Новините, които не ви съобщават – Честита стара година!

Смяната на годината с нищо не промени “избирателното” информиране на българските граждани. Годините се сменят, шефовете и собствениците на телевизиите – също, но критериите за важността на новините остават същите. 

Така стана и този път с новогодишните новини, които не бяха съобщени на българските граждани. Ако не броим няколко сайта, те практически няма откъде да научат за въвеждането в експлоатация на най-големия икономически проект, финансиран от България през десетилетието на управлението на “простите”, че и десетилетия преди тази Борисова епоха.

Освен ако българските потребители на информация не са се върнали към навика си да гледат сръбска телевизия от времето на Тито и Тато. Онези от тях, които са го направили, узнават, че рано днес, на 1 януари, сръбският президент Александър Вучич обяви началото на практическото снабдяване на Сърбия по изграден със съучастието на България тръбопровод.

Няма го и самият Борисов да се похвали навръх Нова година, че е построил мълниеносно за няма и две години повече, отколкото Тодор Живков е прокопал за 35 години по трасето на дружбата с Москва.

По думите на руския посланик в Сърбия Александър Боцан – Харченко, присъстващ на церемонията (  при демонстративно отсъствие на български представител ), руският газ ще укрепи значително сръбската икономика. Това е най – добрият ( руски) новогодишен подарък, възкликна той.https://www.rbc.ru/business/01/01/2021/5feeb8179a79473059569bachttps://news.ru/economics/prezident-serbii-vuchich-otkryl-balkanskij-potok/https://news.ru/economics/prezident-serbii-vuchich-otkryl-balkanskij-potok/

Вучич обобщи, че Сърбия от днес става “много по-богата”. И благодари на руския президент Путин за тръбопровода, който радио “Ехото на Москва” , за разлика от него, нарече с истинското му име: “ Сербия начала получать российский газ по трубопроводу «Турецкий поток».https://echo.msk.ru/news/2767298-echo.html

И ако за “Ехото на Москва” може да се каже, че е сред малкото медии в Русия, които си позволяват опозиционно поведение, то проправителственият сайт “Газета.ру” не може да бъде заподозрян в същото. Поради което е “интересно” да се каже ( на интересуващите се българи), че там извеждат дори в заглавие истинското название на “Турския поток” и пренебрегват фалшификацията с преименуването му на “Балкански поток”. https://www.gazeta.ru/business/news/2021/01/01/n_15439718.shtml

На 17 декември в руските медии се появиха предупреждения за вероятността от рязко спиране на газопровода заради американските санкции. Как България е преодоляла тази опасност и защо предишните съобщения за отлагане на потока с руския газ с половина година заради забавяне на строителството от сръбска страна, не беше обяснено. https://1prime.ru/gas/20201217/832614388.html 

Сръбско-руското вълнение в информационния поток напълно подмина българските медии, запазили “радиомълчание” като притихнал в тила на врага диверсант. В ролята на врага явно са българските граждани и западните ни съюзници, пред който Борисов и компания, в синхрон с т.н. опозиция, гузно се снишават. Защото знаят, че сътрудничат с Кремъл в притискането на Украйна чрез лишаването й от транзитни такси и обслужват стратегическите планове на Москва за поддържане и засилване дори на енергийната зависимост на региона от Русия. 

Апропо, няма ги на информационно-коментаторския фронт и нашенските тръмписти, които тръбяха, че техният американски кумир бил притиснал Русия със санкциите си както никой друг обитател на Белия дом. (Д)оказа се, че Русия, Сърбия, България и като краен получател Унгария го подминават по начин, подобен на този, по който газопроводът заобикаля Украйна. Защото явно не са празни приказките, че Путин го държи на каишка.

 

 

 

 

 

Като стана дума за Путин, от руските социални медии се разчу, че фабрика за производство на портрети на Путин е изгоряла в навечерието на новата година в Иркутск. Фабрика за портрети на Путин? Ни повече, ни по-малко. Едва ли е единствената в държавата му, където няма проблем и булевард на името му да нарекат приживе, както направи чеченският му наместник Рамзан Кадиров в  Грозни.

 

 

 

 

 

Грозни сценки като тези не бива да се съобщават на българската аудитория.   Така смятат онези, които дърпат медийните конци. Трябва да се знае само, че у нас всичко е хорошо. Нали намаляват заразените с китайския грип? Нали Борисов изрази новогодишен оптимизъм на фона на тази добра новина? Какво друго им трябва на Борисовите поданици да знаят?

Честита стара година!  

Апропо, в Сърбия също има “различни” новини, които още по-малко достигат до любознателните българи. Оказва се, че и там се намират противници на догмата за “съветското освобождение”. В навечерието на новата година някой тайно е потушил “вечния огън”, запален тържествено в чест на съветските “освободители” в Белград и открит от самия руски външен министър Лавров. https://iskra.co/srbija/skandal-u-beogradu-vandali-ugasili-vecnu-vatru-koju-su-upalili-lavrov-i-vucic/

 

 

 

21 мнения за “Новините, които не ви съобщават – Честита стара година!”

 1. Честита 2021! Пожелавам на всички добронамерени коментатори и читатели здраве. късмет и сбъдване прогнозите на Иво.
  По темата.
  Чуйте как Баце се е изходил на връх НГ.
  “Обичай врага си, не си хаби нервите, а го обичай. С любов се отнасяме към всички, защото делата ни го показват, не може да ги направи друг”
  НЕ, нам!
  Връщане на краднатите милиарди до стотинка.
  Оставка, съд, СЦЗ (килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив). Друм.
  Много мина, мъничко остана.

 2. “Премиерът Бойко Борисов не изневери на традициите си и от първия ден на новата година започна да се хвали с успехите на своето управление. Те са в стил: ”Първи сме по това, втори сме по друго в Европа”. В същото време не обелва и дума за мащабите на корупцията в България, които ни отреждат челно място на Стария континент. Не обелва и дума и за другите срамни позиции на страната като стандарт на живот, смъртност, бедност, свобода на словото т. н. Въпросът за чекмеджето в спалнята му изглежда се превърна в тема табу.”

 3. В замяна на това, в Новогодишната Нощ станахме свидетели на най-невзрачното приветствие, поздравление, послание, нищонеказване и всичко друго подобно, отправено към поданиците на Републиката от пРезидента! 🙂

 4. Китайската зараза няма да бъде овладяна 2 години в бандитустана НРБ!
  Само за сравнение давам за сравнение Израел, където до края на януари ще бъдат ваксинирани близо 3 милиона евреи. Само за 1 месец!
  В Израел ще бъдат ваксинирани по над 150 000 души ЕЖЕДНЕВНО!
  По този начин всички евреи ще бъдат ваксинирани за 3 месеца!
  За сравнение в бандитустана НРБ ще бъдат ваксинирани само по 10 000 души в най-добрият случай! Това показва че в НРБ ще бъдат ваксинирани 15 ПЪТИ по-малко души ЕЖЕДНЕВНО, спрямо Израел!
  Това показва ИЗОСТАВАНЕТО на бандитустана-НРБ спрямо развитите цивилизовани държави, като Израел!
  Това ИЗОСТАВАНЕ е с цели 15 ПЪТИ!
  Ето с толкова изоставаме- 15 ПЪТИ!
  И , за да можем все пак да бъдем ваксинирани до средата на тази година то трябва да бъдат ваксинирани 80 000 души ЕЖЕДНЕВНО, а възможностите ни са за под 10 000 ежедневни ваксинации.
  Така че нека всеки прецени дали в бандитустана НРБ има необходимата организация и логистика да бъдат правени по 80 000 ваксинации, ЕЖЕДНЕВНО!
  Всичко това показва, че не трябва да се вярва на тъпотиите на бокоТИКВАТА за справяне с китайската зараза, защото няма да бъдем ваксинирани до края на 2022 година!!!
  А Израел ще се справи за 2-3 месеца, защото там ще ваксинират 15 ПЪТИ по-БЪРЗО, отколкото в боковският бандитустан НРБ! НАЛИ!
  Така че не трябва НИКОГА да вярваме на ЕЖЕМИНУТНИТЕ ЛЪЖИ на банкянският “буда! НИКОГА!
  НЕзабавна ОСТАВКА на МУТРАсалият ЛЪЖЕЦ-бокоТИКВАТА!
  ОСТАВКА!

 5. Честита 2021 година и от мен!
  Най-добри пожелания за всички посетители на блога и за стопанина на блога!!!
  Аз мисля, че причината за внезапната скромност на иначе нафукания банкянски убавец се крие във факта, че на Путиссимо започва да му пари под краката в необятная. Наместника им в САЩ загуби и се задават нови санкции. След разговора на Навални с единия от отровителите се надига вълна от възмущение по цялата територия. И баце сега трепери и се чуди дали с турския паток не я оплеска, като Енимехмедов в НДК.

 6. След потреса от новогодишната чалга за малоумници си пожелавам Кошлуков да гледа следващата новогодишна програма от затвора заради измамата в особено нагли размери с доверието на българския зрител, който наивно повярва на обещанията му БНТ да подготви (като компенсация за ковидната изолация) най- хубавата досега телевизионна продукция. Само че с некадърната рублофилската пасмина, която е събрал в БНТ, се получи “както винаги”.

 7. П.П. Внасям корекция в предишният си пост. Защото при 10 000 ежедневни ваксинации в НРБ ще са необходими 4 години за ваксинирането на всички!!!
  Т.е. ваксинирането ще продължи до края на 2024г., а не само до края на 2022г.!
  Защото на всеки трябва да се поставят по 2 ваксини, а не само по една!
  Което УДВОЯВА времето за ваксинирането до 4 години!
  ОСТАВКА……ВЕДНАГА!

 8. – Благодарение на мъдрата и далновидна външна политика на правителството на ГЕРБ, приемането ни в Еврозоната вече се вижда на хоризонта…
  – Тате, какво е това хоризонт?
  – Ами хоризонт е линията, където земята и небето видимо се допират, към която колкото повече се приближаваме, толкова повече се отдалечава от нас.

 9. Честита Нова Година! Пожелавам здраве и радост на г-н Инджев, семейството му и на всички съблогъри!
  Дано тази година ни донесе светлина в тунела и да се освободим от този селски шмекер геройкото! Съзнавам, че това няма да е лесно поради нежеланието на голяма част от българите да знаят какво се случва.

 10. Г-на с “Подобието ” / не ми е удобно да изпиша ник- а Ви/ … :
  А кой Ви сподели , че ВСИЧКИ —ще / биха /трябва— да / се ваксинират , за да правите толкова тежко/страшни изчисления ???

 11. Честита И Успешна Нова Година! На Стопанина и всички съблогъри !

  ПОЖЕЛАВАМ ОТ СЪРЦЕ МНОГО РАДОСТ, НАПРЕДЪК , СБЪДНАТИ МЕЧТИ!

  ЗДРАВЕ, СПОКОЙСТВИЕ, ХАРМОНИЯ И ИЗОБИЛИЕ!

  Разпад на мракобесието, популизмите , комунизмите , така както всички ние, от най-висш порядък им го Желаем !

 12. Първият ден от Българската Нова Година е СУРВАКИ. Поздравявам г-н Инджев и всички Българи и съмишленици със СУРВАЧКАТА и им пожелавам сурва и весела година, здраве и дълголетие!

 13. Честита 21 година , нормални хора !
  Или ненормални , ако количеството определя нормата .

  Както и да е . Нека тя ни … отнесе всичко дето ни не трябва , че дори и пречи – колкото се може , още по-далечи !

 14. Борисов е лъжец:
  TAP transports natural gas from the massive BP plc-operated Shah Deniz field offshore Azerbaijan, the company’s second-largest ever discovery after the Prudhoe Bay field in Alaska. TAP connects with the Trans Anatolian Pipeline at the Turkey-Greece border, and crosses Greece, Albania and the Adriatic Sea before coming ashore in Southern Italy.
  TAP will eventually supply gas to countries in southeastern Europe through prospective interconnections. Socar said Bulgaria would be able to cover up to 33% of its total natural gas demand through TAP after the completion of an interconnector to Greece.
  https://www.naturalgasintel.com/southern-gas-corridor-makes-historic-delivery-to-europe/

 15. Честита Нова година на всички съмишленици! Бъдете здрави и обединени!

 16. Честита да Ви е Новата година драги съблогери.Да Ви носи здраве и късмет.Относно защитника на руските интереси и Банкянски измамник,къде са разследващите журналисти в електронните и вестникарски медии или всички са купени и надупени?

 17. Всички жаби в блатото на русофилския парламент ще мълчат блажено до дупка, защото са доволни от защитата на руския геополитически интерес от българското правителство.
  По същата причина ще си траят и журналистите в телевизии, радиа и вестници, с председател на СБЖ върла русофилка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.