“Ботев” на пазара на руското влияние

Кой да знае ( у нас ) имената на богаташите от руската каста от стотина и повече милиардери, нароили се на хранилката на Путин през неговото 20 годишно царуване, през което държавата му е продала в чужбина нефт за 180 трилиона рубли ( сто и осемдесет трилиона рубли рубли ) ?  

 

 

 

 

 

 

Много интересно разследване на българската секция на “Свободна Европа” разказва за някой си милиардерски син от Русия, Антон Зингаревич,  напълно неизвестен за местната публика. Същият иска(л) да купи доста известния у нас, но здраво закъсал с финансите български футболен отбор “Ботев”. https://www.svobodnaevropa.bg/a/31041294.html

Озадачаващо е наистина. На пръв поглед.

Защо един от руските получатели на стотици милиони ( във валута ) по бащина линия, благодарение на близостта си до режима на Путин, би искал да похарчи малка за него, но зашеметяваща за изпадналите в беда българчета “своя” (?) част от тези лесни пари за трудната кауза, за да се възроди един български футболен отбор, носещ името на “русофоба” Ботев, написал следното:

 

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии”.

 

Не питам за Абрамович и пазаруването на влияние в най-“русофобската” европейска държава Англия по футболна линия – там работата е дебела в голямата игра между бившите империи. 

Питам за Зингаревич и за задачата му да свърши работа в България, най-русофилската държава в ЕС. И отговарям.

Защо да не си купят “Ботев”, след като паметта за колегата му по “русофобия” Стефан Стамболов бе напазарувана от московската пета колона у нас, която се изгаври и си направи партия с неговото име,  раздавайки от тази подигравателна позиция награди ( включително на лицето на руското енергийно проникване у нас Георги Първанов)?

Абрамович и Зингаревич играят в един и същи Путински отбор. Изпълнявят ролите, разпределени на трапезата на Кремъл. Това е отборът на опричниците, които служат на самодържеца в Москва. Плащат данък лоялност на своя благодетел. Обслужват стратегическите му мании за насаждане на руското влияние.

А кои са опричниците?

Не искам да обиждам ничия интелигентност и осведоменост, но съм длъжен да предположа, че не всички знаят. 

Не съм аз, който ще осведомявам незнаещите. Ето защо давам дума за кратка, но впечатляваща препратка между вековете, на знаменития майстор на историческата публицистика Саймън Мотфиоре. 

Не че и други автори, като най-добрият познавач на руската монархическа традиция сред писателите на Запад Анри Тоая, не са писали по темата ( доста по-подробно, при това). Само че колегата публицист Монтефиоре е успял да събере същността на създадената от Иван Грозни система на личната гвардия от главорези на Иван Грозни буквално в едно изречение. При това така, че да го разберат съвременниците.

“ Опричниците служат за вдъхновение на един по-късен руски тиранин, Йосиф Сталин, и за прототип на тайната му полиция НКВД”. ( Саймън Монтефиоре, “Титаните на историята”, изд. “Прозорец” 2020, преводач Венцислав Венков, стр. 266 ).

Апропо, разследващите колеги от “Свободна Европа”, с които не си говорим по необявени от тях причини, могат да научат за корените на това руско ( про)явление на българска почва от източник, който прогнозира пред мен преди повече от 10 години предстоящата руска намеса в българския спорт ( и особено в популярния сред народните маси футбол) като част от Кремълската стратегия за налагане на руското влияние в България. 

За разлика от другите дипломатически източници, които стандартно не желаят да бъдат цитирани, този няма да има нищо против. 

 

 

 

 

16 мнения за ““Ботев” на пазара на руското влияние”

 1. Според мое проучване кредитният милиардер (каквото и да означава това в матушката) Зингаревич е изпаднал в немилост пред кремльовци, лъвове, титани и си е бил камшика някъде в Европа, най-вероятно Испания. С всички произтичащи от туй обстоятелства за особеностите на съвременният руски “бизнес”. Имам обосновано предположение, че феновете на “Ботев” са изгорели завалиите.
  Запасявайте се с пуканки и както казва култовия Петър Василев-Петела: “Каква футболна драма, драги зрители и тук-таме зрителки”.

 2. Известно е, че повечето футболни отбори се използват за пране на откраднати и мръсни пари.
  Тоя невръстен братушка- “милиардер” знае добре, че в България прането на пари е сигурно и безпроблемно.

 3. Тактиката е ясна- купуваш на безценица отбор, обзавеждаш го някак си и купуваш добри играчи. Резултатите веднага проличават. Започват да печелят мачове, към отбора се тълпят привърженици жадни за кумири. Простите надделяват, бандитите също биват приобщавани. После бандюгите започват да служат и като бойни групи, постепенно от междуотборни междуособици преминават в наемници…Надеждата обаче е тази, че и купени отбори, като на пример Шалке 04 в Германия, носещ емблемата на Газпром и се знае, че има руска протекция, в момента е на предпоследното място в Бундеслигата и с голяма вероятност ще отпадне. Въпреки пословичната българска русообич мисля, че този механизъм, от закупуването до отбелязания напредък, е един дълъг път, който в българските условия едва ли ще се осъществи, поради простата причина, че българите имат други гайлета. Повече трябва да се занимават с организирането на прехраната и едва ли ще могат да си позволят харча, да се кефят на този футбол. Във всеки случай тази покупка ще е вредна, защото отваря нова възможност за влияние и шантаж.

 4. Как стана така че 10 фирми осигуряват 300 000 лв. на месец за реклама,ПИМК осигурява 10 000 000 лв за завършване на стадиона,нали онзи е милиардер,защо се е крил в САЩ ,до онзи ден бизнеса в Пловдив нямаше пари да издържа Ботев ,дойде узким някакъв кредитен милионер и се намериха да се дават 300 000 лв във вид на реклама.Правят ни на идиоти.

 5. “Пералнята работи най-лесно със калгон!”

  Та така.

 6. Българите, мислим за България или оставями това в ръцете на банда крепости селяни, дресирани от руската мафия?

 7. Във българските футболни отбори собствениците изключително рядко влагат собствени пари. Обикновенно финансиренато се оформя като заем към клуба, които допълнително затяга примката около врата на клуба и той става напълно зависим от собственика си , който в случая е основен кредитор . Дори и в последнеия случай с Левски , се оказа ,че новите му собственици дължат 6 милиона лева на Васил Божков….
  Случая с Ботев е класически пример – руския собственик срещу минимална сума ще придобие клуба. С чужди пари ще поддържа разжодите по месечна издръжка. Всеки негов паричен превод ще се оформи като кредит с добра лихва , които в един бъдещ момент ще се покрие с държавни пари , както това се случи с дупката на Гергов във Варна , а до тогава руското влияние, безплатно за руснака, ще се осъществява от този които му е наредил да да купи клуба.

 8. Къде е Естония, къде сме ние?
  Премиерът на Естония подава оставка заради корупционен скандал
  Вчера бяха задържани четирима души за отпускането на държавен кредит на строителен проект
  Премиерът на Естония Юри Ратас обяви, че подава оставка във връзка с обвинения в корупция срещу неговата Центристка партия, като заяви, че иска да поеме политическа отговорност и да даде възможност да се изяснят твърденията, предаде ДПА.

  “В политиката за решаване на трудни ситуации се налага да се прави много труден избор”, написа той във Фейсбук. “В създалата се ситуация, ръководейки се от своите ценности, взех решение да подам оставка от поста министър-председател. Това решение беше взето след консултации с ръководството и с парламентарната група на Центристката партия, а също така с най-близките ми колеги.
  https://nova.bg/news/view/2021/01/13/311349/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB/

 9. байХУЙ е дал над 20 милиона за стадиона на Ботев!
  Това е НЕправомерна държавна СУБСИДИЯ за ЧАСТЕН футболен отбор!
  Още 20 милиона са дадени и за ЧАСТНИЯТ футболен отбор на Локомотив-пловдивски, нали!
  Общо над 40 милиона ДЪРЖАВНИ субсидии е дал винету за пловдивските отбори, нали!
  Това обслужва рублоядите в НРБ, нали!
  Долу банкянският буда!
  Долу барселонският байХУЙ!
  Незабавна ОСТАВКА на “будисткият” Казанова!
  ОСТАВКА!

 10. Доклад на IGTDS: Хора на ГРУ може би са участвали в щурма на Конгреса
  Кремъл използва протестите и размириците като скрито средство за оказване на влияние в чужбина

  Бойци, свързани с руското военно разузнаване (ГРУ) може би са участвали в щурма срещу сградата на американския Конгрес на 6 януари, се казва в доклад на Institute for Global Threats and Democracies Studies.

  “Възможно е групи бойци, свързани с руското военно разузнаване да са били причастни към насилственото проникване в сградата на Капитолия и размириците, организирани от привържениците на Доналд Тръмп”, се казва в доклада.
  Анализът на снимки и видео от открити източници показват, че руското военно разузнаване е било свързано с неотдавнашните събития във Вашингтон, пишат авторите на изследването.
  Анализаторите от IGTDS отбелязват, че тактиката, използвана по време на щурма на Капитолия “напомня методите, използвани от руснаците по време на протестите на “жълтите жилетки” във Франция и протестите на сепаратистите в Каталуния”.
  Става дума за проникване на бойци по време на размириците в тълпата с цел да доведет до ескалация протестите, както и да окажат помощ в завземането на държавна инфраструктура и обекти.
  Освен това щурмът на Капитолия напомня

  тактиката, която използва руския спецназ,

  за да завземе сградата на парламента в Крим и правителствените сгради в Източна Украйна през 2014 година.
  Както отбелязват в доклада на Institute for Global Threats and Democracies Studies , Кремъл използва протестите и размириците като скрито средство за оказване на влияние в чужбина.
  Това става чрез проникване на представители на руските спецслужби в протестните движения и създаването на “бойни крила”, а също така с участие в пропагандата и разпространяването на теории на заговора (както, например, във Франция), и/или вербовка на влиятелни членове на протестните движения.
  Например, през 2016 година под прикритието на местни националисти бойни групи на Главното разузнавателно управление на Русия (ГРУ) взеха участие в опита за държавен преврат в Черна гора.
  През 2017 година представители на Русия са предлагали на каталунските сепаратисти възможността да бъдат прехвърлени хиляди бойци в този район на Испания, а също така да бъде оказана финансова подкрепа на Каталуния.
  Както отбелязват в изследването авторите, по време на щурма на Капитолия,

  руските бойци може би са играли “организационна роля”,

  поощрявайки протестиращите към по-голяма активност.
  За това свидетелства един от видеозаписите от щурма на сградата на Конгреса, на който отчетливо се чуват викове на руски: “Давай, быстрее!” и “Смелее! Смелее!” (“Давай, по-бързо” и “По-смело, по-смело”).
  Според нас, нахлуването в Капитолия е “дискредитирало компютърната връзка на Конгреса и е възможно да е довело до изтичането на поверителни документи”.
  От офиса на председателя на Камарата на представителите от бюрото и са откраднати писма и документи.

  “Висока е вероятността да са монтирани и подслушвателни устройства в сградата”, предупреждават експертите от IGTDS.
  Анализаторите предупреждават, че нападението срещу Капитолия беше широко отразено и от медии, свързани с руското военно разузнаване, които активно лансираха твърдението за

  “краха на американската демокрация”

  Участието на Русия в протестите в САЩ и щурма на Капитолия се разглежда като акт на държавен тероризъм, който може да бъде приравнен към нападението от 11 септември.
  Обявяването на Русия за страна спонсор на международния тероризъм, въвеждането на по-строги санкции и възстановяването на имиджа на Съединените щати като страна, която е била подложена на нападение отвън, ще бъдат приоритет за новата администрация на Белия дом”, се казва в доклада на IGTDS.

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-doklad-na-igtds-hora-na-gru-mozhe-bi-sa-uchastvali-v-shturma-na-kongresa

 11. Че той-Толстой си го каза-половината купихме,ще купим и останалата половина.А бонус за инвестицията е българско гражданство и съответно без виза в ЕС.Шпион до шпиона..

 12. На първо четене парламентът даде нов документ на хора с български произход, но без гражданство

  (Досещаме се КОИ “българи” ще се възползват от този извънредно спешно приет документ !!!
  Де що има братушка с “доказан” български произход ще получи тази леснодостъпна карта “Българин” и ще се разхожда надлъж и нашир из България и къде ли не.)

  Предложението на “Обединените патриоти”, което е внесено през лятото на 2019 г. по идея на ВМРО, бе вкарано в дневния ред, БЕЗ ДА Е ОБСЪЖДАНО В КОМИСИИ, тъй като правилника на Народното събрание позволява такава практика в първата сряда на месеца

  https://www.dnevnik.bg/politika/2021/01/13/4162834_na_purvo_chetene_parlamentut_dade_nov_dokument_na_hora/?ref=home_layer2

 13. Единственото спасение на Светът ще може да дойде само от САЩ! Дано Байдън да съумее да разчисти успешно Тръмп и тръмпизма, с което и руското влияние. Доста неща са станали ясни, макар и не напълно доразследвани и това се дължи на внедрен страх от отстраняване, което беше направено многократно. На много места е бил видно, че там има руски пръст. В Германия Алтернативната партия е била финансирана с пари приведени от Швейцарски банки. Не може лесно да се проследи от кой точно, защото частната банка направила превода няма интерес да показва клиентите си от които печели. Във Франция на партията на Льо Пен, също е даден „кредит“ от руска банка и против това не може да се контрира, защото се казва, кондициите са по-добри от всички останали, а кредитът ще го „връщаме“! Сигурно в Каталония също има следи, които могат да разкрият това, но поради деликатността на ситуацията се въздържат да проследяват личности с цел да не нададат вой. Но щом в Капитол има наличен запис с руски говор това ще се проследи въпреки, че при сегашния президент това изследване не може да се осъществи. Ще почакаме!

 14. До sms:

  Доклада на IGTDS описва върха на айсберга, а в основата, ако перифразираме французите, е ‘Cherchez la KGB – femme’ :))) , като Мария Бутина и много знайни и незнайни нейни колежки, който от години са инфилтрирани не само в САЩ ……. само в България си нямаме такива КГБ – изкусителки, защото тук работа на руснаците се върши безплатно и се “подбива пазара” от такива ” Баби Яги”, като Курнелия Нинова, “проф” Шаренкова, “проф” Искра Баева, Велислава Дъра-бърева, вицето Йотова, дето така достолепно приклекна пред Гундяев, …. и други….

  https://news.lex.bg/арестуваната-в-сащ-рускиня-мария-бути/
  https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5406515
  https://www.forumdaily.com/zakorenelyj-lzhec-kto-takoj-erikson-cherez-kotorogo-rossiyanka-butina-pytalas-probitsya-v-amerikanskuyu-politiku/

 15. @Krasnoselski

  “Изкупуването” се ускорява предизборно, директно или с посредници!

  Кметът от ГЕРБ (русофилистичката) Галина Стоянова, кмет трети мандат
  да спре продажбите на апетитните общински имоти в Равда и Несебър

  Община Казанлък е единствената у нас, която все още притежава имоти на първа линия на брега на морето, а разпродаването им не е удачно, особено сега!

  https://frognews.bg/novini/bsp-kazanlak-kmetat-gerb-spre-prodajbite-apetitnite-obshtinski-imoti-ravda-nesebar.html

 16. 7 строители на Турски поток на прокурор да връщат европари

  Седем български строителни компании, докарали тежката си техника на площадките по трасето на газопровода „Турски поток 2“, са разследвани от Софийската градска прокуратура (СГП) и са длъжни да върнат 100% от европейското си финансиране.

  https://bivol.bg/7-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.