Главният русофил на републиката се радва на победата на Борисов над евроатлантизма

“Имам съгласието на Нешка Робева, Валентин Вацев, Ваня Добрева да се включат в този съвет ( на новосъздадената партия на русофилите “Възраждане на отечеството”)… До края на годината смятам да посоча имената на водачите на листите“, каза на 23 октомври 2020 година Николай Малинов, председател на Национално движение “Русофили” при основаването на уникалната по своето преклонение пред чужда държава българска партия “Възраждане на отечеството” . https://offnews.bg/politika/tass-saobshti-nikolaj-malinov-registrira-partia-vazrazhdane-na-oteche-738791.html

Краят на годината дойде и отмина. Тече първата седмица от новата 2021 -ва. Тъкмо са канех да попитам какво стана с обещанието на Малинов да ни осветли за другите си главни съратници на попрището на русофилията в България – вече в тяхното партийно качество – и ето, че Малинов се обозначи сам. Но не по тази тема, по която загадъчно не си изпуска руската душа.

“И все пак денят, в който тръгна газ по газопровода „Балкански поток“, е добър ден за българските интереси. А България, Сърбия, Унгария и Австрия заедно постигнаха малка победа над големия атлантическия егоизъм”.

Това каза той пред телевизията, пред която миналата година оприличи “русофибията” на…фашизъм . https://eurocom.bg/index.php/new/nikolay-malinov-ne-preporchvam-na-nito-edin-narod-rusofobiyata-svremenniya-fashizm

Малинов, ползвайки метода на говорене на Сталин, обича да си задава въпроси, на които си отговаря сам. Че как иначе, представяте ли си пресконференция, които която журналисти задават свободно неудобни въпроси на Сталин- все едно на Торквемада някой да възразява през 1492 година на кладата в Испания, когато му позволяват милостиво да целуне разпятието и за награда да го удушат с гаротата, вместо да го изгорят жив.

“И как постъпи Русия, след като ние провалихме „Южен поток“?

В газовия отрасъл, както и по всички останали важни за Русия въпроси, тя има предварително разработени по няколко стратегически варианта”.

Кои сме “ние”? Не сте ли това Вие с Борисов? Очевидно. А и няма нужда Малинов да ни ограмотява за навика на Русия да залага на различни фактори от своята пета колона за да постига стратегическите си имперски цели. “Турски поток” и открояването на Борисов като негов ентусиазиран ( до деня на откриването му) протагонист, е достатъчно доказателство за добре известните методи на Кремъл да залага опортюнистично на привидно чужди троянски коне в чужбина.

Те са си едно цяло. И Малинов го заявява ясно с дружеска критика срещу Борисов, но и с аплодисменти за неговото, щедро платено с български милиарди, покаяние пред Путин. В сайта на движението му се радват на тази тяхна победа. https://rusofili.bg/Маленькая-балканская-победа-над-вели/

Забележете, Малинов не просто хвали “евроатлантика” Борисов за общата им победа над евроатлантизма.  Волно или не го изобличава като съратник на русофилското поприще. Което Борисов си призна още когато го посети преди предишните парламентарни избори на крака в централата на Национално движение “Русофили”, за да се подмазва предизборно на неговите “неправителствени” поданици . Логично. Сега Малинов легитимира като факт  фалшивото название на руския проект като “Балкански поток”, измислено от Борисов за заблуда на противника въпреки отказа на САЩ, главния фактор в евроатлантизма, да се “заблуди”.

Евроатлантически путиноид, който побеждава евроатлантизма, е оксиморон, но на Борисов му отива.

7 мнения за “Главният русофил на републиката се радва на победата на Борисов над евроатлантизма”

 1. Ето нещо за отскок в настроението! Точно на това се надяват всички нормални хора в България и по света:

  Carnegie center: Байдън приема Русия като основна заплаха за САЩ, ще се опита да я върне в положението на придатък на Запада
  Реалният Джо Байдън е далече от образа, създаден му от медиите – немощен старец, който ще бъде само номинален държавен глава

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-carnegie-center-baydan-priema-rusiya-kato-osnovna-zaplaha-za-sasht-shte-se-opita-da-ya-varne-v-polozhenieto-na-pridatak-na-zapada

 2. “Възраждане на отечеството”

  На чие отечество?

  Вероятно става въпрос за възраждане
  на матушката им, легнала на смъртен одър!

  Няма как да я възродят! Тя е с единия крак при ссср!

 3. Колкото повече зло вършат, толкова по-зле за тях.
  Всичко ще си дойде на мястото. Цял живот наблюдавам същия процес – тъкмо си помислят, че са недосегаеми, и за тях природните/ божиите закони не важат, и Господ ги наказва по един или друг начин. На зло куче – зъл прът!

  Сурва весела година!

 4. В началото на 90-те години Васко Кръпката пееше: “Комунизма си отива, спете спокойно деца”.

  Да ама не.

  КомунизЪма никога не си е отивал.

  Всъщност ако се върнем назад в историята ще видим, че КОМУНИЗЪМ никога не е имало.
  Идеята за комунизъм възниква в Германия в края на 19-ти век като реакция на “загниването на капитализЪма”.
  Проблема обаче е, че в Германия няма условия за развиване на подобна идея.
  Тази идея намира благоприятна почва в Царска Русия и успява да се развие, но не по начина по който е било планирано. КомунизЪма придобива странна на пръв поглед визия – уж правим нещо ново, но се оказва че всичко се развива по старому, но с нови играчи на терена.

  По-късно другаря Хитлер прокарва концепцията за “Новото начало” в Германия, което се изражда във нацизъм. Това “Ново начало” има абсолютно същият вид и форма както и “новото начало” в Съветския съюз.
  След разгрома на Фашистка Германия този модел на “комунизЪм” се налага силово във всички територии окупирани от СССР – формира се т.н. “Източен блок, в който за съжаление участвахме и ние.
  Ако Хитлер беше жив щеше да аплодира успехите на Световната Комунистическа (Фашистка) Революция ръководена от СССР.

  В годините след Втората Световна Война се видя ясно, че комунизъм няма и никога не е имало.
  Идеята е мутирала в нещо ново за света – СЪВЕТСКИ МОДЕЛ на управление, който се оказа един нов усъвършенстван модел на диктатура.

  През 70-те години другарите в Москва най-сетне са успели да видят, че СЪВЕТСКИЯТ модел е ялова крава. Но нека да не ги подценяваме – те са били достатъчно умни за да разберат, че ако я карат така най-накрая СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ ще рухне тотално.

  В началото на 80-те години другарите в Кремъл са направили ясен и точен анализ, в резултат на което са формирали нова концепция, която нарекоха ПЕРЕСТРОЙКА.
  У нас никой дори не си направи труда да преведе тази дума и тя доби популярност именно в руският й вариант.
  След многото приказки що е то ПЕРЕСТРОЙКА се постигна един публичен ефект характерен за СЪВЕТСКИЯ МОДЕЛ – много приказки и никакъв резултат.

  НО.

  ВСЪЩНОСТ РЕЗУЛТАТ ИМА!

  По време на перестройката е било формирано новото “кралско войнство” – набиране и подготовка на кадри, които да реализират политиката на КПСС (БКП у нас в частност) на всички нива на държавно, военно, икономическо и дори интелектуално управление в условията на т.н. НОВА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА в целият Източен блок.

  Всъщност базовата идея за ПЕРЕСТРОЙКАТА е скрита от хорските очи.

  Много хора не я виждат, други не желаят да я видят, трети я знаят но си траят.

  А новата идея за оцеляване на СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ е много проста – ПРЕМИНАВАНЕ В НЕЛЕГАЛНОСТ.

  Старите играчи са в сянка и управляват всички процеси в т.н. Източен Блок, разбира се под вещото ръководство на КПСС.

  Например: Как е у нас.
  Външно – правим демокрация.
  Де факто – всичко е по старому, но вече всички средства за управление са в ръцете на играчите зад кадър.
  Официално – властта е на народа, но през изминалите 30 години ни управляват хора като другаря Буда, другаря Иван и прочие другари. Няма голям бизнесмен (“законен” или от подземният свят) у нас дето да работи със свои пари, защото той е просто наемник. Скъпо платен разбира се.

  Защо ги приказвам тези приказки.

  За да се замислите и да видите истината – В България всички управници след началото на т.н. демокрация са кадрите подготвени по този СЪВЕТСКИ МОДЕЛ именно по време на ПЕРЕСТРОЙКАТА. А при изграждането на “демокрацията” техните протежета са се размножили до безкрайност.
  Те работят не в интерес на народа и държавата ни, а в интерес на СССР.

  ДА, ИМЕННО НА СССР!

  Тази държава съществува само на хартия.
  Тя е като сянка, като призрак, НО продължава да дърпа конците на Световния КомунизЪм.

  У нас другарите “фили” са хората работещи за Русия – това е ясно и видно от всички.
  Тяхната работа е нещо като завера, защото въщност те работят за СССР – държавата фантом.
  Всички си мълчат, но са надъхани и се опияняват от щастие само от мисълта за любоФта си към СССР.
  Тези хора се опияняват от СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ.
  СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ е афродизиак за тях.
  Те могат и знаят всичко.
  Те са връхта на сладоледа!

  Всъщност то е така, но не е точно така.

  Само любофф, любоффф……… било то явна или несподелена……… било то СЪВЕТСКА……. не стига.

  Нека да бъдем реалисти – 30 сребърника са си 30 сребърника!

  Робите следва да бъдат управляват от наемници, а те не работят без пари.
  Инак не става.
  Само СЪВЕТСКАТА ЛЮБОФФФ не стига………
  Това поне “братушките” са го научили от “лошия капиталистически запад”.

  А на всички СЪВЕТСКИ наемници от български произход им плащат добре.
  И все им плащат от нашите пари.
  Добра СЪВЕТСКА инвестиция в ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ!

  Не знам до кога този усъвършенстван СЪВЕТСКИ МОДЕЛ може да съществува и у нас, но рано или късно отново ще рухне ……… и този път ще им е запоследно.

  В природата има закони, които не бива да се нарушават.
  Защото ако бъдат нарушени следва природен катаклизъм.

  В обществен план е същото – нарушаването на баланса води до срив на модела.

  На СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ.

  СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ по същество може да бъде сравнен с кърлеж, който се размножава до безкрайност и поглъща жертвата си …..

  ……. После търси нова.

  А когато няма нова жертва се самоизяжда.

  СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ не създава – той унищожава и рано или късно ще се самоизяде.

 5. Никога няма да спра да се учудвам. В действителност гърбавите се пишат русофоби. Те са твърдо убедени, че партията им и лидера им се противопоставят на Путин. Това не ми го побира главата. Наистина лии тези хора са толкова натурално глупави: рота – равнис, рота мирно.. Ами то такива може да ги опънеш докато прави седят, няма и да разберат. За подобна “маса” и нацистите могат да завиждат, то и техното не е било чак пък толкова малоумно стадо. Наистина нямам обяснение. Влезте в интернет в някоя от тяхните групи – тези хора наистина вярват, че ББ е русофоб?!

 6. @petar

  Имам впечатление, че средностатистическият честен избирател на ГЕРБ бойкотира медии и изобщо (дез)информационни източници, които говорят или пишат срещу ГЕРБ, например тв евроком. Затова други гледни точки освен тази на управляващите, изобщо не стигат до такива хора. Мисля, че на това се дължи фактът, че ГЕРБ имат все още фенска маса извън тази, която им е на пряка хранилка. Но тази фенска маса е силно спихната след онези снимки, аудиозаписи и видеа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.