“Конграчулейшънс” за американците и Честита нова гадина за руснаците и тяхната “течна дружба” с Борисов

От сръбския президент Александър Вучич научихме, че днес, ден преди края на 2020 година, Сърбия започва да получава руски газ по газопровода “Турски поток”, прекръстен от българския премиер Борисов на “Балкански поток”. 

Защо кръстникът го нямаше вчера на границата при Връшка чука редом с видимо щастливия си сръбски колега, който триумфално освети “течната дружба” по трасето Москва-София- Белград?

От БГНЕС са потърсили коментар ( ако не от самия Борисов то от) Министерството на енергетиката, но не са получили такъв. Подчертавам за всеки случай, че става дума за българското, а не за сръбското или руското министерство.  https://bgnesagency.com/world/вучич-обяви-официалното-откриване-на/

От българска страна – пълно мълчание. На институционално, не само на персонално ниво. И т.н. опозиция, която се състезава по преклонение пред Москва със своите управляващи конкуренти на това поприще, мълчи с явен руски акцент. Принудена е да признае, че Борисов я надигра в този казачок с поклони и подскоци пред Путин.

Няма оценка от страна на българските власти за успеха, с който се увенча най-големият икономически проект на десетилетието ( власт на ГЕРБ) според обема на българската инвестиция. За Сърбия, казано с думите на Вучич, това един голям ден. За икономиката, гражданите и индустрията.  https://bgnesagency.com/world/вучич-обяви-официалното-откриване-на/

Събия, да припомня простичко, е получател и ползвател на суровината, която се влива реално в сръбските икономически вени. България е само преносител, който се надява в далечно бъдеще да си върне от транзитни такси вложените собствени милиарди в руските тръби за транспортиране на руска зависимост към нашата част от света.

За България това е ден, в който Борисов за пореден и – да се надявам за последен – път като премиер, се изявява като зрелостник в “ университета” на Живков, изпълнявайки завета му да се “поснишим, докато бурята премине”. Както и като възпитаник на “университета” си Сакскобургготски, който изповядваше бащиния завет “ никога срещу Русия ”.  

 

Газопроводът е определян от руска и сръбска страна като един от най-важните проекти, който трябва да укрепи икономическото и геостратегическо положение на Белград в региона, констатира БГНЕС добре известната истина, за която Борисов, участвайки в укрепването на икономическото и геостратегическото положение на най-проруската държава в Европа, не проронва и дума.

Да не говорим, че в това говорене ( и в рамките на българското мълчание) истинската причина за прокопаването на”Турски поток” изобщо не се споменава. А тя е в манията на Москва да заобикаля Украйна и да я лишава от транзитни такси, за да я направи по-сговорчива по темата за руската агресия срещу нея.

Борисов отлично знае, че масата българи реагира негативно на думата “турски” ( освен ако не става дума за гювеч) и не се радва никак на успехите на сърбите, смятани за исторически съперници, ако не и врагове. А идат избори и той гледа да угоди не само на Путин, но и на масовия вкус на избирателите си. В името на политическото си оцеляване във властта той пожертва дори “мазнинките” в отношенията си с Брюксел, налагайки за радост на повечето сънродници вето върху началото на преговорите с Македония. 

Не само Живков и Сакскобургготски имат завети към поколенията. Борисов изкова правилото “винаги с мнозинството, за да оцеляваш във властта”. Не че това не е ясно в математическия смисъл на думата, но в нормалните държави политиците като правило се гнусят от самопризнанието за собствения си популизъм. Борисов няма подобни скрупули. 

Преди две години Борисов държеше да се снима с Путин, Ердоган и Вучич как докосва заедно с тях крана на турския поток, по който през България ще потече на руския газ за Сърбия. По-точно Путин го покани с царствен жест да се присъедини, докато пристъпваше отстрани от крак на крак ( както отбелязаха руските медии). Сега го няма в картинката. Крие се гузно. И има защо. 

 

 

 

 

Подлостта спрямо украинската жертва и сервилността пред чуждия руски владетел не е повод за гордост дори и за човек, който е достатъчно безцеремонен да лъже сънародниците, съюзниците и си себе си дори, че не става дума за турски, а за балкански поток. Американските власти изпратиха свой дипломат в София, който загърби намеците на дипломацията и в пряк текст възропта от името на Вашингтон срещу това преименуване, но “евроатлантикът” Борисов се направи, че не е разбрал.

“Конграчулейшънс”, но не за него, а за тях. Ако едва сега са разбрали с кого си имат работа.

Гадничко е, но сега Борисов няма проблем да играе новата за него роля на скромния управник чрез крайно необичайното за него мълчание по безкрайно ясния въпрос за обслужването на национални интереси, враждебни спрямо българските. 

Както биха казали на развален български руснаците за това негово ново амплоа на отказ от самохвалство, Честита нова гадина!

14 мнения за ““Конграчулейшънс” за американците и Честита нова гадина за руснаците и тяхната “течна дружба” с Борисов”

 1. И още един свръх важен принос на “евро-атлантика” БМБ за укрепване на Руско -Сръбската Дружба за сметка на сигурността на НАТО и България:
  “Смята се, че руските ракети С-400, които бяха разположени в Сърбия, са били транспортирани през въздушното пространство на България, според информация на AP. Агенцията подчертава факта, че България е член на НАТО.”

 2. 3 в 1!
  С едно парче поздравявам първо един outgoing Президент, после едно заминаващо за небитието кремълско гномче,. поне такива слухове масирано долитат от матушката и накрая Баце за когото силно се надявам на 28 март Н.В. Избирателят да МУ бие шута.

  https://www.youtube.com/watch?v=YLP0y-X4uYs&list=RDYLP0y-X4uYs&start_radio=1&t=10&t=10&t=10&t=10&t=10

  Ето и линк към оригиналният текст и превод на съветски диалект.
  https://en.lyrsense.com/supertramp/take_the_long_way_home_

 3. Най-голямата измама за последните 10 (и повече!) години е, че Буда бил “проамерикански” и “проевропейски”!
  Дано на черните души от мозъчния тръст, изхарчили милиони евра за извайването на тази безобразна ЛЪЖА, не им е простено НИКОГА!
  Амин

 4. Руснак (на развален български): “Па повад на по-нататашное укрепване на болгаро-руските атнашения, тази гадина Борисов ще посети Русия, а другата гадина Путин ще посети Болгария”

 5. До Иванка

  И не само те!

  “Кметът на София Бойко Борисов получи орден за заслуги в борбата с международния тероризъм от Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Руската федерация. Столичният кмет е в Москва на официалното честване на 10-годишнината от създаването на Центъра за специални операции към ФСБ, за което е бил поканен лично от началника на Центъра ген. Тихонов.”

  https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_za_grada/2008/10/14/564823_moskva_nagradi_boiko_borisov_s_orden_za_borbata/

 6. не само Бойко си заслужи рублите,осъществи се и проекта на Първанов,Р.Петков,Р.Овч.ето колко далече в стратегически план са били задвижвани проектите..

 7. Преди време когато много хора хвалеха евроатлантизма на геройкото за закупуването на 8 Ф-16 аз очаквах компенсации към москва. За мое най-голямо съжаление се оказах прав.
  По много странен начин тази мутра се появи като гл. секретар на МВР. В първия момент сакскобурга като обявяваше членовете на Министерския си Съвет предложи един много възрасен човек за гл. секретар, но след един или два дни обяви за гл. секретар геройкото, защото човекът от първото предложение почина.
  В няколко от вестниците като “Седем” и др. се писа, че този мутрата не се е деполитизирал и още е член на бкп, както и че е изкарал някаква чекистка школа към кгб. Спомням си, как самият геройко се хвалеше с отличният си успех. Беше 2001г. Виждал съм го като гл.секретар близо до Униреситета охраняван от четири охранители типични мутри. С бръснати глави и закичени със златни кръстчета на ушите.
  Така, че няма нищо случайно.
  Дано най-накрая антикомунистите и привържениците на евроатлантизма гласували за геройкото се осъзнаят и на предстоящите избори му го върнат тъпкано са гаврата с тях.

 8. Между другото, тръбата не е пресякла пътя Хасково-Кърджали (стария), Ако пуснат потока ще има грандиозен фойерверк.

 9. Ilian Vassilev

  ТАСС е упълномощена да заяви от името на сръбския президент Вучич – церемонията по откриването на Балкански поток …. в България ще премества за 1 януари т.г. и ще се състои в сръбския град Жабал.
  Причините за преместването не се цитират, но може да се предположи че на сръбския президент му липсва присъствието на българския премиер или на висок руски гост.
  От информирани източници се разбира, че Борисов и шефа на БТГ не искат да има церемония в България, поради страх тя да не бъде посетена от “радостни от гранд корупцията в проекта” български граждани.
  На 1 януари става – защо не – първо в Сърбия, второ, народът е постновогодишен отмор и кой да протестира.
  Ето ви ултимативното доказателство, че Борисов ни издъни стратегически. Ако беше толкова уверен, как си представяте да пропусне, церемония по откриването на 3 милиардна инвестиция? Царя на церемониите, който открива инвестиция за 50 хиляди лева?
  Други “информирани” източници пък посочват че е било посъветван от “американски” приятели да направи всичко възможно събитието да потъне информационно за да не ги поставя в неудобно положение.

 10. Истинският строител на руски поток през България за израстналата от български територии, благодарение на русия Сърбия, е НЕВИДИМИЯТ (липсващия ) на снимката на наобиколилите крана президенти и още някакъв. Поради тази основна причина този поток трябва да бъде наречен в негова чест TRUMP STREAM, а в съседство до американските компресорни станции на видимо място закачена на билбордове снимката на прегръдката между посланик Мустафа със сниманият до Ердоган, Путини и Вучич. Така че, “Конграчулейшънс” за американците избрали Джо Байдън за Президент на САЩ. Сигурен съм, че това поздравление напълно заслужено ще бъде отправено през 2021г. и към българите премахнали най-унизителното управление на България.

 11. Май и на сърбите им писва от асвабадители и вапцали някаква МОЧА:
  https://iskra.co/srbija/skandal-u-beogradu-vandali-ugasili-vecnu-vatru-koju-su-upalili-lavrov-i-vucic/

  Между другото, “откриването” на трасето го отложиха за 01.01.2021г. Бойко да не се е излекувал от логореята, че не обелва и дума за “Балкански поток” и откриването на трасето?

 12. Защо след разпада на онова недоразумение, наречено Югославия, никой не повдига въпроса, че Сърбия незаконно владее нашите западни покрайнини?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.