Епитафия за 2020-та

 

 

Отивай си година стара,

за да настъпи по-добра.

Когато тиква няма да ни кара

с джипката към пропастта.  

2 мнения за “Епитафия за 2020-та”

 1. ОК,оптимистичната епитафия става!
  но как вие, толкова опитен, образован, умен и смел българин, съзирате основание за оптимизъм?
  прекрасно е, че го имате, защото поне е здравословно! и е удивително лично постижение!
  уви, за мен е невъзможно. виждам подгизнала от руски рубли страна и перверзно – вечно надуп..ено към москва население. подкупените мога да разбера, те са ясни, но надуп..ените са направо перверзници- правят го дори без пари! нито едните, нито другите някога ще прочетат великолепните ви книги, г-н ИНДЖЕВ!
  моментът е такъв, че бях провокиран да си представя времето, когато са съдили и обесили васил левски. не съзирам в него момент особени фенове на апостола…доре гроба му никой не е запомнил или ако е запомнил, е бил все такава тиква, че не го е съобщил на потомците. че откъде накъде? че кой е той?…
  през тази знаменателна 2020г. – пандемия – то си е почти като световна война, за нас, българите, се случи нещо невероятно: появи се “от нищото” един брой българин, за който моментално по целия свят , нормалните хора се ококориха с най-спонтанно удивление – БОЖЕ, КАКЪВ СМЕЛ ЧОВЕК! нормалните хора по света знаят кой диктатор с ядрени ракети на рамо утешава своите роби с обещанието, че всички колективно ще ги вкара в рая, като първо ще превърне планетата в ядрена пепел. в човешката история няма и в далечно подобие подобен двукрак маймун, който да живее с мечтата да взриви планетата. и най-неочаквано, ЕДИН СМЕЛ БЪЛГАРИН направи на маймуна…кремълския маймун. НИЩО ЛИЧНО- ЧИСТО ПРОФЕСИОНАЛНО!
  всички ходили на училище знаем, че ГЕРОИТЕ ВИСЯТ НА СТЕНАТА/ в рамка/, а тъпаците ни управляват. общо взето, важи в целия свят. с изключение на нова зеландия. там си нямат ЛЕВСКИ и когато техния човек пръв стъпи на еверест, взеха че си го направиха национален герой още приживе.
  а каква стана тя у нас? четем за смелия българин ХРИСТО ГРОЗЕВ в чуждите медии, а 90% от българите така и не разбраха каква стана тя! като го закачим в рамка на стената, бг- тиквичосът ще нарече на негово име дори един футболен отбор. въобще е извън всяко съмнение….
  звучи оптимистично, нали?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.