москва”

  1. Дядо ми е бил инспектор преди 1944 г. и много ми е разказвал за това. От него знам, че “претупана работа” в този вид човешка дейност е да огледаш нещата отвън и да си тръгнеш. Или да се снимаш на место, като в случая с Тиквата. Истинската работа, казваше дядо, започвала след огледа – преглед на документи, разпитване на ръководство и служители и т.н., все действия непосилни за една Тиква. За да инспектираш трябват конкретни познания! От моя гледна точка, той не е инспектор, а фигурант.

  2. Че е пътник, пътник е (в политическия, не в зловещия смисъл)

  3. Не сме справедливи към pусия. Оказва се, че тя имала напредък: “Т.е. тя [pусия] напредна и в тази област – в гарантиране на изхранването на населението”. ( Васил Василев, БСП-ТВ, 23-та минута от видеото: https://bstv.bg/news/ne-se-strakhuvai-s-vasil-vasilev-14-12-2020 ).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.