Кой как очаква и причаква Навални в Москва

Остават броени часове до завръщането на Навални в Русия след 5 месеца принудително лечение в Германия, наложило се заради опита на екзекуторите на Путин на руска земя с надеждата той да умре в руското въздушно пространство по време на полет от Омск за Москва.

Лаборатории в Германия, Франция и Швеция потвърдиха, че отравянето е било осъществено с вещество от групата отрови, към които принадлежи новичок. Путин обаче си въобразява, че светът няма да повярва на Германия, Швеция и Франция, а на неговата дума. Поради което отрича режимът му да има нещо общо с отравянето. Говорителят му Песков дори набеди Навални в склонност към “параноя” по темата преследване от руските власти.

Кой как очаква Навални на летището в 18.20 часа българско време?

Според зевзеци в руските социални медии, Путин ще го посреща с букет.

 

 

 

 

Самият Путин обаче, който се прави, че не му пука ( и упорито отказва да назове Навални по име, а го споменава като “берлинският пациент” ) му е изпратил полицейски коли и камиони, които да завардят входовете и изходите на летище “Внуково” край Москва, където се очаква хиляди хора да посрещнат главния опозиционер на самодържеца.

 

 

 

 

 

 

Изпратил е Путин също и заплаха към посрещачи на Навални, подписана от прокурор с фамилия …Брежнев.  

12 мнения за “Кой как очаква и причаква Навални в Москва”

 1. не само посрещачи са забранени,забранено е снимането от журналисти,.,телевизии.СССР се е завърнал,а нашите ”фили”ни теглят здраво към него.Блато.

 2. Разбирам защо Навални се връща в Русия. Той не иска да напусне битката за свобода и права. Христо Ботев е изпитвал същите чувства, когато е стъпил на българския бряг.Разликата е,че Навални ще се бори с други средства, което не прави опасностите за живота му по-малки.
  Два са въпросите – има ли Навални шанс за успех и ще посмее ли Путин пак да посегне на живота му. Вероятно ще го направи,но по друг начин Отравянето не е единственият.
  Аз мисля,че лично за себе си Навални греши. Би могъл да постъпи като Гари Каспароов,който е доказан стратег. Жалко,много жалко.

 3. Много точно и адекватно е това “причакват” в заглавието!
  Вместо на летище Внуково, издебнаха Навални на летище Шереметиево. В засада, както повелява терористическата традиция. Не мога да си обясня Путиссимо ли е малоумен да подценява така интелекта на руснаците, или те наистина са толкова лесно манипулируеми??? Не ми се вярва да е второто, защото все пак има свобода на информацията и със сигурност руснаците се информират и от алтернативни източници. Все пак са арестували Навални. Ще се моля да не го убият.

 4. На такова причакване и в Ал Кайда могат да завидят

 5. За Навални имам някои съмнения:

  – одобрява анексията на Крим и т.н.
  – разобличава корупцията в Русия не на шега, но само това
  – няма значим брой последователи, а само офиси в цяла Русия
  – няма намерения за това как да се промени
  общественото устройство в Русия (като отровното трио – срещу
  Борисов са, но след това какво…пак от същото, само че в друг целофан)
  – с други думи, завръща се, но за какво ще се бори?
  – други противници на режима са убити без да са
  развили такава обширна дейност, като него
  https://rp-online.de/politik/ausland/diese-putin-gegner-starben-einen-gewaltsamen-tod_bid- 9207385#6

 6. От близо година в Русия тече един процес, който има видими и не толкова видими елементи. “Вовка с журавлите” е наясно, че неговата власт ерозира силно и само може все по-ускорено да продължи да се разпада. А той и тези около него не искат, естествено, това да става. Затова се превърна – вече скоростно и “по конституция” – в пълен самодържец, затова ликвидира всяка опозиция (Навални, губернатора на Хабаровск, медиите и НПО станаха “чужди агенти” и т.н.).

  Защото в такава ситуация, особено след като наскоро загуби сламения човек, когото сложи начело на САЩ преди 4 години, на Вовка му е нужна пълна изолация от света (нова Желязна завеса), но едновременно с нови работещи енергийни оръжия за натиск и изнудване (затова и бързаше да направи Северен поток 2 и Турски поток, не толкова за да парира Украйна, а да обвърже дългосрочно с неговата политика, вкл. и икономически, най-силната и най-слабата по тежестта им в Европа страни като Германия и България).

  Нова Желязна завеса му трябва, за да има легитимност смазването на опозицията, заедно със съветското “затягане на гайките” на мужици и олигарси в самата Русия (а и извън нея – напр. Ходорковски вече е само едно безобидно пале, на което му е позволено да лае, защото е спазарен да не хапе никога повече). Защото без насилие, и то – мащабно, като при Сталин – властта му трудно може да удържи повече от 2-3 години.

  Затова всички действия напоследък сочат, че Вовка с журавлите си проси съзнателно и настойчиво международна изолация, от която за години напред той ще бере добри за себе си и за шайката му плодове вътре в един все по-тоталитарен режим. С толкова ядрени оръжия никой от т.нар. международна общност не може да противопостави на един тоталитарен режим. Справка – не само бившия СССР, но едно дребно Кимче в настоящето с няколко бомби държи на нокти целия свят от години и никой нищо не може да му направи, докато то дебелее на гърба на стотици хиляди жертви вътре зад неговата си Завеса.

  Затова според мен задържането на Навални е планирано да бъде максимално видимо, до степен да не може да бъде покрито в световните новини. Нещо повече, струва ми се, че проблемите на Навални тепърва започват и ще има ожесточаване на режима срещу него (но с формални членове и алинеи на безумното наказателно право в Русия) – за да се създадат предпоставки за сериозна реакция от Запада, който ще се втурне да защитава гражданските права на Навални. С крайна цел – нови санкции, ново застудяване в отношенията. Което също е калкулирано в тази путиновска стратегия и тактика, след като се изпариха и последните надежди на “бункерния дядка”, както го наричат все повече руснаци, за оставане на неговото прокси Тръмп в Белия дом. Понеже в него ще влезе един твърд анти-путинист като Байдън, в близките 4 години ни чака нова студена война.

  За съжаление, следователно, свободомислещите хора в Русия, вкл. и Навални, не ги чака нищо добро… Това в определен смисъл се отнася и за нас в България, защото агент Буда затвърди през последните 11 години невидимата политико-икономическа власт на путинската охлокрация и у нас (Доган, Пеевски, Ковачки, Домусчиеви…). А тя – като в скачени съдове – няма да се даде лесно, въпреки че формално сме в ЕС и НАТО. И на този фон идването на новата посланичка, като авангард на “меката сила” на руското присъствие в България, е също силно симптоматично – след като е завладяна икономически и политически, сега е ред страната ни да бъде напълно покорена и културно, и информационно.

  Но последното зависи и от нас – дали и доколко ще допуснем един монголоиден мизантроп и социопат да (продължи да) дирижира и собствения ни живот.

 7. Valerio Tranev
  Путин играе винаги високи топки, въпреки назначителния си ръст. Например неговия бивш горещ фен, личен съветник по незнамквиси въпроси, внезапно се превръща в личен и политически противник и също така внезапно в яростен критик на Путин, и после внезапно емигрира в САЩ, където американците го цаняват за даскал в университет, където няколко години внезапно започва да пише и преподава “нормални” неща, внезапно става горещ фен и активист в кампанията на Тръмп за отричане резултатите от изборите и “внезапно” се озовава сред атакуващата Конгреса на Щатите банда, и то вътре в сградата, сред rioter-ите…както оня офицер от руското посолство в Скопие се озова внезапно сред биячите в македонския парламент, които не само не признаваха избора на Заев, но го и набиха до кръв.
  Както и нашия Огнян Дъската внезапно отиде в САЩ за да се бори, като в мечтата на Левски, за свободата на американците, но внезапно се превърна от български демократ в защитник на превратаджията Тръмп…

 8. Путин и Навални разиграват многоходовочка и успешно заблуждават, че има действащ опозиционер в Русия и при евентуална неизбежност да бъде подкрепен от Запада. Руските опозиционери са или емигранти,или в затвора,или са мъртви.

 9. Valerio I Михал-абе тролове и тука ли налазихте?!

 10. Когато посочите едно изказване на Навални, в което се дистанцира и осъжда руската агресивна, имперска политика и нападението над Украйна, Грузия и т.н., тогава ще имате пълното право да наричате някого Трол . Не е достатъчно да правиш корупционни разкрития в страната си, а да подкрепяш почти безкритично нейната външна политика. Явленията се наблюдават и анализират в тяхната цялост. Другото е наивност.

 11. За и против Навални. Нека дадем думата макар и на съветски диалект на виден опозиционен публицист който ни най-малко не е фен на най-изявеният критик на Кремъл,
  https://ehorussia.com/new/node/22572

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.