Ако Бойко искаше да върви на бой с русофилите, щеше да разреши на БНТ да покаже филма на Навални

 

 

 

 

 

 

 

Водещата фалшива новина за света вече втори ден гласи обобщено : “Нямам палат”!

Познато ни е. Този път отрицанието прозвуча среща със студенти, на която Путин отрече съдържанието на двучасовия филм на Навални за неговия палат край Черно море, гледан междувременно от почти 100 милиона зрители. Това е приблизително колкото е населението на Русия с бебетата, бабетата, и кагебетата в империята.

Царствено е да показваш, че не влизаш в обяснителен режим за нещо, което уж си нямал време да гледаш. Поради прекалена заетост и презрение към темата. 

Така обясни Путин нежеланието си да се обяснява. Даже е направо имперско подобно поведение. Защото императорите не дават обяснение на плебса, освен ако бунтът на плебеите вече не е достигнал техните покои, както не веднъж е ставало и в руската история.

След отговора на студентския въпрос и краткия Путински откат, следват логичните допълнителни риторични въпроси.

Невинният Путин само толкова ли има да каже по невиждания нечуван скандал? 

Нима предполагаемо най-осведоменият човек в държавата не може да каже чий е така подробно заснетия отвътре и отвън невиждан по своя мащаб, замисъл ( като непристъпна крепост) и лукс дворец, разположен на територия, в която държавата Монако ми се нанесла 7 пъти? 

Ако не е “бестопанствен”, кой го стопанисва и най-вече : защо Путин не иска да го назове. 

 

Ако някой човек с достойнство се чувства набеден в чудовищно присвояване, а и не е кой да , а е президент на изборна длъжност, не трябва ли да се възмути пред избирателите малко по-аргументирано при ефекта, който “набеждаването” предизвика в Русия и по целия свят? Защото излиза “дума срещу дума”, а думите на Путин определено не звучат убедително като отрицание на филмираната истина.

Оказва се, че думата на Навални тежи повече, ако се съди по огромния интерес към неговото разкритие.

Ако кадрите от двореца са компилация, както Путин декларира (без)отговорно от висотата на своята осведоменост, не трябваше ли той да посочи какво точно компилират те, т.е. какви елементи сглобяват от конкретни дворци в Русия ( понеже не прозвуча опровержение, че става дума за руски дворцов конгломерат)? 

Но най-важният въпрос е защо Путин, бидейки толкова категоричен в своето отрицание, не “закопае” своята жертва Навални с поне едно доказателство, че той лъже. Има в ръцете си инструментариума на цялата репресивна имперска власт да го направи, но изведнъж милостиво се въздържа да се разправи с врага.

Говорим за изключителния злобар Владимир Владимирович, който преди 20 години не трепна пред въпроса на легендарния Лари Кинг по СиЕнЕн какво е станало с подводницата “Курск”, на което отвърна саркастично “потъна” ( заедно цели я екипаж, негови поданици, все пак).

Същият Путин истеризира срещу предполагаемите чеченски терористи, взривили според него жилищни блокове в Москва по същото онова време. Той обеща да удави терористите в “кенефа”.

И сега изведнъж се оказва нещо като херувим, който пропуска да удави Навални в капка лъжа по въпрос, който го засяга лично както нищо друго досега в кариерата му на коронован от КГБ цар на 

Проблемът на Путин обаче не само в онагледяването на краденето му. Истинският проблем за него е натрупания гняв в страната, в която хората знаят отлично, че разполага с най-големите природни ресурси в света, но те отиват в джобовете на шепа приближение на властта. По брой на милиардерите Русия е в петицата водещи по този показател държави с 90 притежатели на такова богатство , докато повече от 30 на сто от населението живее под чертата на бедността, а средната класа се топи от година на година, обеднявайки.

В руските социални мрежи е пълно със сравнения на жалките руски заплати с равнището на заплащане в развитите държави – малки и големи. Дори една миниатюрна по размери съседна Полша вече настига по своя брутен продукт и по износа си гигантската Русия, при това Полша изнася предимно промишлена продукция , докато Русия печели от експорт на природни богатства, споделят руснаци.  

В Полша, възкликват потребители на интернет в Русия, вече показаха филма на Навални по държавната телевизия, а в Грузия той е в процес на превеждане със същата цел.

Особено ефектно е афектираното сравнение в руските социални мрежи с бившата изостанала царска провинция Финландия. Ето какво си разменят като информация за лишената от всякакви природни ресурси (освен дървен материал) днешна Финландия и баснословно богатата на такива Русия ( не превеждам разбираемата и на български таблица, за да зарадвам русофилите). Започва се със заплатите:

Финляндия

Средняя: €1 716

Минимальная: €838

Россия

Средняя: €147

Минимальная: €91

Финляндия

Продолжительность жизни: 82 года

ВВП на душу: €40 085

Порог бедности: €1 230

Средняя пенсия: €1 716

Средняя зарплата: €3 681

Россия

Продолжительность жизни: 72 года

ВВП на душу: €9 519

Порог бедности: €127

Средняя пенсия: €145

Средняя зарплата: €463

Апропо, за сведение на русофилите, които мазохистично обичаха да ни навират в очите намирисващите на петрол по време на високата му международна цена по – големите руски заплати, че и пенсии по едно време, дори в нашата България показателите, показани по-горе, от години са далеч по-добри от онези в Русия.

За да повярваме в необратимостта на тази тенденция може за начало да се направи нещо много лесно: да се покаже филма на Навални и по българската държавна телевизия. Няма да му се карат много от Москва ( нали се е доказал като отличник пред Путин с неговия газопровод, платен с български милиарди).

За големите частни телевизии показването на този филм също би било знак, че там наистина нещо се променя със смяната на собствениците. В противен случай получаваме доказателство, че едни пропутински пари се заменят с други такива.

Но в килията на обесения с къща в Барселона това е малко вероятно. Засега. 

 

8 мнения за “Ако Бойко искаше да върви на бой с русофилите, щеше да разреши на БНТ да покаже филма на Навални”

 1. “Но в килията на обесения с къща в Барселона това е малко вероятно.”
  Няма как който и да е да обобщи темата по-конгениално.
  Темата е наистина и то от много г.т. безкрайна но ще си позволя една дребна корекция. В изречението ” По брой на милиардерите Русия е в петицата водещи по този показател държави с 90 притежатели на такова богатство , докато повече от 30 от населението живее под чертата на бедността, а средната класа се топи от година на година, обеднявайки.” след 30 е изпуснато %. И нещо повече. “Средна класа” според стЪКМистиката на кремълският гном са руснаците с доход, аж, 17 000 рубли или някъде по-малко от 200 евро на месец. Цените там от т.н. потребителска кошница са дори по-високи от българските.
  И по-всичко изглежда, “студентите”, дежа вю, са от дежурната “агитка” на ФСО. Един от тях се е опущил на въпрос на Джуджи да отговори както се следва: “Такь точно”. А “осмелият” се да зададе въпроса за двореца после пред проправителствената медия газета.ру (ни дума, ни вопъл, ни стон срещу трите П-Президент, Премиер, Патриарх) е изразил “удолетворение” от “сериозният отговор” на ввХУЙЛО. Отговор кат за дремещи дебили.
  Важното е едно. Може общо в матушката онзи ден да са протестирали “някакви” си 250 000 но близо 100 милиона зрители на разследващия филм на Навални в огромното мнозинство миниум са вече безразлични към съдбата на президента. Няма и намек както е било при аналогични случаи в миналото за “антимайдани” на феновете МУ. Да не забравяме, че през Гражданската война, от двете, а понякога и има допълнителни участници на барикадата и около нея, (Махно, “сепаратисти”, “съветска власт без комунисти” и др.) които при това в голямата си част са мобилизирани по изчисления на матемаци-историци са били около 3% от народонаселението на РИ.
  Мостът тръгна, леваци качвайте се. Много мина, мъничко остана.

 2. Еййййй – този филм да го видя по някоя от “националните” телевизии – НЯМА да повярвам!!!

 3. Байдън и нашата доктрина „Да не сърдим Русия“!
  Тръмп беше приятел на Путин, този не е, оплакват се русофилите
  Димитър Попов

  “От Вашингтон идват лоши новини за него: новият президент е формен русофоб, смята не само да пребори агресивните руска политика, но дори в рамките на един мандат смята

  да навре Русия в…края на географията

  А това вещае нова геополитическа промяна, от което нашият елит, на който все международното положение му е криво, го побиват тръпки. Отгоре на всичкото главното направление на борбата с руското влияние Байдън го вижда на Балканите. Идеите му за нова стратегия в Черно море, възпираща руското военно присъствие, завари неподготвени всички, които бяха постигнали такъв мил консенсус за платноходките и за газовите руски потоци с Путин. Ако САЩ сега преразгледат политиката на „затворени очи“, която практикуваше Тръмп, неприятностите ще им се струпат като лавина! Отгоре на всичкото Байдън обеща по-твърда политика и към Ердоган, ново отношение към Западните Балкани и към съюзниците Гърция и България, които ще трябва да поемат върху себе си основната роля на южен фланг, която Турция отказва да изпълнява в НАТО. За нас това значи да признаем Русия за враг и като минимум да изхвърлим руските самолети, които руснаците така лежерно не ремонтират срещу нашите милиони левчета.
  Русофилите разчетоха тези новини еднозначно – на власт идва лош човек от старото поколение американски политици. Кремъл каза – на нож срещу Байдън и изпрати нова директива:

  обединение на руските прогресивни сили в България

  срещу заплахата от Вашингтон. Вижте „консултациите” при президента за предстоящите избори и помислете дали не са разговори от друго естество… Е, сигурен съм, че обединението на руската кохорта у нас няма да се осъществи. Причината е ясна – те нямат обща идеологическа платформа в полза на руските интереси. Става дума за тарикати, маскирани като русофили, които са смъкнали доста пари от руското посолство, лъжейки че са му предани до гроб. Сега, когато ситуацията се променя и САЩ гледат на България през микроскоп, те ще се скрият в тъмните си дупки, притеснени, че работодателят от Кремъл ще спре парите, които заработваха в последните години.
  Виж за Борисов, Радев, Нинова нещата са по-различни – те няма къде да се скрият. Във Вашингтон са наясно, че тук управлява проруско парламентарно мнозинство, което в последните години се е дало в услуга на Кремъл по много линии. Наясно са също, че сега България е колеблив съюзник в НАТО и за да се възстанови статуквото е нужно здраво разчистване по върховете на властта. ”

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-baydan-i-nashata-doktrina-da-ne-sardim-rusiya

 4. Излъчване на филма по съветЦките ни талавизии евентуално може са се случи с процент на вероятност клонящ към 0 , но все пак ако се случи то ще е в 5 часа сутрин и то ще бъде еднократно и филма ще бъде малко поорязан. И никакви коментарии. За разлика от филмите на “гениалния ” историк стефан цанев давани често в гледаемо време , много епизоди с името “Български хроники”

 5. Първи новини за тъмните сделки с листите за изборите

  “От известно време упорито се говори, че главните съставители на листите и подбора на нужните хора са бившият финансов министър Владислав Горанов и шефът на тв „Европа“ Георги Харизанов. И двамата са от личната гвардия на Борисов и се ползват с доверието му. Засега. Нещото, което ги обединява е забогатяването им през последните години и принадлежността им към орташкия кръг към властта.

  Бившият финансов министър Владислав Горанов се подвизава в „изнесен офис“, който се намира в ресторант в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ в столицата !!! Там провеждал важни срещи и консултации с доверени бизнесмени и политици.”

  https://frognews.bg/novini/parvi-novini-tamnite-sdelki-listite-izborite.html

 6. Когато цифрите говорят и боговете мълчат. Факт е, че Финландия е голяма колкото една руска провинция и наистина нямат нищо друго освен дърва. Не правете грешката да сравнявате Финландия с Норвегия , разликата е огромна. И е факт, че меко казано цифрите са … смущаващи. Това му е гадното да си 20 г. начело на една държава, че няма с кого да се оправдаеш. Ти носиш отговорността. Тук нашия барба Ганис излезе по-хитър, като в края на всеки мандат хвърляше оставка, да им даде да се оближат и другите на трапезата, да помиришат салфетките – не за друго, а да има с кого да се оправдава. Да вика – сега идваме тука да чистим лай.. та на предишните. Нищо, че предишните управляваха 1/4 от мандата, а когато е служебно правителство – и по-малко. Няма значение, номера работи. Оснвен принцип в инженеринга – щом работи, не го пипай. Да де, ама този номер минава само в БГ. Вова ще му се стяга примката все повече около врата, И колкото и да му е тъжно да го повярва – Навални е по-скоро част от контекста, а не причината. И да беше го утрепал – друг щеше да дойде.

 7. Джо Байдън се обади на Путин, информира го, че “САЩ подкрепят Украйна срещу руската агресия“
  Повдигна въпросите за СТАРТ-3, отравянето на Алексей Навални и отношението на Русия към мирните протестиращи

  https://faktor.bg/bg/articles/baydan-se-obadi-na-putin

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.