Вандалските лъжи на русофилите продължават да се леят безкритично от екрана на гербаджийската БНТ

Само вандалите са разрушавали паметници, ако се върнем към хилядолетната история на човечествотоhttps://nova.bg/news/view/2021/01/16/311809/светлана-шаренкова-мая-манолова-е-естествен-партньор-на-бсп/

Това заяви вчера от услужливата за нея трибуна на БНТ Светлана Шаренкова, наградена на червения килим в Кремъл от руския премиер Дмитрий Медведев през януари 2009 година за своята проруска ( издателска) дейност в България с орден и премия от един милион рубли ( равни приблизително по тогавашния курс на около 20 000 евро, ако не греша в изчисленията по памет).

 

 

 

 

 

 

“Издателската дейност” на Шаренкова се свежда до откровено проруска пропаганда с елементи на злобно пророкуване, според което в България “никога няма да има евротлантически събор” . Сякаш евроатлантизмът има нужда да се рекламира с колективно ядене на кебапчета и развяването на знамена на чужди държави на сборища от извозени безплатно край изкуствени водоеми туристи, за да се докаже като притегателна сила за българите, демонстриращи прозападната си ориентация чрез начина си на живот и мигрирането на Запад – толкова масово и далеч от (на)шествията на русофилщината у нас, колкото е възможно. 

Много показателно впрочем е, че събор на евроатлантиците няма… и няма да има!”, възкликва тя в своето (про)руско издание миналия септември в уводна статия, под която се е подписала.

 

 

 

 

Има обаче нещо вярно в твърдението й в рамките на хилядолетната ни история на “вечна дружба” с руските вандали. 

Московията унищожава вандалски с ръцете на цар Иван Грозни Волжка България през 1552 година и набляга при това особено настървено на разрушаването на самия белокаменен град, блестящ и превъзхождащ по своя културен напредък дървената цивилизация на изостаналото московско царство. 

При едно от по-ранните руски нападенения  срещу българите от Поволжието княз Владимир забелязал, че обикновените български войници, включително пленниците, били обути до един в кожени ботуши – немислим лукс за изостаналите руски вандали. Наблюдението за ботушите накарало Владимир да предпочете да търгува, вместо да воюва с богатия народ – системно унищожаван през вековете след това от руски князе, царе и болшевишки вождове , като Ленин и Сталин, превърнали някогашната Волжка България в съветския Татарстан.

Руските вандали разоряват и Дунавска България на цар Петър в края на 10 век при платените за целта на това разоряване от Византия походи на руския вандал Светослав. В Манасиевата хроника, съхранявана в  British museum, пише, че по българските земи не са били познати зверствата, на които българите са били подложени от русите. Те набучили на кол 20 000 ( двадесет хиляди ) български военопленници край Пловдив. Обучавали се в стрелба по живи българи и на север от Стара планина. Вандали, сър!

Да не припомням що за вандалщина е болшевишкият червен терор, придружен с настървено унищожаване на стотици църкви, последвано в по-ново време от масово премахване на статуи на Сталин, Брежнев, Вълко Червенков и т.н. 

В този смисъл невежественото нахалство на Шаренкова, която ни пробутва лъжата си за “хилядолетен факт”, е достойна за възклицанието на Ян Хус, символ на Просвещението на Европа, изгорен през 1415 година. 

Sancta Simplicitas (О, свещена простота), възкликва борецът за истината и правата на бедните Хус, когато бедна старица добавила съчки на кладата му.

Тази история е известна, но това не пречи тя да се възпроизвежда днес. Защото да си русофил в България означава преди всичко да си невеж ( но и да правиш хората на идиоти, разчитайки на евентуалното им невежество).

Повтарям се с цитата от Симеон Радев по този повод, но какво да се прави, когато на повтарящата се болест трябва да се реагира с повтарящо се лечение.

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

 

 

 

 

 

 

6 мнения за “Вандалските лъжи на русофилите продължават да се леят безкритично от екрана на гербаджийската БНТ”

 1. БОКЛУК, при това класен си е светлана шаренкова. ДГД!
  Защо като се прави на толкова отворена не вземе отношение към други “паметници” с бургаски адрес. Това което ще прочетете и видите най-вече долу трябва да накара всеки който се усеща българин да изкряска на предстоящите парламентарни избори на 4 април: “Така повече не може, не бива, не трябва да продължава”.
  С молба за максимално разпространение. При почти 100% пленени от мафията масмедии Интернет е единственатата НИ алтернатива.
  https://offnews.bg/obshtestvo/nova-aktcia-na-plazha-rosenetc-shte-skubiat-sarajgrasa-na-dogan-744125.html

 2. Унищожителен отговор на тая нагла българомразка. Тя “човекоморозка” защото да забравиш човеко- и културо-мразието на рушняците и да възхваляваш простащината на рублоядството си е връх на моралната низост.
  Този постинг на Иво трябва да се навре в мутрите на русофилите като огледало за да видят уродливата си същност.
  Поздравления са безпощадното публично разголване на тая мужишка метреса/учтиво казано/.

 3. Громете ги!, Громете руските опричници господин Инджев, защото само когато се осъзнае пагубната роля на Русия, може да се повдигне не само духът, но и благоденствието на българското общество. И ако някой си мисли, че Русия плаща от собствен джоб се лъже дотолкова, че тя се явява само като разпределител на грабежа, осъществен чрез руските проекти и „инвестиции“. Свидетели сме на големите Шлемове, и сега на тримилярдното прокопаване на България, които не само не допринасят полза за нас, а причиниха дълг който не може да се погаси от приходи. Освен това за прокопаването на газопровода не са били привлечени български работници и изпълнители а руски наемници с което не се подпомогна с наемане на работа тукашното население. Фактите ги изнесе екипът на Боец, така че това не са измислени неща. Така също и спонсорирането с награди и плащания на горепосочените изроди. Вчера наблюдавах изказването на министърката Теменужка, която е толкова проста, че многократна спомена гаСТа ( в женски род) с което показа и невежеството си, въпреки че с тази дума, в нейната позиция трябва си е служела многократно. Явно никой от обкръжението не е посмял или не му е направило впечатление, дори и водещият на интервюто, да направи забележка относно неправилния говор.

 4. Заплахата от комунистическите служби на “Държавна сигурност” или защо бандитите представляват държавите
  Чекистката матрица продължава да работи успешно прераждайки се и мимикрирайки в условия на демокрация

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zaplahata-ot-komunisticheskite-sluzhbi-za-darzhavna-sigurnost-ili-zashto-banditite-predstavlyavat-darzhavite

 5. И аз съм съгласен с Шаренкова, само вандалите. А през 20 век предимно червените.
  Точно затова ние искаме преместването на МОЧА (макар че и малко вандалщина би ми доставила удоволствие).
  Статията е толкова хубава, че ще прескоча дежурната си шега за Светослав…

 6. точно нейната партия разруши паметника на Сталин на края на ”Стамболийски”и паметника на Ленин.Виждате какви хора са били за Гласност…Вагенщайн,Червенкова,Шаренкова,…Браво на Огнянов,че успя да изкопчи от устата и това признание за леко забравящата ни публика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.