Разказ по кар(ан)тинка за демаскирането на Борисов

 

Бойко Борисов дари на сръбския президент Вучич картина, рисувана по снимка, която изобразява тяхна обща инспекция как върви строителството на изгодния за Сърбия руски газов проект, платен изцяло от България, наричан от двамата балканци “Балкански поток”, а в САЩ – “Турски поток”.

Мила, родна картинка, “Мила Родино…”

 

 

 

 

 

Снимката, прерисувана от художника ( плакатист на Софийската опера ) Симеон Кръстев, отразява реалистично как двамата балкански мъжаги мъжествено не носят маски през юни 2020 година, докато работниците и инженерите наоколо “издайнически” са екипирани с предпазни средства. Иначе казано, видно е кой е нарушавал правилата за противоепидемични мерки миналото лято.

Това е нещо като историческо свидетелство, напомнящо на онзи американски филм на ужасите “Знам какво се случи миналото лято”.

Но това се вижда само на снимката. На рисунката маските са свалени.

Маските отсъстват от рисунката. Както и някои от хората, които ги носят. Не са достойни за увековечаване. Стоят с ръце в джобовете: нито ръкопляскат, нито работят, докато началството се труди да (се) покаже на Путин как му прокопава стратегическия проект за неговия съюзник Сърбия. Само му мътят водата за пред поколенията и опозицията ( ако се появи такава), изобличавайки го, че не носи маска сред маскираните по време на пандемията.

Художникът напълно основателно е махнал маските от лицата на двамина край Борисов, за да не му лъсне на техния фон нарушението. Все пак говорим за картина, която е поръчана с рекламна цел, а не да го дискредитира като борец за спасяването на българите от китайския грип.

Отпаднала е при копирането на снимката и “мистериозна” жена от снимката. Така е с жените около Борисов, правилно е схванал творецът същността на позо(ьо)ра.

Спазена е конфиденциалността за охранителя зад гърба на Вучич. Няма го на картината, чиято цел е да героизира двамата основни герои и най-вече изпъкващия на първи план Борисов, чиято близка до обектива позиция тушира ефекта на ръстовото превъзходство на Вучич над нашия левент. Нали ни е единствен и незаменим, както така ще го позорим! Не случайно точно тази снимка и този ракурс са се сторили достатъчно величествени за пресъздаване със средствата на изкуството.

Какво още (не) виждаме? 

На снимката е пълно с джипки, с каквито обичайно джитка Борисов. Те, както и скупчените за срещата трудещи се на заден план, също са “спестени” за историята от майстора на четката и четките. Заедно с белите шатри, които приличат на съоръжения, изникнали насред полето с цел да пазят от дъжд похапващи и подпийващи високи гости ( в случая с Вучич- около 2 метра). Защото не е вярно, че луд умора няма. Има. И трябва да отмаря след тежък напън, какъвто е навеждането на гигантите на балканската дружба пред великана Путин.

Навремето в редакция “ Прес фото” на БТА “редактираха” по подобен начин снимки от архива. Вадят някого от Полтитбюро на ЦК на БКП, провинил се пред др. Живков и после майсторите на “редактирането” го изрязват от архивните кадри, щом вече не е важен кадър. 

Важното е др. Жив…, пардон, др. Борисов да е доволен и да не му се пречкат при увековечаването на подвизите му нежелани елементи с поведение, което не отива на най-послушните от колектива.

И друго прави впечатление. 

Борисов подари на Путин куче, а на Вучич – себе си. Прогрес и потрес. 

Ето още няколко идеи за картини по снимки ( а защо не и за копиране на картини) от по-старо, но явно рестравриращо се време.

На първо място предлагам уникален сюжет: “Вождът говори с гръб към поданиците си” в духа на мутренското говорене, когато се роди краткият виц “здравей, врато”:

 

Другарите Тодор Живков и народнодемократичният корейски вожд Ким Ир Сен на инспекция как върви окопаването на комунизма в България

Другарят Георги Димитров, без маска но с грим

 

 

 

 

 

Другарите Живков и Брежнев https://www.youtube.com/watch?v=IDSNb-TF4Ac

19 мнения за “Разказ по кар(ан)тинка за демаскирането на Борисов”

 1. Да надникнем зад картината.
  Българският данъкоплатец дава парите,
  но българи не са изпълнителите.

  В Обединение “Газово развитие и разширение в България”,
  с 50% дял в него е люксембургската “Комплишънс дивелъпмънт”.
  Чиито фактически собственици са две дъщерни фирми на
  руската “Тръбна металургична компания” – TMK Holding и TMK Steel Holding.

  Другите 50% в “Газово развитие и разширение в България” са поделени между “германската” Max Streicher и “италианската” Bonatti.
  “Германците” дори са в партньорство с руската “Закнефтегазстрой – Прометей” (с 25% в обединението).

  А как ми се искаше изпълнителите на “Балкатски” поток да са фирмите на Пеевски.
  И руските фирми, доставили оборудването и построили метрото в София!

  Завчера пропадна метрото от третият лъч между спирките “Театрална” и “Хаджи димитър”.
  След дъждовете прокапаха таваните на почти всички метростанции…

  Пoтьoмкини ceлa, тoвa e пocтрoeнoтo oт комунистът Борисов и ОПГ-ГЕРБ.
  Криви мaгиcтрaли, кoитo ce рeмoнтирaт прeз двa мeceцa cлeд пуcкaнeтo cи.
  Изпoчупeни и прoпaднaли нoви трoтoaри.
  Пaдaщи мaзилки и тaвaни.
  Обезопасяването на пътят към Рилcкият мaнacтир,
  някoлкo дeнa cлeд oткривaнeтo му от Борисов,
  също се срути!

  Списъкът е дълъг-цели 13 години

  A завчера пропадна и мeтрoтo!
  Гoрдocттa нa нaй-крaдливият и кoрумпирaн прeмиeр в Eврoпa.

  Нa нeкaдърницитe oт ГEРБ вce някoй друг им e винoвeн зa нeкaдърнoтo cтрoитeлcтвo.
  А и за вcичкo другo, дo кoeтo ca ce докоснали.

  За 13 години Борисов не построи интерконектор до Гърция!
  За 13 години Борисов не извърши нито една реформа!

  ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
  са най-некадърната и крадлива утайка на БКП!

  Факт!

 2. Пропуснах най-важното.
  “Гербът” на ГЕРБ.
  Дупка на асфалта.
  По улиците на градовете и селата в цяла България.

 3. Може би това е “снимка за спомен пред балканската тръба на Путин”, която най-вероятно няма да я бъде, но този факт още да е тайна за българите, принудително закопали 3 милиарда по трасето на “Газпром” досега, след като и самият кремълски лисугер тия дни подхвърли, че е възможно Северният и Турският потоци да бъдат замразени или изоставени, поради промени в международното положение.
  А дано!

 4. Скъпоструващите картини на Леонардо,Рубенс,Ван Гог ряпа да ядат,тази картина на Симеон Кръстев/мой адаш/струва на българския народ 3 милиарда и заложена като ипотека българската газопреносна мрежа.

 5. Стара картинка, рисуването на която започна още от 90-те години когато образуванието Югославия взе да се пука по шевовете, а новосъздадената от държавна сигурност българснка мутромафия пълнеше още крехките си вени с кръвта на финансовите потоци от нелегалния трафик на гориво, храна, медикаменти, оръжие, жени и какво ли още не, когато се наливаха основите на МУТРО МУЛТЕНСКАТА МАФИЯ в България, зачената от някой и на тази картина, значително по-млади тогава още РАПОНИ, а след това ИПОНИ. Днес от огромната сатрапия остана само една гола Сърбия, откъдето започна Първата световна война, вгорчила живота на цяла Европа и целия Двадесети век, но там е шоуто, където се кове стоманата на руско-сръбския национализъм, около който като гладно псе се присламчва и българския мутронационализъм, този път на цената и на Три милиарда лева от джоба на простия българин, измъчван вече десетилетия наред от ДС, ГЕРБ и РФ. Ами да, предният голям демократичен президент Клинтън им напраши очите на тия, сега наред е новият!

 6. “Язовир с лебеди!” – от филма “”Опасен чар”

  Естетиката на другаря Мисирков ли беше – Соколов-Ястребовски.

  Тодор Колев, Георги Русев, Надя Тодорова!Великолепни артисти!

  Ех, Мисирков, Мисирков! Докога все така ще я караме – роднина, милиционер, роднина, милиционер? И шкафче-касичка!

 7. До Българин

  Аз съм в шок! Хайде, за ВМРО мога да допусна, че са я пропуснали, те са неадекватни дори в подмазването. Мислят си, че като не вземат отношениe, това не показва отношение. Показва и още как. Но каракачана поначало е двуизмерен, на него дори Путин не може да разчита, толкова е жалък, клетият…
  Но за БСП?! Такава възможност са имали да се харесат на Путин, като гласуват против. Да се изкажат с патос в контрапункт, да докажат на света, че в руската душа не намират място такива низости като убийства, изнасилвания, изтезания, грабежи, завоевания, окупации, гладомор, ГУлаг, водка, водка, водка и новичок. Та нали са ни освободили!?!? Два пъти! Европа трябва да знае това, трябва да види какви паметници им е вдигнал благодарният български народ. Как ги пази народът тези паметници от маргинали… Докажи им, Нинова, на тези третополови лигльовци, че Русия може само да освобождава, а Навални е гнида. Докажи им, че потоците са само и единствено в полза на Европа, а Русия ги подарява от добро сърце, както и ние ги подаряваме – пак от добро сърце. Въпреки че българите сме с най-много заболявания на сърдечно-съдовата система, все са ни останали сърца да подарим и ние нещо на света, или поне на сърбите и на освободителите. Тръбата на свободата! Трансправославната магистрала! Газ, мамка му, газ, газ! А тези … еврогейове ще ни натискат спирачка. Протестирай, Нинова, сложи си физиономията ала Грета Гунберг, погледни ги с онзи пълен с изкристализирала омраза поглед и им кажи истината в очите с типичния за теб тон, насечен, безпощаден, като на бригадирка, която се кара на мързеливи кулашки копелета, които не са събрали 60 касетки домати баберек от празно поле…

  Ех, Нинова, Нинова… Не ги държиш изкъсо тези депутати там в тила на врага. Защо ги изпрати, ако ще пропускаш такива удобни топки? Сега ще чакаш да отровят още някой ли, ще чакаш да разлеят новичок в някоя детска градина ли, какво ще чакаш? Така не се печелят избори в бегето, Нинова. Пускай си “Смуглянка” и мисли трезво, като български политик, който е едно нищо без освободителката, а не като някаква трансджендър либерална членка на Интернационала. Около 80% от бегето е русофил. Много русофил! Научно го доказа един, не му помня името.

  А Бойко няма нужда от маска. Бойко Борисов не може да се разболее от ковид 19. Ковид 19 може да се разболее от Бойко Борисов. Китайският вирус трябва да носи маска, за да не хване Бойко Борисов. Щото ние го хванахме преди години и още не можем да се излекуваме. И не виждам до хоризонта да се задава изцеление. Отдавна Бойко Борисов е новото нормално. Колкото и да е ненормално.

  Но в бегето това е нормално.

 8. https://faktor.bg/bg/articles/bsp-otnovo-prekarshi-grabnak-pred-kremal-otkaza-da-glasuva-rezolyutsiya-za-osvobozhdavaneto-na-navalni

  Г-н Йорданов правилно отбелязва как са гласували БСП за Резолюцията, но защо мълчи за поведението на Джамбазки и Слабаков, което е същото?
  А те нали са КОАЛИЦИОННИ партньори на ГЕРБ в момента, тоест, “ГУШНАЛИ” сте се с тях, г-н Йорданов?
  Уеднаквете си аршина!
  Иначе много хубаво сте написали всичко, всичко е много точно!

 9. Г-н Ганев,

  Ех как хубаво сте я описали тази “седесарка” др. Нинова!
  А за нейния син, дето учи(л) в Америка?
  Представяте ли си какво лицемерие??
  Може и “шпионин” да е станал на американците, знае ли човек?
  И защо пропускате изпълненията и отпреди няколко седмици?
  Как само изгони другаря Гергов и хората му от пловдивската (първична) партийна организация!
  Нали знаете кое е той?
  Същият, дето ГЕРБ (и прислужните им “патриоти”) му подариха 43 млн. за една Дупка в центъра на Варна.
  Голем приятел с Гоце и Боце (да не се забравя!).
  Представяте ли си на какъв верен партиен другар посегна Нинова?

  🙂
  Бъдете здрав!

 10. На 20.01.2021г. у нас на посещение бе външният министър на Сърбия г-н Никола Селакович

  Медиите не информираха българите за причината и резултатите от срещата, съсредоточиха се предимно върху чутовния бригадирски кич, въплътен в картина, който Борисов подари на ортака си по усърдие в пълзенето пред Путин.

  (Благодаря на “Републиканци за България”, които (чрез въпросите си към външния ни министър) осветиха някои “особености” и “подробности” от срещата! )

  Републиканци за България със седем въпроса към външния министър Захариева

  https://faktor.bg/bg/articles/republikantsi-za-balgariya-sas-sedem-vaprosa-kam-vanshniya-ministar-zaharieva

 11. @ Българин
  Забравихте най-важната “титла” на Свинаря, Гочиту, де!
  Почетен консул на Русия в Пловдив!
  Те, руснаците, все такива си ги избират! Свинари с робско съзнание и поведение на плужак! Едноклетъчни, които още не са стигнали до нивото да осъзнават какво е това родолюбие, още по-малко пък, да го почувстват!
  А постът Ви до г-н Ганев все едно е писан от мен 🙂

 12. Познавам един отчаян гербераст от “Красна поляна” *, който би си окачил такова нещо в хола. Ако не струва скъпо ще му кажа да се обърне към автора на този закъснял шедьовър на соцреализЪма и да си купи някоя подобна чекия. Макар че мотивът с шофиращия падишах би харесал повече на моя познат, защото е по-типичен и създава илюзия за някакъв държавнически размах.

  * Нямам предвид Георги Харизанов, когото нямам съмнителното удоволствие да познавам.

 13. @sms

  Простете за пропуска ми, наистина е така, признавам,
  Чичо Гочи – почетен консул на Русия в Пловдив.
  Преди първото кафе понякога стават пропуски…:)
  Хубав ден и от мен!

 14. Жалко! Картините на горния художник, видени в интернет пространството, излъчват професионализъм и в никакъв случай дилетанщина. За съжаление картината е нарисувана в традициите на аматьорското улично изкуство и в никакъв случай не говори добре за автора. За сюжета – no comment!

 15. Чрез скандална подмяна на файл МОСВ премахнало забрана за застрояване на Камчийски пясъци

  Задава се поредно черно петно в досието на правителството. Причината – още един екоскандал по родното Черноморие. Този път обаче не става въпрос за подпорна стена, а за тайна подмяна на файлове, която може да доведе до появата на нов строеж. Този път на Камчийските пясъци.

  (Ами, да, очакваше се! Нали руският анклав СОК”Камчия” трябва да се разшири и дооформи, докато Борисов все още е на власт, че след изборите не се знае ! Затова толкова са се разбързали “братушките” и играят “ва банк”, фалшифицират, подменят файлове, ако мине номера, крадат като за последно! Затова цялото общество трябва много да се внимава какви решения вземат институциите сега, преди вота, в последния момент и да ги блокира!)

  https://frognews.bg/novini/chrez-skandalna-podmiana-fail-mosv-premahnalo-zabrana-zastroiavane-kamchiiski-piasatsi.html

 16. Има една съществена разлика между снимката и картината. На картината Вучич прави “уши” на Тиквата с оранжева ръкавица. Разбира се, след това са дорисувани глава и ръце, за да прилича на работник на заден план.

 17. Проблемът не е в картината – сама по себе си тя може и да е добре нарисувана. За да направиш нещо от нищо също се иска ръка.

  Проблемът е морален. Също като МОЧА – това е възвеличаване на едно заробване и на едно изнасилване.

  Не само сме унижени като народ, ами и увековечаваме събитието в тотем и правим подарък на благодарност!

  В случая Борисов не е само Борисов – да кажеш, простак, не разбира от изкуство.
  Той представлява българския народ.

  А и не е само Борисов. Картината е поръчана и платена от руската фирма-изпълнител на проекта, и е връчена на Борисов да я подари. Унижението е целенасочено планирано и още по-голямо, направено през главата на българския народ, който така и нищо не разбра, защото сме на 111 място по свобода на словото и няма кой да му обясни.

  Борисов трябва да бъде пребит с камъни! (Извинявам се за метафоричния изказ, не ме приемайте буквално. Всъщност трябва да бъде съден за държавна измяна).

  Вместо това, май се канят пак да ни го изберат под някаква форма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.