Господин лъжа

 

 

 

 

Другаде на лъжата краката са къси, а у нас те са тлъсти. Както подобава на тлъстата лъжа. Тук тя разчита на затлъстялата от преяждане с лъжи за даряваните на народа от собствения му данъчен джоб “мазнинки” къса памет, заличавана системно от престъпното премълчаване на истината от скопените медии, които би трябвало да разобличават овластената лъжа. 

Щеше ли иначе властта да започне безпардонно да лъже още от първите часове на годината? 

Лъжата цъфна рано-рано на 1 януари по “телевизора” с новинарски безкритичен преразказ на лъжата за настъпилата току-що диверсификация в снабдяването на България с газ по интерконектор, който трябваше отдавна да бъде построен, но за разлика от рекордно бързо прокопания руски газопровод продължава да е проект с проекция в неясното бъдеще. Защото лъжата у нас глаголи не само в минало, но и в бъдеще време.

Лъжата у нас е заразна и се предава по безполов партиен път. Но в същото време тя си е сменила пола и се олицетворява от мъж, Господин лъжа. Нищо, че клакьорите на лъжата се опитаха да я ограничат в женски род, като я превърнаха в прякор, запазен само за една другарка, която се прави на лидер на опозицията. 

Господин лъжа и в това отношение постигна забележителен успех по стъпките на своя Тато в преименуването чрез смяната на пола на явлението лъжа. Точно както се намеси в генома на родения в Русия “Турски поток” и го прекръсти в движение на “балкански”. 

След което продаде тази лъжлива стока със сменен по време на транзит етикет на сръбския си колега. Той няма нищо против да си купи безплатно лъжата му за вътрешна употреба в държавата, в която турската стока, заредена с исторически барут, също се смята за политически вредна за управник, който подклажда огъня на национализма чрез подгряването на подпалките в родовата памет от 19 век.

Как да не се възползва от лъжливия пример и сръбският съсед, че потокът се нарича балкански, а не турски ? Та нали истината за “Турски поток” обижда историческата памет за трагедията на Косово поле от 15 юни 1389 година!

Лъжата в Германия от времето на националсоциализма се запомни с името на Гьобелс. У нас тя се олицетворява от един гьон сурат ( само си споменете как наричаше гьол съветския обект в Белене,  после го реабилитира). Яхнал е националпопулизма. 

Националсоциализмът властва в Германия 12 години. У нас овластения националпопулизм се марширува победно 11-та година и се заканва отново да излъже избирателите на предстоящите избори.  

Гьобелс е  приключил живота си със самоубийство и с разстрел на собствените си деца. Нашият гьон сурат се цели в бъдещето на децата ни.Те ще плащат най-буквално за неговите лъжи. Например за безумието с похарчените 3 милиарда за Путинопровода и за допълните пандемични милиарди, които пръска, за да може той, господин Лъжа, да (под)купи избирателите и да си напазарува още време да лъже безнаказано.

Истината е единственият антидот срещу системното тровене на българите с новичока на лъжата за “големите успехи” на Господин лъжа у нас. https://frognews.bg/novini/plamen-danailov-frog-borisov-pohvali-saobshti-mnogo-neshta-dnes.html

6 мнения за “Господин лъжа”

 1. Перфектно начало на годината.
  Само една лека корекция в името на историческата истина. Ето какво ни съобщава чичко Гугъл за децата на Гьобелс,

  Имената на всички деца на Гьобелс започва с еднаква буква (Ето откъде Царичок симеон 2 е взел “светъл” пример-бележката моя).
  Семейството включва сина на съпругата Марга от първият брак Харалд Квандт (р. 1921) , Хелга (р. 1932), Хилд (р. 1934), Хелмут (р. 1935), Холд (р. 1937), Хедд (р. 1938), и Хайд (р. 1940). Харалд е единственият член на семейството преживял войната.

 2. Който си няма древна и героична история си измисля кичозна бутафория. 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/zagadachnite-ruski-valtsi-splav-ot-ruski-natsionalizam-i-pravoslavie

  За мотопоклонничеството на т.н. “нощни вълци” разказва някакъв си “вълк” с фамилия Строгов: “Планира се огромно пътешествие от почти 2 000 километра – през Сърбия, Босна и Херцеговира със спирания в православни държави, църкви и манастири.
  “Вълците” често донасят от пътешествията си православни икони. Те специално издирват и връщат в Русия икони, изнесени от бягащото от болшевишката революция духовенство.
  “Ние издирваме руска история. Откриваме я и я връщаме на руския народ.”

  И после се чудим КОЙ КРАДЕ СТАРИННИ ИКОНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ХРАМОВЕ И МАНАСТИРИ И СЕ ПИТАМЕ ( РИТОРИЧНО) КОЙ СЪДЕЙСТВА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ТОЗИ НАГЪЛ ГРАБЕЖ?! ОЧЕВИДНО, ЧЕ Е ТОЧНО ОНЗИ, КОЙТО ДЪРЖИ КЛЮЧОВЕТЕ И СТОПАНИСВА ТЕЗИ СВЕТИ МЕСТА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ДУХ. Досега у нас не се е посягало на икони, църковна утвар, църковни книги и Свети писания от български храмове и манастири! Това позорно антибългарско “явление” започна с инвазията на постоянно пребивавщите орди руснаци и “вълчите” прасославни мотопоходи.
  Борисов нали “уж” много се грижи за българските православни храмове, дарява милиони от българския бюджет за ремонти и строеж на нови сгради. Тогава защо този наболял проблем със зачестилите кражби на българска духовна история някак подозрително “убягва” от вниманието му?

 3. Към Димитър:

  БНР и съратниците на Волгин от неговото предаване, което цензурира чрез пълно игнориране гледни точки ( като моята), няма нужда от моето разгласяване. И да превземат и тази аудитория тук заради манията Ви да ми се налагате по въпрос, по който не споделям Вашето мнение? Айде нема нужда!
  Явно страдате от натрапчивата идея за собствена правота и от злопаметност по повод стари спорове с мен, щом се опитвате да ми пробутвате Вашето мнение като “гледна точка” на БНР.
  Обадете се на Волгин и компания и им се оплачете от моята “цензура”. Много ще Ви се зарадват.
  Но се съмнявам да оповестят радостта си публично.

  Защото там името ми е обект цензура под всякаква форма. Още от времето на обожествявания в БНР Първанов, за когото моя ( почти) съименник Иво Инджов ( изкласил вече до професор и вездесъщ “независим коментатор” днес) заяви напълно сериозно в едно телевизионно предаване, че бил най-успешният президент на България ( въпреки грандиозния провал на руските енергийни проекти, на които беше злополучно рекламно лице).

  А като гледам как допълнително си се озлобил ( преставам да ти пиша на ти, пък и изобщо), върви на матушката си и не се обаждай повече тук.

 4. Евгения Живкова в интервю пред БТВ:

  „Не ми е приятно да слушам какви ги говори против комунизма, тъй като знам, че в присъствието на дядо ми не си позволяваше да обели и дума. Не му прави чест на Бойко Борисов да се изказва така, но аз не му вярвам.

  Бoриcoв нe ми e прeдлaгaл дa cтaвaм дeпутaт. Чрeз нeгo e cтигaлa пoкaнa дo мeн дa ce включa в рeдицитe нa НДCВ, нo aз вeчe бях чacт oт БCП и нямaшe кaк дa cтaнe тoвa”.

  Тя рaзкри, чe мeжду Тoдoр Живкoв и Cимeoн Caкcкoбургoтcки e имaлo тaйнa cрeщa, нo тя e билa прoвaлeнa oт други учacтници в нeя.

  “Бoйкo Бoриcoв e умeн чoвeк, cпoрeд мeн. Пoпил e, кaквoтo мoжe oт дядo ми. Тoвa, чe e нacлeдник нa Тoдoр Живкoв ca прocтo някaкви нeщa, кoитo ce тирaжирaт. Тoй ce грижeшe зa дядo ми и cмe му блaгoдaрни зa грижитe извън нeгoвaтa фирмa, кoитo пoлaгaшe. Тoй пoe oхрaнaтa му и гo нaпрaви бeзплaтнo. Ниe имaхмe другa oхрaнa и нямaхмe нaмeрeниe дa взимaмe Бoйко, нo тoй дoйдe и нeщaтa ce прoмeнихa”

  Мернах го тия дни. Пък то било повторение. БТВ се върна “в правия път”. Чак излъчват повторения на интервю с Живкова по Нова година.

  Ама пък откровенията за г-н Лъжа са ценни.

 5. Подлият бойко даже не успя от първи път да замаскира угодническия проект, наричайки го “Балкански поток”, част от някакъв стратегически хъб и подобни глупости. И, след като се разбра, че това съвсем не минава, някой (по всяка вероятност съветския собственик на проекта, чиято базисна опорна точка от край време е “отстоявайте си суверенитета пред Европейския съюз”) го посъветва да заяви смело: “Никакъв поток не прокарваме през България! Ние разширяваме вътрешната си газопреносна мрежа и никой не може нищо да ни каже по този въпрос и никак да ни спре да го правим”. Нищо, че е някак си много “транзитно” това “разширение”. То при изграждането си няма свързаност с вътрешната мрежа и дори не се изграждат никъде никакви отклонения от него, които на по-късен етап да могат да “разширят” мрежата. Класически транзит! И нищо различно от това не може да бъде защитено с факти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.