Борисов си гради образа на победител предимно по третия начин

Мръсните номера в политическата борба, от които нашият премиер Борисов има навика да се оплаква и ожалва сам превантивно преди всички избори, не се свеждат само до оплюването на противника. 

1. Мръсното е лесно за разпознаване и евентуално – за препиране с пренебрежително отхвърляне като твърде гадно, за да е вярно. То е видно като непраните гащи на онзи, който си ги излага на показ с надежда миризмата да задуши врага. Мята там някакъв байно мръсотийките си и за всички е ясно по вонята, че той е байономет.

2. По-сложно е да се разпознае по-ефективният като инструмент за влияние върху общественото съзнание позитивната кампания на платените за целта медии.

3. Най-трудно е да се разобличи позитивното ( от гледна точка на поръчителя ) мълчание за негативите на онзи, който си е платил. Защото за разпознаването на тази скрита картинка се иска желание и старание на адресата на манипулацията ( на популацията), който сам да се погрижи да компенсира вакуума от премълчаването на истината и да си направи верните изводи. 

Малко са хората в която и да е държава, включително и у нас, които биха тръгнали да се борят с липсата на достатъчно информация за това какво прави или отказва да свърши съмнителният за тях политически субект. Друг е въпросът, че у нас се налага такава борба на малцинството поради усмиряването на опърничавите медии. Останали са тук-там някакви лаещи ( предимно) стари кучета като за посмешище на кервана на Борисов, който си върви.

Субектът ( особено ако “тъмен балкански субект”), на това разчита. На него му дай мнозинство. На малцината активни търсачи на истината може и царствено да не обърне внимание. Да си викат там протестиращите под прозорците ми, както заяви Негова Светлост, тъмният балкански кръстник на руския “Балкански поток”.

На това разчита нашият другар-пожарникар, който овладя медиите не толкова по “втория начин” ( както се наричаше корупцията по времето,  когато е бил обучаван в школата на МВР ), колкото по третия, свързан обаче с втория.

Няма да се умиря за енти път да напиша, че е скандално медийното премълчаване на сътворения от него скандал с руския газопровод, който той нахално прекръсти на “Балкански поток” в духа на Бай Ганьо и неговото “карай да върви”. 

Премълчаването на този скандал от българските средства за масова информация е най-доброто през всичките 10 години управление на Борисов доказателство за успеха на масовата дезинформация на населението, както се нарича по комунистическа традиция съвкупността от хора и личности в България. 

А ето и сигнал за “втория начин”, по който се вае образът на миналия победител на изборите с оглед на бъдещите ( му победи).

 

 

 

https://offnews.bg/razsledvane/niakoj-s-vrazki-v-makedonia-plashta-desetki-hiliadi-za-da-hvali-boris-743593.html

2 мнения за “Борисов си гради образа на победител предимно по третия начин”

  1. Извинявам се, но без да искам публикувах под предишната статия възхищението си от тази с, допълнение че само БНР отрази радостта на Вучич от пускането на турския поток (изключение, потвърждаващо повсеместното мълчание)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.