Руският “Турски поток”, прекръстен от Борисов на “Балкански”, бил всъщност български

Слънчогледите гледат към слънцето. За слънчогледите сред герберите то грее денонощно от Изток. Това е доказана аномалия на политическата природа в България, която се опита да прикрие днес министър Теменужка Петкова. 

В предоставената й от гербаджийската БНТ телевизионна трибуна тя обясни днес, че “Балкански поток”, наричан от американските ни съюзници и дори в руски медии “Турски поток”, не е руски, а е български. Теменужка сътвори неволно каламбур в духа на вица за Ивачно, който питал баща си защо сините сливи биват червени, който отвърнал “защото са зелени”.

Да, не можем да оспорим факта, че България плати за руската тръба три милиарда лева. И че заемът, взет от властта за тази цел, ще бъде изплащан при друга власт, но не от личния й джоб, а от същите български данъкоплаци и то едно поколение напред.

Така че въпросът не е дали, а защо е български този проект.  При положение, че не облагодетелства България, а обслужва руския геостратегически интерес да увеличи зависимостта на региона от руския газ и да заобиколи омразната на Кремъл Украйна, лишавайки я от транзитни такси, каквито не се очаква да изплатят българския разход за тръбите поне още едно десетилетие.

Също толкова български е вече и онзи злополучно складиран нейде реактор от актуализиран чернобилски тип, предназначен за гьола в Белене ( по определението на самия Бойко Борисов за обекта, когато беше противник на дострояването на площадката, начената по съветско време и закрита по съветски съвет още преди разпадането на Съветския съюз). 

Нагълтали сме се с ненужни руски тръби,старееща съветска техника за производство на атомна електроенергия и също така грохнали съветски реактивни самолети за бойната ни авиация, за които сега изискваме съветските предприятия в днешна Русия да ни ги ремонтират. “ Не щеш ли” ( както се казва при някой обрат в действието в приказките), Русия отказа да поправи съветските си бракми. 

Сега България отново попада в съветска приказка. Както в един друг  брадат виц – за председателя на ТКЗС, раздал гумени галоши на селяните за награда, а за себе си оставил “само” 1000 лева, предизвиквайки възгласи “нека оди бос”.

Борисов и неговите придворни, които платиха милиарди в угода на Русия с нулева полза за България, сега се дърпат на синджира, правят се на страшни и полайват със “страховита” закана да осъдят Русия за цели два милиона неустойки поради отказа й да ни поправи (не)летящите таратайки миг 29. 

В Москва си умират, но от смях, а не от страх. Много добре знаят, че това ръмжене на балканското пале пред матушката си е като онова прогонване на руски шпиони от София, пропуснато да бъде дори маркирано в новогодишното прощално слово на отиващия си посланик Макаров. Нещо повече, в словото си той изрази задоволство от сътрудничеството с българските си домакини и надежда, все така да я карат и тази година ( макар Макаров да знае, че няма как всяка година да плащаме по три милиарда за кефа на  Москва и нейния съюзник Сърбия).

Предстои да видим дали нашият балансьор ще цуне  и гуне за баланс и новоназначената руска посланичка Елеонора Митрофанова, както нападна от засада с целувки и прохождащата на посланическия пост си в София американка Херо Мустафа. 

С Анатолий Макаров нашият Борисов се млящеше редовно. Ще му се лепне обаче подозрение в истанбулско джендърство ако не продължи по същия начин и с Ирина ( така де, Анатолий за него беше “Юра”, както викаха на предшественика му Юрий Исаков, защо Елеонора да не му се стори Ирина по аналогия с близката до нея и Кремъл Ирина Бокова?). https://ivo.bg/2019/10/21/бойко-с-престорена-изненада-към-руски/

 

 

 

 

ОЩЕ ЗА ЕЗИКА НА ЦЕЛУВКИТЕ НА БОРИСОВ ( не непременно за целувки с език):

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/liubovnata-diplomatsiia-borisov-tseluvki-pregradki-snimki.html

 

   

14 мнения за “Руският “Турски поток”, прекръстен от Борисов на “Балкански”, бил всъщност български”

 1. Да отпера едно питане до Пигито (теменужка петкова). Имат ли двете компресаторни станции с които Баце толкова много се гордее които, нъл тъй, били американски, по трасето на Банкянский поток, акт 16.
  За една встъпваща в длъжност администрация питам.

 2. The Washington Post: Кой е бъдещият държавен секретар на САЩ – запален китарист, а песните му се въртят в Spotify
  Блинкен е израснал с темата за комунизма – дядо му бяга в САЩ от съветска Украйна

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-the-washington-post-koy-e-badeshtitya-darzhaven-sekretar-na-sasht-zapalen-kitarist-a-pesnite-mu-se-vartyat-v-spotify

 3. Поредната КАЛИНКА на бокоТИКВАТА отново е издала нечленораздели звуци в БНТ, нали!
  Тая счетоводителка отдавна трябваше да бъде уволнена заради пълната си некадърност и непригодност, като енергийна министърка, НАЛИ!
  Защото газопровода не е български, най-подходящо е да се нарича- “боков поток ” , НАЛИ!
  Този газопровод НИКОГА няма да се изплати, и ще носи само загуби за нас. Общите загуби засега са над 12 МИЛИАРДА, и ще се увеличават през следващите години!
  И тъй като боковският поток е построен със заеми , това означава че цялата собственост върху тръбите е на банките, които са дали заемите за построяването му!!! Така че в този газопровод няма дори един болт, който да е български, НАЛИ!
  Това показва, че това е ЧУЖД газопровод, построен с чужди капитали! Това е най-големият пробив на български я суверенитет върху българската ТЕРИТОРИЯ, НАЛИ!
  Долу боковският поток!
  Долу бокоТИКВАТА!
  Долу всички “министерски” КАЛИНКИ на бокоТИКВАТА!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  -ВЪН!

 4. Аз няма да спра да го повтарям, просто не мога да се спра – на какво отгоре, тия (герберите) твърдят, че са русофоби. На ба за на кое? Смисъл .. толкова ли са глупави наистина? Толкова ли са слепи, че Костов и в гроба ще го дъвчат и предвъвкват за БГА и прочие, а не виждат как харчим 3 МИЛИАРДА народна пара за този поток (макар, че накрая баш пАток ще излезе, мъжете ще ме разберат какво имам напредвид) и още не смея да смятам колко за АЕЦ Белене, само за да могат определени лица от настоящата върхушка да си облажат себе си и внуците и правнуците си. Това са страшно много пари бе хора? Как ще се възстановят с тези количества мизерни, които текат? Кой ще ги плаща тези пари, кой ще ги връща. Свърши времето, като просто печатахме димитровки, видяхме къде ни заведе тази пътека…

  Ама няма значение… Костов е виновен. Че съсипа БГА. И свинарника на село където сте израснали.

 5. Предстои да видим дали нашият балансьор ще цуне и гуне за баланс и новоназначената руска посланичка Елеонора Митрофанова, както нападна от засада с целувки и прохождащата на посланическия пост си в София американка Херо Мустафа.
  —-
  Mен като мъж ме хвана срам да го гледам. Хванал я за шията, като пиле и я притиска към зърната си (заради разликата в ръста между двамата). Това е посланник, бе човек. Остави, че е посланик на най-мощната в момента държава. И на Танганайка да беше – това е посланик. Отделно жена. Не може да правиш така, тва не е Брежнев да му пускаш езици , като Тато навремето е правил бе… Божееееейй….

 6. Борисов се мляска само с “близки на сърцето му” персони. А знаем, че Русия е тази, която е вътре в сърцето му.
  Та:
  Меркел му е близка “поради общия им бекграунд” /според Колю Паръмов/.
  Орбан – също.
  Вучич – също.
  Американската посланичка също, защото е пратеничка на Тръмп, Тръмп е на сърцето на Путин, а Путин е в сърцето на Борисов. При това, Нейното превъзходителство е американка, но скоро натурализирана кюрдка, от кюрдите на които Русия също изпълва сърцата.
  Затуй се прегръщат и целуват, и си мълчат…
  Руските посланици и всякакви мужици и мужички идващи от изпълващата сърцето Му Русия просто са в сърдечния Му списък.
  Та:
  По целувките Му ще ги разпознаете!

 7. Елена Поптодорова: Позорът предшества импийчмънта

  “Скандал в български ефир по американския въпрос. Остри реплики и нагорещена дискусия се случи в студиото на Георги Любенов между Елена Поптодорова и Огнян Дъскарев заради изборите в САЩ през ноември и разразилите се след тях събития с щурма на Капитолия и втория процес по импийчмънт серщу републиканеца Доналд Тръмп.”

  https://www.youtube.com/watch?v=4VksidxyIPQ

  (от 56.01 мин. ) 🙂

 8. Бизнесът да не наема лъжците на Тръмп, ако иска да му вярваме

  Ден след шурмуването на Капитолия главнят редактор на списания Forbes предупреди компаниите да не назначават хора от екипа на Доналд Тръмп, който са повтаряли и разпространявали лъжливите му твърдения

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/01/15/4163713_biznesut_da_ne_naema_lujcite_na_trump_ako_iska_da_mu/

 9. 15 % от гражданите на Руската федерация смятат, че Навални е отровен.
  17 % от слушателите на Волгин смятат, че в САЩ има демокрация.
  Ако някой мисли, че това са скандално малки проценти, да почака до нашите избори… да видим колко процента ще съберат истинските антипутинци (без евроатлантиците от ДПС)

 10. @банкянскотоСУДЖУКоподобие

  “Този газопровод НИКОГА няма да се изплати, и ще носи само загуби за нас. Общите загуби засега са над 12 МИЛИАРДА, и ще се увеличават през следващите години!”

  12 милиарда и то само за “банкянския” му поток, отчайващо е! Обаче прокълнатите милиарди, с които “суджукоподобието” е заробило децата и внуците ни, все някога ще бъдат изплатени, но това, че “суджукоподобието” умишлено допусна руският етнически окупационен десант по Черноморието ни, е НЕПОПРАВИМО бедствие! Национална катастрофа с непредвидими последици за бъдещето на България като територия и народ! За тази държавна измяна от върховен порядък, с която Борисов предаде, (обезсмисли) усилията и саможертвата на хиляди български войни през 1400 годишна история на България, той не заслужава доживотен затвор без право на замяна, а публичен разстрел и конфискация на откраднатите от него и глутницата му милиарди. (Оправдано е поне веднъж, имайки предвид размера на щетите, да нарушим европейските закони, които не допускат смъртното наказание!)

  Но все още, докато е действащ премиер, Борисов има възможност, поне да ограничи, чрез подходящи промени в закона за чужденците, пребиваващи в България, щетите от престъплението си!

  За съжаление, той едва ли има достатъчният интелектуален капацитет, за да осъзнае размерите и тежестта на надвисналото бедствие, което е стоварил на България и българите !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.