Борисов скимуца срещу северната луна с надежда да му простят на Запад, че пусна руския крадец в България срещу някоя пържолка

 

 

 

 

 

 

Чета социологическото сравнение между нагласите на българите спрямо света и сравнителните данни за другите страни от ЕС, които открояват България като най-поразената държава от проруската пропаганда. https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/02/03/4170117_zaslugata_na_elita_bulgarite_haresvat_trump_i_rusiia_a/?ref=home_mainStory

Не съм виждал досега по-ярко доказателство за факта, че властта у нас, в симбиоза и в режим на пълно разбирателство по тази линия с т.н. парламентарна опозиция, превърна България през последния парламентарен и управленски мандат във васал на Русия и на ментално ниво. Никога от началото на края на комунизма- край, който още не е настъпил в доста български глави, не сме имали толкова откровено проруско статукво в държавата, оглавявана от президент русофил и ръководена от негово “скрито” копие, каквото е Борисов, пребиваващ в 100 процента гарантирана проруска среда и в законодателната власт.

Най-лесно е да обвиним за това Тръмп, който се харесва на облъчените с проруска пропагандна в Борисовата държава българи приблизително толкова, колкото и щаденият от него режим на Путин. Само че истината е, че за тази картина в мисленото на българите главният виновник се казва Бойко Борисов, а не просто “елитът”, като се посочва в заглавието на Дневник. Защото “елитът”, в лицето на президента Радев, взе да задава неудобни въпроси за Борисовата раболепност пред Путин и за нейната конкретна цена в милиарди.

Не “опозицията”, на каквато се прави БСП, а подкрепеният от нея на предишните избори Румен Радев!

Борисов си дава сметка, че ще му бъде търсена сметка. И вече трети път в рамките на седмица се опитва да подкупи новата американска администрация със споменаването на човешките права, но не в България, която отказваше дълги години да дава убежище на политически бегълци от Русия, а в самата Русия. При това без да я споменава.

Едва преди седмица-две за първи път беглец от режима на Путин получи за първи път статут на бежанец в България. Български съд отхвърли отказа на Борисовите чиновници на молбата на руснака и се сдобихме с първия руски дисидент, приет на българска земя от времето на Царство България, приютила десетки хиляди руски бегълци от болшевизма. 

Това чудо се случи се още в първите дни от управлението на Байдън. Какво ли предстои още? Може би и медиите у нас ще започнат да канят  “русофоби” ( моя милост, докато чаткам по клавиатурата, преди малко получи такава неочаквана покана, която нарушава статута ми на дългогодишен вътрешен бежанец по принуда от големите медийни трибуни у нас ).   

Едва на третия път, проговаряйки за нарушените права на осъдения вече Навални, Борисов се престраши да конкретизира днес , че става дума за нарушени права на руснаци. Досега храбростта му да се разграничи от Путин се ограничаваше до изразяването на загриженост за Навални без да използва нито думата Русия, нито Путин.

И това е Борисов, който ехидничи спрямо президента Радев като го подканя да си каже мнението с обещанието ( от името на Москва), че от Кремъл няма да му се карат и че не било много страшно? Та самият Борисов е така наплашен, че продължава да не смее да нарича свързаните с руската политика факти с техните имена, дори когато застава зад прикритието на мощните гърбове на НАТО и ЕС!

Апропо, говорейки колко лошо е да има политически процеси, Борисов няма как да не бъде заподозрян, че се опитва отсега да се представи за мъченик – в случай, че му се наложи да отговаря пред съда за деянията си един ден.  

Но не думите, в крайна сметка, са най-важните индикатори за основателната параноя на гузния Борисов.Те имат значение дотолкова, доколкото издават душевния му смут след толкова години на “балансиране” в полза на Русия от позицията на декларативен евроатлантик, изтъкващ себе си като “миротворец”, т.е. като премиер на натовска държава, който няма нищо против Путин да осъществява на един ракетен изстрел разстояние от нас заветите на Петър Първи Черно море да се превърне в руско езеро.

Делата на Борисов, за разлика от думите, не могат дори на теория да бъдат преобърнати от него. Нито половинчато, както думите му, нито наопаки в неговия стил сутрин да говори едно, а вечер обратното. Както и да се върти сега, Борисов не може да прикрие като някаква газова тръба под земята прокопания от него в интерес на руската антиатлантическа геополитика байпас на Украйна в България, платен с български милиарди. 

Защо постъпи толкова арогантно ли? Ами защото и той вярваше, че путинолюбивият Тръмп ще спечели втори мандат и няма да му бъде търсена сметка за атлантическото предателство да изпревари дори Германия в полагането на руските тръби, които при това не носят на България никаква изгода, какъвто е все пак германският случай, на който Борисов се позоваваше за свое оправдание. 

Мен ако питате, от всички въпроси, които постави, най-важно беше питането на президента Радев към Борисов да обясни защо е закопал българските милиарди в този  проект, който той нарече Турски поток по примера на американската дипломация. Едно е аз да пиша и да повтарям от месеци, че руско-турският поток на Борисов е най-големият скандал за цялата 10 годишна история на Борисовото властване, друго е президентът Радев да се включи (най-после) по темата. 

Борисов обаче мълчи като пале, което осъзнава, че е изцапало килима и го чака бой с каишката. Ето защо скимуца срещу северната луна. Надява се да му бъде зачетено като на куче – пазач на демокрацията, пуснало срещу някоя друга пържолка в къщата крадеца, срещу когото продължава да не смее да лае.

28 мнения за “Борисов скимуца срещу северната луна с надежда да му простят на Запад, че пусна руския крадец в България срещу някоя пържолка”

 1. Високите загуби от „Руско-турския поток” могат да превърнат газопровода в руска собственост
  Очакваните американски и европейски санкции допълнително ще влошат финансовото положение на проекта
  Мартин Димитров

  https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-biznes-visokite-zagubi-ot-rusko-turskiya-potok-mogat-da-prevarnat-gazoprovoda-v-ruska-sobstvenost

 2. Нека го кажем направо. Баце е шубелия на мах. С нахаканият си маниер, басов глас и лакърдии на ангро вече трудно Фпечатлява дори най-сериозният си контигент от електората-лелките. Ангажименти и то не какви да е към кремльовци, лъвове, титани-бол. “Комисионите” от тлъсти, по и най, отдавна прибрани и заминали по “предназначение” и офшорки разни. Преди около петилетка крупният търговец на оръжие Гебрев – “конкурент” на любимото корпулентно дете на Масква пееФски биде донякъде отровен с Новичок. Кой дава гаранция, че ако Банксянското слънце не играе мо та мо по руската свирка няма да се посегне и то “сполучливо” и на него.
  Сега, давам думата на Безсмъртния Тони Филипов, д-р
  https://fakti.bg/mnenia/449670-edin-iliterat-dopisva-dostoevski

 3. Г-н Инджев,

  аз ще повярвам, че има някаква промяна в медийната среда у нас, когато започнат да Ви канят по ТВ Европа…

  С уважение

 4. Княз Бойко Потьомкин Борисов

  Княз Потьомкин.
  Любимец на императрица Екатерина II.
  В стремежа си да се представи по-добре,
  фаворитът на императрицата си служи и с измама.
  Когато Екатерина II прави обиколка из района,
  Потьомкин нарежда да се изградят покрай пътя декори на красиви селски къщи.
  Т.нар. Потьомкински села.

  Фаворитът на Путин и любимецът на Пеевски,
  Княз Бойко Потьомкин Борисов също си служи с измама,
  за да се хареса на българския избирател!

  Всичко построено от него, веднага се руши след помпозното им откриване от княз
  Бойко Потьомкин Борисов.

  Пропада асфалта в цяла България!
  Пропадна асфалта в центъра на Враца и зейна огромна дупка /виж снимката/!
  Пропадна столичният булевард “Брюксел”, гордостта на Бойко Борисов,
  за който лично Той даваше 10 години гаранция!
  Пропадна третият лъч на метрото!
  Пропада обезопасяването на магистралите!
  Пропадат диги на язовири и бентове!

  Разбира се,
  българския избирател вярва на очите си.
  Ежедневно вижда пропаднали бордюри и хлътнали плочки по тротоарите.
  Стърчащи над асфалта капаци на отводнителни шахти.
  Ежедневно вижда по пътища и улици “Гербът” на ГЕРБ.
  “ДУПКА на АСФАЛТА”

  Но българският избирател е безсилен пред
  противоконституционният избирателен закон!

  България е единствената държава в ЕС,
  в която изборите се фалшифицират!

  -Без активна регистрация.
  Вследствие на което избирателните списъци са фалшиви!
  С над милион фалшиви избиратели, мъртви души, в тях!

  -С невъзможност да се гласува по пощата.
  С поето ПРАКТИЧЕСКИ се лишават от конституционното им право на глас
  над 2 милиона български гласоподаватели по света и у нас.
  А в условията на пандемията КОВИД-19,
  над 3 милиона български гласоподаватели по света и у нас.

  -Антиконституционният, ерго незаконен, нарушаващ чл.6 на конституцията на РБ,
  “бонус за водачите на листи.
  Които обикновено са руски диверсанти в българският Парламент.

  -Антиконституционният, ерго незаконен, нарушаващ чл.6 на конституцията на РБ,
  праг на преференциите не само за партиите,
  но и за кандидат-депутатите на партиите.
  Вследствие на което изборът на депутати изобщо не зависи от преференциите на симпатизантите на партиите,
  а зависи от това, дали са подставени “на избираемо място”.

  -Не само антиконституционен, ерго незаконен, нарушаващ чл.6 на конституцията на РБ,
  но направо абсурден е прагът на преференциите на безпартийните независими кандидати,
  в сравнение с прагът на преференциите на партийните кандидати.
  Вследствие на което в най-новата история на България,
  няма нито един безпартиен независим депутат!
  Нито в българският, нито в европейският Парламент!

  Тези, които папагалстват комунистическите измишльотини
  на уж “демократичното” статукво,
  са идиоти!

  Като идиота комунист
  княз Бойко Потьомкин Борисов!

 5. Изненадахте ме г-н Инджев . Като четох предишната Ви статия помислих , че вече сте отписали Радев от списъка на русофилите , а сега пишете : …”откровено проруско статукво , оглавявано от президент русофил…”. Не е ли време да уточните кои са лошите и кои са правилните русофили . Да не се окаже и Костя Копейкин сред добрите наред с Мая , Радев , Р.Петков и други които яхнаха справедливия протест и изгониха свестните от площадите . Така и не направихте анализ кой провали протестите(т.е. кой помогна на Борисов) ?

 6. Към иван Димитров:

  Ами нали затова сте Вие, г-н Димитров, да ни отворите очите, да ми се скарате за пропуска и да направите анализ, какъвто аз не съм направил! Давайте, а не ме гълчете, че не съм направил нещо, което не можете да направите, макар да смятате май, че разбирате повече от мен.

  Освен това не правя списъци на правилни и неправилни русофили,а констатирам фактите. Предполагам сте достатъчно възрастен да знаете, че в живота има нюанси. Така е и в политиката.

  Радев не е дал сигнал, че е променил позицията си относно руската окупация на Крим. В този смисъл той продължава да е русофил.Ако ще го сравняваме с Борисов, единствената разлика в това отношение между тях, които еднакво мърморят колко лошо нещо са санкциите срещу Русия, е в гласуването на Борисов в Брюксел, когато не може да си позволи да си покаже пряко русофилията срещу общата политика, както я показа косвено с ветото срещу кандидатурата на Скопие.

  Но щом сте способен да се изненадвате от фактите, изненадайте и нас. Обяснете защо Радев се оказва единственият от властващите ( макар и с профил на противник на Борисов), който повдигна въпроса за щетите за милиарди от руския газопровод. Аз не знам защо го прави и дали е просто “напук” на Борисов, което ми се вижда недостатъчно като аргументация. Но в случая той казва истината.
  Да се правя, че не виждам и не чувам ли?

 7. Към Българин:

  Там до преди година и нещо ме канеха, но само по теми, които не засягат Борисов. Последният път отказах участие след като реших да проявя солидарност с Илиян Василев, наруган от шефа на телевизията Харизанов. Поканите към мен след това секнаха. “Голям праС”, както би казал някои от двамата Шиши на власт.

 8. Г-н Инджев, фактите, които показвате в “Радев се (о)позиционира, а Борисов просто лъже и лавира”, ми звучат като “алтернативни”. Факти – но неистински.

 9. Към Спас:

  Фактите, които са неистински, се наричат лъжа. Може ли да си кажете в какво точно съм излъгал, като ги посочвам – такива, каквито са?

 10. Г-н Инджев как ще коментирате отровните думи на Вашия “любимец Президент на РъБъ” срещу сегашния пррезидент Радев?
  Благодаря!

 11. Аз пък така се разчаровах, че Радев (в двойка с намусеното си вице) не си направиха СВОЯ коалиция от политически партии: любимата ми БТР, дето настояват на мига да напуснем НАТО и ЕС, “Възраждане” (на Копейкин) “Възраждане на (руското) отечеството” на русфила Николай Малинов, АБВ-то на опикаващия фонтани, “Атака” на прасославния аниваксър и т.н., за да ясен електоратът му и повече никой да няма колебания относно “сексуалната” му ориентация. Радев не е политически травестит! Чистопороден русофил е! (За жена му не знам!) Сега и Корнела ще, не ще, ще се наложи да го подкрепи и това повишава шансовете му да спечели! Особено, ако ГЕРБ пак издигне някоя Цецка № 2.

 12. Или им е наистина много мътно в главите на Иван Димитров и Спас, или заработват копейки, опитвайки се да размътят допълнително русофилистичния буламач, който смърди и от двамата……..коментатори и герои на статията. И разбира се, г-н Инджев е виновен, че не им показва с пръст кой е лошия от двамата фатмаци!!! А докато двамата фатмаци затягат газовата примка на Украйна, украинците си го местят от единия джоб-в другия :

  https://www.youtube.com/watch?v=Zxd0hTtJToc

  Трябва да е било преди около 10-тина години, при едно от връщанията ми в България, нощувах в хотел в София. Когато се приготвих за банята, пуснах телевизора в хотелската стая и първият канал беше руски. Прехвърлях с дистанционното да намеря някой музикален канал и трябва да са били минимум 5 руски, или рускоезични телевизионни канали, докато намеря музика. Ха сега да видим, при липса на всякакво въображение, плагиатите на върха на държавата ще имат ли “яйца” да изплагиатстват челния украински опит и да забранят руските пропагандистки канали в България??? Ще забранят, ако могат достъпа до канала на Навални в интернет! Но пропагандата няма да я пипнат!!! Как иначе ще има мътеница в главите на хора, като Иван Димитров и Спас???
  Позволявал съм си да не се съгласявам с одобрението на г-н Инджев за някое спорадично разумно действие, или изказване на герои на новото време, като Цветанов, но в случая с двамата фатмаци разбирам, че ситуацията е толкова жалка, че дори и мъждукащото запитване за закопаните български милиарди в руско-турския поток блести, та заслепява! А тъжната истина е, че при липса на истинска опозиция в управлението, при липса на демокрация и разделение на властите, страната е в условията на мафиотско управление. И когато мафиотите нямат общ враг, се избиват помежду си. Тъпото е, че имат нужда от одобрението на публиката на поредните избори. И за целта си имат или руски пропагандни канали, или български, но задължително с мътеницата на Иван Димитров и Спас!
  РЕСПЕКТ за статията, г-н Инджев!

 13. Уважаеми г-н Инджев ,ако смятах че разбирам повече от Вас нямаше да Ви чета ,слушам и гледам почти 30 години . Може тонът ми да Ви се е сторил провокативен ,но не искам да се карам на когото и да е било . Само се страхувам да не дойде време когато такива като Копейкин могат да се “карат” на мен ,на близките ми или на всички несъгласни с тях .А Вие по-добре от мен знаете как могат да се “карат” те .
  Питам се защо за много български журналисти не е престижно да пишат и говорят против Радев ?Може би всичко е в нюансите в политиката : 45 нюанса в червено и 31 нюанса почти в червено. Дали ще има други нюанси ще видим . Като гледам кои загряват на тъчлинията .!?
  Все още мисля мисля че е по-добре да чета Иво Инджев ,а не Бабикян . Ако позволявате де…

 14. Да не се правим на интересни, тролове.
  Фактите са следните:
  Борисов никога не е бил натовец и пусна турски поток. Радев говори за ненужни тръби и за Триморието.
  Борисов остави да убият или поне да опитат да убият Емилиян Гебрев. Кои са ятаците на руснаците?
  Борисов остави да избуят БНО шипка и разните му там парамилитаристични организации. ДАНС не знае ли? Или “те си играят на войничета” докато не стане нещо. После като стане това нещо, ще има “ние писахме доклади, ама не са ги чели”
  Руското посолство кой защити, Борисов не ли?
  Изказването на Ким (ама не Чен Ун) от американското посолство вещае лоши неща за Борисов. Това е първо изказване на Кимчето реално и се случва няма и 2 седмици след влизането на поста на Бай Дън. Явно е чакала нещо да се промени, както се казва. Тепърва ще наблюдаваме откоси тук.

  И да Радев е русофил. Ама Боко е бетер русороб.

 15. Радев трябваше да го каже преди година , сега е подир дъжд качулка и чист ПР за изборите наесен !

 16. https://www.mediapool.bg/faktite-s-idvaneto-si-na-vlast-gerb-brani-sdelkata-za-dzhipovete-vklyuchitelno-v-sada-news317730.html

  Очаквано, поне за мен. Двата големи Клана на Партията Майка са се хванали за пред широките народни маси “гуша за гуша”, а всъщност Кукловодите са им едни и същи…
  На ползу ГГ ( и китайските му застояли трошки) работят и ББ и РР…(живковисткият и лукановисткият (лиловисткият) кланове)).
  Странното е, поне за мен, че не се намира държавник, който да излезе по телевизиите и в гледано време да извика публично “ЕДНИ И СЪЩИ СТЕ!!!”
  Сега е предизборно време, сигурен съм, че ще има хора да тръгнат след него!
  —–
  Не оставяйте откровените прокремълски продажници от рода на Костя К. и вся осталная да направят това!
  От съвсем други, антиевропейски, антибългарски и антинатовски позиции…)
  Щото и това може да са го замислили Кукловодите, и тоз вариант…

 17. Радев е демагог. С фразата “натовски генерал” спечели гласовете на българите, а после нищо натовско не видяхме у него. Пречеше на натовското ни превъоръжаване по всички възможни начини.

  Сега преди избори, пак демагогства, прави се на много честен и принципен (а знаем, че не е – да не изброявам скандалните конфликти на интереси в които е забъркан).

  Просто използва, че народът е набрал на Бойко и се възползва от ситуацията. Като е толкова загрижен за тези 3,5 милиарда, защо мълча досега, а ги коментира постфактум? За Ф-16 колко пъти рева, пречи, и пробутва Грипен? А за Турски поток докато се строеше – нищо.

  Леле ако имаше възможност (власт) какви поразии би направил той – не дай Боже!

 18. Да се лутаме между Радев и Борисов е голям срам. Не мога да схвана изобщо кое му е положителното нито на единия, нито на другия. Пътят ни трябва да минава ПОКРАЙ такива … хора. Уви, тези са ни водачите.
  Българите са русофили от яд. Щото, нали, нас ни таковаха, а другите минаха метър… Минахме де, един вид. А българинът най-много го е яд, когато се мине. И когато го хванат. Основната русофилска емоция е злобата. Русофилът не може да допусне дори, че има и други хора, незлобни, позитивни, съпричастни – за русофила всички са свине и животът трябва да е кочина. Кретени… Преброяването на русофилите трябва да бъде работа на психиатри, а не на социолози-моциолози. Русофилът се радва, че русия може да смаже от бой деца с палки. Так надо! Нормалният човек се плаши от това. А в САЩ защо бият негрите?
  Нормалните хора не са идеални. Но се опитват да бъдат малко по-добри от предишния ден, малко по-смирени от предишния път, мъничко по-щастливи. Русофилът обича да страда, обича всички да страдат, цялата руска двуизмерна душа е един култ към страданието и смъртта.
  В бегето нормалинте хора вече могат да се преброят поименно… На свършване са, като леярите, ковачите и кожарите. Завиждам ви за оптимизма, за очакванията на следващите избори да се появи някаква гражданска амбиция за по-добър и по-организиран живот.
  Дори не мога да кажа “дано”.

 19. Иванка и К. Ганев,
  адмирации! Поддържам на 100 процента!

 20. Да, господин Ганев, жалко, но сте много прав! Особено с последното Ваше изречение. Обаче спасители би могло да се очакват само тогава, когато те предварително покажат твърдо своята руската позиция (партията както лично и лидерите й). Това, защото единствено там е забранената зона, към която ги е страх да посягат за да не раздразнят мечката! Това ПРАВИЛО е внушено от векове и убийствено пак толкова отдавна се подържа. Точно поради това, според мен, са годни само отделни личности. Те, пак за съжаление, често и не искат да се занимават с действена политика. Вероятно единственият вариант ще бъде образуването на служебно експертно правителство, но пак съставено от посочените „отделни“ личности. А при такъв резидент, явно и това ням как да се случи.

 21. Мартин Димитров: Търся русофил, който е обърнал спестяванията си в рубли

  “Продължавам да търся русофил, който е обърнал спестяванията си в рубли (1 рубла=2 стотинки), за да се спаси от пагубното влияние на еврото…, написа Мартин Димитров в личния си профил във фейсбук.”

  https://frognews.bg/novini/martin-dimitrov-tarsia-rusofil-koito-obarnal-spestiavaniiata-rubli.html

 22. “Фактите, които са неистински, се наричат лъжа.”
  Е, добре. Би било по добре да ги поставя поне в кавички – “неистински”‘
  А, може би още по-добре би било да ги нарека демагогия, въпреки че демагогията се определя по-общо:

  demagogy: the action or fact of winning support by exciting the emotions of ordinary people rather than by having good or morally right ideas.

  (https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/demagogy)

 23. Към Спас:

  Не, фактът е факт. Затова се казва факт. Ако е “неистински”, значи не е факт.Или е факт, или не е.

  Има неистински твърдения, но неистински факти няма.

  Демагогия е да се твърди обратното. Това е елементарна логика, която не може да бъде оборена и от речници на английски език.

 24. Е, добре, сбъркал съм израза.
  Не вярвам на нито една дума изречена от този президент.
  Вярвам обаче на писаното за него от Калина Андролова. Тя пише най-добре за него.

  За мен, неговите твърдения са “неистински” в смисъл, че са демагогски.

  П.С.
  “Мен ако питате, от всички въпроси, които постави, най-важно беше питането на президента Радев към Борисов да обясни защо е закопал българските милиарди в този проект, който той нарече Турски…”

  А, мен ако ме питате, тъй като и в този форум вървят аргументи ad hominem ще кажа:
  Първо. Доколкото мога да изразявам свое мнение, аз съм против всякакво сътрудничество с Русия.
  Второ. Дали са “закопани български милиарди”, не е доказано.
  Трето. Мисля, оношенията на България със Сърбия не са маловажни.

 25. (Вместо P.S.
  Още а мен: ценя Даниел Смилов)

  Ето нещо от него по темата в “Спасяването на редник Борисов” и други небивалици ttps://tinyurl.com/1etuo5mj

  “…не става дума за дребни закачки … Нито пък че пазейки ни от путинизма, ГЕРБ успя да построи руско-турския поток за рекордно кратко време, зае руската позиция по казуса “Скрипал”, допусна операции на руските служби по казуса “Гебрев” и т.н.

  (Вярно е, че с Радев освен всичко това щяхме да имаме и самолети “Грипен” и щяхме да си мълчим за Навални. Но разликата изглежда по-скоро количествена, а не толкова качествена.)”

 26. Към К.Ганев/Boris:

  Всеки етнически българин, който e изменил на Род и Отечество, или на Българската вяра се превръща в туркофил, сърбофил, гъркофил, НО ОСНОВНО В РУСОФИЛ! БЪЛГАРИНЪТ въпреки всички злини и неправди струпали са се отгоре му си остава завинаги БЪЛГАРИН, а неговата любов към България си остава силна и неизменна.

  „Гявол да те вземе, Отечество мило!
  Нека да си дума кой каквото сака,
  Нека да си лаят пцета по сокака,
  ама и Русия на деда Ивана
  да дойде да каже: триста гроша давам, отечество мило, я те пак не давам!

  И докато този Българин все още ходи по земите Български винаги ще има надежда за по-добър и за по-достоен живот. Не го отписвайте, а гласувайте за него, защото с вас или без вас България ще възстанови държавността си и ще осигури благоденствие на децата си. И колкото по-рано разберете това, толкова по рано ще дойде и този ден. Така че, да не губим време. 04.04.21г-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.