Невъзпитаният Симеонов и възпитаникът на школата в Симеоново

Ако има противоречива фигура на български политик с относително голяма тежест в наше време, това е заместник-председателят на парламента Валери Симеонов. 

 

 

 

 


Във връзка с него днес беше произведена фалшива новина, според която е показал среден пръст на протестиращите ресторантьори пред сградата на Министерския съвет в София. https://offnews.bg/politika/ne-bilo-sreden-prast-a-pokazaletc-kade-vi-e-akalat-744807.html

Той я опроверга и трябва да кажа, че вярвам на неговата версия, споделена пред БНР. http://www.focus-news.net/news/2021/01/27/2840264/valeri-simeonov-nfsb-falshiva-novina-e-che-sam-pokazal-sreden-prast-na-protestirashtite.html

Симеонов изтъква доказаната си лобистка дейност в полза на ресторантьорите. Защото наистина е пледирал за намаляване на ДДС върху дейността им. На практика той е техен говорител, за да не го провъзгласявам за “покровител” в рамките на законодателната власт. 

Говорим за лобиране в полза на бранш, който е отговорен за една десета от БВП на България, където си изкарват прехраната десетки хиляди българи. Представителите на този бизнес направо изненадаха управляващите със своята многобройност на протеста си днес в София. Защото кой тук ти брои “дребните риби” , с които не можеш да се договориш по мафиотски. Не и като дон с донове, както с едрите риби.

По каква логика, освен корупционна, могат да бъдат изключени от мерките срещу китайската зараза огромните молове, а малкият и среден бизнес, от който се препитават малките и средни собственици в градове, села и паланки да остане затворен? 

Вие, на мястото на тези малки, но многобройни собственици, не бихте ли протестирали срещу дискриминацията?

Симеонов е достатъчно откровен да не крие собственото си лобиране в полза на този бизнес. И с това също се отличава рязко от масата корумпирани политици, които се правят на умрели лисици за своята нерегламентирана дейност на попрището на лобирането.

И “изведнъж” избухна фалшивата новина, че точно той бил показал среден пръст на протестиращите ресторантьори, за чиито права  и интереси публично се застъпва от години. 

Като Кошлуков ли, който наистина го направи от екрана на поверената му държавна телевизия, но това не му попречи да се крие ( под крилото на Борисов) и до днес в кабинета си, за да оцелява там след патетично самобичуване, че се самонаказва с парична глоба. 

Средният пръст на един афектиран политолог от Борисовия полог предизвика гневната реакция на протестиращите срещу Борисов през лятото. Пръстът му  е документиран. Видя се от всички.

Но в случая със Симеонов нищо подобно не се видя. Но бързо му беше вменена вината, че е подобие по линия на средния пръст на бойковистите Кошлуков и Стойчо Стойчев. 

Фалшивата новина превзе медийното пространство като пожар, който на който главният пожарникар на републиката си грее ръцете. Защото той е владетелят на медийните клади у нас – не се заблуждавайте за Пеевски, чиито медии напоследък са на тезгяха и заминават за продан една по една. 

Днес се продаде и в. “Телеграф”, единственият тиражен всекидневник, оцелял от самоубийствената вътрешновидова война в медийното пространство в България. Тя унищожи в “епохата на Борисов” печатните медии, последна пазарна ниша, разчитаща на гаснещото внимание на възрастните хора, неспособни или нежелаещи да се приспособят към ползването на интернет.

Не твърдя, че набеждаването на Симеонов е непременно преднамерено. Но е симптоматично за това колко лесно се “кльопат” фалшивите новини у нас.

Връщам се не толкова към личността, колкото към делото на В.Симеонов и брандирането му като противоречива личност, каквато той наистина е.

Според моите разбирания, Симеонов извърши непростими неща, побутвайки ( да не кажа подритвайки) възрастни жени, дошли от Турция да гласуват в България на предишните парламентарни избори. Няма как да му ръкопляскам и за препоръката му, прясна-прясна, желаещите да гласуват на предстоящите избори българи да си вземат самолета и да дойдат тук. 

В същото време той е единственият опозиционен глас в парламента срещу колаборацията на днешна България на Борисов и неговата фалшива опозиция с Путин.

Няма да обиждам интелигентността на хората, които си правят труда да четат този блог, припомняйки как  крайно нетипично за страхливата пасмина поданици на Империята на злото под прикритие от ГЕРБ Симеонов демаскира полковника от КГБ Гундяев, дегизиран като руски патриарх, който си позволи да се кара в София на българския президент ( пък бил той и проруски настроеният Румен Радев).

Невъзпитаният Симеонов срещу възпитаника на школата в Симеоново?

Ами да, в много отношения. Освен в най- важното по линия на уникалната му в рамките на това путинолюбиво Народно събрание съпротива срещу русофилщината ( и като незабелязан от медиите спонсор с лични средства на паметника на генерал Колев в Добрич), също и като политик, който си заслужава несъгласията с него. Но не може да бъде упрекнат в липса на лична позиция и готовност да я защити дори в незащитима ( според мен) ситуация.  

 

Спонсорирането на паметника на генерал Колев, уникален по своята “русофобия” в днешна България, не е само въпрос на пари и патриотично отношение. То е забележително с незабелязването в публичността на личното му спонсориране. Кой друг от “патреотите” би се въздържал да се похвали ( уж дискретно, през медии, “научили случайно”) ?

“ИмАл бол пари, дал”, казал Алековият герой Бай Ганьо за онези, които му купили билета за влака към Европа, докато той се размотавал с надежда да го спонсорират – не че е бил беден… 

Нищо подобно за когото и да било другиго не може да се каже за нищожествата в този путинопокорен и срамен за България парламент. 

За финал, за да не се окаже, че “лобирам” за Валери Симеонов по каквато и било причина, ще рискувам с прогноза в по-широк мащаб в рамките на този текст, който не се фиксира върху една личност, макар и наистина открояваща се на фона на всеобщата безличност в днешната управляваща върхушка.

Нали сте виждали клекнали сумисти в началото на борбата между тях?

Представете си сега Борисов, Каратиста. 

Предричам, че до часове ще клекне пред Симеонов по въпроса за ресторантьорския бизнес. Не толкова заради надеждата си пак да прави коалиция в близко бъдеще с лобиста на армията от работещи в ресторантьорската ниша Симеонов. Напротив, Борисов би го смачкал с удоволствие, както прави обикновено със слабаците от по-лека  категория ( като характер) около себе си. 

Ще клекне Борисов заради оцеляването си. Хайде на бас! Или на бис ( ако позная)?

Борисов със сигурност е схванал, макар и със закъснение, че си има работа с голяма маса избиратели, която е подценил. Не са му съобщили слугите му, че трябва да й се подмазва. Но, както обикновено, той ще го направи. Ще й предложи “мазнинки” на тепиха на собственото си оцеляване.

 

 

 

11 мнения за “Невъзпитаният Симеонов и възпитаникът на школата в Симеоново”

 1. Няма идеален човек, а още по-вече идеален политик. Критерия за поносим политик е колко той или тя уважава избирателите си и изпълнява поетите по време на изборната му кампания ангажименти. Абсолютно съм съглсен, че Симеонов е последователен в своите действия. За съжаление някои от тях са недопустими за политически лидер, като например неговото отнишение към малцинствата. На позитивната страна е, че, много пъти е показвал, че не го е страх да ходи в гората и да се бори с руската мечка в защита на България… В негова защита (без да ъм му симпатизант) ще кажа, че не е говорил едно а правил друго и е избран от българския избирател заради това което е. Това, обаче не е в сила за останалите 90% от “политическия елит”

 2. Aко позволите, да изкажа и аз мнение по отношение на г-н Валери Симеонов.
  Наистина е доста противоречива политическа личност с уникална собствена позиция по важните неща от Живота.
  Доколкото си спомням, той отказа да гласува сделката за закупуването на нови F-16 и с това обновяване на българските ВВС и съвместяването им по натовски стандарти.
  По отношение строежа на ядрения корупционен цирей БелеНЕ, доколкото знам, е ЗА.
  Относно Газпромската 3 милиардна Тръба (“Балкански”, “Турски”, “Руски” поток) ще бъда благодарен, ако споделите негово мнение (дано аз да греша, че няма нищо против нея…)
  По отношение нефтопровода Бургас – Александропулис поздравленията за позицията на г-н Симеонов против този строеж са изцяло заслужени!
  Не смея да питам за неговото мнение относно отравянето и ареста на г-н Навални в Русия, за да не се разочаровам…
  А по отношение президентските избори в САЩ и срутването на Тръмп, освен да изкажа моите най-искрени съчувствия към г-н Симеонов, друго не ми остава.
  Който разбрал – разбрал, както обича да казва уважаваният г-н Georgi Nikolov.

 3. Само защото не е русофил не бива да приемаме за нормално присъствието в българската политика на алчен и арогантен простак.

 4. Такъв е “матряла”…излиза, че коалиция ДБ, Симеонов, Ненчев, Цветанов и Местан би дала някаква възможност такива като мен да гласуват без да се срамуват чак толкова. Но те няма да се съберат в едно.

 5. Моята претенция, без кавички, към политика Валери Симеонов е една-единствена. На предстоящите парламентарни избори да се разграничи от герба МУ. И никакви одумвания за коалиция после с Баце. Сега, на първо място е, да се разруши Моделът КОЙ. С безспорна емблема-Банкянското Слънце. Всичко останало са подробности от пейзажа и го оставяме за по-после. Много мина-мъничко остана.

 6. Г-н Валери Симеонов, според мен е толкова противоречива личност, че чак безпринципна. Мненията му по един или друг казус са в зависимост от моментния му интерес. Както беше против шума в морските курорти и гарантиране спокойствието на почиващите, така беше и ЗА презастрояването на Банско и за нов лифт, което щеше да доведе до същия казус с шума, но на друго място. Изобщо политик на повикване. Има си принципи, но ако не ги харесват има и други. За възпитание и култура да не говорим.

 7. Симеонов НЕ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН в дйствията си, той и депутатите му от НФСБ , въпреки показните (на думи !) патЕотични демонстрации, в решаващия момент “изненадващо” гласува в парламента СРЕЩУ ЗАКУПУВАНЕТО НА F-16! Това говори за тежки и непреодолими ЗАВИСИМОСТИ от руските служби и Кремъл.
  На този простак в отношението си към жените и “джендърите”, агресивен лобист за втория лифт в Банско, узаконяване, чрез подмолни законодателни промени, бетонирането на Черноморието и т.н., не може да се разчита в битката срещу рублофилството в България, защото Симеонов е част от него. Наблюдавайте действията и изявите на проксито му (машата му) министърката на туризма Мариана Николова, дето се опитва несполучливо да копира наглите му маниери, за да разберете чии точно интереси защитава той! Не и българските!

 8. vios
  28.01.2021 в 09:59
  sms
  28.01.2021 в 12:06

  Аз Ви благодаря за категоричната позиция, както и за спестените ми нерви и известен душевен дискомфорт, когато се налага да коментирам този…хм…политик с поведение на квартален милиционер от едно време и теляк във баня, едновременно!
  Сигурно се досещате, че бих могъл да бъда и доста по-пиперлив спрямо него в оценките си, и само и единствено уважението към Стопанина на Блога ме кара да се въздържам…

  По отношение на коментара на г-н Пандев, бих искал да го попитам, дали счита за по-възможна коалиция от 3 от изброените от него 5 политически субекта – ДБ, Ненчев и Местан (без Симеонов и Цветанов), и дали в такъв случая гласуването за такава коалиция би било достойно, без човек да се срамува.
  По моето скромно мнение – ДА.
  Както и друг път съм споделял, вероятно Симеонов и Каракачанов ще са заедно на тези избори (каквато публична заявка излезе тези дни), а ако не, Симеонов би “приласкал” формации от типа на КОД на Москов, “Глас Народен” (на Зетя на Бриго) и тям подобни…както и може би някои регионални партии – проекции на бизнес интереси, по крайбрежието.

  С уважение към всички коментатори

 9. Не слагам знак за равенство между Симеонов и Цветанов. Симеонов вече е компрометиран, провален политик в минало свършено време. Цветанов може да се компрометира като лидер на “Републиканци за България”, но може и да не се компрометира, да оправдае надеждите, всичко е още в бъдеще време и не бива априори (предварително) да се отхвърля.
  Мисля, че засега “републиканците” вървят в правилната евроатлантическа посока.
  Засега!

 10. @vios
  И аз споделям напълно кратката ви, но категорична позиция спрямо Симеонов.

  @sms, 28.01.2021 в 16:14
  Bие сериозно ли смятате Цветанов за некомпрометиран? Я помислете пак.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.