Консервативни авторитети консервират Борисов в буркана на властта, сделан в СССР

 

 

 

 

 

 

Ако щете вярвайте, но съм благодарен на левите си опоненти, че ми облекчават живота на политически коментатор и анализатор. Освобождават ме от необходимостта да ги коментирам и анализирам със своята прозрачност. В противен случай бих заприличал на онези бисоциалистически десни, които се опитват да прикрият срамотиите на властта, представяща се за дясна. Водят война със социалистическите си събратя по манталитет за отвличане на вниманието на публиката от деснеещата бисоциалистическа същност на тази пръскаща пари и пропагандна в чист социалистически стил управляваща върхушка.

Другояче стоят нещата при десните, които не дават поводи да се съмняваме в тяхната дясна политическа хетеросексуалност. Мъчнотията в анализирането и коментирането им идва от там, че казват и пишат предимно верни неща, но бранят властта като и “спестяват” неудобните въпроси и теми. 

Да вземем например евродепутата Александър Йорданов. Малко преди да бъде номиниран на избираемо място за сегашната си позиция бяхме поставени в позицията на боксовата круша под ударите на проруски екстремисти. Дори обмисляхме с него заедно да съдим др. проф. Нина Дюлгерова за нейният документиран в интервю за в. “Труд” призив именно на нас двата да ни бъде забранено да пишем. 

Не че се правя на Аристотел, нито пък А. Йорданов е Платон, но истината ми е по-скъпа от гнева по адрес на  евродепутата.

Г-н Йорданов умее да бъде убедителен, когато пожелае. Цитирал съм го в една от книгите си по темата за руските козни срещу България. Сега той заслужи адмирации на съответната публика с присъединяването си към евродепутатите, поискали оставката на върховния представител на ЕС за външна политика заради яловото му посещение в Москва, оказало услуга на Кремъл чрез тази очевидно солова акция на неподготвения за очаквания сблъсък с руската мечка евродипломат.

В същото време г-н Йорданов не проява никакво желание да постави въпрос от това естество на Бойко Борисов за скандала на 2020 -та с прокопаването на България за целите на руската агресивна стратегия да заобикаля и задушава Украйна. Нула желание! А нулите са нещо, което усилва ефекта от единиците многократно, когато нулите се допишат след тях. По този начин единицата мярка усилие за заклеймяване на режима на Путин се занулява като резултат, когато уравнението се пренеса на българска почва в контекста на Борисовия слугинаж пред Кремъл, премълчаван и от г-н Йорданов.

Същото се отнася и за други коментатори и анализатори от десния сектор на българския политически мач. Там Георги Харизанов играе направо треньор. Научихме от негово телевизионно интервю днес, че има собствени номинации за водачи на листи на ГЕРБ за предстоящите избори. Ок, значи е много влиятелен в ГЕРБ. Харизанов се пази да изглежда като екзалтиран слуга на Борисов и е критик на Путин, доколкото знам. Но не и в частта, която обединява Путин и Борисов по същата тема за руския газопровод.   

Чудех се дали да споменавам клиничният случай с бившия ( какво ли не, но най-вече конституционен съдия) Георги Марков. Той задръжки във венцехваленето на Борисов няма, освен за факта, че той слугински прокара за рекордно кратко време през България газовата примка за Украйна на Путин. И за Г.Марков тази територия на разсъжденията е забранена зона. Най-десният от десните Георги Марков призоваваше германският народ на бунт към дясната Меркел заради мигрантите и пророкуваше как тя всеки момент щяла да бъде пометена от властта, разграничавайки се в това отношение от Борисов. Но за газовото предателство по руска линия на премиера ни към самата България не се одързостява да се изказва.

Да не говорим, че водеща трибуна за г-н Марков е една електронна медия, която в момента гордо е обявила класация на собствените най-четени публикации,  две от които в първата тройка са откровена, визуализирана порнография. В буквалния смисъл.

Никой не обича да му правят забележки за какво не пише и не говори. Споменатите примери, към които мога да прибавя още доста, обаче не се отнасят до кой да е, а до емблематични фигури, определящи облика на авторитетите, гравитиращи около ГЕРБ от позиции, парадираща с дясна ориентация. И са все консерватори. Само че консервират във властта не друго, а един руски инструмент за влияние в България, региона и Европа, какъвто е Борисов.

16 мнения за “Консервативни авторитети консервират Борисов в буркана на властта, сделан в СССР”

 1. Да припомня какво сподели в началото на протестите Калин Донков който за повече от 50 години писане никой, никога, за нищо не го е хванал в крачка. За такива кат цитираните по-горе Баце е бил много щедър. Не от онуй чекмедже, де. Играли са и играят и докога ще да видим 6 цифрени суми. Само правилно да се пише и съответно премълчава.
  Колкото до фиаското на визитата на Борел в матушката аз съм направо на 7-то небе. На полезните идиоти, волни или неволни в Брюксел сега вече няма как да не им светне, че руснаците са източен народ и разбират само от езика на силата. Гонка до дупка!

 2. Ами “феноменът” Антон Тодоров?! Колко полезни документални сборници, с укривани от комунистическия режим факти, публикува ПРЕДИ да стане депутат на ГЕРБ! След това, въпреки че напусна депутатстването, “обърна палачинката”, продължи с документалните си разследвания и анализи в “Документите” по ТВ “Еропа”, но вече с премълчавания, шикалкавене и откровени лъжи, когато става въпрос за свършеното от ГЕРБ. Нито една критика за грешните 3 милиарда, подарени на Путин за Турския му поток, нито дума за целенасоченото 10- годишно забавяне на интерконектора с Гърция, за ” липсата на печалба” на Лукойл, който не бил руски, въпреки че всичките му шефове са руснаци и т.н. Венецът на странната му метаморфоза бяха двете гостувания на фанатизирания тръмпист Огнян Дъскарев, когато и двамата се надпреварваха да каканижат суперлативи за “извънземния” Тръмп, марионетката, която Путин успя да инсталира за президент на САЩ и то с такъв “хъс”, че човек започва да се пита чии интереси обслужва с “Документите” си – на Борисов или директно на кумира му? Добре че Александрина Пендачанска навреме публикува в сайта “Дневник” документалната си поредица за зависимостите от Кремъл и маниакалните “особености” на Тръмп!

 3. Тъкмо вчера висшата комсомолска номеклатура Ангела Меркел на висок глас и официално защити “Северен поток-2”.Досега го беше правила,но под сурдинка.Германският министър на икономиката Петер Алтмайер каза,че процесът срещу Алексей Навални не трябва да се обвързват със газопровода Северен поток-2.В интервю за вестник “Билд ам зонтаг”, Алтмайер казва,цитирам:
  “Бизнес отношенията и бизнеспроектите, съществували в продължение на десетилетия, са едно, а сериозните нарушения на човешките права и нашата реакция на тях е друго.”
  Армин Лаше който миналия месец спечели избори за ръководството на Християндемократите (ХДС) и потенциален кандидат за канцлер.отговаря на въпрос дали Германия трябва да се откаже от газопровода „Северен поток 2“,цитирам:
  „В продължение на 50 години, дори в агресивното време на Студената война, Германия е купувала газ от Съветския съюз, сега от Русия. Германското правителство следва правилния курс. ”
  И всичко това се говори,като дори-уж-няма и намек за отмяна на санкциите от американска страна.Германия дори достроява газопровода в своите териториални води-2,7 километра.
  Като вземем под внимание,че и френският президент Макрон участва в съглашателски действия с Путин,става ясно кой и защо подпомага Русия в Европа и е работил целенасочено срещу американските интереси.Вярно,че някои колеги тук предпочитат да наричат демагогията “ситуативно съюзничество”,но това не променя нещата.Така,че…упреците към Баце са неоснователни-той се учи от най-добрите.

 4. Към anonimen:

  Доста сте попресолили манджата с паралел между Меркел ( и комсомолското й минало – такова у нас, в ГДР и СССР имат абсолютно всички с единични изключения, все едно , че е същото като миналото на Борисов от времето на комунизма и мутренския период веднага след него) “съглашателя” Макрон ( който призова за спиране на “Северен поток 2” след арестуването на Навални ) и едва ли не техния ученик Борисов. Де да беше вярно…
  Само че в нашия случай става дума за съществото, което отиде да се извинява на Путин и склони глава на рамото му, обещавайки да му построи газопровода, платен от България, без българия да има полза от това, а ще търпи само загуби. Докато Германия се обосновава с обичайния икономически интерес, който би извадила от още доставки на суровини от своята суровинна база Русия.При това Германия практически не увеличава зависимостта си от Русия с нови евентуални газови доставки в светлината на своя бърз напредък към прилагането на новите технолии за производство на енергия, в което е световен лидер.

  Така че написаното от Вас директно подпомага пропагандата на Борисов, който се крие(ше) зад Германия и Северен поток, без да отбелязва въпросните “малки” разлики.Би било по-честно да защитите открито Борисов, а не да се правите на случаен минувач, който така просто си приказва с някои преувеличения и напасвания на истината в угода на шиши от Банкя.

 5. @Аnonimen, за втори път за аналогично обвинение: “френският президент Макрон участва в съглашателски действия с Путин”, МОЛЯ за линк.
  Нещо повече, преди няколко дни ЕМ изрично чрез държавният секретар по европейските въпроси Клеман Бон поиска от Германия да се откаже от СП2.
  Колкото до Меркел само най-неострите кръчмарски геополитици не вдяват, че тя тупа топката до септември т.г. когато си бие камшика. Нека строят и се набутват газпромци, лъвове, титани. А за после. Няма кой да даде нито сертификат за експлоатацията, нито да застрахова тръбопровода.
  То и Банкянский поток е уж готов но в парламента никой не опроверга онзи ден “спец номер 1 на бесепето” таско ерменков който попита докога по тръбите ще тече газ колкото една селска бара. Цитирам по памет, смисъла съхранен изцяло. Отговори се “желязно” , по герберски: “Народът пред урните ще каже кой и за какво се е провалил.”
  И те, така.

 6. @sms
  09.02.2021 в 14:16

  Поздравления за Вашия коментар!
  Аз нямам какво да добавя…

 7. Дълбокоуважаеми,г-н Инджев
  нямам грам противоречие с Вас по отношение на…оногова.Но именно заради,цитирам: “Германия се обосновава с обичайния икономически интерес, който би извадила от още доставки на суровини от своята суровинна база Русия.”се прави това,което се прави в многострадалното ни Отечество.
  И не аз подпомагам пропагандата на…оногова,а именно изказванията на висши германски политици.А и не само изказвания,а дори конкретни действия в икономически и финансов план-но затова много по-добре от мен говори Навални пред Европейският парламент…Как в условия на санции “Даймлер-Бенц” открива завод в Русия? Как в условия на санкции “Рено” купува автозавода в Толиати и започва да произвежда “Лада” по френски тертип ?Не напасвам никаква истина-аз давам факти от преди два дни,Толкоз.Освен това-САЩ твърдят,че “Северен поток-2” увеличава силно зависимостта на Европа от руската газ…Вие твърдите обратното..Самата Меркел каза на Макрон,че-по повод искането на Макрон,да се закрие проекта-че Германия има нужда от газ,защото Франция имала ядрена енергетика,а Германия преминавала на посочените от Вас нови енергии…
  Както казва Израел бен Йосафат-“фактите са свещени,интерпаретациите-свободни“
  Към г-н Николов
  аз посочих само два случая-Либия и Нагорни Карабах,където Франция беше на страната на Русия и,забележете,срещу законното и международно признато правителство на Либия и срещу законните и справедливи претенции на Азербайджан за Карабах.Вие нарекохте,казахте,че Франция била ситуативен съюзник.А сега завочва да взема широк и плавен завой,като петицата зад Съдебната палата,за да се присламчи към победителите.Но въпроса е защо Франция така силно желае да се меси в Либия-спомням си яростните бомбандировки на френските ВВС срещу Кадафи,участието на френски специални части в свалянето на Кадафи…Защо тогава и защо сега ?Може би нещо трябва да се скрие или нещо е останало невзето? Не знам…чудя се.
  Но…както и да е.С толкова много приказки исках просто да кажа,че Европа трябваше поне от 5 години-водена от Германия и Франция- да е дала своята ясна,непоколебима и непреодолима санкция към Русия,а не да се правят,че нещо правят…Справка-Минските споразумения.И тогава,дори нямаше да знаем за “Турски поток”.
  Бъдете здрави.

 8. Към anonimen:

  Многоуважеми анонимен ( не зная как да се обърна още по-иронично и поименно по аналогия във връзка с “долбокоуважаеми г-н Инджев):

  Позоваването на САЩ и твърденията на американците за увеличаването на европейската зависимост от “Северен поток” е готин трик. Признавам. Защото в това има истина като обобщаващ цитат.

  Но Германия е такъв гигант в икономиката, че с или без този поток и без този руски газ Германия не зависи в чисто икономически смисъл от Русия. За нея американската критика се отнася на символично ниво във връзка с изискването за повече солидарност в стратегията на Запада да спре кранчето на Путин. Точно както Тръмп беше прав поне в настояването си за повече германски разходи за отбрана. И германските разходи за отбрана наистина стават по-големи. Рекордни за цялата история на следвоенна Германия. Значи може!- за разходите- но за приходите ( от захранване с още руски газ) е различно явно.

  Ако германците не си правеха такива сметки, нямаше да са европейски икономически лидер и световна сила ( богатите стават богати, включително защото знаят как да правят пари).

  Нарича се прагматизъм, а германците са прословути в тази област.

  В травматичния германски случай с историческата й обремененост с вина спрямо Русия ( демонстрирана току -що от президента на страната с неадекватна реплика по темата, ядосала здравата украинците ) , превърната в национална черта, е някак си разбираемо.

  Да не се бърка с разходите на България за платения с български пари руския газов транзит, от който нищо не печелим.

  Просто на германския бизнес му е трудно да се откаже от въдицата с газовото кюспе, която е хвърлила на Либия, пардон, Ниге…, не бе, на Русия.

  А на германските политици пък им е трудно да запазят собствена физиономия под американски натиск.

  Това няма нищо общо с позорното предателство на Борисов, който постави световен рекорд по бързо обслужване на Путин с неговия газопровод. Доста по-сложно е. Ако не го разбирате, при цялата очевидна информираност, която показвате, значи просто не желаете.

 9. Г-н Инджев,в обръщението ми към Вас с “дълбокоуважаеми” няма нищо иронично.

 10. Г-н Anonimen и като как точно се изрази “съюзничеството” на Франция с Раззия в Нагорни Карабах и Либия. Платонически жестове и до там. В единият случай заради влиятелното арменско лоби, в другия само защото Турция с която Франция отдавна има боричкания по теми разни и до там. Нито един материален знак за сериозен ангажимент на двата терена. А за туй дето намеквате, питайте експрезидента Саркози. Минало бешало обаче за страната. Случаят приключи, забравете. За последния, един Господ знае какво го чака в обозримото бъдеще като клиент на няколко следствия. Кой каквото е дробил, да го сърба.
  Макрон не е ветропоказател и е на принципа преговори с когото и да е до дупка но когато усети, че другата страна се опитва да го баламосва затваря телефона и даже контролира изтичането на разговора в най-влиятелната френска медия Льо Монд. пут.ин биде потърпевш в края на месец август м.г. когато разискваха двамата отравянето на Навални. Външният министър който междувременно вече бе стегнал куфара за масква го разпакова, Правете разлика между думи и действия.
  И те, така.

 11. “класация на собствените най-четени публикации” – koia e mediate?

 12. https://www.investor.bg/evropa/334/a/evrodeputati-iskat-glavata-na-jozep-borel-321527/

  По-долу в дадения линк има цитирани изказвания на г-жа Меркел, г-н Макрон и г-н Курц относно продължаване строежа на СП-2.
  Вече не знам на какво да вярвам – на ушите си, очите си ли, или на нещо (някой) съвсем друг(о)?

 13. “Меркел и френският президент Еманюел Макрон обещаха в петък да загърбят различията заради газопровода преди разговори с американския президент Джо Байдън, като заявиха, че ще работят заедно за по-единна европейска енергийна стратегия и ще говорят на един глас за „Северен поток 2“, пише Bloomberg.”
  T.е., моят прочит е, че в момента излиза като в оня безсмъртен тарикатски лаф: “Човекът взе парите, каза. ще гледаме да видим, обади ми се в петък, да ти кажа, кога пак да ми се обадиш“
  Да, единна позиция за СП2 но кЪФ ще е гласа парижки или берлински или хибридка, излиза от горното, че тепърва ще гледаме да видим.
  Според мен Меркел, пак да го кажа, тупа топката до изтичане на мандата й-септември 2021г. И да положат и последният нит на тръбата няма кой да “убеди” частните компании, да стоят стенд бай защото когато Америка кихне, Европа я тресе грип, ни да застраховат, ни преди това да сертифицират галеното дете на “националното състояние” Газпром. Питайте Овърсииз и компании които вече на мига след изръмжаване от Вашингтон си вдигнаха чукалата от проекта.
  Кой разбрал-разбрал.

 14. Намирам доста смешно сравнението в блога между Борисов, от една страна, и от другата „раболепните“ действия на Меркел, Макрон, както и последните изцепки на Борел в Москва, които също предизвикват присмех. Не, че искам да оправдая неща които фактически са за порицание, като адекватните примери относно строежите на Северен поток 2 и брат му Балкански, които трябваше да бъдат преустановени. Има обаче съществена разлика между Борисов, който е страхлив слуга и лизач, с което направи всичко възможно за да строи и завърши Балканския и посочените по-горе келипирджии, които изразяваха конкретни позиции в полза на поверените им правителства. Северният го плаща Русия и строежа е за нейна сметка, Балканският го плащаме ние, без дори да има някаква сметка или полза! Някой вероятно ще каже, да ама след 20-30 години ще е изплатен и ще е наш. Да, тогава ще се наслаждаваме на ръждясало старо желязо, както на това в Кремиковци! Точно така, но ползите както и разходите, пак по стар навик, ще са същите като при рожбата на българо-съветската дружба в Кремиковци. Скрап за милиарди! Но има още едно негативно различие и то не е толкова посоченото „заобикаляне на Украйна“, а една много по-сериозна причина. Макар, че съм антифен на Тръмп, трябва да призная, той даде много точно определение на сделката Северен Поток 2 както и защо й се противопоставя. Споменавам изказването му само по смисъл, защото не събирам чужди мисли, но се опитвам поне да ги анализирам. И така той се озъби (на Меркел или на НАТО), като каза нещо такова, че са се затюхкали защото САЩ искат адекватно да бъдат увеличени военните разходи на страните членки в размер какъвто го правят те (към 2% от бр. соц. прод.), а същевременно не им е ясно, че с приходите от газопровода ще вливат в Русия твърда валута с която тя ще набавя високо технологично оборудване и техника, които не може да създаде, но ще ги ползва в своите съвременни военни производства против тях. Да, западняците между които е и Борел си мислят, че в лицето на руските политици имат прозорливи и честни люде с които можеш във взаимна изгода и без война да се разбереш. Освен това, в защита на Меркел, трябва пак да спомена, че тя е загрижена за енергийната обезпеченост на Германия, чиято политика успешно ръководи. А от екологична гледна точка, поради проблемното съхраняване на радиоактивните отпадъци, беше взето решение в обозримо бъдеще всички ядрени централи да бъдат извадени от употреба. Дори се стигна до там, че чисто нов построен реактор (в Калкар) не беше пуснат в експлоатация. Въглищните електроцентрали също ще бъдат преустановени защото произвеждат вредни емисии, а захранващите ги открити разработки допълнително рушат подпочвената екология. До сега електроенергията произведена от вятър и фотоволтаика все още се намират в начален стадий на полагане. Има също така и недостиг от електропреносни мрежи за да може енергията от морските региони да бъде транспортирана навътре в страната. Това са все неща, които се строят и в момента изискват допълнителна енергия. Между другото, на Меркел вероятно вече й е писнало, особено от социалистическата неразбория на коалиционния й партньор и вече тупа само топката, докато дойде времето да се оттегли. А иначе тя третира Бойко като селски ухажор с манталитет на неопитен юноша, който полезно по навик все се съгласява с нейното мнение. С други думи, оставя го да й е полезен, по Ленински.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.