Президентът Радев се консултира с любимец на руското посолство кога да са изборите

Има знаци, които властта дава към онези, които харесва или не. Мога да дам простичък и напълно маргинален, но пък автентичен пример със скромничката ми персонка. 

Докато бях смятан за съмишленик, от канцеларията на президента Желю Желев ме каниха на приеми.  Бях директор на БТА и през 1993 година, но не получих вече покана ( например за 24 май). Оказах се междувременно враг за президента.

След като в края на август 1992 година Желев организира преврата в полза на проруската корпорация Мултигруп с участието на службите, начело с техния ( толериран от Желев) тартор Бриго Аспарухов, поканите от президентството към мен секнаха.

И как не, написах през септември 1992 година официално писмо на Желев, че не желая повече да ям и пия с него на т.н. “медийни срещи” в ресторант “България” ( купен след това именно от Мултигруп). На тях той се опитваше да определя на вечерна чашка дневния ред на пропагандните приоритети в компанията на шефове на важни медии.

Военният му министър Луджев, впрочем, организираше подобни запои посред бял ден в задната стаичка на една от първите частни пивници в София “Бай Генчо”. Докато не беше прогонен от поста от премиера Филип Димитров, което положи началото на края на краткото управление на СДС.

Отказах да подкрепя заверата срещу правителството на СДС, организирана от Желев и компания на т.н. Боянски ливади. Тя доведе на власт мафията, закичена с брошката Беров, съветник на Желев, качен на сцената с мандата на ДПС с лъжливата претенция, че управлява с програмата на СДС, макар да беше крепен от мнозинството на БСП, Доган и купените предатели от крехкото бивше синьо мнозинство.  

След кратко прекъсване по времето на президента Петър Стоянов отново се оказах в списъка на забранените. Този път с невидимия подпис на Първанов. Нещо повече, емисари на Първанов бяха намеквали на западни посолства да ме изтрият от списъците си за гостуване. Което те не направиха. Нещо повече, оказах се говорител на събрание на посланиците на ЕС в шведското посолство, а посолствата на САЩ и други западни държави през годините ми протегнаха ръка под формата на протоколни покани в нарушение на злобната кампания по моето маргинализиране от страна на селянчето от Сирищник.

През мандата на Плевнелиев бях реабилитиран по президентска линия.

След нахлуването на русофилстващия Румен Радев като държавен глава ми се върна статутът от времето на Първанов.

Опитах се дотук да илюстрирам накратко как се формира отношението на президентите към …  “дисидентите”.

Днес за Радев един от най-ярките представители на путинизма в България явно не е за пренебрегване. Поканил е любимеца на руското посолство в София Костадин Костадинов на консултации относно датата на бъдещите избори. 

На базата на факта, че същият и неговата партийка “Възраждане” регистрират 1 процент изборен резултат на предишните парламентарни избори?!  https://offnews.bg/politika/radev-shte-obsazhda-vota-i-s-izvanparlamentarni-partii-vkliuchitelno-743600.html

Дори и да си бил въздушен ass никога не е късно да се докажеш и като holе. Assholе.

ЗАБЕ(ЛЕ)ЖКА: И без да владеят непременно английски, любителите на киното сигурно знаят какво означава тaзи често употребявана в английския език дума, но за всеки случай добавям, че в превод става дума за задник.

7 мнения за “Президентът Радев се консултира с любимец на руското посолство кога да са изборите”

  1. Отново и както винаги, благодаря за точната и безпощадна оценка на случващото се в завладяната ни държава.

  2. Харесва ми коментара ви,но не ми е ясно защо наричате агента на Държавна сигурност и московски слуга Бриго? Името му е Бригадир Аспарухов,както е записан в дипломата му за средно образование от немската гимназия в Ловеч. По същата логика е можело да го кръстят Звеновод Аспарухов или пък Отрядник Аспарухов.Всеки който помни “славното бригадирско движение” знае какво означават тези термини.

  3. Блестяща ретроспекция на “минало незабравимо” и актуално, не мога да избягна повторението, с пълна сила днес.
    Изразявам следното несъгласие. Стопанинът на БЛОГА НИ не е “скромничка персона”. Той е ИВО ИНДЖЕВ. Отношението, показано и в самата статия на свои и чужди, вкл. и на лакмуса посолства показва, че за общественият живот у нас той е, клише ама точно, “незаобиколим фактор”. Не поканването му на сбирки разни от недоразумения облечени в текущи властови позиции за мен е поредното доказателство за горното ми твърдение. Ако не ме лъже паметта, по случай юбилея на Царичока симеон 2 преди 3 и половина години Иво бе единствнеият от публичното пространство извън висшата администрация, там игрите са други, който не бе “удостоен” с покана за тържествата във Враня. На които присъсъстваха и цяла сюрия, уж люти “врагове” на “монархизма” със сегашна дата.

  4. Аз пък се зарадвах като видях, че пРезидентът на Решетников е поканил да му дава акъл Копейкин и “Възраждането” му, защото поканата точно на тази одиозна личност окончателно ще разсее появилите се съмнения по време на протестите по отношение на фанатичната му русофилщина. За мое учудване, много умни хора тогава повярваха, че вълкът, освен кожата си, е сменил и нрава си. Очаквам с нетърпение Радев да покани на консултациите си и другото “Възраждане на отечеството”, онова на Николай Малинов, АБВ -то на Гоце, “Атака” на Болен – антиваксър, още представители на руските партрЕти НФСБ -та и “ВМРО-та, Тръмп общестото, Светия синод, групата на парламентарните приятелчета на Русия, дружествата на запасняците-психопати, на пенсионираните дебили “дипломати”, футболните агитки, мотористите- дружки на “Нощните вълци”, “Безсметный полк”. Много му се иска на клепоухия цървул пак да го изберат за пРезидент на РБ и разчита точно на тия !

  5. Този Бригадир си го спомням и с една афера преди много години за скарване с Македония. За някакво оръжие ставаше дума.

  6. @sms

    “Клепоухият цървул” не разчита точно на тези майцепродавци да го преизберат, защото са шепа хора. По-лошо е: канейки ги на консултации, той им придава обществена значимост, легитимира ги. Същите тези, които омърсиха протестите с присъствието си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.