На прощаване с бай Доналд бай Борисов се подмазва на бай Байдън по “русофобска” линия

Днес е тъжен ден ( и ) за българската тръмпокрация. Разделяме се с Доналд в последния му работен ден като (п)резидент на Путин в Америка.

Бай, бай Доналде! 

Извинявай за фамилиарното обръщение. Но те чувствам близък далечен роднина, когото съм загубил като единица мярка за липса на мярка. Сега с кого да сравнявам все по-несравнимия наш бай Бойко?

Ти ме научи, че и зад океана има предкулисие, на което не му пука за приличието зад въображаемите кулиси, където се изразяваш вулгарно. 

Още като кандидат за президент ти ми съобщи как се сваля жена. Изясни ми, че за целта трябва преди всичко да си богат по рождение. “ Най-добрият начин да забогатееш е да се родиш богат”,  написа ти поучително в автобиографията си. И уточни методиката на свалката: стига да си знаменитост, просто трябва да сграбчиш жената за  детеродния й орган.

Ти изрече това с твоя глас, прозвучал в оня запис. Той изтече преди изборите в Америка през 2016 година и ти на практика не отрече. Също като нашият бай бей от Банкя. И той на практика не отрече, че е нарекъл една жена “проста кърджалийска патка”.  Цитирам не съвсем точно. От неудобство да използвам вулгарния еквивалент на употребената и от теб дума за споменатите по-горе органи.

След това  намачка и нацелува тази жена пред камерите и пред строя на своите лейтенанти ( както им викате в Америка на генералите от близкото политическо обкръжение). Батальонът му се строи като в любимата му казармена песен. Употреби и тях. В мафията така проверяват лоялността на желаещите да продължават да лоясват с мазнинките, които им се отпускат срещу демонстративната дресура, унизителна за свободолюбивите хора като човешка разновидност на  кучешкото послушание.

Оказа се, че и в Америка има доста “ прости кърджалийки”. Макар и не достатъчно, че да те преизберат. 

Бай Бойко тръби, че за него няма да е проблем пак да ни се качи отгоре. Явно е убеден, че нашите “ прости кърджалийки” не са толкова придирчиви, колкото американските. Не пропуска да намачка още някоя като за снимка. Слиза от джипката и ги почва. Само да му кажат “здрасти” и той отвръща като Иванчо от онзи виц с обратен знак: “Ей, една дума ми казА и веднага ме уговори”.

Сигурно си представяш какво ги прави “уговорените”, когато са му дошли в спалнята да му удовлетворяват човешките потребности. Стига да носят пачки с банкноти от по 500 евро и златни кюлчета, а той да се прави, че спи, докато го снимат. 

Бай Доналде, оставяш ни насаме в балканската ни спалня с бай Бойко. Той, също като теб, не посмя досега да каже крива дума за своя страшен великан Путин. Изневери на страха си едва в последния ти работен ден. Но падне ли му някое джудже, рита го здраво. Удовлетворява човешките си потребности.

Повтарям, едва в деня на принудителното напускане на (п)резидентсткия  пост, бай Бойко се осмели за пръв път да се изкаже срещу Путин, макар и без да стига до крайности. Не го спомена поименно, не се присламчи към твоите опоненти в западния свят, които го заклеймиха, че нарушава човешките права на опозиционера Навални. Само ти си замълча.

И защо, бай Доналде, не можа да убедиш бай Бойко да се откаже от най-важния за Путин проект в България, та се наложи да загубиш изборите в Америка и в последния ти работен ден бай Бойко да се отметне за пореден път от обещанието си пред вашия общ Владимир Владимирович? 

Буквално часове преди да си заминеш окончателно от Белия дом, бай Бойко обяви намерението си да премести от беленския си крачол в козлодуйския руския ядрен реактор с чернобилските гени, платен пак с бедняшките ни български грешни стотици милиони ( както и руския му газов поток). Бърза бай ти Бойко да посрещне утрешната инагурация на “русофоба” Байдън с добра новина от Балканите, че все пак няма да строи нова руска ядрена база за влияние върху региона и цяла Европа, както се беше заклел отново да направи по време на твоя мандат, бай Доналде.

Наредил е днес бай Бойко още утре да му докладва неговата герберска Теменужка за решението да се погребе за пореден път АЕЦ “Белене” . Този път като се изпрати на козлодуйския бряг руския реактор – най-дълго произвеждания, пътувалия и съхраняван в атомната история на човечеството. От днес за утре!

Защото утре е церемонията по встъпването в длъжност на Байдън. А той обяви, че няма да се церемони с твоя Путин. Бай Бойко, който не е поканен на церемонията, безцеремонно се върна там, откъдето тръгна, преди ти дойдеш на власт в САЩ и да дадеш тон за уважително отношение към Путин и неговите мании.

Бай, бай Доналде! 

Какво ще прави бай Бойко със снимката си в Белия дом с теб, до която се домогваше години наред ? Ще трябва да я свали, както постъпи моят директор в БТА ( Боян Трайков), който още по време на онзи пленум от 10 ноември 1989 година нареди да махнат бай Тошо от стената му, за да замени портрета му с физиономията на др. Петър Младенов.

Хайде, пък дано повлечеш крак. Като не пожела да ни отървеш от Путин и да разхлабиш неговата газова примка на стойност 3 милиарда лева, измъкнати от нашия джоб, поне да завлечеш напролет след себе си и бай Бойко, че и тук да цъфне малко надежда след ледниковия за нас период на твоята дружба с плашилото от Кремъл, което ти е взело страха .

 

 

 

 

 

 

21 мнения за “На прощаване с бай Доналд бай Борисов се подмазва на бай Байдън по “русофобска” линия”

 1. Последния ден на Тръмп.
  Какво се случи за четири години?
  С една дума нищо.
  Разобедини ли нацията?
  Не, в самата нация успя да разграничи мислещите от немислещите.
  Как го постигна?
  С миризмата на запръжки в кухнята на главния готвач.

  Приветствам всички мислещи хора. Към останалите оставам с пожелания…

 2. Безмълвно бездиханен съм!
  И понеже, обаче, защото не съм льош чиляк давам непотърсен ама за сметка на туй гратис съвет на Баце. Спомената по-горе снимка с бай Дончо, Баце да я накъса на дребни парчета и после с тях да си запали пурата. Да не се оставят никакви следи,
  Биби Нетанияху онзи ден е демонтирал огромният съвместен фотос в кабинета си с отиващият си американски президент. При това последният направи за Израел толкова много, вкл. и не само символичното преместване в Йерусалим посолство колкото малцина от предишните от Труман негови колеги. Дет се казва: Нищо лично! Прагматизъм, Сър!

 3. Трябва ли да има ограничения в социалните мрежи използвани като инструмент на популизма?
  Да, първата стъпка вече е направена. Няма нищо лошо да отидеш на планината и да си запалиш огън, но не и да запалиш цялата гора.
  Това вече не е демокрация.

 4. Докато четях прекрасната статия, си мислех да започна коментара си с думите “Темата е толкова животрептуща, че се изкушава да напиша нещо извън нея”, но последното изречение ме включи в темата. А мислех да напиша “Не искам да коментирам дали намерението на А. Атанасов да преговаря с БСП е добро или не до там, но се чудя колко от симпатизантите ще го преглътнем?
  Извинявам се, че нарекох статията прекрасна… това е заради прекрасния сарказъм…

 5. Особено сме доволни,
  че след няколко години призиви,
  най-после се постави въпросът на такова високо ниво
  при консултациите при президентът.

  За активната регистрация
  и за над милион незаконни мъртви души в избирателните списъци,
  които правят самите избори и властта в България НЕЗАКОННА!

  България е ЕДИНСТВЕНАТА държава в ЕС,
  в която няма активна регистрация при изборите!

  България е ЕДИНСТВЕНАТА държава в ЕС,
  в която има праг на преференциите,
  не само при изборите на партии,
  но и при изборите на депутати от партиите!

  България е ЕДИНСТВЕНАТА държава в ЕС,
  в която няма гласуване по пощата!

  ФАКТ!

  Статуквото в парламента
  едва ли ще допусне гласуване по пощата…

  Но…

  “Ледът се пука,
  господа съдебни заседатели”

 6. Отдавна търся нагледен пример, който да показва защо сме на това дередже.
  Един уважаеми съфорумец ме подсети – мъртвите души!
  Да оставим логиката настрана, но и без нея специалистите отдавна обясниха, че мъртвите души са си живи и здрави, но все ще се намери някой, който да каже, че те са ни криви. Не са ни криви политиците, отвратили повечето гласоподаватели, а мъртвите души.
  Да ги махнем най-после, че да се оправим….
  А ако говорим сериозно, нещо много по-сериозно ни пречи, но не искам да обидя никого…

 7. Само питам

  Г-н Караиванов,

  По кой закон и с каква цел
  в избирателните списъци има над милион незаконни мъртви души?

  И ако избирателните списъци са незаконни, законни ли са изборите?

  Защо единствено в България,
  от държавите в ЕС,
  няма активна регистрация при изборите?
  Което прави невъзможни мъртвите души…

 8. П.П

  Законът за изборите и мъртвите души в тях са следствие на политиците.
  А не на марсианците, нали?

 9. Покрай ареста на Навални в Русия текат и други процеси, които я пращат в групата на С. Корея. Думата е приела закон, според който лекциите в университетите ще трябва да получат “справка” от министерството на образованието.
  https://novayagazeta.ru/articles/2021/01/20/88786-teper-oni-prishli-za-uchenymi
  “Престъп мисълта” трябва да се пресича в зародиш.

 10. Защо сталинисткият писател Максим Горки пребори българския национален герой генерал Иван Колев

  Това е история за пренебрежението на властимащите към тези, които са ги избрали и на които би трябвало да служат!
  Пламен Каменов, жител на кв.Борово, журналист-пенсионер

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zashto-stalinistkiyat-pisatel-maksim-gorki-prebori-balgarskiya-natsionalen-geroy-general-ivan-kolev

 11. https://faktor.bg/bg/articles/ognyan-minchev-1-46

  Да му отговоря задочно на г-н Минчев:

  Г-н Минчев, ние не сме русофоби!
  Ние сме путинофоби и диктаторофоби!
  Така че има голяма необходимост от разделението!
  Да се види кой е путинофил, кой е путинофоб.

 12. Преместването на американското посолство в Йерусалим беше решено от Конгреса през 1996 г.,като физич1еското преместване беше оставено да бъде осъществено от Президента.Едва Тръмп го направи,а се смениха четири.

 13. Към Красноселски:

  Унищожаването на мафията в Италия беше обещавано от предшествениците на Мусолини във властта в Италия, но само той го направи.

  Хайл,Бенито, нали!

  Както и бай ти Бойко, подобен на Мусолини физически в жестикулирането и мимиките ( и не само) обяснява, че строи магистрали, които другите не са построили преди него.

  И преди Хитлер никой не е построил магистрали в Германия!

 14. Външното министерство на РФ е предложило продължаване на договора за стратегическите нападателни оръжия да бъде продължен с пет години.

 15. Krasnoselski,
  Договорите на Русия са къс хартия за заблуждение.
  И нищо повече.

  Русия взе БЕЗВЪЗМЕЗДНО атомните оръжия на Украйна.
  Срещу гарантиране на териториалната и цялост!

  А после окупира Донбас и Крим…

 16. @Данъкоплатец:В меморандума от Будапеща освен гаранта РФ има и други гаранти,които допуснаха това през 2014 г..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.