Властовата пропагандна в Русия провокира чувството за тумор сред руснаците

Екип на руската държавна телевизия, който се представил с фалшива самоличност, “проникнал” ( какъв “подвиг” ) във вилата край германския град Фрайберг, където е пребивавал Алексей Навални след като е бил изписан за домашно лечение от отравянето му с Новичок в Русия миналия август. https://offnews.bg/sviat/razsledvane-na-ruskata-darzhavna-televizia-otkri-chetkata-za-toale-745656.html

Опитът на държавните слуги да дискредитират персоналния враг на Путин с нещо като “контравила” в противовес на двореца на Путин, предизвика буря от подигравки в руските социални мрежи.

Ето няколко илюстрации.

Карикатура относно “луксозния живот” на затворника Навални

 

 

 

 

“Любимката” на опозиционно настроените руснаци и на интересуващите се западняци Мария Захарова, говорителка на външното министерство , но и злобен коментатор на вътрешни събития, изобразена като “светица”

 

 

 

 

 

 

Жена чете в градския транспорт книга със заглавие “Как се сваля правителство”

 

 

 

 

 

 

Възрастна рускиня говори с полицай: “Синко, аз съм срещу Путин, към кой затвор ще ме упътите”?

 

 

 

 

Униформен бияч в пълна бойна екипировка срещу момиче: ” Честен гладиаторски бой”

 

 

 

 

 

Долнопробната днешна руска пропагандна си има вчерашни съветски примери.

https://mirovich.media/647030.html

16 мнения за “Властовата пропагандна в Русия провокира чувството за тумор сред руснаците”

 1. Безсилие, тъпота, профанация на мах на пропагандата в матушката. Струва ми се, и мисля, че не греша, то тогава и бяха други времена, съветските масмедии бяха по-ефективни. Сега, каквото и тема да се зачекне, винаги е с контра продуктивен ефект.
  Давам думата И на Кънчо Кожухаров за съвременната инкарнация на руско-съветските владетели в посмешището пут.ин.
  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-putin-napravi-okonchatelniya-si-izbor-i-ot-parvenyu-se-prevarna-v-posmeshishte

 2. Кремълската пропаганда очевидно разчита на факта, че може да представи среден немски стандарт като върховен лукс пред публиката си.

 3. Гледахте ли преди малко началото на новините по нашата родна Кошлукова бнт?

  С какъв апломб и “патриотичен” патос само представиха в първите 5 минути от емисията новата коалиция Марешки_ВС имеонов.

  Така се печелят избори – с медии и (безплатна) реклама в тях!

  Повръща ми се….

 4. И преди, и сега, целта е една – сломить позвоночник – нека не забравяме, че по нашите съвецки крайща щастливи и уредени са хора, които по един или друг начин са или убили, или затворили, но най-добре счупили гръбнака на другите хора. Днес в панелките на остатъците от комунизма е пълно с хора със счупени гръбнаци от Кремъл.

 5. Активи за над милиард лева са свързани с България

  OpenLux разкрива финансовите потайности на Люксембург
  Биволъ работи в разследването заедно с медии като: Le Mond, Süddeutsche Zeitung, Le Soir, OCCRP, IrpiMedia, Woxx, Tempo…
  Екип на Биволъ 8 февруари 2021

  https://bivol.bg/openlux-start.html

  OpenLux: Синът на конституционния съдия Константин Пенчев с 1,2 милиона в Люксембург
  И още 600 000 лв. за имоти на “Витошка” и “Раковска”
  Екип на Биволъ 9 февруари 2021

  https://bivol.bg/openlux-penchev.html

  Властта в България стои ЗАД големите, мръсни и сенчести пари
  НАП за OpenLux: Шест запитвания до Люксембург и никакъв резултат
  Екип на Биволъ 10 февруари 2021

  https://bivol.bg/openlux-nap.html

 6. Тази путинска хибридка (за възможния военен конфликт между Русия и НАТО) е в отговор на поканата на Украйна към НАТО да използва украинското въздушно пространство за предстоящите съвместни военни учения. Кремъл превантивно “респектира” съюзниците, че ако навлязат или приближат въздушното пространство над Крим, ще последва военен конфликт с Русия. Напоследък Путин целенасочено се прави на непредсказуем буен луд (в стила на ислямските джихадисти, от които светът се притеснява с основание) и имитира праСославен фанатизъм с публични изказвания, че ако имало война, те, руснаците, и лично той не се страхували, защото (за разлика от врага) щели да отидат направо в рая. 🙂

  Очевидно е, че дава подобни съветни на ортаката си Ердоган, който започна да онаглява по путински в нарушаването на международното право и вече прави изказвания в същия стил:

  “Първo щe нaучитe къдe ви e мяcтoтo (към Мицотакис). Нe мe прeдизвиквaйтe, знaйтe си мяcтoто! Кaквaтo и пoмoщ дa дoйдe, знaйтe, чe Турция e твърдa и тя мoжe дa нaпрaви прaвилнoтo нeщo. Щe пoзнaeтe мнoгo дoбрe лудocттa нa турцитe!“ 🙂

  https://frognews.bg/novini/protothema-erdogan-kam-gartsiia-shte-poznaete-ludoctta-turtsite.html

 7. Много се зарадвах на новината за коалирането на двамата руски патрЕоти и “бизнесмени” – родолюбец Марешки и патреот Валэра Симэонав! Така ще изчезнат всякакви обществени колебания по отношение на “прагматичния” патреотизъм на Валерата, галантният с жените собственик на морската телевизия “СКОТ” с изкукалите й пещерни русофилски водещи, лобист за бетонирането на морето и планините ни и “филантропията” на милиардера Марешки с тъст руски олигарх и жена рускиня.
  По правило всякакви “обединени руски патреоти”, след като се компрометират окончателно с предателствата на българския интерес във властта и рейтингът им се приближи до нулата, следват дезинформационната стратегия да се разграничават един от друг, да се делят на “добри” и “лоши”, и като кукувици да се опитват да снесат вонящите си (на рубли) запъртъци в някоя друга, некомпрометирана и перспективна партийна структура, за да продължат свинстването си във властта в чужда полза “под вънкашност чужда и под име ново”.
  Сега два руски запъртъка ще си останат само два руски запъртъка и няма да отровят с присъствието си други автентични български формации.

 8. @sms
  То хората на които това им е работа (журналистите) не гледат, не слушат и не четат всичко, та нищо чудно, че аз съм пропуснал проруските изяви на Симеонов. Бихте ли ме светнали?
  А иначе и аз възприемам определението “путинофил” като псувня. И съм съгласен, че Симеонов заслужава псувни за цялостно творчество.

 9. @SMS.Децата на ”патриота”Марешки ” са руски граждани.След като имахме ШЕСТ министър-председатели съветски граждани,сега вече ни се натрапват и децата..

 10. @ Караиванов

  Какво по-светло от това да се събереш с Марешки ??? Кажи ми кои са ти приятелите – да ти кажа какъв си! Мислете по-бързо, че вече стана много дълго чакането да се оправи тая държава!

 11. @Караиванов

  Достатъчно е да припомним, че Валэра Симэонав – винкела гласува в парламента СРЕЩУ закупуването на F-16, което говори за НЕПРЕОДОЛИМИ зависимости от онези, които са против да купуваме американски модерни самолети, за да продължаваме да зависим от тяхната техника и да пръскаме милиони за ремонт на бракмите им. (Валэра не е тъп и тогава отлично си даваше сметка, че подобно гласуване ще се отрази катастрофално на имиджа му на български патриот и ще срине доверието към НФСБ -то му, но въпреки това гласува ПРОТИВ, заедно със Сидеров, Магарешки и с цялото путинско войнство в българския парламент с жалкото обяснение, че парите били нужни за пенсионерите. Докато беше вице, освен с обидите към протестиращите майки и “джендъри”, се занимаваше предимно с лобиране за нови лифтове на руската офшорка “Юлен”, собственик на ски зоната в Банско:

  https://bivol.bg/forest1.html

  По морето защитаваше тишината на руските собственици на имоти в “Слънчев бряг” и до момента се опитва да прокарва законопроекти, които дават възможност за строеж и бетониране на Черноморието ни. Камчийски пясъци е последният опит.

  https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-38854517

  Валэра- винкела обича да се прави на български патриот, даже внесе дарение за паметника на ген. Иван Колев, но точно негово е ” гротескното” предложение да се вградял в копитото на коня на генерала запис на стария химн “Шуми Марица”, което, без съмнение, накърнява тихото благоговение и почит пред подвига на българския герой, победил и изгонил от българската земя руския окупатор и така се създава усещането за някакъв комиксов герой, свиреща детска играчка. Подобен е случаят със светещите очи на Цар Самуил, размахващ “странен” кръст, дело на внука на известен наш писател, окарикатурил личността на този велик в трагизма си български владетел. Едното му око вече не свети, а другото периодично “намигва”.

  (Паметникът на Цар Самуил със светещите очи влезе в класация за най-безумните статуи в света. Американският сайт cracked.com публикува шеговито подреждане на най-абсурдните паметници.
  Статията е озаглавена „Осем статуи на прочути хора, които изглеждат абсолютно безумно)

  Защо няма подобни циркаджийски звукови и светлинни ефекти на МОЧА, напр. ако се докосне кощунствения надпис “от благодарния български народ” размахващият калашника червеноармеец да започне (героично) да стреля и да пее “Разцветали яблани и груши!”

 12. @sms 12.02.2021 в 01:39

  ШАПО, от мен!
  🙂
  Така хубаво и цветно сте го обрисували “патреота” Валэра Симэонав, че нямам думи…

 13. @ Българин
  Благодаря за насърчението! В поста си забравих да напомня за проксито (машата) на Симэонав, бивша негова секретарка и днешна министърка на туризма Мариянка Николова, марионетен реализатор на волята му, която, също като предшественичката й Ангелкова, на лягане и на ставане говори единствено за удобствата и привилегиите, които България трябва да осигури за руските туристи, които били “наш национален приоритет”?!

 14. Към Българин:
  Учудваща е тази Ваша емпатия към партии създавани или хранени от диктатори. Най-напред “ДОСТ-Л Местан”, сега пък “БЗНС-Николай Нечев”!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.