Ще отърве ли Борисов кожата при евентуално отпадане на американските санкции срещу бакалските му сметки с неговия бакалски поток

Западът, доколкото може да се обобщава с това понятие колективният образ на противоположната на Русия част от света, не веднъж се е договарял с Империята на злото за сметка на осъдените да бъдат съседи на империята съседи. Не знам дали да влагам упрек в този факт. Защото Западът си преследва интересите и има тежестта да накланя везните в своя полза, както бихме направили и ние, “по-леките”, стига да можехме. От което не ни става по-леко…

Поредният случай на такова договаряне се очертава по въпроса за “Северен поток 2 ”. Новата администрация на Байдън в САЩ попада в менгемето на две свои предизборни заявки, които си противоречат сега. От една страна Демократическата партия подкрепяше и продължава да подкрепя идеята за санкции с цел предотвратяване на германската зависимост от руския газ, но в същото време новият стопанин на Белия дом е обещал също да оправи отношенията с Европа, чийто неформален, но безспорен икономически лидер е Германия. А тя изглежда непреклонна по въпроса за довършването на “Северен поток 2”.  

https://clubz.bg/110050-ekspert_turski_potok_izbyagva_us_sanktsiite_ako_sasht_i_germaniya_se_dogovoryat_za_severen

В автобиографичната си книга “Живот по американски” президентът Роналд Рейгън изразява разочарованието си от съюзниците в Европа, които отказват да подкрепят американските санкции срещу СССР, наложени заради светската роля в потискането на демократичните искания на поляците. Особено силно съжалява Рейгън, че така и не успява да попречи на Западна Европа да се свърже със Съветския съюз чрез транс-сибирския газопровод.

Когато поисках подкрепата на нашите съюзници за тази политика, останах разочарован. Те се съгласиха, че трябва да изразим несъгласие с руските действия, но не ако трябва да доведе до спиране на строежа на газопровода. Реакцията на някои от нашите съюзници показваше, че за тях парите са по-важни от принципите”, пише Рейгън ( стр. 358 ).

Не пренебрегвайте фактите от историята и агресивните стремежи на Империята на злото”, предупреждава Рейгън в прословутата си реч в Орландо от 8 март 1983 г. на годишната конференция на Националната асоциация на еванглистите. ( стр. 656 ).

А когато си разменя писма със съветския вожд Брежнев относно полската криза, Рейгън отговаря на гневната съветската позиция, че САЩ нямат право да се месят в Полша, със следното напомняне:

Напомних му, че в Ялта той ( Сталин – бел. ИИ) обещава на Полша и другите страни от Източна Европа правото на самоопределение, но съветите никога не спазват това обещание”. (стр 357 )

За съжалени Рейгън е по-скоро изключение от традицията при споразумяването на големите западни демокрации с бруталната Империя на злото за сметка на малките държави, имащи нещастието да не са отделени с океан или с буферни земи от вечно гладната за територии руска мечка.  Прав е той, че историята трябва да се помни, но кой да си извлече поука?

В Ялта президентът Рузвелт отстъпва пред шантажа на Сталин, който успява да изтъргува обещанието си до три месеца  да се включи във войната срещу Япония срещу  мълчаливо даденото му “право” да се разпорежда със завзетите територии в Европа. До степен, че на напористия любимец на американските войници генерал Патън му се налага да се изтегли от територията на Чехословакия, защото СССР я иска само за себе си. Сталин се съгласява за компенсация да позволи свободни избори в териториите под съветска окупация, но както отбелязва Рейгън, той никога не спазва обещанието си. 

Две години по-рано на международната конференция в Техеран между Чърчил, Сталин и Рузвелт англоамериканците получават поощрение от Сталин да бомбардират България за наказание, че е обявила война на САЩ и Великобритания, макар и не на СССР, с който царството поддържа дипломатически отношения. Лукавият тоталитарист повтаря по този начин стария руски номер българите да бъдат настройвани срещу западните държави. Точно както прави руската дипломация през 1878 година на Берлинския конгрес, където дава вид, че се бори за българските интереси без да се застъпи за участие на българска делегация, каквато не изисква и не допуска също на самото подписване на измамния спрямо българите предварителен договор от “Сан Стефано” на З март. 

Европейските държави предварително са постигнали тайни споразумения с австроунгарците още в Райхщад ( цели две години преди конгреса в Берлин) и с англичаните в Лондон след войната с османците. Съгласяват се взаимно да няма единна и голяма България. Но и Русия, и европейските държави продължават да пазят срамната тайна от България.

Идеята на Запада е била ясна: да няма голяма потенциална база на руското влияние на подстъпите към Босфора и Дарданелите. От това, макар и частично, подценявайки стремежа на българите към обединение и истинска независимост ( включително от Русия) в крайна сметка йезуитски се възползва Русия за укрепване на своето влияние в младата българска държава, играейки ролята на нейна “освободителка и закрилница”.

Частичният руски успех в тази геополитическа игра, която не успява да предотврати обръщането на България към Германия като съюзник в две войни, но посява за век и половина напред семето на русофилството сред българите, става 100 процентов с окупирането на България от Червената армия през 1944-та.

Сега има вероятност САЩ да отслабят натиска върху Русия по отношение на двата й газови инструмента за задушаване на Украйна и обвързване на други страни, сред които и България като транзитен коридор на руския газ. Няма нужда да следим под лупа кой какво е казал по въпроса за тази тенденция в САЩ или в Германия. Достатъчно е да наблюдаваме промените в поведението на нашия Борисов.

Той сега се е притаил и не смее да спомене предателството си с осъществяването на руския геостратегически проект на българска земя. Не посмя дори да посети откриването на този най-голям инфраструктурен икономически проект в България, реализиран не просто в рамките на неговите три премиерски мандата, а изобщо през последните няколко десетки години. Няма друг обект в България по време на т.н. преход, за който за две годни са похарчени близо 3 милиарда чисто български инвестиции, но той изведнъж спря да се гордее с това постижение, когато разбра, че Тръмп няма повече да е президент и да го помилва за заиграването с Путин.

В момента, когато се почувства спокоен, че няма да бъде санкциониран, криейки се зад някакъв напредък в германско-американското търсене на компромис  по сложния казус със “Северен поток 2”, Борисов ще триумфира с поредното си самохвалство какъв грандиозен строител е и как е признат ( макар и косвено) за такъв от самата Америка в тандем с успешната и на това поприще Меркел. Такава уста ще отвори, че ще компенсира многократно сегашното си малодушно треперене.

Парадоксално, но САЩ, които по мои наблюдения никак не се радват на неговото предателство чрез колаборацията му с плановете на Путин, ще хвърлят по този начин поредната спасителна за него сламка в морето на българското недоволство. Той няма да пропусне да се вкопчи в нея.

Тъкмо се надявахме, че е удавник и ще бъде изхвърлен от вълната на недоволството на брега на своя залез и ето, че на хоризонта се задава спасителен за него сценарий. Борисов вече веднъж имаше рядкото щастие да изгрее като премиер в зората на разпределянето на големите пари от Европа и да се изпъчи като строител с тяхна помощ. Ще се повтори ли сега късметът му по международна линия без да има заслуга за това?

Току виж успее да изпълни плана си в две стъпки: първо престижна победа на парламентарните избори,  недостатъчна за 4-ти негов мандат поради липса на възможност за съставяне на правителство в осъдения на този етап да бъде фрагментиран бъдещ парламент, но напълно приемлива за него като трамплин към опит да превземе и президентския връх през ноември.

Той ще направи всичко възможно да се възползва и да продължи да “кара влака” дори и да бъде принуден все пак да предаде формално властта на друг машинист. В което е вероятно да успее. Защото релсите на държавното управление са нагодени към неговите габарити и край тях ще отстояват службиците си многобройните му стрелочници.

13 мнения за “Ще отърве ли Борисов кожата при евентуално отпадане на американските санкции срещу бакалските му сметки с неговия бакалски поток”

 1. Тъжно.
  Оказва се, че много мина, а колко още остава – не му се види краят…

 2. Актуална справка в ЦИК
  показва 6 732 316 избирaтeли
  в cпиcъцитe зa вoтa нa 4 aприл.

  Бългaритe, кoитo живeят в чужбинa,
  имaт cрoк дo 9 мaрт дa пoдaвaт зaявлeния зa глacувaнe.

  Като се има в предвид, че средната продължителност на живот на българина е 74,9г.
  и че до 18г. нямат право да гласуват,
  при 6 732 316 избирaтeли,
  към 4 април 2021 г. българите би трябвало да бъдат
  около 8 860 000!
  Което е абсурдно!

  Избирателните списъци се изготвят от ЕСГРАОН.
  Владеещият ЕСГРАОН Борисов, отново ще фалшифицира изборите с над милион мъртви души.

  Напомняме, че България е единствената държава в ЕС без активна регистрация!
  Активната регистрация прави невъзможни мъртвите души в избирателните списъци!

  В България изборите се фалшифицират не в протоколите на СИК, а НАЙ-ГОРЕ!
  И статуквото е непоклатимо!
  Вече 30г. гледаме театъра на “управляващи и опозиция” между клонингите на БКП!

  И България продължава да затъва на дъното на ЕС!
  С руска енергийна примка на шията!

  30 г. изборите са по един и същи противоконституционен закон!
  Може ли резултатът да е друг?

  Все едно, постоянно да решаваш задача по една и съща грешна формула!
  И да очакваш накрая верен резултат?

  Да се знае!
  Изборите в България отново ще се фалшифицират!
  По путинистки и лукашенковски образец!
  С над милион мъртви души!

  И с руска енергийна примка на шията

 3. Реално погледнато разходите за Турски поток ще са над 3,5 МИЛИАРДА, ако се включат и разходите за двете компресорни станции!!!
  Отделно имаме няколко МИЛИАРДА , допълнително, които са за ЛИХВИТЕ върху тези заеми, през следващите 20 години!
  Т.е. за следващите 20 години Турски поток ще струва 7-8 МИЛИАРДА само за заемите и ЛИХВИТЕ върху тези заеми!
  Отделно имаме стотици милиони за ОПЕРАТИВНИ разходи, всяка година. Това прави още над 2 МИЛИАРДА за заплати и текущи разходи, през следващите 20 години!
  Или общо за следващите 20 години Турски поток ще ни струва над 10 МИЛИАРДА!
  ДОЛУ банкянският УБИЕЦ, който иска разхлабване на карантинните мерки срещу коронавируса! Това ще доведе до ОГРОМНИ жертви !
  Защото ще се увеличат заболелите, а от друга страна ваксинацията ще продължи няколко ГОДИНИ, защото сме ПОСЛЕДНИТЕ по брой ваксинирани!
  ДОЛУ колониалната ШАЙКА на бокоТИКВАТА!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!

 4. Разсъжденията за безпринципната подкрепа на “западните” елити за Борисов са изключително верни и донякъде горчиви. Обаче по-горчива е другата истина, че мнозинството българи откровено си го харесват и подкрепят, а дори тези дето никак не го харесват все пак си го подкрепят и със сигурност напролет ще си му гласуват.

 5. Госпожа Иванова отлично назова горчивите истини. И към тях не спада толкова факта, че за реализиране на германските проекти при въвеждането на предпоставките за индустриализация подпомагаща „зелената“ енергия, до тогава е нужна газовата. Това е предимно и мнението на коалиционните партньори в лицето на Социалдемократите. Наистина е горчив факт да виждаш избилата „братска любов“ с която са закърмени чедата на някогашните ръководители комунягите. Оказва се, че блогърът БЪЛГАРИН е прав, много мина, но вероятно по деянието на Мойсей 30 години да се блуждае в пустинята, като чели и за нас пак е нужно толкова дълго блудство. Дано при това пак да е възможно да оцелеем. Да му мислят децата ни!

 6. Вижте как се гърчи влечугото на Решетников (Николашка-дурачок Малинов), защото още не е получил “опорни точки” от государья си в Кремъл 🙂

  Има ли разрив между Дугин и Путин
  https://www.tvevropa.com/2021/02/ima-li-razriv-mezhdu-dugin-i-putin/

  Отдалечават ли се един от друг ЕС и Русия
  https://www.tvevropa.com/2021/02/otdalechavat-li-se-edin-ot-drug-es-i-rusiya/

  Александър Дугин се отрече от Путин: Той е „нищо”, политика, живот, история — всичко ще започне едва след него
  Президентът на Русия превърна своето управление в едно безконечно настояще, в което той е всевластен суверен

  https://faktor.bg/bg/articles/aleksandar-dugin-se-otreche-ot-putin-toy-e-nishto-politika-zhivot-istoriya-vsichko-shte-zapochne-edva-sled-nego

 7. @ Иванова

  КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ и БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!
  А хората лъжат!

  Упорито натрапвана е лъжата,
  “Обаче по-горчива е другата истина, че мнозинството българи откровено си го харесват и подкрепят,
  а дори тези дето никак не го харесват все пак си го подкрепят и със сигурност напролет ще си му гласуват.”

  Изобщо не е истина, че мнозинството българи го харесват и “със сигурност напролет ще си му гласуват.”

  По данни на ЦИК!
  На парламентарните избори 2017г.
  Броят на избирателите в списъците е бил 7 004 358 /+дописаните под черта/
  16% или 1 147 292 са харесали Борисов и ПП ГЕРБ.
  Останалите 84% не са харесали Борисов!
  Къде виждате “мнозинството българи откровено си го харесват и подкрепя”?
  А напролет със сигурност “ще си му гласуват” още по-малко!
  След скандалите с пачките в шкафчето и след “оня запис”.
  Ще гласуват милиционерите, хрантутниците “калинки” и роднините им, от раздутата администрация.
  Което пак може да е повече от останалите партии,
  но е много далеч от “мнозинството българи откровено”, нали?

  По-важното е , че изборите са противоконституционни и изборът на депутатите
  изобщо не зависи от преференциите на симпатизантите на партиите,
  а зависи от това, кой е подставен на избираемо място.

  Само по един пример от ГЕРБ и БСП.
  На Евроизборите.

  Асим Ахмед Адемов от ГЕРБ със 7 220 преференции отиде в Брюксел!
  Лиляна Павлова Павлова с 27 313 преференции не се класира за евродепутат!

  Цветелина Маринова Пенкова от БСП с 2 670 гласа става евродепутат!
  Велизар Пенков Енчев 20 986 гласа не става евродепутат! Не с 2, а с 20 000 гласа!

  Нещо повече!
  Независимият безпарниен кандидат
  Десислава Петрова Иванчева с 30 310 гласа не стана евродепут!
  Пенкова с 2 670 гласа става евродепутат!

  Нереде 2 хилади, нерде 30 хиляди!

  Абсолютно същата противоконституционна матрица е при всички избори!
  За общински съвети, за НС и за Европарламента!

  Къде видяхте, че “мнозинството българи го/Борисов/ харесват?
  Борисов го харесва незаконният Избирателен закон.
  Борисов го харесва Гешев.

  КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ и БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!
  А хората лъжат!

  П.П.
  Лично за мен е загадка, защо Иванчева и другите независими кандидати,
  и още над 50 партийни кандидати,
  не заведоха дело в съда и да претендират за мястото на Пенкова.

  Казуса е елементарен!
  Изборът на Пенкова е в противоречие на чл.6 от Конституцията на РБ!
  А Конституцията на РБ има пряко действие, нали?

 8. Моисей се е лутал 40 години, според онази книга. И то нарочно, според тълкувателите на онази книга.
  И са яли пясък, според мен… Ошо казва, че няма такова нещо, но той и други щуротии казва, та не го слушайте. Символиката е важна, метафората. И да, разбира се, че са си носили суха храна, никой не тръгва просто така, когато е прогонен в пустинята.
  Това всеки го знае.

  Един мъж не искал да пере. Жена му го погнала с метлата и той се скрил под леглото. Жена му вика “излизай да переш!”, а оня вика “няма да пера”. Жената още повече крещи “ще переш и хоро ще играеш!” и го ръчка с дръжката в ребрата… Тогава мъжът излезнал и гордо заявил “ще пера, но хоро няма да играя – да знаеш кой командва в тая къща”.

  Добре, няма да налагаме санкции, но ще ви спрем кранчето, ако нещо там се случи… да знаете кой командва.

  Много рано, бе , Байдън. Що не изчака да го довършат, да отидеш на първата врътка и заедно с Меркел и Путин да врътнете заедно… като наш Бойча. Даже можеш да се пишеш герой – спрях спирането на СП и така осигурих топлина на бедна Германия.

  Как може експерт по газови трасета да дава интервю и да остане анонимен? Защо е анонимен, да не би да става въпрос за участие в Холокоста или в трафик на деца? Ся … несериозно е.

  От друга страна – ФТ… Не съм търсил дали има такава статия във ФТ, но щом в този блог има линк към клубът на зетьовете, значи е проверено и има. ФТ няма да си измислят такива неща, тоест явно има индикации, че санкциите вероятно ще отпаднат, ако се поставят някакви условия… например да дойде от умрял писмо.

  САЩ и Германия са си в много добри отношения и в момента. Не знам защо експертът категорично определя отношенията им като съсипани. Тръмп бил обидил Меркел… Тръмп обиди всички, от много време никой не обръща внимание на това, той просто си е простак! Е, не обиди путин и ким чен как беше… Но на кого му пука? Никой не може да забрани на компаниите от двете държави (САЩ и Гер) да правят бизнес, доколкото имат взаимна изгода. И те си правят бизнес, пак казвам – доколкото имат взаимна изгода.
  Ако Германия стане енергийно зависима от русия, как това ще помогне за подобряването на отношенията САЩ – Германия?
  Ако русия заобиколи Украйна, как това ще спомогне за просперитета на Европа, за която САЩ така са се загрижили?
  Ако решението да се спрат санкциите РАЗЕДИНИ Европа, това как ще подобри партньорството между Европа и САЩ?
  Колко държави в Европа са против СП – те не са ли стратегически партньори на САЩ?

  Статията разглежда Европа като мама Германия и някакви дечурлига тичат там из сокаците и си играят на държави… Експертът тук дрънка на разкачен ауспух.

  И най-важният въпрос. Оркестърът свири туш. Светлините бавно угасват и се концентрират върху една фигура на манежа… Баце! Ако санкциите за Балканския, Турски, Построен с наши пари, Дадени на заем от руските данъкоплатци Поток на Баце отпаднат (преди да са наложени), ще може ли Баце да вземе 50+ процента на предстоящите ЧЕСТНИ парламентарни избори? След такъв геостратегически ход – да строи сам, ей с тия две голи ръце и с тая джипка, against all the odds, както казват братята македонци – ще има ли сила, която да откаже да приеме резултат над 50%? Основното перо на опозицията – похарчени милиарди на вятъра за осъществяване на геостратегическите цели на нашият враг (по НАТО) – отпада.

  (Тук говори самият Баце с леко намръщен и зареян в хоризонта поглед)

  “Потокът … балканският се се пълни, газът лека-полека си тече, парите от транзита ще завалят, лихвите по кредита са почти нулеви и всички ще забогатееме без да си мръднеме пръста, а̀ко че има неблагодарници и мрънкащи маргинали, които ми предричаха санкции от нашите партньори, те също ще забогатеят, но аз съм държавник и съм премиер на всички българи, а не като Президента, но за това не искам да говоря, че нали сме в предизборна кампания … и които не ме харесват имат свободата да ме критикуват, защото ние сме най-свободната медийна държава и всичките премиери … президенти ме хвалят за това, само ние тука си се плюеме, но по тази тема не ми се говори сега, защото сме в предизборна кампания и да не кажете, че си правя кампанията извън регламента” и т.н.

  Ако това стане, имам предвид санкциите да отпаднат (заменени с ала-бала) и СП+ТП (БП) да си заработят с пълен капацитет, тогава Русия печели по всички фронтове, зелена Германия ще кляка за молитва на русия всеки път, щом вятърът спре и слънцето е зад хоризонта, Байдън ще бъде обект на подигравки заради светкавичното подлагане на врата за поздрав (в казармата така се “уважаваше” стария), а ние – както каза колегата Българин – ще сменим рефрена от “мъничко остана…” на “не му се вижда краят”.
  Май преди няколко дена казах, че както я кара стара Европа, скоро може да търси помощ от путин. То пък да вземе да се случи още същата седмица… (според предположенията на анонимен анализатор). Европа си стреля в крака от поне 13 -14 години, когато започна да раздава чекове без покритие, а с изкараните пари финансира индустриалния спринт на китай. Днес се говори открито за НЕГАТИВНАТА ЗАВИСИМОСТ на Европа от китайските доставки. Утре вече ще се говори за тежките последствия от тази зависимост и за спасителен план, който е невъзможен без енергийна сигурност и инвестиции в производства от ново поколение…
  Въсщност то май днес се говори за това. Едно 750 милиарда се обсъждаха, чух по радиото, но се наложи да слизам от колата… Много бързо се развиват нещата.

  И все пак това е само анализ на анонимен експерт, базиран на ФН. Не съм чел ФН, казах вече, но анализът на анонимния ми звучи много … като ставай страна огромная едно такова, възхвала за победата на путин преди финалните метри… Не знам. Усещането е на неудовлетвореност.

 9. Когато данъкоплатец стане избирател, това е забавно (лично за бих предпочел обратното, но това е друга тема). Но когато двамата започнат да се правят на математици, започва да става… пропаганда срещу свободата на словото.
  А иначе коментарът на Иванова ми хареса, защото ми е байгън от руски и украински постове, как Европа ги е предала и не се бори достатъчно срещу Путин, като че ли те го правят по-достатъчно. Дано и ние не се плъзнем по тази удобна плоскост… Гредата в нашето, гредата в нашето..

 10. “Мати Украйна” благодари на България за подкрепата й в борбата на Украйна за независимост

  Ама, имало ли е наистина подкрепа ?! Аз чух само за организирани (от кого не се разбра) “спонтанни” протести край болницата в Хисаря, където се лекували ранени украински войници, както и за публичното линчуване (в СБП и “българския” Пен клуб) на писателя Светослав Нахум, заради сборника му с разкази “Бягство от Крим”. Евродепутатът Александър Йорданов публикува “Украински записки -2013-2018” за руската агресия в Украйна и призова за подкрепа на близкия ни по съдба украински народ. Това беше. За друго нещо, по- официално, правителствено или президентско, не можах да се сетя! Да се чуди човек за какво им благодарят украинците на тия наши “държавници”?

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-mati-ukrayna-blagodari-na-balgariya-za-podkrepata-y-v-borbata-na-ukrayna-za-nezavisimost

 11. Вторият акъл на българина….
  Вече съжалявам, че репликирах многословния, но имам приятели в чужбина, на които всеки път се извинявам, че разни висолоинтелигентни сънародници ги наричат мъртви души…
  Моля за извинение…

 12. Г-н Инджев,
  Мисля че долавям – а и споделям – огорчеието ви от едно вероятно развитие, при което, примерно : магаретата печелят повече когато се ритат атовете.
  При все, моето очакване е че новата администрация на САЩ ще заложи на Франция в комуникацията с Европа .
  И като най-банален довод бих посочил факта, че г-н Блинкен е френски възпитаник .
  Считам ,че и комуникацията с бъдешия германски канцлер ще е през Париж, поне до избора му …но опредлено бих съжалявал, ако се лъжа.

 13. @ Караиванов

  В чужбина няма НИТО ЕДНА мъртва душа на български избирател в списъците!
  Тъй като за тях е задължителна активната регистрация за изборите!

  Манипулацията е, че мъртвите души у нас,
  се припокриват с избирателите в чужбина.

  За да приемем манипулацията за вярна,
  трябва да приемем, че ЦИК лъжат на официалната си страница.

  ЦИК казва че са 6 732 316 избирaтeлите.
  В cпиcъцитe зa вoтa нa 4 aприл.

  Като се има в предвид, че средната продължителност на живот на българина е 74,9г.
  И, че до 18г. нямат право да гласуват.

  При 6 732 316 избирaтeли,
  към 4 април 2021 г.,
  българите у нас И В ЧУЖБИНА,
  /У НАС и В ЧУЖБИНА!!!/
  би трябвало да бъдат около 8 860 000!
  Което е абсурдно!
  Нали?

  По кой закон фигурират в списъците
  над милион “мъртви души”?
  Независимо от “произходът” им!

  И ако това ви е твърде сложно,
  отговорете си на прост въпрос.
  Защо единствено в България, от държавите в ЕС
  няма активна регистрация за гласуване?

  Има в Полша и Румъния!
  Има и във всички бивши соц.държави, членки на ЕС!

  Не мога нищо да добавя, освен да повторя:

  “КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ и БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ”
  А хората лъжат!

  Или манипулират!
  Което е едно от многото имена на лъжата.

  ” истината ще ви направи свободни”
  (Иоан 8:32).

  П.П.

  Някакъв старец пита избирателната комисия:
  -Гласувала ли е вече бабичката ми? Донка Иванова Петрова?
  -Да, гласувала е!
  -Пак ме е изпреварила да гласува! А почина преди 10 години…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.