Валери Симеонов пожертва в “симбиоз” с Марешки образа си на “русофоб”

Нееднократно съм отбелязвал, че в лично качество Валери Симеонов беше единственото “русофобско” изключение в това Народно събрание, което потвърждава(ше) очевидността на монолитно пропутинския ни парламент. Без разлика дали става дума за властващите или за тяхната т.н. опозиция, ревнива по линия на състезанието кой да се подмаже повече на Кремъл.

Беше.

Вече не е. Каквото и да каже вече Симеонов. Защото той се съчета с един от най-ярките крепители на путинизма насред парламентаризма ( с извинение) у нас. Марешки!

Когато се събереш с отявлен путинист, досегашното ти обезпутиняване върви към занулявяне. Както обезпаразитяването се е обезсмислило след като си налазен от паразити. 

Марешки, опитвайки се да хване мечката за опашката, пробва мечешки да защити реномето на Симеонов като “русофоб”. Почти като клакьорите на Борисов, които се опитват да го представят пред Запада и прозападните българи като “русофоб”, понеже гнил руски дипломати ( докато осществява в рекордно кратки срокове зад тази димна завеза стратегическите газови планове на Кремъл).

Пред БТВ русофилът Марешки се изпъчи, че продължава да е русофил, но това не му пречи да се яви за изборите заедно с Валери Симеонов.

Марешки изплю камъчето ( заседнало обувката на всеки автентичен “русофоб” по трасето Вашингтон- Брюксел- София). За него АЕЦ “Белене” е все така приоритет. Както и за Москва на наш терен и за наша сметка.

Симеонов го попитал “Русия или България”, разказва Марешки, който говори от името на Симеонов ( до там ли я докара Симеонов, горд със своята уникалност в политиката, да си има такъв говорител !) . Марешки пък патрэотично отвърнал:  “Русия след България”. 

Каква предизборна идилия  ( за да не кажа инфантилия) в духа на марксистката парадигма за диалектиката като единството и борба на противоположностите!

Прегръщайки пред скоби АЕЦ “Белене”, приоритет на Кремъл у нас, за чието осъществяване Борисовият руски газов поток към Сърбия беше само репетиция, Марешки на практика вади “русофобското” жило на своя партньор Симеонов. 

Оказва се, че Симеонов няма нищо против да полегне в този креват – по израза на Нанси Макълдауни, посланик на САЩ, която беше написала това в изтекла в Уикилийкс реплика за България, че е полегнала между Газпром и Лукойл. 

Жалко за малцината, които повярваха на Симеонов, но пък е добре за мнозината, които се съмняваха в автентичността на неговия учудващ за времето си критичен към Москва завой чрез позицията на телевизията му, в която изведнъж замениха войнстващата русофилщина на водещия по онова време Сидеров с обратната нагласа.

Нагласят се хората, какво да ги правиш…Човешко е за всеки човечец да реши да се предреши и да убеждава околните, че не греши. 

Освен това, какво там значат някакви си човешки права в Русия!

 

НА КАРИКАТУРАТА: Руски полицаи установяват при проверка на документите на гражданин: ” Абе на тебе са ти просрочени човешките права”!

 

 

  

7 мнения за “Валери Симеонов пожертва в “симбиоз” с Марешки образа си на “русофоб””

 1. Чудесно сте го написали, г-н Инджев!
  Мъчно ми е, тъжно ми е, чоглаво ми е, че няма как това да го прочетат стотина хиляди души, или поне да го чуят!
  В такива трудни времена имаме нужда словото на Апостолите да стига по-лесно до хората…

 2. Няма да скрия,че след репликата за Гундяев и още две-три изяви у мен беше трепнала плаха надеждица,че Симеонов е ако не върл противник на Московия,то поне грамотен човек,поразлистил тук-там най-новите изследвания на съвременната българска историческа мисъл,който ще застане на страната на истината по отношение на московците.Ноооо…вече всичко е ясно.

 3. към Българин:

  “…чоглаво ми е, че няма как това да го прочетат стотина хиляди души …”

  Ако разпространяваме редовно, може и да го прочетат стотина хиляди души!

 4. Нищо изненадващо! Политическият брак между тия двамата е да спасят себе си от изпадане от депутатството. Далаверата е там, а не толкова в бизнеса им. Хареса им да търгуват с влияние. Разбраха, че изборните победи не ги правят партиите, а парите им.Нищо няма да излезе от такова бракосъчетание дори и да получат “венчални халки” на 4 април.

 5. Напълно съм съгласен, че полягайки в скута на Марешки, Симеонов загуби путинофобското си жило… в морален план. За окончателна присъда може би е добре да изчакаме как ще се държи по-натам. Дали това е само предизборна мимикрия или обръщане на палачинката. Искрено се надявам дуото да остане извън парламента, а аз да си остана с догадките….
  Просто се сещам, как Ал. Йорданов полегна в скута на Борисов, но това не извади жилото му. Дори е единственият евродепутат, който ни измива очите (дано да съм пропуснал, че и Радан Кънев е между поискалите оставката на Борел).
  Благодаря на SMS за списъка на шашкъниите Симеонови в предишния форум. Фактите са си факти, независимо колко от тях са резултат от глупост и меркантилност, а не от путинофилия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.