Путин и неговият ученик Борисов приложиха еднакви хватки срещу протестите в Хабаровск и в София

Социалният антрополог Харалан Александров похвали управляващите и действията на Борисов, който е третирал протестиращите на площада като “деца, които трябва да се налудуват”. https://frognews.bg/novini/haralan-aleksandrov-trudno-polojenieto-hora-udarili-tapana-vse-edno-dovedesh-niakoi-orgazmovo-sastoianie-stignesh-nego.html

Прав е Александров за дебелокожието на Борисов, макар то да му се вижда достойно за похвала качество. Но то не е Борисов патент. Батко му Путин приложи  същата тактика по същото време срещу протестиращите в собствената му империя. 

 

 

 

 

Конкретно в Хабаровск през лятото хиляди демонстранти протестираха дни наред срещу арестуването на техния губернатор Фургала. Ден след ден. Не ги биха този път, нито имаше масови арести. Полицията просто “присъстваше” и този факт на пръв поглед изглеждаше озадачаващо. Но когато хората най-сетне се умориха да протестират срещу отлива на океана, не последва прилив. Победа за властта?

 

 

 

 

Казано с думите на Александров, Путин също остави гражданите на Хабаровск да се налудуват. Как мислите, дали Путин се учи от Борисов или обратното?

Само че, според един известен руски опозиционен коментатор в интернет, властите ( в Русия) си правят илюзии, ако смятат, че тази тактическа победа ще остане без последици за тях. 

“В Кремъл винаги мислят с тактически категории. След като има протест, той с всякакви средства трябва да бъде потушен. В случая с Хабаровск беше избрана тактиката на изтощението ( на протеста)”, пише Ел Мюрид. Но за разлика от Александров не спира дотук.

“Хубавото на протеста в Хабаровск ( въпреки, че резултатът от него изглежда нулев), е в края на илюзиите. Властта стана това, което е наистина – напълно откъсната от народа сбирщина от непонятни и напълно ненужни хора. А нейният антинароден характер стана очевиден дори на напълно лоялните”, отбелязва руският коментатор. https://el-murid.livejournal.com/4640206.html?view=comments#comments 

Напълно лоялните (коментатори) у нас може да се изненадат някой ден, че и в това отношение приликите между Путиновата Русия и Борисовата България са големи. 

 

 

5 мнения за “Путин и неговият ученик Борисов приложиха еднакви хватки срещу протестите в Хабаровск и в София”

 1. Жириновски тласка Тръмп към „Путински режим“, за да остане на власт
  “Дръж се, Доналд, ние сме с вас, другите страни ще ви помогнат!“, призовава Жириновски.

  https://faktor.bg/bg/articles/zhirinovski-tlaska-tramp-kam-putinski-rezhim-za-da-ostane-na-vlast

  (Е, поне вече открито си го казват, че Тръмп-чо е техният кандидат за президент на САЩ! Но, очевидно, разочарованието от загубата му още не може да се преживее и приеме от Кремъл и затова би било оригинален стратегически ход Путин да му отстъпи президентското си място. Така с един куршум ще улучи два “заека”: хем ще се осъществи всенародната руска мечта Тръмпушка пак да бъде президент, хем руснаците ще спрат да протестират с алкохолен маратон и да искат промяна, и поне временно ще повярват, че след като имат американец за президент и те ще заживеят като “бели хора на Запад”, вместо да дават мило и драго, за да напуснат “великата” си матушка, заприличала на изтрезвител и концлагер едновременно.)

  Русия в битка с алкохолизма – връща изтрезвителите със закон
  Годишно по улиците на градове и села се регистрират около 1 милион опиянени лица, а над 50 000 руснаци умират от алкохолизъм*

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-v-bitka-s-alkoholizma-vrashtat-iztrezvitelite

 2. Брилянтна успоредица!

  Преди известно време Калин Донков когото никой никога не може за нищо да обвини. че е постъпвал в разрез с морала и принципите си обяви. че е публична тайна, че подобията като Харалан Александров са били “дарени” след десанта на 7 юли м.г. Христо Иванов пред морският сарай на ахмед доган с 6 цифрени “чекове” за да обелват поведението и действията на Баце и КО до дупка.
  Дали са чували тези нищожества. че освен всичко останало за местните “силоваци” в Хабаровск е било невъзможно да посегнат на протестиращите И поради следната причина. Разследващ журналист от Москва по време на поредния митинг пита водещият старши офицер, полковник по чин и двама майори около него защо милицията бездейства. Полковникът хваща под ръка госта и му посочва една жена с плакат “Долу Путин” на първа линия: “Това е съпругата ми. А до нея са булките на двамата колеги. Всички от семействата ни са там.”
  Та, не всичко е пари, харалановци.

 3. Стана нетърпимо! Ето, още едно “детенце”, рожба на руския слугинаж, окрилено от примера на Николашка Малинов, се разлудува:

  Путинистът Костадин Костадинов с нова провокация, иска референдум и излизане на страната ни от ЕС
  https://faktor.bg/bg/articles/proputinskiyat-konstantin-konstantinov-otnovo-iska-stranata-ni-da-napuska-es

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.