Защо Борисов си изпусна душата, която е в Русия, по данни на американската дипломация

След като изпроводи проваления путинолюбив Тръмп и посрещна победоносния “русофоб” Байдън с първа критика срещу руския режим заради задържането на Навални, днес премиерът Борисов направи още нещо в този дух за първи път: осмели се да включи “русофобски” акцент в атаките си срещу конкурента Румен Радев. Както никога в цялата си кариера на публична фигура в България!

Нито веднъж досега Борисов не провидя в съперника си в боричкането за влияние и власт Румен Радев вина за неговото очебийно за всеки русофилство, върху което стъпи, за да се изкачи на президентския пост ( с решаващата помощ на самия Борисов чрез практическия му отказ да изправи срещу пилота на Миг 29 избираем изтребител от евроатлантически тип на изборите през 2016 година). 

Изнервеният от високия рейтинг на президента Радев  премиер Борисов не изневери на низкия си стандарт да ни съобщава монологично мнението си в рамките на поредна предизборна рекламна обиколка в провинцията. Този път той огря рано сутрин в Сливница. Но понеже при излъчването на живо не може да се контролира напълно целият звуков фон, в ефира прозвуча женски глас с призив за оставката му.https://www.dnevnik.bg/video/2021/01/23/4166750_vikove_ostavka_chekmedjeta_kjulcheta_mafiia/?ref=home_layer2

Той го на(д)вика по следния начин от позицията на по – силния викач край микрофона:   

“На фона на тази госпожа, която е против нас, в ЕС беше разгледано задържането на лидера на руската опозиция Алексей Навални. На този фон е оглушително мълчанието на Радев. До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече – европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални “.

И още ( извинително към Путин, когото не смее да спомене поименно):

“Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място – не”.

“Другото място” за Борисов е Русия, която също не събира дързост да назове. А че в България има нещо като демокрация и нещо като опозиция, въпреки автократичното управление на Борисов, наистина се дължи на същите онези пари, които правителството влага в разни обекти, превърнати в рекламни табла за личността на премиера.

Фактът, че забе(ле)жката на Борисов е основателна не означава, че тя не поражда някои въпроси. 

Както стана дума по-горе, трябваше да се изниже почти целия мандат на Радев, за да забележи Борисов, че президентът не коментира каквото и да било, свързано с Русия, в негативен аспект. Точно както Борисов от 10 години насам.

Какво се промени, че този път Борисов плахо се одързости? 

Ще ви кажа. Днес Борисов постъпи по същия начин, както в последния работен ден на низвергнатия вече путинолюбив Тръмп, когато Борисов се почувства свободен да каже първа крива дума в угода на “правото дело” на победителя Байдън, ангажиран с обещание да прекрати любовната връзка между Кремъл и Белия дом във Вашингтон. 

Повторението на упрека спрямо руския режим заради Навални, което използва за войната си с Радев, Борисов си позволява сега в контекста на бушуващите вече многохилядни протести в Русия. Именно в ранната ( като за нас утрин) на бунт посред белия ден на онази географска ширина се вдигна Владивосток в много далечния Изток. Както и в Магадан. Вълната ще залее до края на деня и други градове в Русия.  

Споделени в интернет видео кадри показаха как демонстранти във Владивосток не само изтръгнаха от ръцете на специалните сили за борба с безредиците ОМОН арестуван от тях демонстрант, но направо биха и обърнаха в бягство здравеняците в униформи. 

Ако ми е позволено  да констатирам като наблюдател на процесите в Русия от много годни: това се случва за пръв път през цялото 20 годишно управление на руския полицейски режим.

Дали Путин се е скрил изплашен в своя бункер, както твърдят руски опозиционери? Това не знаем със сигурност засега, но с абсолютна увереност може да се докаже, че Путин и неговата пропаганда си изпуснаха нервите около безспорните доказателства за гигантското лично имение на самодържеца, показани на целия свят в двучасов фил на Навални.

НА СНИМКАТА: Къщурката на Меркел на 100 клм. от Берлин, която руснаците си споделят в мрежата като антипод на невиждания по своите размери и просташки разкош палат на Путин.

 

 

 

 

А как реагират Путин и пропагандата му, когато губят почва под краката си? Както обикновено, лъжат!

Имперската пресслужба разпространи кадри, замислени като контра на глухото ръмжене на поданиците, научили една от най-срамните тайни на своя цар за невиждания лукс, в който живее.  Умилостивяването на ръмжащите по замисъл трябваше да стане по православно-руска линия, показвайки как Путин се прави на морж в леден басейн и се кръсти в духа на руската традиция по това време на годината.

Обаче…

 

 

 

 

Обаче наблюдателни руснаци сравниха пропагандните кадри с видео, излъчено преди три години и установиха пълно съвпадение. Дори и надписа на рекламното видео непрокопсаните пропагандисти не са сменили, лъжейки, че става дама за актуална ледена баня на Путин ( за когото се носят безброй слухове като за тежко болен човек, който също така крие няколко години от реалната си възраст). Единствената разлика между еднаквите снимки, освен в датировката, е в това, че първата снимка е разпространена в сайта на “Известия” през януари 2018 година, а втората е от сайта на руската официална агенция РИА “Новости ” от януари 2021 година

Понеже Борисов говори за фон, на който Радев не критикува руския режим за Навални, лъжата на Путин показва истината за руския фон.

Някой може да каже, че Борисов не е толкова умен и осведомен, за да реагира бързо на размътената ледена обстановка в руското политическо блато. Така е. Съгласен съм. Само че за импровизациите си Борисов няма нужда от много ум и осведоменост, а от нещото, което неговите ласкатели наричат “инстинкти”. Питайте Райчев и останалите, които от години се възхищават от “политическото животно” Борисов и неговата интуиция да оцелява във всякакви ситуации – вътрешнополитически досега, а вече явно и външнополитически.

Трудно е за вярване, че има такова нещо като българско разузнаване в Русия, което да снабдява Бойко Методиевич с реалистичен и спешен доклад с прогноза за разклащане на режима на Путин. По-скоро западните служби биха могли да разполагат с подобни данни, ако наистина има(т) такива и да ги споделят със своя все по-храбър на фона на слабостта на Путин български пишман съюзник. С цел да го “побутнат”, както се препоръчваше в един американски дипломатически коментар за Борисов от посолство в София, изтекъл в Уикилийкс, в който се говореше за необходимостта Борисов да бъде “побутван” в западна посока, тъй като “душата му е в Русия”

Е, Борисов си изпусна душата. Засега много плахо. Но само си представете как ще засмърди в случай, че стане немислимото до днес ( за него) и Путин действително напусне кремълския трон, както вещаят някои руски опозиционни коментатори!

Така ще замирише от неговата уста, че днешните “русофоби” ще се почувстваме направо фанатични русофили в сравнение с “прогледналото” политическо животно Бойко Методиевич.

14 мнения за “Защо Борисов си изпусна душата, която е в Русия, по данни на американската дипломация”

 1. Борисов започна предизборна борба да си върне синия електорат,прогледнал неговата”русофобия” и сравнил думите му с делата.

 2. Иво е казал всичко по темата на отношенията Баце-Мунчо по “русофилска” линия по един неповторимо блестящ и убедителен начин. Само е “спестил” в бързописа едно й при изписването на фамилията на раЙчев. Не е загуба велика за народа и го отбеляввам само за протокола. Повече за двата БОКЛУКА-ДГД, няма какво да моря клавиатурата.
  Отностно протестите днес в матушката само да добавя, за мен най-силният щрих досега е, че полицията в Чита е отказала да разгони демонстраните и е била бурно акламирана от тях. В Якутск пък при минус 50 градуса и виелици са излезли над 1000 ГРАЖДАНИ да протестират.
  Много мина, мъничко остана!

 3. разБойко и привържениците му са същите като тРамп и привържениците му!Харесват си путю кремълски,обичат лукса (доставен чрез кражби и корупция),не са особено образовани нито пък умни!

 4. “Споделени в интернет видео кадри показаха
  как демонстранти във Владивосток не само изтръгнаха от ръцете на специалните сили за борба с безредиците ОМОН
  арестуван от тях демонстрант,
  но направо биха и обърнаха в бягство здравеняците в униформи.”

  КРАСОТА!

  А ние още се шматкаме по жълтите павета!
  И ни пребива преторианската гвардия на генералът-маркучодържател Борисов…

  ПРЕСТЪПНИКЪТ Борисов с пачките и кюлчетата
  е под покровителството
  на ПРЕСТЪПНАТА Прокуратура!

  Факт!

  Ако данъкоплатците НЕ са ПОДАНИЦИ,
  а граждани,
  не е ли техен патриотичен дълг,
  да арестуват всеки самозабравил се
  мутро-премиер?

  ГРАЖДаНСКИ АРЕСТ!
  На ПРЕСТЪПНИКЪТ Борисов!

  Заедно с пачКите и кюлЧетата!

  В ИМЕТО на НАРОДЪТ!

  Преди да оглави прокуратурата на ЕС,
  Кьовеши вкара в затвора в Румъния
  две дузини корумпирани политии, съдии и прокурори!

  Преди година петчленен съдийски съвет на румънския Върховен съд,
  отхвърли жалбата на Ливиу Драгня.
  Относно 3,5-годишната присъда, получена през май 2019 г.
  Решението на Върховния съд е окончателно.

  Кой е Ливиу Драгня ?

  Лидер на Социалдемократическата партия (ПСД).
  Бивш член на Демократическата партия (ДП).
  Министър на администрацията в кабинета на Емил Бок.
  Министър на вътрешните работи в кабинета на Емил Бок през януари-февруари 2009 г.
  Представляващ окръг Телеорман в Камарата на депутатите от декември 2012 г.
  Заместник министър-председател.
  Министър на администрацията и регионалното развитие
  Подава оставка от кабинета през май 2015 г., след осъждане по дело, свързано с измама на изборите.
  Получава през април 2016 г. условна присъда от две години.
  Декември 2016 г. става председател на Камарата на депутатите.
  През юни 2018 г. е осъден на три години и половина затвора, за ПОДБУЖДАНЕ към злоупотреба .

 5. Нека в контекста на горната статия да споменем,че и г’ша Меркел никога и по никакъв повод не е казала лоша дума за тов.Путин.Никога и по никакъв повод не е казвала,че “Северен поток-2” е политически проект,но винаги е твърдяла,че е икономически такъв.Даже даде разрешение за полагането на тръбите в германският морски участък,въпреки американските санкции.Когато излязоха доказателствата за отравянето на Навални и се даде предложение за крути санкции срещу режима на Путин,г’ша Меркел с с йезуитщината на комсомолка от най-висок ранг се прикри зад думите,че да санкции ще има,ама целия ЕС да ги предложи и приема.Ама защо тя не ги предложи,заедно с г’син Макрон,смятам че е ясно.Г’син Макрон пък притиснат от бунтовете на жълтите жилетки стана съюзник на тов. Путин в два военни конфликта-Либия и Нагорни Карабах.И също така спря преследването за пране на пари на Марин льо Пен…Що така ?Да споменем и Минските споразумения относно Донбас-там страни гаранти са Франция и Германия-и какво изпълни Русия….нищо и половина.Какви са санкциите срещу Русия-абсолютно никакви.
  Къде,в кои банки са откраднатите от руските олигарси милиарди…?!Няма нужда да отговарям-всеки знае. Нека да споменем и обвинението на един Нюйоркси съд,че една грамадна германска банка финансира руски проекти в Европа…Няма да се спирам в известните скандали с шведски,датски,френски,испански,български и италиански банки относно трансакции на огромни руски пари.За собственика на ФК “Монако” от княжество Монако-един от най-големите търговци на оръжие-лаф няма да отваряме.За собствеността на “Челси” и руските собствености в Британия-вестници,тв-канали,футболни клубове и фирми също да не повдигаме въпроса.За огромните пари,който наливат “Газпром”,”Аерофлот” и други руски компании в реклама в Германия,Англия,Испания,Италия- да не говорим,че отиде един ден.Та така…демокрацията сие демокрация,ама с пари е по-лесна.Както се казваше в страхотният съветски филм “Жить хорошо”,а другият герой репликира..”А хорошо жить-лучше”

 6. След като построи Турски поток, Бойче пак наметна евроатлантическата мантия. И винаги в тия моменти се сещам за писмото, което съчинява бай Ганьо и сподвижници за “оставката на тиранина”.

 7. Към анонимен:

  Че кой спори относно порочната западна практика да се правят компромиси с диктатори и автократи?

  Примерът с Китай е по-драстичен. Защото той се превърна в икономическа суперсила с решаващото съучастие на Запада, чиито технологии систематично краде, възползвайки се от мълчаливото (не)съгласие на западните правителства заради изгодите, които западните корпорации извличат от сътрудничеството с тази робовладелска страна, превърнала евтините си “роби на труда” в труженици на комунистическия капитализъм.

  Не можаха да устоят западните лакомници на изкушението да спечелят лесно и в огромни обеми от инвестирането в китайската икономика, която “планово” раздаде концесии и прикотка с данъчни облекчения другарите капиталисти, плетейки въжето, на което да бъдат обесени ( по Ленин).

  А че самите комунистически владетели погазиха ( също и с танковете си на Тянанмън на 4 юни 1989 г.) идеологическата си доктрина за борбата срещу експлоатацията на собствения пролетариат, се оказа симпатично на експлоататорите и опортюнистично полезно за режима на ККП Пекин.

  Точно по тази схема Сталин индустриализира своята болшевишка империя, плащайки огромни заплати с отгладуваните съветски стотици милиони във валута на западни ( предимно американски) специалисти и инженери.Те му създадоха гигантите на военната индустрия, изцяло с вносни западни спецификации по чертежи на заводи в Америка “от а до я” и другаде на Запад.

  Китай на Дън Сяопин тръгна по-хитро по този утъпкан път. Наложи масово производство на стоки за масов употреба със сръчните ръце на стотиците милиони безправни същества от села и предградия. И заля света с тяхната евтина продукция.

  В едно балканско село, преди десетина години, си купих от местния магазин комплект гребенчета ( десетина!) на цена под едно левче. Колко ли е получил китайският роб за труда си да го произведе и то да достигне нашия беден по европейски стандарти, но все пак далечен европейски пазар? Стотинка?

  В този период най-големите богаташи в световните класации се оказаха собствениците на търговски вериги за търговия на дребно, а не индустралците от предишното поколение милиардери.

  Вождът на американските бели пролетарии Тръмп беше прав за едно нещо – да се зъби на Китай.

  Но и той не направи повече от това да изобразява сърдити муцунки за пред американската публика и белите му следовници, убедени, че черните, мургавите и жълтите са виновни за технините несгоди.

  Все пак има доста голяма разлика между официално декларираната политика на Меркел да държи каналите с Путин отворени заради необходимостта той бъде държан под око ( ако не може под контрол) и гузното поведение на Тръмп, очевидно изпаднал в лична зависимост от руския цар.

  И последно: моята статия, която няма нищо общо с констатацията за западната лакомия, възползваща се от източните ресурси за собственото си благоденствие, не е повод Борисов да бъде оневиняван за просташкото му управление на циничен пехливанин, готов да прегърне всичко и всеки в името на личното си оцеляване във властта – какъвто е контекстът на написаното от мен.

 8. @Анонимен

  Още преди десетина години Меркел заяви в прав текст: “пут.ин живее в паралелна реалност”. Оттук-нататък в отношенията си с матушката тя има винаги едно на ум. Балистичните ракети от съветско време един Господ знае дали са още в работещ режим или вече са ръждясали и негодни за употреба. На никой обаче не му се иска да провокира с необратими действия един който следва съветите на Кисинджър (агент Бор): “Да се прави на луд”. Ами ако е безнадеждно болен каквито слухове упорито циркулират от известно време макар и под сурдинка вкл. напоследък и в сериозни западни медии. Погледната реално СП2 е на етап а-а да тръгне но изоставането (практическото) вече гони две години. А конкуренцията не спи. Свято място пусто няма. Дори най-накрая да го построят никой не дава гаранция, че ще бъде застрохаван от голяма западна фирма. А без съответната папка с документи си остава едно грамадно съоръжение в което са потънали, “усвоени”, “върнати” 10 милиарда евро. Танте Анжела, според вас, тупайки топката и “успокоявайки”, кремльовци, лъвове, титани “сеща” ли се И за тази “сламка” или разчита на немското посолство тук което задължително “штудира” блога на Иво да го разбере опосредено.
  И дайте моля ви, линк към твърдението. че: “И също така спря преследването за пране на пари на Марин льо Пен…” защото не се е чуло още разделението на властите във Франция да е отменено.
  Да, в двата конфликта-Либия и Нагорни Карабах, Франция бе ситуативен платонически съюзник на русия, И до там. Дет се казва, дума дупка не прави.

 9. „Защо Борисов си изпусна душата…“

  Това е естествено. Човек преди да умре губи няколко грама. А причините довели до това състояние, според мен са четири:

  -Отсъствието на Цветанов, който се опитваше да придаде (реално комедиен)евроатлантически образ на ГЕРБ ЕООД.

  -Лаенето на придворния Н. Ненчев срещу Радев се оказа недостатъчно.

  -САЩ най-после разбраха, че Борисов не е техния кучи син.

  -Стабилната и непреклонна позиция на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, печелеща все повече и повече поддръжници, изразена в 12 точки.

  Последният му грам окончателно ще се отдели на 4 април 2021г.

 10. @ Данъкоплатец

  Постът Ви ми подейства като студен душ за оптимистичния махмурлук, който ме беше обзел тези дни след инаугурацията на новоизбрания президент на САЩ.

  ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО СПОДЕЛЯТЕ, ЗАСЛУЖАВА СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ!

  Данъкоплатец
  21.01.2021 в 19:55

  Да надникнем зад картината.
  Българският данъкоплатец дава парите,
  но българи не са изпълнителите.

  В Обединение “Газово развитие и разширение в България”,
  с 50% дял в него е люксембургската “Комплишънс дивелъпмънт”.
  Чиито фактически собственици са две дъщерни фирми на
  руската “Тръбна металургична компания” – TMK Holding и TMK Steel Holding.

  Другите 50% в “Газово развитие и разширение в България” са поделени между “германската” Max Streicher и “италианската” Bonatti.
  “Германците” дори са в партньорство с руската “Закнефтегазстрой – Прометей” (с 25% в обединението).

  А как ми се искаше изпълнителите на “Балкатски” поток да са фирмите на Пеевски.
  И руските фирми, доставили оборудването и построили метрото в София!

  Завчера пропадна метрото от третият лъч между спирките “Театрална” и “Хаджи димитър”.
  След дъждовете прокапаха таваните на почти всички метростанции…

  Пoтьoмкини ceлa, тoвa e пocтрoeнoтo oт комунистът Борисов и ОПГ-ГЕРБ.
  Криви мaгиcтрaли, кoитo ce рeмoнтирaт прeз двa мeceцa cлeд пуcкaнeтo cи.
  Изпoчупeни и прoпaднaли нoви трoтoaри.
  Пaдaщи мaзилки и тaвaни.
  Обезопасяването на пътят към Рилcкият мaнacтир,
  някoлкo дeнa cлeд oткривaнeтo му от Борисов,
  също се срути!

  Списъкът е дълъг-цели 13 години

  A завчера пропадна и мeтрoтo!
  Гoрдocттa нa нaй-крaдливият и кoрумпирaн прeмиeр в Eврoпa.

  Нa нeкaдърницитe oт ГEРБ вce някoй друг им e винoвeн зa нeкaдърнoтo cтрoитeлcтвo.
  А и за вcичкo другo, дo кoeтo ca ce докоснали.

  За 13 години Борисов не построи интерконектор до Гърция!
  За 13 години Борисов не извърши нито една реформа!

  ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
  са най-некадърната и крадлива утайка на БКП!

  Факт!

 11. @sms

  С една дума, “Балкански поток” си е “Руски поток”.
  Но платен с парите на българският данъкоплатец.
  Тази “информация” я знае, всеки който се интересува.
  Знаят я и кучетата на село.

  Но…ПРЕСТЪПНИКЪТ Борисов с пачките и кюлчетата
  е под закрилата на ПРЕСТЪПНАТА Прокуратура.

  Самият Борисов каза, че знае коя е жената,
  “скроила му номера”.

  Любопитно е,
  ако жената “скроила му номера”,
  беше застреляла спящият премиер
  с пистолета върху шкафчето,
  Гешев дали щеше да се заинтересува
  коя е жената “скроила му номера” на Борисов?

 12. Към анонимен:
  Няма никаква логика да сравняваме отношенията между Меркел и Путлер с васалното раболепие на бокоТИКВАТА към Путлер! Няма как!
  Меркел ще печели от Северен поток, за РАЗЛИКА от Турски поток, който ще носи само ЗАГУБИ! Защото ние вече сме загубили 12 МИЛИАРДА, и ще губим още повече през следващите години!
  Ето това е РАЗЛИКАТА между Северен поток и Турски поток! Защото Северен поток ще е ПЕЧЕЛИВШ за Германия, а Турски поток ще е ГУБЕЩ за нас!
  Освен това Меркел не е ходила в Москва, за да превива врат пред Путлер, както направи бокоТИКВАТА през 2018 г..
  Ето това е РАЗЛИКАТА между бокоТИКВАТА и Меркел! Няма нищо общо между тях!

 13. направо българска Шарлот Корде.А къде оставяме Владо шофьора да се метне на джипката?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.