Връзката между мечтите за велика Русия и купоните за хляб не е измислица на Байдън, а исторически факт

За равносметка от управлението на Байдън ще се говори тепърва при неговите 100 дни на власт, след година или повече. Но на първия му работен ден като президент на САЩ ще припомня кратко само най-знаменитото му изказване досега, което има отношение към зависима от Русия страна, като България.

“Мечтите за велика Русия винаги завършват с купони за хляб”.

 

 

 

 

Ето само няколко снимки и картини , които доказват, че Байдън не си измисля горния афоризъм, а е казал истината на базата на историческия опит
.

 

 

 

 

 

 

 

 

Припомняйки за картина на Айвазовски как още през 19 век Америка е спасявала царска Русия от глад, авторът на руския текст към снимката от 1922 година обяснява, че коленичилите с гръб към църквата руснаци просят хляб от американци.

НА СНИМКАТА: Спасени от гладна смърт руснаци развяват в руско село американското село. Картината е рисувана от Айвазовски във връзка с големия глад в Русия през 1892 година, когато в руското пристанище Либава акостира спасителен кораб с американски провизии. Айвазовски подарява произведението си на изложението в Чикаго следващата година като знак на благодарност към Америка за помощта по време на големия глад, който Русия крие от света.https://port-alexandra3.livejournal.com/64973.html

 

 

 

 

НА СНИМКАТА: Американският кораб с продоволствието на пристанището в Либава

 

 

 

 

А снимката от по-късния етап на вече “развития социалиъм” в СССР с опашката пред магазина за хляб не се нуждае от обяснение.

 

10 мнения за “Връзката между мечтите за велика Русия и купоните за хляб не е измислица на Байдън, а исторически факт”

 1. Парадоксално, но факт!
  Най-голямата по територия държава Русия,
  и днес страда от недостиг на храни и продоволствия.
  Опашките пред магазините и днес не са рядкост.

  Емблематично за Русия е двата или един пръст,
  с което се показва още колко човека се търсят.
  За полагаемата се ботилочка за трима.

  Преди година нашумя случаят с починали младежи.
  Натровили се с шампоан за вана “Бояршчик”.

 2. Ето още един отговор (освен кражбите и маниите за величие на управляващия “елит”) защо оскотелите руснаци са периодично на купони за хляб и водка:
  Осветиха секретното подразделение на ГРУ “54777” – специалистът по психо войни
  Тайната структура провежда от локални до глобални операции против Запада и други страни по света

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-osvetiha-sekretnoto-podrazdelenie-na-gru-54777-spetsialistat-po-psiho-voyni

 3. 6 пъти американците спасяват от гладна смърт милиони руснаци още като почнем от РИ, после в ссср 1.0 и накрая след разпада му и РФ. В момента хранят космонавтите в руският сегмент на МКС плюс осигуряват кислорад.
  Сега, покрай събитията които имат стратегическите последици да не забравяме историята. Има думата тандема Суворов-Солонин.

  https://www.youtube.com/watch?v=05VsDILfzBE

 4. Извинявам се но съм длъжен да поясня. Горе са две части-продължение на една и съща тема. Едната-само “гол” линк, втората с “картинка”.

 5. Тръбопроводите на Путин от Балтийско море до Балканите в прицела на Съединените щати
  Даян Франсиз

  “Проектът „Балкански поток“ използва България, държава членка на ЕС и НАТО, само като трасе, по което минава тръбопроводът. Участието на България в руската тръбопроводна политика поражда опасения, свързани със сигурността. Според съвместно разследване на българското и балканското бюро на RFE/RL, през декември 2020 г. руски самолети многократно са използвали въздушното пространство на натовска България, за да доставят военна техника на Сърбия.
  „Правителството и министър-председателят [на България] действаха в интерес на Русия“, казва още Казанджиев. „Освен „Балкански поток“, атомната електроцентрала „Белене“ е друг пример за проект в интерес на Русия, заради който бяха отлагани проектите за газова диверсификация.“
  Изграждането на руския тръбопровод през България забави и завършването на връзката с терминала за втечнен природен газ (ВПГ) в Гърция, който България, Румъния и Северна Македония възнамеряват да използват. Русия не желае този терминал за ВПГ да бъде отворен, тъй като това би довело до конкурентни доставки на газ от Близкия изток и Норвегия. Междувременно Русия подписа договор с Турция за неконкуренция, с цел да предотврати износа от нейния ВПГ терминал за Европа.”

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-traboprovodite-na-putin-ot-baltiysko-more-do-balkanite-v-pritsela-na-saedinenite-shtati

 6. Ето, затова Америка е велика ! Обединява се пред опасността “разделяй и владей”- хитрата практика на Путин, и побеждава.

  Буш (републиканец) Клинтън (демократ) и Обама (демократ) записаха ОБЩО послание към новия президент: “Ще Ви помагаме!”

  (Красиво и вдъхновяващо!)

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/01/21/4166211_shte_vi_pomagame_bush_klintun_i_obama_zapisaha_obshto/?ref=home_NaiNovoto

 7. Мълния!
  Излиза, че руският кабинет чете БЛОГА НИ. ТАСС е упъл;ощен да заяви, че правителството на матушката субсидиря регионите с 4,5 милиарда рубли за да задържи цените на брашното и хляба,
  https://www.gazeta.ru/business/news/2021/01/21/n_15518024.shtml

 8. Кой разумен съвременник на “такова беше времето” има нужда Байдън да му казва за купоните? И защо един обичащ русия се обижда от този факт? Нали любовта е сляпа? Щом я обичат, какво им пречат купоните? Нека си я обичат с купоните, с опашките, с едно кило рубли за 2 цента!!! Аз да съм един бляд, ще се обидя на такава фалшива любовь!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.