Защо Русия не постъпи реципрочно с изгонването на български дипломат

 

 

 

 

 

 

Русия изгони помощника на военния аташе към посолството на България в Москва подполковник Митко Борисов.

Защо? 

Не питам защо го е изгонила, а защо не е постъпила наистина реципрочно, гонейки не помощника, а шефа му, еквивалент на прогонения неотдавна от България руски дипломат.

Известно е, че военните аташета събират информация от съответния характер, но е въпрос на регламент какви граници прекрачват. В случая с руското военно аташе Василий Сазанович, изгонен от България наскоро, явно тези граници са прескочени.

Според българската прокуратура изгоненият руски дипломат е подпомаган от българин с достъп до чувствителна информация. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление срещу републиката.

В периода от 2017 г. досега руснакът е събирал военна информация, в т.ч. за числеността за разполаганите на територията на България по време на учения военнослужещи от САЩ. Целта е била данните да бъдат предадени на руското военно разузнаване в Москва. Българинът е предавал информацията срещу пари.https://offnews.bg/politika/otvetna-miarka-rusia-izgoni-balgarski-voenen-diplomat-743060.html

По аналогия трябва да предположим, че военното аташе на България в Русия не само не е подразнил руските си домакини, но дори им е важно той да остане на поста си. Така излиза, щом не гонят него, а заместника му.

Или може би “някой”, който е ключов елемент от руското влияние у нас, се е примолил от София “ оставете нашия човек, обещавам да прокопая предсрочно още руски трасета през България и отново да се извинявам на Путин, ако сметне пак, че не се старая достатъчно”?

7 мнения за “Защо Русия не постъпи реципрочно с изгонването на български дипломат”

 1. https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Alena-Radev-ostava-bez-vtori-mandat-osven-ako-Borisov-ne-mu-go-podari-1034802

  Липсата на аргументи за оставането на власт на най-добрата креатура на службите достига нови висоти, според които главната тиква е по-малко егоцентрик спрямо резидентът. 2 страни на една монета, но някой ще го отнесе, поради щото няма как борисов да е втори дори и когато се говори за негативни черти.

 2. Имам обосновано предположение, че на “прокуденият” помощник мандата му изтича тия дни по Великден. Освен това, хич няма да се изненадан, ако познанията по военното строителство на матушката и на него и на шефа му като аналитика и изводи взети заедно са по-скромни дори от на лаик кат мен.

 3. Унищожителният тандем Суворов-Солонин!
  Моля всеки който има възможност и естествено желание да разпространи максимално видеоклипа. Това освен всичко ще помогне и за неговото продължение.

 4. Аз имам друго предположение. На путинистите им трябваше цяла седмица, за да намерят някой в българското посолство в Москва, който не е руски шпионин. И след като не можеха да намерят такъв, изгониха някой си Борисов, само заради името.

 5. “По аналогия трябва да предположим, че военното аташе на България в Русия не само не е подразнил руските си домакини, но дори им е важно той да остане на поста си. Така излиза, щом НЕ гонят него, а заместника му.”

  И аз, още като чух за “нереципрочното” изгонване на помощника, си зададох точно същия РИТОРИЧЕН въпрос.

 6. Ако позволите, и аз да изкажа своето предположение.
  Не гонят военното аташе, а заместника му, защото първият е много по-техен человек, на кремльовците!

  Елементарно, Уотсън!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.