Бумерангът на руската защита на българската корупция удари Москва и нейните аборигени у нас

 

 

 

 

За един политик има много начини да услужи на своя сюзерен. Един от тях е да се направиш, че не си разбрал истината за неговата намеса в твоята държава и да се опиташ да го оневиниш с отклоняваща вниманието маневра и дори да видиш знак за равенство, каквото няма в рамките на информационния повод за такава позиция.

Този начин избра днес заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов. Пред БНР той декларира, че не разбира каква е тази “размяна на реплики” между посолствата на САЩ и Русия у нас. Тя му се виждала странна.https://bnr.bg/post/101413785/krasimir-cipov

Странно е преди всичко Ципов да не е разбрал, че няма реплика от страна на посолството на САЩ спрямо посолството на Русия, а обратното. А щом няма реплика от американска страна, значи няма как да има размяна на реплики. 

С което не се опитвам да предричам, че по някакъв начин няма да има американска дуплика на руската реплика. Няма как да знам. Казвам само, че до момента няма нито размяна, нито изобщо има реплика от страна на американското посолство.

Иначе казано, Ципов разпространява фалшива новина за несъстояло се събитие.

Малко е малоумно да се обяснява на видимо зрял човек в стила на разсъжденията на Мечо Пух, който констатирал, че в дупката на Зайо има някой, щом някой се провиква от нея, че в нея няма никой. Но явно се налага…

Имено от руското посолство нарушиха неписаните правила на дипломацията със своята агресивно формулирана във Фейсбук реплика на разговор между американски дипломат и българи. В този разговор Русия не е спомената, но руското посолство реши да репликира въпреки това правния съветник в американското посолство Джесика Ким относно констатациите й за корупцията в България.

Да не говорим, че в изреченото от г-жа Ким няма нищо за репликиране. Защото корупция в България наистина има, колкото и руските власти да се правят на изненадани и да изискват “доказателства” в ролята на засегната страна от позицията на неканен ментор на управляващите в България.

Повтарям и припомням отново, като за г-н Ципов и подобните му нашенци: корупцията беше коментирана от Джесика Ланг именно по адрес на България, а не Русия. И Москва реагира като гузен, който негонен бяга. 

С репликата си руското посолство се разпозна като настъпана по постколониалния мазол. Това е форма на самопризнание, но Ципов и това не е разбрал.

Случката напомня на реакцията на покойния Жорж Ганчев, който преди четвърт век се обиди по време на телевизионно интервю на студенти, че разнасят негово чучело по време на своите демонстрации. Присъстващият в студиото студент го хвана в крачка с логичната констатация, че г-н Ганчев сам се разпознава, защото на чучелото не е било написано, че това е той. 

Като става дума за намесването на Америка от руска страна, да отбележа и друго: май руското посолство се “гръмна в крака”, както казват американците. 

Ципов може и да не “вижда” това, но българите, решили да коментират в страницата на Руското посолство във Фейсбук руската намеса в защита на корупцията в България, опровергават категорично любимата фалшива новина на посолството за въображаемите 80 на сто русофили у нас. Към момента, в който сглобявам този текст, има повече от 500 коментара на българи, мнозина от които изразяват несъгласие с руската реплика в защита на корупцията в България –  в съотношение, твърде далеч от въпросните 80 на сто измислени “русофили” у нас.

 

14 мнения за “Бумерангът на руската защита на българската корупция удари Москва и нейните аборигени у нас”

 1. Комарницки, И той се е изразил от позицията на карикатурист перфектно. Дамата с кученцето. Без кавички. Иде краят на шпагатаджията. Много мина, мъничко остана.
  BTW, Черепа и той гласи яко пуцане (обеща го днес пред БНР), ама да наближи 4 април.
  https://segabg.com/touche/tush-01-30-2021

 2. Браво брат, че не спираш да пишеш по темата 👍🏻.
  Който иска да разбере повече как Русия ни унищожава, препоръчвам трилогията ТЕЧНА ДРУЖБА.

 3. 167 години от рождението на Стефан Стамболов: “Да се не закачат с нас руссите, защото голямо зло има да им пати главата”
  Памет за големия държавник и строител на съвременна България

  https://faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora-167-godini-ot-rozhdenieto-na-stefan-stambolov-da-se-ne-zakachat-s-nas-russite-zashtoto-golyamo-zlo-ima-da-im-pati-glavata

 4. Подозирам, че руското посолство е посочило (неволно – есик мой, враг мой) причината за тази “реплика”:

  “Коректността и уместността на острите бележки във връзка с чувствителни за българското общество въпроси, особено в навечерието на парламентарните избори, предизвиква големи съмнения. Смятаме, че подобни менторски изявления, както винаги без конкретни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, така и на функционерите на правосъдната система на Република България.”

  Изборите и функционерите на правосъдната система. За тази, която гони руските дипломати ли става дума?

  Колкото до поведението на Ципов, да дадем думата на класиците:

  Гешев вика – „Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”.
  Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен:

 5. Извинявам се за новото включване но е все в същата посока. Христо Иванов, както обикновено и както си му е реда е неотразим:
  “Между другото, забележително участие, радвам се като един фен на шоуто “Улицата”, че виждаме някои от най-добрите образци на комедийния жанр, вярно, изпълнен от г-н Нанков, който каза следната забележителна фраза: че от задната седалка на джипа на Бойко Борисов светът изглежда по различен начин. Г-н Нанков, да ви кажа как изглежда светът през решетките на Софийския затвор, тогава да видите какво се казва просветление, защото натам отива цялата работа.” – добави съпредседателят на “Демократична България”.
  https://offnews.bg/politika/g-n-nankov-da-vi-kazha-kak-izglezhda-sveta-prez-reshetkite-na-zatvora-745015.html

 6. Почитаме167-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов, също убит по нареждане и с финансиране от москва.

  “Грубите отношения на руския пратеник спря¬мо нашето правителство, неговото незачитанье на законите в страната, приготовлението на бунто¬ве посредством подкупничества и още други гнусни работи на този господин, накара всеки един чес¬тен и съвестен человек да изгуби всяка симпатия към “покровителката” […]” – Стефан Стамболов, в-к “Свобода”, бр. 7, 19.XI.1886 г.

  “Ей, народ поробен, що си тъй заспал”” – пита и днес Стефан Стамболов

  “Преките убийци на г-н Стамболов са наети и платени със златни рубли (т.нар. “екатеринки”) от ген. Каулбарс, легендиран по онова време като член на руската имперска дипломатическа мисия в София и малко след убийството позорно изгонен до живот от страната ни. Имало е достойни българи с cohones, и пак ще ги има!
  Българския народ никога няма да прости на Русия обесването на Апостола на Свободата, най-светлата българска личност – Васил Левски! Проклети да сте, руснаци!”

 7. Днес е 01,02!
  Поклон в памет на свидните жертви!
  Вечна памет и никаква прошка за проруската, проболшевишка, червена сган!
  Мъртвите зоват за справедлива присъда и възмездие!
  Давност няма! Продължаваме да сме длъжници…

 8. Рашата да направи нещо читаво за България? Моля? И новата Н.Пр. най-дърварски се изтакова на метеното. Де го чукаш, де се пука.

 9. https://faktor.bg/bg/articles/boyko-borisov-1-49

  Tова ако не е обикновен цинизъм?
  Охранителят на правешкия комунистически диктатор, най-провереният от “нашите” ребята с черните кожени тужурки да жалее за жертвите на комунизма…
  Ей затова ще затъваме в блатото все повече и повече!
  Ей затова ще вирее хибридната пропаганда по медиите как ЕС и НАТО ни е виновно за всичко, а не лицемерните МУТРИ, наместили се във властта като “демократи” уж!

 10. Едно време написах, че чакам с нетърпение от рушняците да нарушат подозрителното си мълчание и да пожелаят, по някакъв повод, на българския народ и държава нещо подобно на това което например посланиците на страните членки на НАТО и ЕС ни пожелават по всеки повод – “Да станем просперираща правова държава”.
  Години наред очаквах и дочаках. Те се обадиха най-после от конспиративната си квартира с красноречивото “Не пипайте корумпираните в България, те са наши!!!”. Очаквано. Щях да съм доста объркан ако бяха рекли “Заставаме зад борбата на българите за правов ред и демокрация”.

 11. Обяснението е просто. Путинският режим открито и ясно демонстрира подкрепа за режима на Бойко Борисов. Казва се-ние сме ви освобождавали, сега пък ще ви защитим ,този път от от ЕС и Америка на Байдън. На Байдън, защото от Америка на Тръм нямаше нужда.
  Проста работа,но не съвсем. Точно такива защитници трябват на джипкаджииските управници. НАТО ли,ЕС ли? Нали Русия стои зад тях.
  А народът, кой го е грижа за 80% русофили.
  Резултатът от тази братска путинска защита предстои да се види.За целта ще бъдат измислени и други аргументи за любовта.
  Зад това путинско мероприятие прозира важен въпрос. Какво точно сега кара Путинският режим да търси надграждане на бойковата любов и задължения?

 12. Г-н Инджев, крайно време е нещата да започнат да се наричат с истинстките им имена.

  Например: Името “Русия” се употребява неправилно.

  Имало е държава с такова име до 1917 г..

  НО. Създадената нова държава носи името СССР, която след 1990 г се наричаше ОНД.

  Сега има държава, която твърди че е наследник на РУСИЯ….. по всички линии…..

  НО. Тази нова държава работи по СЪВЕТСКИ МОДЕЛ, който по своята същност представлява най-усъвършенстваната форма на диктаторско управление (за последните 2000 години) в човешката история.

  Поради тази причина е редно тази държава да се нарича СЪВЕТСКА РУСИЯ, която е представлявана от другаря Путин, който пък се явява лицето на СЪВЕТСКАТА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ.

  Именно с това наименование – “СЪВЕТСКА РУСИЯ” следва да се нарича новата държава, която претендира да бъде наричана РУСИЯ.

  Това трябва да бъде разяснено на широката публика, която следва да се научи да прави разлика между РУСИЯ и СЪВЕТСКА РУСИЯ.

 13. към Българин:

  Националния преданел Боко Тиквата се прекланял бил пред жертвите на учителя си – националния предател, масовия убиец Тошо Тиквата. Каква мерзост!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.