Борисов пак доказа, че се нагажда, но не се надгражда

 

 

 

 

 

 

Не е откритие да се коментира хамелеонщината на Бойко Борисов, но неговата упоритост в демонстрирането й не може да бъде подминавана и поощрявана чрез уморено премълчаване, което неминуемо ще бъде изтълкувано от него като приемане на лъжите му за истина. 

Нямаше да има нищо нередно в това той да сведе глава в памет на жертвите комунизма на днешния 1 февруари. Всеки, дори и да беше техен палач, има право на покаяние и смирение, независимо дали то ще бъде прието от пострадалите или от техните близки. Но само при едно условие: ако е искрено и е поднесено премерено, а не преднамерено с цел измама на лековерните.

Само че при Борисов мярката и искреността са между природните дадености, от които природата го е лишила явно по рождение. Дори когато поднася съболезнования той не е в състояние да го направи иначе, освен с агресивни нотки срещу набедените си за врагове конкуренти в политиката. В случая с днешното му творение във Фейсбук Борисов отново се връща към акцентите си от своята първа предизборна кампания, когато застана в позата на охранител от комунистическия реваншизъм и мнозина му се вързаха на тази маскировка.

Борисов отново засилва антикомунистическата реторика, целейки се безразборно като с автомат калашников в тълпата, пък когото порази, все ще му е от полза. Но както се е засилил пак по това морално нанадолнище с надежда пак да се покатери по антикомунистическите гърбове като изборен победител, делата му го издават като типичен социалист-популист, комуто “пребоядисаните комунисти” ( както нарича социалистите днес Борисов) дивно завиждат.

Какво друго, освен социалистически популизъм е раздаването на държавни средства на “населението” като форма на пропагандна загриженост, но без оглед на това как ще се отразят тези течове от хазната на следващото управление? Видно е като бял ден от пилеенето на тези пари, нужни за черни дни, че за Борисов е въпрос на живот и смърт да се закрепи на споменатия връх, а после…После ще му мисли.

И внучетата си взе да показва пак този “баща на нацията”, който явно е пропуснал пълноценното изживяване на бащинството в преследване на по-важни за него цели в живота му. Няма за него табута и човешки задръжки, щом е в състояние да впряга в пропагандната си талига внучетата си с надежда да умилява хората, склонни да вярват в искреността на елементарната му човещина – защото дечицата, животинките и голотийките са трите най-сигурни магнита за привличане на човешкото внимание в една реклама за каквото и да било.

Такъв е и в поклоните си към факторите от чужбина. Бореше се да се домогне до ръкостискане с Тръмп и прояви типичната за него безпардонност да го “нападне” с протегната ръка извън протокола на сесия на Общото събрание на ООН, където присъстват десетки световни лидери, но никой ( друг) не си позволява да се държи като тинейджър пред обекта на своето импулсивно обожание на поп концерт.

Щом Тръмп падна от пиедестала, първата работа на Борисов беше да демонстрира “русофобия” пред победителя на изборите в САЩ Байдън. Но не пропусна да поднесе извинения за това на Путин, напомняйки как му е услужил с прокарването на антиукраинската му газова примка, намазана от него със сапун на стойност 3 милиарда български лева.

В интерес на истината Борисов направи едно изключение от навика си да се нагажда към мнознството с ветото върху разширяването на Евросъюза, което наложи в разрез с абсолютното мнозинство в организацията. Но това изключение от правилото само показа до каква степен му е важно да си запази властта, крепена от т.н. патриоти в кабинета му. Пък после…После ще му мисли. Вероятно при първа възможност ще бие шута и на “патриотите”, и ще ги натопи като изнудвачи, завръщайки се в лоното на европейското мнозинство, което опортюнистично го приема за такъв, какъвто…сме си го избрали. 

Да си го изберем пак е абсолютната му фикс идея. Пък после…После ни чака същото от същия Борисов. Защото ако има нещо, което е постоянно при него, това е неспособността му да се промени. Обожава да се нагажда, но не е в състояние да се надгражда.

Ако е вярно, че човекът е единственото същество на планетата, което не се учи от грешките си и може да настъпва мотиката до безкрай отново и отново, то в това отношение избирателите у нас са явно най-човечните човеци на света.

 

 

 

 

 

14 мнения за “Борисов пак доказа, че се нагажда, но не се надгражда”

 1. Явно, Истината, цялата Истина и само Истината за по света и у нас е стигнало и до т.н. “Мунчо” туй по Баце.
  Такъв, онакъв льотчика-пРезидент но го е натикал в миша дупка Баце. Чете го БЛОГА НИ и не греши РР.
  Когато си тъп, визирам в случая само Банкянското слънце, то е ЗАВИНАГИ. Логорея на потокът на съзнанието при миниум експертни знания и първосигнална “аналитичност”-туй е Бочко в пълния МУ блясък. ДГД!
  https://www.mediapool.bg/prezidentat-kam-borisov-zakopa-3-mlrd-leva-v-turski-potok-koga-shte-se-izplati-news317580.html
  И не мога да не дам думата на един от най-добрите руски аналитици, Андрей Пионтковски!
  https://faktor.bg/bg/articles/piontkovski-ne-e-rabotata-da-svalim-loshiya-tsar-putin-za-da-kachim-dobriya-tsar-navalni

 2. Вчера Faktor.bg публикува един твърде “озадачаващ”, за редовните читатели на сайта, анализ, предвид досегашната му редакцонна политика като насоченост на информацията и позициите на анализите:

  (Въпросът е ЗАЩО беше публикуван този отровен анализ, изцяло в унисон с разрушителната дезинформационна политика на Кремъл? Да не би Faktor.bg предизбрно да “обръща палачинката”?)

  Предстои да разберем: Част от нашите сънародници не са „пета колона“, подкрепяща външна сила – те са част от тази сила
  Ростислав Владимирович Ищенко

  https://faktor.bg/bg/articles/predstoi-da-razberem-che-chast-ot-nashite-sanarodnitsi-ne-sa-peta-kolona-podkrepyashta-vanshna-sila-te-sa-chast-ot-tazi-sila

  Ето КОЙ точно е Ростислав Владимирович Ищенко:

  “…После смены власти на Украине, 1 марта 2014 года уехал в Россию. В настоящее время является президентом «Центра системного анализа и прогнозирования». С октября 2014 года — гражданин России.”

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE,_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

 3. ОПГ-ГЕРБ и комунистът Бойко Потьомкин Борисов,
  са най-долната червена утайка на БКП!

  Защо Потьомкин ли?

  Защото строежите на Борисов
  са като селата на Потьомкин.

  Защото построените магистрали,
  още след откриването им от Борисов,
  се срутват.

  Пропадна даже и метрото в София!

  Некадърникът Борисов става само за шофьор на джипка, нали?

 4. Отиде си магьосникът на думите Стойко Тонев – д-р Тони Филипов
  Той лекуваше душите ни със смях

  Вечна му памет, написаното от него ще ОСТАНЕ!!

 5. Абсолютно точна и вярна статия.Но ще си позволя да изразя отново своето различно мнение по въпроса,който засяга г-н Инджев,а именно-ветото на българското правителство относно приемането на Северна Македония в Европейският Съюз.Цитирам:
  “В интерес на истината Борисов направи едно изключение от навика си да се нагажда към мнознството с ветото върху разширяването на Евросъюза, което наложи в разрез с абсолютното мнозинство в организацията.”
  Преди около седмица президентът на РСМ,г-н Пендаровски,в интервю за някаква медия изпуска репликата “македонско малцинство в Гърция”…Ефектът беше размазващ-всички СМИ в Гърция го подхванаха,нажежиха страстите и македонците се видяха в чудо.Какво последва-унизителни и раболепни извинения пред гръцката страна в пространно-ново-интервю.Пресцентъра на Пендаровски се чудеше и маеше какво да обяснява-ама как не бил разбран,ама как не е искал да каже,това,което е казал,ама как РСМ нямали никакви претенции към Гърция и т.н и т.н.Успоредно с това нашият “приятел” Заев поздравява сърбите в РСМ с празника на Св.Сава…Хубаво.И обяви,че връща сръбският език за изучаване в училищата и ще бъде построен нов сръбски културен център.Няма лошо.Но сърбите в РСМ са 30 000,а българите са поне 200 000…Кога Заев е поздравил българите за който и да е празник ? Кога Заев е казал,че ще се изучава български език в северномакедонските училища? В общият хор на омраза срещу България се включи и лидерът на Демократическата партия на сърбите в РС Македония Иван Стоилкович-доказан агент на сръбските и руски специални служби.От 2011 година формацията на етническите сърби в РСМ е в трайна коалция с ВМРО-ДПМНЕ. Тя получава по един мандат на парламентарните избори.
  Сега аз питам-такава ли Северна Македония да пуснем в ЕС-просръбска,проруска,антибългарска?
  И какво като мнозинството в ЕС било “за” влизането на РСМ в организацията…Предствям си колко им пука на 95% от европейските евродепутати за споровете между България и РСМ.Важното е,че историческата истина и истината като цяло са на наша страна.Смятам,че това решение беше едно малкото правилни и отговорни външнополитически решения взети от правителството на Борисов.

 6. Изобщо не е по темата, но мисля, че тук му е мястото. Мисля, че съфорумците ще се присъединят. Дълбок поклон пред д-р Тони Филипов. Всеки понеделник чаках неговите ”Дневници” , които ме караха да се смея през сълзи. След Кристиян Таков това е още един човек, за когото скърбя като за близък без да съм го познавала.

 7. Отиде си още един титан на перото.
  Бог да го прости Стойко Тонев!
  Не е честно, някакси…
  Почивай в мир наши приятелю!

 8. Бог да прости Доктора и светла му памет!

  Бог да прости и хилядите жертви на руската окупация и Анти-народния съд!

 9. Бог да прости Тони Филипов,д-р…Титан на писаното слово.Ще липсва на целокупна България.

 10. Светла му памет на Доктора. Толкова смях и изтънчена ирония, особено
  политическа, раздаде на всеки приближил се до текстовете му (разбира се,
  без заслужилите да бъдат настигнати от текстовете му).
  ………………………………………..
  към Анонимен: От тази каша на взаимни обвинения между нас и
  македонците няма излизане. Това кипене е безперспективно.
  Така просто съдействаме на руските интереси у нас, които въобще не са наши.
  Този съпътстващ ефект е стратегически неизмеримо по-вреден от караниците ни.
  По добрият, и това да сме ние, трябва пръв да спре.
  Още по-добре ще е, ако и двете страни са по-добрите.
  Трябва да подкрепим македонците за влизането им в ЕС
  без да искаме нищо насреща. Така ще ограничим по-голямото зло.
  Да не забравяме, че точно това зло умишлено създаде въпросния конфликт.
  Класика: “Разделяй и владей”. Нека да гледаме по-далеч от носа си.

 11. Разкошен материал. Затова влизам тук в този блог. Защото е едно от малкото места, където ще видиш български журналист да казва нещата такива, каквито са, като в същото време поддържа високо ниво на писане и въобше журналистика. Аз не харесвам ББ, но нека някой от герберите му прочете внимателно и спокойно написаното от г-н Инджев за вожда си. И отново (искрено ) да обясни, с какво точно не е съгласен.

  Ние имаме премиер, който може да се нагажда. Дотам. До-там. Д-о-о-т-а-м. Това за съжаление е единственото, което този човек може.

  Страхотен материал Иво. Невинаги съм съгласен с всичко написано от Вас (аз с по-консервативни възгледи), но (за съжаление) този блог, остана едно от малкото места за качествена журналистика в медийното ни пространство. И статистиката на блога (съвсем заслужено) го потвърждава.

  П.П. Но (мисля че именно Вас цитирам тук !!! ) – останалите ни “журналисти” не питат въпросите, които вие питате, за да не им се налага после да питат за нова работа.

  Бъдете здрав !

 12. Бойко е ясен,той е като палачинка,мека ,огъва се,навива се,премята се,но за Рaдев ,който е кaто скала и дори не помръдва ми е думата.Този човек,който е тръгнал да се кандидатира за 2ри мандат е срам за всеки проевропейски настроен българин,

 13. Към г-н Valerio Tranev:
  Г-не,ние нямаме обвинения към нашите “братя” от СРМ.Обвинения,при това фалшифи,имат те към нас.Само да Ви кажа още нещо-този Стоилкович, заедно със сръбския агент Горан Живайлевич, е участник и организатор в погрома върху македонския парламент по време на “Кървавия четвъртък” на 27 април 2017г. Пребити бяха над 100 души, включително и сегашния премиер Зоран Заев.Друг активен участник в този погром е депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич,Мирослав Лазански. В момента Лазански е сръбски посланик в….правилно се сетихте-Москва, където Иван Стоилкович бе на посещение организирано от изгонения от Сараево през 2019 год.руски дипломат Владислав Филипов,който пък преди това в продължение на 10 години действа в РС Македония, Косово и Албания.Айде прибавете към това и мръсната московска провокация на бункерния дядка за това откъде е дошла тяхната азбука-от македонските земи…Това са само микроскопична част от мръсните,гадни,руски и сръбски провокации към България,проводник на които са сърбоманите и югокомунистите в РСМ….Тук изобщо дори не говоря за запалени знаме,за Мицкоски,за всекидневната помия,която се излива върху Булгария всеки ден в сърбизираните македонски медии,за вербалният,психологически,икономически,че даже и физически тормоз,които са подложени българите в РСМ.
  Така,че,господине дайте факти за добросъседското и братско отношение на РСМ към България и българите в тяхната република.Аргументи и факти ми дайте-всичко друго е ала-бала и приказване ангро.
  Дайте ми факти и ще ги дискутираме-както е казал Израел бен Йосафат-“фактите са свещени,интерпретациите свободни.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.