Разликата между руските и украинските протестни “свещички”, видна от една снимка

В във връзка с призива на руски съратник на затворника Навални сънародниците му да протестират на “Светли Валентин” със свещи във формата на сърце, в “руския свят” на интернет беше припомнено как протестираха преди 7 години по същото време украинците и каква бяха техните “свещички”.

Една снимка от телевизионния екран, а колко много казва!

Апропо, украинците гледат на Навални резервирано заради антиукраинската му националистическа позиция, която не го прави опозиция по този показател. Защото той се различава от Путин само в някои нюанси относно анексията на Крим, избягвайки да задълбава по темата за бъдещето на полуострова, допускайки единствено нов референдум за неговата принадлежност към Русия.

 

12 мнения за “Разликата между руските и украинските протестни “свещички”, видна от една снимка”

 1. Дезинформацията на Кремъл: Руските тролове намериха “полезни идиоти” в САЩ

  “Наблюдавахме и няколко мрежи, които се управляват от известната фабрика за тролове – “Агенция за интернет-изследвания”, и техните усилия ставаха все по-забележими с приближаването на датата на изборите. Брукинг разказва, че служителите на руската фабрика за тролове специално са издирвали американци, чиито възгледи са близки до тези на Кремъл.
  Служителите на АИИ пускаха интернет-сайтове, съсредоточени върху политиката на САЩ, в които публикуваха гледни точки към нея характерни за крайнодесните и крайнолевите.
  Те наемаха американски граждани и ги използваха “на тъмно”, за да пишат в тези платформи материали, в които се защитават такива възгледи.Тези “автори” родени в САЩ не са знаели, че всъщност работят за руска организация, защото служителите на АИИ са използвали фалшиви лични данни и снимки, генерирарни с помощта на изкуствен интелект, така че на практика е невъзможно да се определи кои всъщност са те. Тези опити за влияние са значителни от гледна точка на разходите и усилията”.

  https://faktor.bg/bg/articles/dezinformatsiyata-na-kremal

 2. Навални, такъв-онакъв но И не кой да е, Самият Гари Каспаров го смята за символ на съпротивата срещу режима на пут.н и оценява след отравянето му връщането в Раззия за героичен акт. При всичките разногласия, вкл. и за “сандвича” Крим ГК е категоричен. АН трябва да бъде безусловно подкрепен. Засега.
  Повече по темата а и много за Америка след Тръмп по-долу.
  https://www.kasparov.ru/material.php?id=6021B45D3B1D6
  Ето и мнението на приятел и съратник на Навални който (последния) има миниум една четвърт украинска кръв. Артемий Троицки твърди и даже през декември 2013г го е обявил публично на Майдан позицията на АН за “революцията на достойството”. Ето го и линка.
  https://ehorussia.com/new/node/22572

 3. https://faktor.bg/bg/articles/zhozep-borel-reshenieto-na-veka-satrudnichestvo-ili-konfrontatsiya-s-rusiya

  “Борел на изслушване в ЕП заради посещението му в Москва: Изборът на века е – сътрудничество или конфронтация с Русия”

  Ако смея да изразя моето съвсем скромно мнение, бих посъветвал г-н Борел леко да трансформира позицията си, а именно:
  Изборът на века за Русия е – сътрудничество или конфронтация със Запада!

  Който разбрал – разбрал.

  Но кой съм аз, че да давам съвети на г-н Борел?

 4. Уважаеми @Българин!
  За съжаление имат нужда от съвети хора, като Борей. И не само защото е вярно твърдението, че който в младостта си не е бил социалист няма сърце, а който и в зрелостта си продължава да бъде, няма мозък. Хора, като Борей са били свидетели и вероятно потърпевши от диктатура, а се държат с диктаторите, като с нормални човешки същества, легитимирайки ги пред света. Съпартийците на Борей Фелипе Гонсалес и Хосе Луис Сапатеро посредничеха между протестиращи и диктатора във Венецуела и всички видяхме как опазиха Мадуриссимо. На мене ми се струва, че с този комисар за външна политика и Путиссимо е обречен на същия успех. Дано да греша!

 5. Българин извинения от мен ако не сте правили реклама на александър йорданов в предишна статия. Но позицията за Николай ненчев е непроменена въпреки напоителни отговор от sms. Признавам че не чета дадените от вас и от sms линкове към фактор. Подбирам какво да чета и кое не си заслужава.
  И наистина наближават избори и тогава се познава кой кой е. От времето на димитър ганев, петър слабаков, надежда михайлова, петър москов. .александър йорданов николай ненчев. Все добре говорещи но с грешни стъпки в решителни моменти.

 6. Откакто Навални се върна, все си мисля за тази разлика и сърцето ме боли. Темата е толкова тежка, че дори и Игор Яковенко, на когото се възхищавам, стъпи малко накриво. Наскоро писа, че сравненията с Майдана са неуместни, защото Путин разполага с много по-мощен репресивен апарат. От уважение към автора не написах, че въпреки слабостта на Янукович в Киев на Майдана има паметник на безстрашната Небесная сотня, а в Москва край Кремъл единственият паметник на безстрашен човек е на Владимир Киевски (Немцов все още си няма).
  Но да знаете, че когато руснаците най-после излязат на улицата и насметат Путин, аз ще съм първият, дето ще се изока Аз нали Ви казах! (ако се доредя де)

 7. Новина от последните минути:
  Воля на Марешки и НФСБ на Симеонов отиват заедно на изборите!
  Айде да им е честито на онези, повервали в “искрения” “патриотизъм” на Валерката!

 8. Не съм сигурен дали Навални,който е по-умен от Путин, но е същият националист, е добър вариант. По-скоро ще залъже нормалния свят да свалят санкциите,но имперското мислене и крепостничеството ще си останат. Май е по-добре недоимператорът ( путин) да довърши богоугодното дело по дефрагментация на Северна Нигерия( Рус).

 9. Михаил, С вашите 3 изричения провокирате дълги коментари, които според мен са безсмислени.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.