В държавата, която до вчера държеше рекорд по смъртност, днес властта бърза да се хвали колко “умело управлява пандемията”

При сегашния спад да заболеваемостта от китайския грип в България всяка критика на властта във връзка с пандемията рискува да навлече на критика праведния гняв на нейните защитници. Я на лекарския съюз, я на медиите им или на отделни охранители на властовата правда у нас ( както вече му се случи на поета и музикант Ицо, известен с хапливия си, но винаги интересен и правдив език).

Но пък за човек, който е свикнал да е в малцинство, не е страшно да бъде заклеймен още веднъж. Ето защо обръщам внимание на едно самохвалство на властта от днес, което е по-скоро смехотворно от семантична гледна точка, но пък е симптоматично за тона на управляващите, който дава на своя хор Борисов.

“…умело ръководим пандемията на територията на страната”…

Това заявява днес здравният министър Костадин Ангелов ( на снимката докато го ваксинират). Излиза, че не се бори с  пандемията, а я управлява. Засега – само на територията на страната.

 

 

 

 

И други страни ще го пожелаят за министър с такива управленски умения.

Сериозният въпрос е друг: не трябва ли малко повече смирение да звучи от официалните трибуни в държавата, която дълго време поддържа планетарен рекорд по смъртността, свързана с пандемията? Или (у)битият си (у)бит… 

Не от суеверие , от каквото традиционно страдаме в България (  плюем в пазвата, чукме на дърво и се боим да “дърпаме дявало за опашката”), а като проява на приличие пред паметта на загиналите в борбата с китайската зараза през 2020 година- годината на рекордна смъртност в съвременната българска история.   Годината, през която “умело” ни управляваха на с думи, а на дело ни превърнаха в най-умиращия народ на света при еднакви за всички глобално зависими държави опасности, възникнали от китайската вирусна инвазия.

Когато на глава от населението доскоро държавата ти е била първа по смъртност е доста грозно много скоро след това да се хвалиш, че вече не си номер едно в тази класация. Звучи като на гробищата да кажеш на опечалените “еми, всички ще мрем”, вместо да спазиш правилото на човещината с едно просто “моите съболезнования”.

12 мнения за “В държавата, която до вчера държеше рекорд по смъртност, днес властта бърза да се хвали колко “умело управлява пандемията””

 1. Не знам колко добре управляват епидемията от китайски грип( според мен много некадърно), но изключително много лъжат. Рапортуваха, че първа фаза на имунизацията е завършена. Да припомня, че тя беше за медицинските специалисти. Дори на 27.01 имаше репортаж за започването на втора фаза. Това са домовете за възрастни. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против възрастните, но аз като работещ лекар все още не съм ваксинирана. Моите колеги се спасяват поединично кой където има връзки. Пълен хаос е с имунизациите. Подозирам, че най- първи са ваксинирани гербавата администрация.

 2. ангелов е поредната КАЛИНКА, поредния ПАРАШУТИСТ на бокоТИКВАТА, нали!
  Долу ангелов!
  Освен това броя на починалите от китайската зараза в НРБ са над 9000, до днес! 9000 починали по официозни данни! Никой не казва колко е ИСТИНСКИЯТ брой на починалите от китайската зараза в НРБ!
  Но и официозните данни не са малки! 9000 починали не са малко!
  За сравнение в Германия починалите са около 50 000, но Германия има над 10 ПЪТИ по-многобойно население от НРБ, нали! Това показва, че смъртността в Германия е двойно по-ниска от НРБ, нали!
  Двойно по-ниска е смъртността и в съседна Гърция !
  И в другите държави в Европа и Балканите смъртността е двойно по-ниска от НРБ!
  Това поставя НРБ заедно с Англия и САЩ ,които са с най-високата смъртност в света!
  Но за РАЗЛИКА от Англия и САЩ, в НРБ ваксинацията е най-бавна, и ще продължи няколко ГОДИНИ, което ще доведе до много повече смъртни случаи през следващите години в бандитустана НРБ!
  Долу здравният министър на бокоТИКВАТА!
  Долу здравните КАЛИНКИ на бокоТИКВАТА!
  Долу “медицинските” КАЛИНКИ на бокоТИКВАТА, които НЕ могат да ваксинират всички българи до лятото!
  Долу пожарникарската МУТРА!
  ДОЛУ!
  ВЪН!
  МАРШ!
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!

 3. Един от любимите ми вицове е за младока-кибик, който пошепнал на стария покерджия, че раздаващият си е наредил четири аса. Покерджията го погледнал с безразличие и отговорил “Какво от това? Негов ред е да раздава”.
  При лошите показатели много активно критикувахме властта, че не се справя. Сега е нейн ред да се хвали колко добре се справя. Това малко ми напомня за друг виц, където накрая на горският му писнало и ги изгонил…

 4. Не е по темата но е толкова актуално, че просто няма накъде повече. И Бог знае докога ще я караме така.
  Искам да предупредя доказалата се в САЩ професионалситка, че нейният стил и метод на работа, въобще не работят у нас. С излагацията по “лустрирането” само на съдия миталов, колко време оттогава мина, само си спечели и тя и Херо Мистафа насмешки у БАЦЕ-вчетата. Или обръщате другото листо или поне си замълчете. Дунам ти дъще, сещай се снахо не работи у нас. Много отдавна.
  https://www.mediapool.bg/amerikanskiyat-prokuror-v-sofiya-balgarskite-lideri-da-pokazhat-che-ne-sa-nad-zakona-news317449.html
  Ето ви и конкратената тема от днес която плаче за незабавни действия.
  https://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-sezira-ek-za-chernata-koruptsionna-dupka-avtomagistrali-news317450.html

 5. Борисов и шайката му,
  крият безобразията си,
  зад страха на хората от COVID-19!

  От Евростат можете да научавате каква е ИСТИНАТА.
  А от Кънтриметърс на ООН, може да я научавате в реално време.

  Например за смъртността.

  Към 18:10 часа, 28-ми януари, 2021-ва година.

  Гражданите на България по света и у нас са 6 921 109.

  Починали днес са 220.
  Новородени днес са 138.
  Официално емигрирали днес са 20.
  Само днес, българските граждани са намалели със 102-ма

  Починали от началото на годината са 7 977.
  Новородени от началото на годината са 4 974.
  Официално емигрирали от началото на годината са 722.
  Само от началото на годината, българските граждани са намалели с 3 725

  Като се има предвид, че до 18г. нямат право да гласуват,
  а средната продължителност на живота в България е 74,9г.
  ако изборите бяха днес избирателите би трябвало да са около 5 258 000.

  Аналогично в деня на изборите, март 2021г.,
  може да се изчисли колко ще са фалшивите мъртвите души в избирателните списъци.
  А те ще бъдат пак около милион.

  От държавите в ЕС, единствено в България няма активната регистрация при изборите.

  С активната регистрация щяха да изчезнат всички НЕЗАКОННИ фалшивите избиратели мъртви души.
  Но ГЕРБ в НС,не приемат гласуване по пощата,
  което е невъзможно без активната регистрация.

  Именно негласуването по пощата е отмъщението на ГЕРБ към българите в чужбина.
  Защото те бяха/особено младите/ ядрото на протестиращите в чужбина и у нас/завърнали се заради корона пандемията/,
  срещу безобразията на ОПГ-ГЕРБ и на ПРЕСТЪПНИКА Борисов, под закрилата на ПРЕСТЪПНАТА Прокуратура.
  Защото те имат база за сравнение:
  Как в чужбина
  държавите се грижат за гражданите си.
  И как в България,
  престъпникът Борисов и калинките в администрацията,
  и престъпната Прокуратура,
  мачкат българските граждани…

  Борисов и шайката му крият безобразията си,
  зад страха на хората от COVID-19!

  А Борисов и мисирките му в медиите,
  лъжат като на конгрес на БКП.

  Ако на лъжата краката бяха къси,
  тестисите на комуниста Борисов
  щяха да се сурнат по земята!

 6. към НАААМЕгданааааа:

  “провинциален и левичарски клубз” няма право да забелязва каквото и да било, а само да спазва масковските инструкции! Дебилиядата им наблюдаваме отдавна! А Вие защо пропагандирате тази дебилиада? Пристрастен ли сте, или …

 7. Г-н Инджев,
  Моля да обърнете внимание на троловете. Поне тук ги нямаше… А иначе и аз не можах да повярвам на очите си, че министър Ангелов е казал такава глупост. Все пак той е по-кадърен от предшествениците си.

 8. Г-н Тодор Тодоров, в случая този гостуващ трол-веселяк е само разновидност от семейство тролове. Има и други представители на семейството, надянали маски на компетентни десни демократи и консерватори, борци за правда, която познаваме до втръсване от минали и днешни времена.

 9. Към piliferus:

  Както правило не им предоставям трибуна, но се случва и да проявя небрежност, както в случая, който вероятно имат предвид с един от болен от тръмпизъм екземпляр, успял да се промъкне между капките за кратко тук.

  Характерно за някои от тях е, че са в състояние упорито да досаждат без да бъдат публикувани. Чудя се дали им плащат на парче по някакъв начин, при положение, че “мисията” им е неуспешна. Ей, така, отчитат изпратен коментар, нищо, че не е одобрен.

  Има и такива, които изчезват за дълго, а после се появяват отново, но внимават за известно време да не бдат разпознати. После пак го удрят през просото с натрапчивите си повторения и заяждания – най-често с коментаторите, а с мен имитират любезност, че дори и ласкателства използват. Един такъв ласкател, който ме беше обявил за новия Левски ( ! ), надявайки се тока да си подсигури автоматично публикуване, се вбеси толкова от отказа ми да го оставя да си прави каквото иска, че започна да ме залива с помия от обиди и най-люти клетви, включително на електронния ми адрес.
  Направо не мога да повярвам, че на някого му е “на живот и смърт” да си прокара тролския коментар точно в личния ми блог. Или е мания, или е срещу заплащане. Не се сещам за друга причина да си губиш времето да пишеш коментари, знаейки че никой няма да ги прочете ( вкл. и моя милост).

  Нормалните хора, когато им посочат вратата, не се навират през прозорозеца. Но явно тролската професия не е за нормални.

  А на онези, които виждат в санитарната ми дейност някава форма на цензура, мога да повтора за енти път: всяка редакция има редакционна политика и не публикува безразборно писанията на всеки луд, пожелал да “блесне” с глупостта, нахалството, цинизма, расисзма, човекомразието или агресията си към несъгласните изобщо. Какво остава за личния блог, където авторът има правото да пази личната си хигиена и психическото здраве на нормалните читатели.

 10. Димитър Благоев заклеймява буржоазните партии в русофилство:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5118814174858001&id=100001884077274
  Какво ли щеше да каже на днешните си “наследници” от “социалистическата” БСП, които от 100 години са клонинг на болшевиките?!?
  Днес “социалистите” от БСП са най-големите рублояди в НРБ!!!

 11. Оня ден в няколко сайта беше публикувано интервю с руснак, работил (или работещ) във фабриката за тролове в Санкт Петербург, където той подробно обясни начина им на работа и заплащането им. Не само им плащат добре като за Русия, но и им дават бонуси за добри постижения. Това обяснява защо някои такива упорито се опитват да се вмъкнат в блога ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.