Получих подкрепа от руснак- вероятно заради подкрепата си за истинските руснаци

Не съм изненадан да бъда съмишленик с руснаци, които добре разбират, че не съм никакъв “русофоб”, а техен съюзник срещу потисничеството на руснаците, най-големите жертви на внесения от чужбина в Русия комунизъм ( ако не броим китайците в чисто количествено отношение). 

И все пак в графата “изненада” спада един коледен подарък, който получих от руснак. Не се е афиширал, но се амбицирах да узная повече за него. “Запознах” се задочно с личността му ( ако чете това и желае, с удоволствие бих осъществил и личен контакт с него). В интернет днес подобно разследване не е трудно да бъде направено спрямо публичните хора.

Става дума за 100 процентов руснак, а не свързан чрез съпруга или родител с България човек. И местожителството му е в Русия, макар очевидно да има връзка ( вероятно поради бизнеса си ) с България.

Не му споменавам името, нито уточнявам нещо повече от данните, които открих. Преди всичко не искам да му навредя, а и без негово съгласие не бих го оповестявал публично.

Репликата ми е не толкова лично към този руснак, макар наистина да съм заинтригуван от запознанство, колкото до сънародниците му и техните български прислужници, които са си “приватизирали” Русия и се произнасят от нейно име, въпреки, че там има хора с различни убеждения, противоречащи на официалната догма на режима. Заслужават искрено уважение за упорития им отказ да се пречупят пред путинизма и да го признаят за руска патриотична кауза. Защото тяхнта съпротива не е безопасна в държавата, където в затвора умират “случайно” адвокати, ангажирани с правозащитни каузи, а опозиционни дейци биват тровени.

Използвам случая да ги поздравя и да им пожелая близък край на позорния период в управлението на тяхната страна, която Путин успя да изолира международно както никой друг руско-съветски владетел преди и да я превърне в държава, презряната от демократично мислещите хора по света.

Русофобията на този режим се родее с антисемитизма на отрепките от еврейски произход, които нацистите назначават да тероризират своите съплеменници в концлагерите като отговорници за реда в бараките. Говорим за истинската русофобия, т.е. за страх от истинските руснаци, а не за онази измислената”русофобия”, която с вменява на чужденци, като мен.

Поетесата Анна Ахматова беше казала за СССР, че там половината население лежи по затворите и концлагерите, а другата половина ги охранява.

Радвам се да бъда на страната на добрата половина и че това това се забелязва ( поне) от един руснак!

 

12 мнения за “Получих подкрепа от руснак- вероятно заради подкрепата си за истинските руснаци”

 1. И ние смело вървим по стъпките на путинизма. Не знам дали защото не сме като мужиците (както казва Захари Стоянов), или защото сме в ЕС и властта трябва да спазва (накакво външно) приличие, но е ясно, че смело се възприема “челния братски опит”. Който може, ще бъде мачкан, другите ще бъдат дискредитирани.

  Малко примери за момчетата от ДАНС и дежурните милиционери:
  как да процедират с непеошките –
  https://novayagazeta.ru/news/2020/12/29/166830-tsentr-nasiliyu-net-priznali-inostrannym-agentom

  сините боксерки на Навални вече са агитационен материал –
  https://novayagazeta.ru/news/2020/12/29/166833-na-rezhissera-vitaliya-manskogo-sostavili-protokol-iz-za-piketa-u-fsb-s-sinimi-trusami

 2. Руснаците се отличават от нас само по това,че са още по-големи жертви на болшевишките чудовища и тяхните наследници.
  Привет на истинските хора между тях. Народът на Толстой, Достоевски, Сахаров и Невални има право на по- добро бъдеще.

 3. … и ще стават все повече подкрепящите Ви – макар и имплицитно – съмишленици руснаци. Ето видео към пикета на режисьора Виталий Мански:
  https://tvrain.ru/news/vitalij_manskij_objasnil_pochemu_vyshel_s_trusami_k_zdaniju_fsb-521474/

  В аналогичен контекст си позволявам още да популяризирам един млад руски журналист Юрий Дуд с “лайфовете” си в ютуб (вДудь). Съвсем символично и в семантично (смислово) съвпадащи тези в статията избирам в случая интервюто му с Жириновски:

 4. В РФ има хора,които мислят трезво.Има опозиция на Путин,мачкана със законови и незаконни средства.Основно опозицията може да се раздели на три-четири основни крила-едното са комунистите на Зюганов,демократите на Навални,националистите на Жириновски,националистите на покойния вече Лимонов.Всичките са разединени и се борят по отделно.Отделно има крило на олигарси,недоволни от загубите,които търпят,но не се афишират,изглежда им е по изгодно да подкрепят различни течения в силовите ведомства.На 26 декември се навършиха три години от катастрофата на ТУ154 в Адлер,което си беше война между службите и МО.

 5. Нека руснаците да си гледат руските многосерийни филми за великата им “вековна” (100% фейк) история, тяхна си работа, но забелязвам (и не само аз!) че откакто Емил Кошлуков стана генералeн директор, БНТ – 1,2,3,4 и т.н. започнаха да приличат на петъчната програма на телевизията преди 1989 г., когато народът български беше принуден да гледа руска телевизия и то без превод. Същто изобилие на руско-съветска наглост ни залива от всичките му програми !
  Праймтаймът пак е резервиран за руски “художествени” филми и то все многосерийни продукции,
  В момента върви 8-ма серия на Годунов, смешна осемсерийната “историческа” драма, върви и многосерийната “Княгиня София- Московска”, „Да подпалим Матилда”, “супер” продукция за любовта между руския император Николай Втори и балерината Матилда Кшесинская, “Бригада” за най-могъщата мафиотска групировка в Москва, “Отрядът” най- скъпия “боевик”, десетсерийната продукция “Пепел” за някакъв офицер и някакъв крадец, “Глухаря”, сериалът “Кухня” … То няма край !!!
  Очаквам “с нетърпение” новите завоевания на руската ефирна окупация в новогодишните програми на БНТ!
  Кошлуков, ти си за затвора, бе! Но този път наистина, а не наужким, както предишния път, когато там те легендираха като “дисидент”!

 6. Възхищавам се на руските опозиционери! Не е лесно да останеш достоен и здравомислещ човек сред толкова цинизъм на власт. Малко са като бели лястовици, но добре, че ги има!

 7. @sms

  Прав/а сте, че съветизирането на бнт е безобразие, заради което трябва да подновим протестите под прозореца на кошлука при първа в́ъзможност. Hо искам да внеса едно уточнение: по времето на соца излъчваха всеки петък съветска телевизия, но никой не я гледаше. За сметка на това, всеки знаеше какво са казали предната вечер в предаванията на български език на радиaта “Свободна Европа”, “Дойче веле” и “Гласът на Америка”. От тях например научихме своевременно за катастрофата в Чернобил, така че когато другарите от ЦК на БСП благоволиха официално да я оповестят две седмици след като се беше случила, “новината” вече не беше новина за никого у нас, освен за шадраван пикльев, ивайла кальфин и бойка барисав.

 8. Кошлуков наистина е за затвора!
  Подкрепям с две ръце!

 9. Каквито и колосални промени да са съпътствли Русия в последните 200 години
  крепосни селяни / Боляри ,Царе
  Пролетари Колхозници / кпсс Ленин, Сталин, Брежнев.
  Новоруских / Путин
  Единствента constant че жителите на тези географки ширини вивнаги са жертвали
  своята лична свобода в името на това че Русия трябва да бъде велика
  И когато понякога се натъкна на предаване по руската тв на красива обаятелна млада рускиня да ми рекламира колко руските ракети са дълги и руските танкове тежщки винаги се запитвам кога ще свурши петрола които ги задвижва и е им безплатен?

 10. Не е изненада поведението на Кошлуков.
  Той беше депутат от партията на русофила Сакскобургготски, възстановила проекта АЕЦ Белене.
  Наскоро разбрах, че същата персона е “работила” в телевизията на партия “Атака”, която развява руски знамена.
  Ще бъде огромна изненада, ако в БНТ се споменат Никола Петков и Трайчо Костов, убити за техни протести срещу плячкосването на България от съветските комунисти след 09.09.1944г. /преврата на фашиста Кимон Георгиев/.

 11. Кимон Георгиев не е фашист,а агент на НКВД,все някой ден ще излезе истината,както за посланника ни в Москва Стаменов.

 12. към Асен:

  “Привет на истинските хора между тях.”

  Много хубаво, че сте им написал и имената.

  И четиримата имат право на по-добро бъдеще!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.