Московски министър посещава Варна по покана на московския посланик Макаров, който кани и васали от ГЕРБ на събитието

Московски министър е посетител днес България – доколкото (пре)населената с поданици на Путин Варна и нейните околности могат все още да се смятат за част от българската държава. 

Посещението се пази в тайна от гузните колаборационисти, които участват в руската хибридна война. Маркирано е на национално ниво със снимка на БТА без много обяснения. Има и издайническа информация на местен сайт, също придружена със снимки от поднасянето на цветя пред паметника на българомразеца Николай Игнатиев .

 

 

 

 

 

 

Щеше да е комично, ако не беше трагично, че информацията за това посещение от страна русофилстващ сайт не беше до болка откровена в самопризнанието за доминиращо руския характер на събитието на българска територия. Не някоя българска институция, а руският посланик Макаров , е поканил московския министър на външнотърговските отношения Сергей Черьомин  на поредното дефиле на руското влияние в България. 

Да повторя: руският посланик кани на българска територия московски министър с пропагандна цел на събитие, на което са мобилизирани и български васали на Москва от партия ГЕРБ.

Макаров не за пръв път се изявява като домакин на “мероприятия”, организирани от Русия в България, на които българите, включително премиерът Борисов, му гостуват.

 

 

 

 

Направи го и на 27.12.2019 години при символичното стартиране на руския газопровод край Стара Загора. https://ivo.bg/2019/12/27/отношенията-ни-с-русия-протекоха-през-20/

“По покана на руското посолство венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев поднесоха посланикът на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров, Сергей Черьомин – министър на външнотърговските отношения в правителството на Москва, Генералните консули на Руската федерация във Варна и Русе Владимир Климанов и Андрей Громов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, Христо Полендаков – директор на дирекция “Двустранни отношения” в Министерството на външните работи на Република България, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан”.

Сергей Черьомин запозна кмета Иван Портних с новите проекти, които се реализират в Москва – в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието.https://www.moreto.net/novini.php?n=432862

Липсващата дума в горното изречение е подразбираща се: московският министър е запознал своя варненски васал с новите РУСКИ проекти, които туземните служи трябва да осъществят.

14 мнения за “Московски министър посещава Варна по покана на московския посланик Макаров, който кани и васали от ГЕРБ на събитието”

 1. Лакеи (гербаджийски), Сър!
  Козируват и изпълняват!
  Толкова могат…А най-страшното е, че има цяла редица мераклии да застанат на техните места.

 2. “Посещението се пази в тайна от гузните колаборационисти, които участват в руската хибридна война.”
  Винаги съм гледал скептично на 111-то ни място по свобода на медиите, но ако смачканите от управлението на мутрите медии са скрили това важно за духовните връзки между нашите братски народи събитие, това оправдава позорното ни място в класацията….

 3. Г-н Българин,

  Не знам дали е страшно, но имаше един случай, когато наистина ми се искаше да съм на тяхно (негово) място. Когато полковник Гундяев четеше конско на президента. Ето тогава неистово ми се искаше аз да съм президент, та да мога тоя пияница публично да го изритам като мръсно коте извън президентството. Уви!

 4. За посещението на руски министър,
  мълчанието на българското правителство и медиите е най голямата новина. То показва кой се разпорежда в България и определя какво да се съсбщава на населението и какво не. Нима сме колония на Русия под маската на НАТО !

 5. Ето от кои “бизнес” среди е присъствалият на срещата във Варна кремълски васал Христо Полендаков – директор на дирекция “Двустранни отношения” в Министерството на външните работи на Република България

  Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки)

  На срещата в ресторанта на Интерпред в столицата дойдоха и бившият министър-председател на България Георги Атанасов, бившият министър на културата Георги Йорданов, бившият министър на външноикономическите връзки Петър Башикаров, бившата зам.-министърка на образованието Ани Спанчева (тя е съпруга на Георги Атанасов), бившите посланици в Япония и Иран – съответно Константин Главанаков и Стефан Полендаков (неговият син Христо Полендаков сега е наш посланик в Техеран), Пенчо Бузов – директор в „Балканкар“, Любомир Козлев – наш търговски представител в Москва, Владимир Пенчев – бивш зам.-председател на плановата комисия и зам.-министър на външната търговия, бизнесменът Людмил Дионисиев, генералният директор на „Интеркомерс“ Иван Деев, Бело Белов – шефът на „Химимпорт“, Цвятко Лилкин бивш началник управление в министерството и много други. На срещата пристигна специално и лидерката на БСП Корнелия Нинова.

  https://trud.bg/%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82/

 6. Г-н Окам,

  Страшно е (според мен), защото повечето от тия, дето уж са им “опозиция”, с охота биха продължили, та и доразвили раболепието им пред руските гасудари.
  А относно четенето на конско от полковник Гундяев на президента, за което напомнихте, се питам:
  Някога конско от Гундяев(ци) на гербаджия помните ли да е четено?
  Разбирате ли смисъла на въпроса ми?
  Ако “четеш конско” на някого, значи той е бил непослушен, не е оправдал очакванията ви и т.нат.

  С уважение

 7. Който както си ще да го разбира, аз ватниците в случая не ги виня. Докато има критична маса рублофили и поддкаващи ги полезни идиоти, България ще е разграден двор. Отвсякъде ги гонят, у нас им премитат.
  ДГД, БОКЛУЦИ откъде ли не!

 8. Ето как “демократства” в ефир с гербаджийската совесна бухалка фелдфебелът-тръмпист и каналджията-“политолог” Георги Харизанов:

  Тръмпизмът и демокрацията в България
  https://www.tvevropa.com/2021/01/trampizmat-i-demokratsiyata-v-balgariya/

  Какъв политолог е бившата „калинка“ на ГЕРБ Георги Харизанов?
  Ексшефът на “Напоителни системи” е осъден за изнудване

  https://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/

 9. Руски комитет иска църквата да обяви Путин за светец след смъртта му 🙂

  “Всички йерарси на РПЦ са длъжни да поставят парадни портрети на Владимир Путин в цял ръст с бял квадратен нимб. Белият ореол символично отразява тайната на Божественото присъствие в него”,
  Авторите предлагат също така тялото на Путин след смъртта му да бъде превърнато в “свети мощи”.
  Организацията поиска от патриарх Кирил да даде указания за създаването на “путинска икона на Богородица”.

  Навални бил Антихриста и църквата трябва да го анатемоса, настояват от комитет, който смята, че Путин се нуждае от духовна защита

  https://faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi-ruski-komitet-iska-tsarkvata-da-obyavi-putin-za-svetets-sled-smartta-mu

 10. Това потайно, ама като посрещаме новият посланик на РФ у нас, ще бъде с фанфари директно предавано по БНТ. Сигурен съм. Ако новините, за нея са верни изпращат ни нещо по-лошо и от “графа”.

 11. Всичко написано по-горе е вярно и борбата е безмилостно жестока.Аз ще си позволя да не се съглася съвсем с почитаемите по-горе пишещи.Обвинявайте твърдо и безкомпромисно нашите управляващи,но бъдете и снизходителни.Представете си на какъв натиск и изкушения са подложени…Ще дам примери:
  Днес Германия официално потвърди разрешението на полагането на тръбите на “Северен поток-2” в германски териториални води-2.6 километра.При това много добре знаейки позицията на САЩ.Ше си позволя да цитирам един от честите гости тук,г-н Николов-“Случайност?Не бих казал”.Представете си на какви изкушения са подложени германските политици,за да разрешат това действие.Във два военни конфликта-Либия и Нагорни Карабах натовска Франция беше съюзник с…Русия.А в Либия осигуряваше цялата логистика на вагнеровците.Добре,че бяха турците да ги разпердушинят,с мълчаливото съгласия на САЩ.Та представете си щом руската корупционна система може да пробие Франция,Германия-няма да припомням кой канцлер работи за “Газпром”-Италия,Каталуния,че даже и президент на САЩ да избере.
  Но важното,според мен е,че сме на правилният път и няма да излезем от него.

 12. Към анонимен:

  Така е, повдигате голяма тема за западната слепота за руската бруталност. Със страшна сила тя е засегната в предговора на “Фермата”, писан от Оруел през 1943 г., но цензуриран по време на войната, за да не се разсърди Сталин от очевидната аналогия със съюзническите прасетата ( да Ви е познато от ставащото у нас днес в съобразяването с Путин?).
  Изобщо не преувеличавам. Такъв е тонът на Оруел, който сякаш и в това отношение е предсказал бъдещето на…България, както в ” 1984″.

  Англия преболедува междувременно русоманията си ( за която я заклеймява по онова време Оруел), но България в наши дни спазва традицията да изостава от Англия. И в това отношение.

  Да, Путин си напазарува цял (бивш) германски канцлер и го тури начело на “Северен поток”. Но Шрьодер е обект на презрение по този повод в Германия. Включително и сред социалдемократите, които го направиха канцлер. Докато мимикриращият Шиши от Банкя го играе двуликият ан…пардон, Янус и това му се пише като успех в “балансирането”.

  Подлагането му на Путин не пречи на хиляди нашенски шарани да мърдат устни в българския аквариум и да нашепват “това е нашият пазител от комунизма”…

  Този предговор на Оруел едва сега, буквално преди дни, вижда бял свят у нас.

 13. На втори, на трети план

  Оказва се, че нещата не са точно както изглеждат (или така ни ги представят), има и още нещо:
  министър Черьомин е имал брат, починал 1982г., изпълнявайки длъжността си на консул на СССР във Варна. По този повод в консулството сега е открита паметна плоча, това е и поводът да се почете и паметникът на Игнатиев, като “доайен” и пример за руските дипломати в България. Спестено ни е и, естествено, Камчия – началото на практическото преформатиране от курорт към база на “меката сила”, както е решено миналата година в Москва. Сега вече съвсем логично изглежда миналогодишната идея на “Кметъла”, издигнал най-големият руски паметник на българското черноморие за последните 30 г. (Калиакра), за провеждане на рок-фестивал точно в Камчия.

 14. Поправка:
  В общината на “Кметъла” е построен, не го е строил лично.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.