Веждичката пак намигна пръв в подмазването на падишаха и постави в шах останалите му придворни

 

 

 

 

Вежди Рашидов, който не спря и днес да се хвали как е уредил с награди български творци, колко дълго и често е бил депутат и министър, и какъв приятел е на Бойко Борисов, днес го номинира лично за кандидат президент. Изглежда като солова акция. Може и да е такава, но е първото практическо потвърждение за вероятността Борисов да пожелае да “направи голям шлем” в политиката ( по израза на Рашидов), посягайки и към президентския пост. https://www.vbox7.com/play:c91d22f0ce&start=55

За човек, който от десетина години очаква Борисов да се кандидатира за държавен глава ( и се е подписал под това наблюдение още в книгата “Премиер на РъБъ”), няма изненада в подобна заявка от точно такъв безподобен дворцов приближен на премиера. Още по-малко може да ме изненада Рашидов с маниера си да започва монолозите си с обещание, че не иска да се хвали, след което се хвали неудържимо през по-голямата част от интервюто.

Резюмето на Рашидовия монолог, представян услужливо като интервю по Нова телевизия, си заслужава все пак кратката реплика заради аргументацията, с която той обосновава желанието си Борисов да се кандидатира за президент и заявява убедеността си, че той ще спечели.

Защо?

Ами защото ( преразказвам най-впечатляващото от думите на Рашидов ):

-Борисов е чаровник, това жените най-добре го знаете ( към домакинята, която не промени радостната си физиономия след тази персонална закачка, т.е. съгласи се в лично качество и от името на жените изобщо )

-Борисов ги “надървя” ( избирателите )…

-Опитен е,умен е,  дълго е в политиката- доказано е “исторически”, минал е през огън и вода ( за да не кажа и трупове – бел. ИИ)

-Умее да се сприятелява, което е много важно във външната политика за един президент ( Пеевски би могъл да потвърди това качество на Борисов и по отношение на вътрешната му политика като премиер – бел. ИИ)

-Заради доброто на България и защото ( на Рашидов) не му е все едно къде ще му е гробът 

Колкото до критиците на Борисов, те са нищожества, за разлика от онези които го хвалят ( разбра се от примера на Рашидов чрез интерпретиране на спора между един “писач” с ласкателно отношение към Борисов и негов опонент, определен от бившия министър като “никой”). А онези, които се кандидатират под мотото “Изправи се! Мутри вън!” за “шоуто в парламента” ( препратка на Рашидов към опорочаването на парламента от шоумена Трифонов), са направи идиоти. Защото какви други могат да бъдат в идиотския парламент, превърнат в такъв от тях, заяви риторично Рашидов под мълчаливите аплодисменти на домакинята.

Това е краткият (авто)портрет на най-дълго управлявалия у нас министър на културата, истинска емблема на властването на неговия ше(ри)ф в дивия Изток, с когото се похвали, че е “прекарал 15 години от живота си”. 

Заслужава си едно “горчиво, горчиво” ( както по руски образец е прието да се подканват младоженците да покажат сближаването си в кулминацията на сватбеното тържество)!

Очаква се кокетно гербаджийско разграничване от намигването на Веждичката ( както наричат Рашидов неговите сътрапезници ), който пак успя да изпревари останалите придворни в подмазването на падишаха и да ги постави в шах.  

 

 

9 мнения за “Веждичката пак намигна пръв в подмазването на падишаха и постави в шах останалите му придворни”

 1. Това е едно от най- “културните” интервюта на Мултак №1 и дългогодишен министър на “българската” култура, след онова за творбите му, изложени в Лувъра. Излиза, че най-важното условие, за да станеш президент на РБ, е да “надървяш” избирателите, ако не всичките, поне по-хубавата половина от тях!
  Имаше един филм “Идиокрация” (от идиот), мислех, че е чиста фантастика, хирербола на войнствената простащина и не може да ни се случи в реалния живот.
  Сега виждам, че вече сме там!

 2. Не помня кое пиянде гледах преди години да венцеслави Веждито- Боян Радев, или батето, но му направиха облика на светец. Как когато сменяли имената, Веждито искал да си посегне на живота, но пияндетата го успокоявали, че това е волята на партията и той не си посегнал. Не знам дали все още посяга на бутилката, но виждам, че алкохола е намалил мозъчните му клетки. А баце много яко го е закъсал, щом веждите му изписва Веждичката.

 3. Звездите ми говорят!

  “Изглежда като солова акция.”
  Така е. Само “изглежда”.

  Между редовете на това интервю по Нова телевизия,
  аз прочитам, че дърварят Рашидов ни подготвя за развоя на изборите.

  “Надървящият” дръвник Борисов е наясно със ситуацията!
  Няма да е премиер след изборите.
  Защото ГЕРБ тотално ще загубят изборите!

  И затова “Надървящият” дръвник хвърля “бялата кърпа”.
  За да се кандидатира за президент.
  И да избегне съдебно преследване за престъпленията си!

  Само, че “бялата кърпа”
  вече много е изцапана в жълто!

  А и след изборите,
  България вече няма да е същата!
  Нито Гешев ще е Гешев…

  Много е кофти,
  екзекуторът ти, да те екзекутира!
  За да спаси собствената си кожа…

  Относно “мълчаливите аплодисменти на домакинята”.
  Ами това да не ти е “В десятката”?
  Може ли врабчето да лети, като орела?

  “Мисирката” си е мисирка.
  “Курицата” си е, като ПКП!

 4. Н-тото ИЗХОЖДАНЕ на Веждичката за Банкянското Слънце.
  Случайност?-Не бих казал.
  Друга г.т. в прослава на Баце.

 5. Втори опит за видеоклипа. Не излезе ли и този път, ерго, дългите ръце на Баце са стигнали И до Тубата.

 6. Не е случайно казаното от главния мултак. Вероятно геройкото е решил да се спасява в Президенството.
  Не е потемата, но е Велизар Шаламанов в ТВ Евроком:https://eurocom.bg/show/delnici/10188

 7. към Шумаров:

  Някъде 5-6 месеца преди да чуем за смяната на имената, Вежди започна да разправя наляво и надясно, ни в клин ни в ръкав, че в България всички трябва да носят български имена, и той обмислял как да си смени името. Това много ни учуди, но след половин година разбрахме за какво е ставало въпрос.

  А относно мозъчните му клетки, алкохола никога не е имал шанс да ги намали. И сега е с толкова, с колкото се е родил.

 8. Изтърпях да преодолея скуката на интервюто и какво се оказа, социалистическото мислене и действие е бетонирано. Раздава награди, ама на приятели! Забележете, уж приятел, ама отказва и се инати да получи наградата. Защото има достойнство и го е срам, ама не може да му го каже в очите, след тази „приятелска“ пледоария. Срам го е, че поради дебелашкото изтъкване на „приятелството“, за разлика от други творци, го награждават. А бе, ако си човек уважаващ изкуството, действай на равно за всички в изтъкнатият бранш, защото в повечето случаи това е работа в тим и всички имат своите заслуги. На времето правешкият селяндур също се обграждаше със „Знаменитости“, та дано те да станат свои. В повечето случаи се получаваше, както и сега с приемането на наградата се е получило. Той (веждито) явно не знае, че в човешките страни на тази позиция да кажеш, че поради приятелски връзки раздаваш държавната награда, означава веднага да си получиш ритника и да те отзоват пред вратата на учреждението, и то за предпочитание, пред задната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.