Прекален хитрец и блогу не е драг

 

 

 

 

 

 

Призовах към открояване на личност, която да се противопостави като антипод на Борисов на президентските избори. Това е начинът да бъде отстранен от политиката Шиши Барисав, запушил декадентски ( доколкото декада означава десетилетие) с туловището си възможността за политическо развитие на ситуацията в България, където изкуствено създадена каста Бойковисти пак ще запълни неговите партийни листи. За да управлява(т) още собствения си интерес и нас.

Не се наемам да диктувам “технологията” за подобно открояване. В България има (по) умни ( от мен) хора. Все ще измислят какво и кого да предложат. Стига да осъзнаят, че това е магистралата към спасяването от “строителя на магистрали”. Особено ако умните хора се огледат за примери към онези държави, които привличат българите лично да гнездят при тях при всички рискове, които поражда за тях (и)миграцията. 

С тези няколко реда отговарям на призивите да назова имена на въпросната алтернативна кандидатура.

Без съгласието на конкретен човек не бих се ангажирал да препоръчвам никого. Наясно съм, че по-скоро бих навредил в ролята на суфльор, “враг на ( човека от) народа”, на принципа: “щом на тоа изрод Инджев му харесва оня, значи оня е за отстрелване”.

По различно стои въпросът с подкрепата (ми) за кандидатура, излъчена от граждани, техни организации или партии. Бих нарушил на драго сърце правилото си да не си давам името за ползване в кампании, върху които нямам контрол. Но трябва да съм наистина убеден в правотата си.

Колкото до коментаторите в блога, вие сте в различно качество. Още повече, че в огромното си мнозинство не се показвате публично с името и физиономията си. Констатация, която не бива да приемате за обидна квалификация от моя страна. 

Проявявам разбиране към нежелаещите да се афишират, но не и съчувствие, когато анонимните се опитват да ме използват за манипулации от “мое име”. Все пак това е личен, а не безличен блог. 

Не мога да допусна да бъде употребяван от анонимници, които се опитват да се натрапят и да ме предизвикат да им играя играта. Много отдавна съм надмогнал изкушенията по “тънката част”, но разбирам от “тънки намеци”. И не толерирам  дебелашките опити да бъда употребяван.

Дискутирането на кандидатури от ваша страна не ме ангажира като платформа, освен ако предложенията ви не спазват мярката и по този начин ме принуждават да откажа да бъда използван като пързалка за хлъзгави сърфисти в мрежата, убедени, че са по-хитри от мен ( и вас). 

Прекален хитрец и блогу не е драг.

Говорим (си) за гражданска позиция, а не за пропагандна с обратен знак. Бих препоръчал в това отношение да не се употребяват партийни емблеми без съгласието на моя скромност. Те си имат място в партийните трибуни.

Горното е по-скоро моя авторска реакция на актуалната ситуация и обяснение защо си запазвам правото да преценявам допустимостта на политическата реклама в ivo.bg. Несъгласните имат право на своето несъгласие, но не и на натрапничество. Плурализмът на пистите за тяхна изява в мрежата дава огромни възможности. На този фон настоявянето на всяка цена нечие мнение или твърдение да се публикува именно в личния ми блог само издават истинската мотивация на настояващия, която няма нищо с конструктивизма и правото на свободно слово, чрез което се цели да бъда “неутрализиран”.

 

25 мнения за “Прекален хитрец и блогу не е драг”

 1. Лошото е, че стойностните личности нямат трибуна, която да даде публичност на идеите и лицата им. Те ще останат неразпознаваеми в обществото, защото ще бъдат смачкани от пропагандния валяк на пеевските медии и, както досега, няма да имат никакъв шанс да бъдат избрани!
  Как да се промени това ? Как да им се помогне?

 2. Тръмп, Радев и краят на демокрацията
  За единия държавата е фирма, а за другия рота, подлежащи на едноличните им заповеди
  Димитър Попов

  ( разликата е, че американците си имаха алтернативата Байдън и си го избраха, а ние още си нямаме алтернатива на Радев, щото Борисов не е алтернатива, той е същият като него, само че по-страхлив)

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-tramp-radev-i-krayat-na-demokratsiyata

 3. Е, няма такава наглост!: https://bnt.bg/news/rumen-gechev-bsp-doshal-e-momentat-v-koito-tryabva-da-se-razdelim-s-horata-koito-imat-zavisimosti-v285850-289932news.html

  От тeлeвизиите упорито налагат мантрата, че има само БСП и ГЕРБ, т.е. изборът е между чума и холера. Дано повечето избиратели си дадат сметка за това, преди да гласуват на предстоящите избори.

  П.П.: Победа за Демократична България!

 4. Няма как организация с управленски опит от 10 години и структури от 14 да бъде изкуствена.Това,че на теб не ти харесва не значи нищо.Много интересно да обясниш какво значи” изкуствено създадена каста бойковисти”.Как се създава естествено?Кои сте вие,които сте създадени естествено и защо тези от управлението и от кавалерията на ”господин магистрала” да са изкуствени?Кое точно беше изкуственото в 4-те му изборни победи?Ти като си продаваш книгите и ти вървят тиражите е естествено;а той като печели изборите и има доверие от обществото(това ”изкуственото”) не е естествено.Как става така,ако можеш да обясниш.В короната на секвоята има много видове растения като:папрат,къпини,лишеи,мирти и мн.други-,които са си съвсем естествени и няма нищо изкуствено в разпространението им….,е с изключение на някой паразити……

 5. Онова долно безмозъчно говедо Дъскорезов току-що е изповръщали предна доза от дивотии във Фактор.

 6. @sms
  10.01.2021 в 13:53

  “Лошото е, че стойностните личности нямат трибуна, която да даде публичност на идеите и лицата им.”

  Споделям на 100% това Ваше твърдение и няколко пъти съм коментирал, че без силно (и по-често) присъствие в поне 1-2 големи медии няма как да се даде силен отпор на кафявочервеносивото задкулисие.
  На първо време, бих предложил един канал в ютюб (не струва толкова много, мисля, ако има експерти – моля да споделят).

 7. Наблюдавам голямото злорадстване по всичките ни медии след щурма на Капитолия, социолози, политолози анализатори, репортери, “писатели” всички вкупом твърдят, едва сдържайки тъжествуващите си усмивки, че Америка вече е непреодолимо, жестоко разделена и вече НЕ е пример за демокрация. Най-после!
  ТВ”Нова” бяха поканили фамозният тръмпексперт Огнян Дъскарев, който няколко пъти сложи знак за равенство между Байдън и Брежнев и прогнозира, че “крайнолявата радикалка” Харис щяла да управлява страната. За “баланс” бяха поканили (за фон) и някакъв политолог, които въобще не представяше “другата” гледна точка, а само поддакваше на Дъскарев.
  По БТВ Любен Дилов- син и Петър Курумбашев злобно (в аванс!) осмиваха предстоящата “инагурация”, че щяла да бъде по-скоро “реинкарнация” или както му се иска на Владимир Каролев- кремация?! Не видях само Борислав Цеков, дето се скъса да реве, че “НИ крадяли изборите”. (Сигурно е зает с организиране на сбирка на Тръмп обществото! )
  Най-после лъсна шизофренната девиантност на тръмпистите у нас.

 8. Към илия:

  На простаците им се вижда естество да ги управляват простаци.

  Това е моят кратък отговор на дългата ти по форма претенция да напишеш тук нещо умно.

  Апропо, управленският опит на Хитлер е 12 години и малко – колкото да се самоубие в бункера.

  Изглеждало е естествено на всички националсоциалисти, дошли на власт с мнозинството от гласовете на онези, които са си направили труда да гласуват през 1933 година в Германия.

  Демокрацията не веднъж е била използвана за недемократични цели.

  Както “хладното оръжие”. Става за рязане на хляб, но и за колене. Зависи кой го държи и колко е (не)нормален.

 9. @ илия

  Предлагам на въпросите от поста Ви да отговори Цветан Цветанов или някой друг, ял “попарата” на Борисов, който има лични наблюдения от кухнята на ГЕРБ, КАК точно е било приготвено “фейк ястието” на Борисов, от което вече на всички ни се повръща.

 10. Към Илия
  Не мога да разбера хора,които след 11 години управление на Борисов,продължават да гласуват за него и да го защитават. Дори да не се срамуват от мутренския му външен вид и от просташките му приказки. Дори да им с е струва естествено да се лъже най свободно и безотговорно пред целия народ. Естествено ли е след 11 години „неспирен възход” да сме най-бедната страна в ЕС, с най болният народ, с най висока смъртност, най-бързо обезлюдяващата се страна в света, с най-широко разпространена корупция .

 11. Пътят на хитреците, които все още търсят под вола теле водени от “най-благородни намерения”.

  Разбрахте ли какъв е пътя на един от тях, на Борис (Boris 09.01.2021 в 23:15 ) за спасението на нацията ни от изчезване и оцеляването на Земята? Ако не сте, разрешете ми да ви го обясня ясно и кратко. Понеже няма алтернатива на Борисов и ГЕРБ ЕООД, „единствената партия, която ни даваше надежда да променим живота си в правилната посока се оказа (както винаги досега) овладяна отвътре“ от Москва според Борис, а не създадена и хранена от Москва, и „Само когато Русия бъде изобличена като основен световен виновник и насилник, едва тогава ще заменим успешно както партията ГЕРБ, така и натрапчивият й лидер“. Дотогава несъществува никаква „партийна алтернатива“ т.е. Борисов и ГЕРБ ЕООД си остават на власт пожизнено, а ние търпеливо чакаме Светът да изобличи Русия, като че ли ние Българите не сме част от него, да дойде нашия ден. А дотогава, за да не ви обвинят в примиренчество мислете, разговаряйте, дискутирайте за ГРЕМИУМ, но в никакъв случай за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА НА МОСКОВСКОТО СТАТУКВО И СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. Толкова за тези хитреци. Видяхме им провала тук в блога преди изборите в САЩ защитавайки Тръмп, ще им видим провала и на предстоящите ни парламентарни избори.

  „Призовах към открояване на личност, която да се противопостави като антипод на Борисов на президентските избори.“

  Този човек е реалност, той съществува, независимо, че едни от нас го виждат, а други гледат. Но още е рано. Сега трябва да видим партията, за която трябва да гласуваме, а това благодарение на миналата година вече не е толкова трудно. И сега, ако не я видим, тежко и горко ни. България ще се покрие в мрак и ще се осее от сенките на Самуиловите ослепени войници. И за да не стане това гласувайте за тези, които предлагат това:
  – Отстраняване на ГЕРБ от управлението
  – Разграждане на системното политическо влияние на ДПС
  – Укрепване на принадлежността ни към ЕС и НАТО
  – Възстановяване на ролята на парламента и политическото представителство
  – Лустрация
  – Укрепване на правовия ред и институциите
  – Рестарт на регулаторите и контролните органи
  – Провеждане на програма за радикална модернизация
  – Развитие на човешкия капитал
  – Осигуряване на чиста и безопасна околна среда
  – Реформа на изборния процес
  – Гарантиране на свободата на медиите и журналистисата

  След изборите ще се появи и Човекът. Бъдете сигурни. Да не би Паисий, Левски, Ботев, Захари, Бенковски, Стамболов…бяха видими за всички?

 12. https://news.sky.com/story/us-capitol-riots-arnold-schwarzenegger-compares-pro-trump-rioters-to-nazis-who-attacked-jews-during-night-of-broken-glass-12184271

  И последно за тази вечер – SKYNEWS

  Г-н Арнолд Шварценегер сравнява протръмпистките атакисти на Капитолия с нацистките изстъпления по време на Кристалната нощ…
  Който разбрал – разбрал…

  Със сигурност обаче тази позиция на Терминатора НЯМА да я чуете и видите нито по бтв нюз, нито по нова домуз нюз, нито по ТВ Эвропа…Сещате се защо, нали?

  Със здраве от мен!

 13. “…За радост скоро Тръмп ще е толкова важен (значим), колкото старо съобщение в Twitter и ще остане в историята като най-лошия президент на Америка.
  Демокрацията е като закален меч – колкото повече се затопля и закалява в студена вода – по-силна става!
  Добре дошъл г-н Байдън, всички ние те подкрепяме да обединиш нашата нация отново!”

  Арнолд Шварценегер

  (много поздрави на Даскарев, Борето Цеков, Владо Каролев (агент Камен) и вся остальная…)

 14. Много са ми интересни воплите, които се подеха от Иран и Русия та чак до нашите медии, че Америка вече не може да бъде пример за демокрация…
  Не знам защо някои хора си мислят, че американците са си направили тази демокрация, за да бъде пример някому?
  Направили са я, защото така им харесва да живеят. И раздаването на бисквити на майдана не е натрапваше на демокрация, а съпричастност към другите, на които също им харесва. Не вярвам някой американец да си разплете чорапите, защото в Нигерия вече ги смятат за бананова република.
  Тръмп ми харесваше с това, че показа идиотоустойчивостта (термин от машиностроенето) на американската демокрация. Навсякъде другаде, когато популисти вземат властта (дори в нормални държави като Полша и Унгария), веднага посяга към гражданските свободи, медиите, съдебната система и др. А Тръмп почти нищо от това не успя да разруши. Какво вайкане само беше, когато си назначи върховен съдия – заклета републиканка. Върховният съд щял да реши изборите… Нещо не съм чул тази дама да му се е отблагодарила.
  Те, американците, след Пърл Харбър се оправих, та след Тръмп ли?
  А ние от 9 септември още не можем да се съвземем….

  И за да съм в крак с времето (в два от трите смисъла на думата), няколко думи за поредния провал на Борисов – затрупването на пътя за Рилския манастир от скала не помня колко си тона (така и не свикнах да гледам трезвен новините). Точно там, където наскоро се снима… Не съм богослов и не знам дали това е наказание за по-тежки грехове или само за самохвалството му…

 15. (Малко встрани)
  Lawrence Douglas is the James J Grosfeld professor of law, jurisprudence and social thought, at Amherst College, Massachusetts
  в
  Don’t blame Trump for the chaos in Washington DC. Blame his enablers
  “We are not Germany in 1933. But we may be Munich, 1923. On 8 November of that year, a couple of thousand Nazis staged a failed putsch to topple the Weimar Republic. Ten years later the same insurrectionists seized power in Germany – through electoral means.”

 16. Иван Йорданов Костов, това е човекът!
  Дано само се съгласи.

 17. До tervel, via Иво Инджев.
  да уважаеми, след като прочетох изявата на собственикът на блога, се замислих аз от кои съм! От хитреците, прости ми Боже, или от наивниците хванали се за „сламката“ с надеждата да (им) се помогне да „изплуват“. Изплуват поставям в кавички, защото тази дума не само, че е алегория, но и показва състоянието в което са изпаднали МНОГО българи. При това искам да отбележа, че моето състояние, освен според месторождението и сърдечното притегляне, свързано с думата Родина, хич не е на удавник. Аз доста отдавна съм намерил личното си спасение и то е окончателно! И след като терминът Родина все пак е нещо лично и свято, защото е засукан от майчиното ми мляко и утвърден в прекрасното ми родно семейство, към значението на думата България, не мога да бъда безучастен. Още повече, когато в пустинята на безизходицата на Родината ми забелязвам наличието на спасителен оазис в алегорията на мястото на което е поникнало едно „цвете“,въпреки тежките условия там. Поникнало и благодаря на Бога, дори дава плодове. Може би ще се повторя, но синонимът tervel не Ви дава добро обяснение, при тиова то (обяснението му) не ми е и необходимо. По-важно за мен е как ме разбира стопанинът на блога, защото той ЗА МЕН е синонимът на цветето в пустинята. Всеки за себе си може и трябва да преценява сам за какво и на кого е длъжен, както и на какво да се уповава. От моята камбанария погледнато, нито съм толкова млад (дори по-възрастен от Байдън), нито толкова популярен (като Иво Инджев), че да мога да предизвикам някаква действена полза. Аз мога все още само да преценявам, какво би било полезно за да се изпълни някаква ВЗАИМНА мечта. Това, защото има предпоставки, които са необходими за това и които някога съм ги описвал. Може би досаждам, жалко ако това чувство предизвиквам на господин Инджев, но истински предполагам, че господата Иво Инджев, Илиян Василев, Николай Ненчев, Христо Иванов…отдавна се познават и дори поради общата кауза са на ТИ. Може дори и някой от цитираните, един за друг, да са неподходящи, но това няма значение защото е само пример. Ако обаче предположението ми в известен аспект е вярно, какво по-хубаво от това, ако Иво каже Илияне, или обратното, Мама му стара, дай да намерим подходящите за Министри, президенти и да се опитаме да ги кандърдисаме за съвместно действие, та да оправим тази икономика, съдебна система, история… на страната ни! Иначе (според мен) всеки изговаря истините, ама никой не задейства машината. Защото всеки изчаква ете-питете, да бъде призован. Разбирам, не искат да се занимават директно с политика, но фактически се занимават с нея и то на много по високо морално и умствено ниво. Ето, господин Тинков показа една изтънчена работа, описана по точки за изпълнение. Той също е подходящ, но предполагам също толкова възрастен, колкото мен, за да се самопринуди да отстъпи на заден план. Ще цитирам и вица при който някой ходи до Папата и един друг пита, кой е този с бялото кепе, дето ходи до …? Хубаво би било, ако господин Инджев даде еднозначен отговор, поне на мен в коя категория ме числи. С това приключвам темата.

 18. Към Борисов:

  Опазил ме Господ да “категоризирам” хората,че и да ги степенувам по полезност – особено по-добрата част от тях, към която ( по мои наблюдения) безспорно се числите.
  Правя каквото мога и е възможно да не съм се изразил достатъчно добре и да съм засегнал някого, но съм принуден понякога да обяснявам собствените си слабости. Вероятно това не е най-силната ми страна.

 19. Към SMS:

  Смокиновият лист е Копейкин, а инак нищо ново. На Ненчев амплоато му след като се настани удобно в скута на диктатора Борисов, успешно осъществил първото място по бедност и корупция на страната ни и 111 ни място по Свобода на словото, е да атакува и громи де завари Президента Радев. Няма как, трябва да си защитава господаря, защото от него му зависи хляба.

 20. Към tervel:

  Ваша воля, но отваряте възможност за нова престрелка във вътрешновидовата битка, за да не я нарека война.

  После да не се питаме защо няма дясно обединяване, а обедняване ( на възможностите за взаимодействие, да не говорим за коалиране).

  По критерия за пребиваването в “скута на Борисов”, ще трябва да “отстреляме” още доста политици, от които въпросното обединение днес има нужда.

 21. Към Иво Инджев:

  Съгласен съм напълно с Вас г-н Инджев. Винаги ще има неудобства, но те не трябва да ни плашат. Птицата счупи черупката си и се готви за полет. СЪЕДИНЕНИЕ на всички почтени, демократични и свободни хора, което да донесе благоденствие на Българите и България и уважение към тях. В него няма да намерят място „гнездящите в скута на Борисов“ лица, такива като А. Йорданов, Н. Ненчев, Р. Христов, и т.н., и т.н. По съвсем друг начин обаче, стои въпроса с премахването на Борисов и московския модел. Там е възможно да се допусне дясно обединение, каквото и да значи това, в което може да се включат дори „леви политици и организации“.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.