Лилипутинисти в БСП имат самочувствие на великани и обиждат на лилипути други партии


 

 

 

 

На заместник-председателя на Народното събрание от БСП Кристиян Вигенин днес му се привидяха партии лилипутчета, които нещо се пречкат в нозете на БСП. И не само обяви за лилипутчета конкурентите си, но доукраси образа на президента с твърдение, че лилипутчетата се катерели по, цитирам, “снагата на президента”.

Оставям настрана езика на политика Вигенин, който продължава да си плаща вересиите пред разгневените си съпартийци и най-вече пред Путин. Правейки се на европеец в качеството си на външен министър на Орешарски и Пеевски той занесе цветя на площада в Киев  на 4 март 2014 година в памет на загиналите там украинци. 

А още по-голям беше грехът му да заяви буквално дни преди руската окупация на Крим да стане свършен факт, че България подкрепя териториалната цялост на Украйна. Цяло чудо е, че след този невероятен гаф пред Кремъл Вигенин оцеля политически.

По-късно Вигенин за малко да бъде разкъсан от путинофилите за тези свои провинения пред путинофилството. Какво му се е случило на червения килим пред представителите на Червения площад у нас дори не искам да си представям. Но днес, както виждаме, той си плаща дълга пред путинофилите и пред Путин, за когото самият той със сигурност е някакъв български объркан лилипутинист, използвайки обиди по адрес на “лилипутите” в Българската политика.

Титан! Втренчен в снагата на своя Радев, върху която му се привиждат катерачи с размерите на лилипути, Вигенин очевидно привижда себе си и партията си за великани – в случая и великани на мисълта. 

Надменността на партията, белязана завинаги от провалите, е пословична. Докато различните глави на тази ламя на се изпоядат помежду си окончателно тя едва ли ще се излекува от комплекса си за превъзходство по количествен признак, който изтъква поради липса на качествени показатели, с които да заплени аудиторията извън фанатичния си електорат. 

 

Хубаво ще бъде това негово прозрение, облечено в презрителна по форма реторика, да бъде припомнено на БСП когато тя опре до “лилипутите” при евентуален опит да сглоби правителство, за да засити глада си за власт.

Един друг подобен титан на мисълта в БСП от същия калибър, какъвто е приближеният до и под крилото на шефката Нинова депутат Александър Симов, се изказа наскоро за пореден път “магистрално” ( т.е. като на “магистралата” на жълтата ни журналистика) от трибуната на виртуалния флагман на Борисова пропаганда ПИК. Тонът му към малките и дори към десните партии обаче беше видимо смекчен. 

За първи път, откакто наблюдавам истериите му ( а му обърнах внимание още когато беше ембрион в търбуха на столетницата заради извънредната му агресивност  и той многократно ми го е връщал с подигравки и обиди ), десните биват наричани градска десница, а не “психодесни” или както там му хрумне с обичайните за него кресливи прилагателни. От него да мине – да минат изборите и ако се налага, пак ще ги налага.

Явно в БСП, където представят вътрешните боричкания за партийна власт като добродетел на партията, има плурализъм на глупавите изказвания. Лилипутинистите няма да се разберат кой от тях е най-великия великан, но и да не очакват разбиране от “лилипутите”, които са единственият им шанс да се покатерят пак на върха на властта, за да раздават отново  порциите на изгладнелите лилипутинчета. 

10 мнения за “Лилипутинисти в БСП имат самочувствие на великани и обиждат на лилипути други партии”

 1. Десните и сега продължават да бъдат обвинявани, че са качили Борисов отново на власт при Второто Борисово правителство. Сега трябва да бъдат много внимателни, защото, в името на някакви цели и идеали могат да възкачат “на трона” и Партията-Столетница, и, после, когато тя (за пореден път се провали), да си избърше ръцете с тях…

  Между другото, как се наричат женските лилипути ? :-)))

 2. Вижте как политкоректно се е изходил маститият правоверен путнист и пръв енергетик на “Води ни Партийо, води ни” таско ерменков. Дето се Фалеше със снимка, че ръси мозъци по къси гащи пред компа. Той атакува Баце от позицията на, че последният финтира общото им политгуру ввХУЙЛО за Банкянский поток. Понеже, обаче, защото, преди няколко седмици ви “светнах” и той (таско, де) вчера пред най-високата трибуна в “Републико наша, здравей, потвърди, със свои думи, че двете компресаторни станции, американска направа, както редяха през такова беше времето черните радиостанции още не са в експлоатация и капацитета на количествата газ по тръбите на продължението на ТП е има-няма колкото една селска бара.
  Банкянското слънце тепърва има да пише, брише обяснения и едва ли само с туй ще МУ се размине, пред кремльовци, лъвове, титани. Кой каквото е дробил, да го сърба. Много мина, мъничко остана.
  https://www.mediapool.bg/bsp-balkanski-potok-e-rucheiche-dori-selska-bara-news317708.html

 3. Много ви благодаря за този анализ, г-н Инджев. Очаквах го от известно време. Темата му е коренът на наглата предизборна тактика на БСП да внушава, че в политическото пространство има два титана (БСП и ГЕРБ) и извън тях нищо. Оставям настрана, че БСП не е никакъв титан в сравнение с ГЕРБ, а най-малко пък откакто Мая Манолова краде гласове от столетницата. Оставям настрана и че прехваленият ИМ президент Решетн…, пардон, Радев дължи президентския си пост САМО на… Бойко Борисов.
  По-отвратително е, че и тв-журналистическата гилдия пее в комунистическия (лилипутинистки) хор. “Смяната на модела” (каквото и да означава това) нямало как да стане без БСП.
  Как не!
  На тази нагла лъжа трябва ясно и гръмогласно да противопоставим истината, че без силно представена в следващия парламент коалиция ‘Демократична България’ стожерите на статуквото ГЕРБ-БСП-ДПС ще останат непокътнати, а с тях и клептократският им обществено-политически модел, от който българският народ страда вече 77-ма година.

  Или казано още по-просто: който не иска за пореден път ОЩЕ ОТ СЪЩОТО, този път да гласува за коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 4. Технологията за избягване на личната отговорност за пропиляните милиарди в руските енергийни проекти отдавна е отработена и това се постига с одобрение в парламента на тези проекти. Така,че да се надяваме, че геройкото някога ще си плати за продължаването България да плаща окупационен фонд на русия е наивно.
  Идват избори и единствения начин да се отлепим от дъното е да се гласува за Демократична България!

 5. Здравейте прияели, поздравявам всички и най~много Иво и скъпото му семейство, всички знаете защо, защото няма да повтарям!

 6. Симпатизант/ка на ДСБ е много точен/на за медийния картел ръководен от масква да ни вкарват в този цирк ” голямата битка между бсп и герб”. Ще припомня че преди години се надявахме с напредването на годините електората симпатизиращ и подкрепящ окупацията ни от ссср – русия лека -полека да намалее от естествените жизнени процеси НО. Възрастните пропагандатор и и изменници работещи и назначени от масква се подсигуриха с млади пропагандатори продажници , които за една по голяма заплата и един кредит за купуване на апартамент (без собственост върху земята) работят с още по голямо усърдие за затриване на България . Така че никакво отпускане. Всеки с квото може да помага на Демократична България. Единствената алтернатива в наближаващите избори.

 7. Ще бъде ли простено движението на Радев срещу БСП?
  Президентът, който се бореше за титлата „Обединител срещу режима на Борисов“, се превръща в обединител на съпротивата срещу Нинова и партийните ѝ душмани
  Иван Сотиров

  https://faktor.bg/bg/articles/shte-bade-li-prosteno-dvizhenieto-na-radev-sreshtu-bsp

 8. В кандидатдепутатските листи на БСП обикновено има гражданска квота /тарикати, които не са членове на партията/ и селска квота /от членове на партията/.
  Въпросната персона, визирана в статията е от селската квота. В унисон с този факт е и това негово изказване в стила “Много сме, силни сме”, характерен за партията от 30 години.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.