Великият диверсификатор забеляза предизборно стратегическата важност на конектора с Гърция


Знам защо в България няма медийна награда “Лъжец на годината”. Не е удобно да бъде разиграна за пред публиката дори и тук, в страната на нагласените поръчки. Щеше по дефиниция да я спечели същият, който е закичен с какви ли не награди, като “Мъж на годината”, “Футболист на годината” ( като мъж на години, любител на мачлетата, на които му уреждат да бие дузпите, докато вкара гол).

И още една причина има да няма такава награда. Защото тя трябваше да бъде за Лъжец на десетилетието. Толкова време му трябваше, за да признае нещо, което уж беше научил заедно с трудната за него думичка “диверсификация”, но никога досега не формулира по този откровен начин с “американско” намигване:

“Това е геостратегически проект както за България, така и за целия регион”,  каза вчера  артистът на века в българската политика, който разигра лоша версия на съвременна гръцка трагедия, прехвърляйки вината върху гърците. Изобрази учудване от безобразието за неслучилото газово свързване на България с Гърция, обещавано от самия него няколко пъти. https://clubz.bg/110164-borisov_ot_trabata_s_gartsiya_tsveta_napravete_si_kampaniya_da_varzhem_kardzhali_za_gaza

 

Този мъж на години(те) е уж голям мъжкар и любимец на определен тип жени, за които Веждичката намеква с влажен поглед в уговорените му телевизионни малчета, че си знаят защо го били харесвали. Но отново постъпи доста “джендърски” спрямо своята фаворитка в тройката на най-важните постове в държавата Цвета Караянчева.  

За предишния път, когато неговият глас я споменава в един аудиозапис с фиксирано под кръста й цинично определение за нейната персона, си знаем. Сага пак я набутва на дулото на оръдието си, за да отклони вниманието от факта, че самият той носи отговорност за несъстоялия се през досегашното му дълго управление стратегически проект с интерконектора с Гърция ( която няма абсолютно никакъв интерес да го бави). 

Нарежда на Цвета:

“А, така, а, Цвете, ти на хората в Кърджали ще им кажеш, че правиме така, че да има такава техническа възможност, ако има желание Кърджали да бъде газифициран. Така че направете си една кампания и ако всичко е наред – ще ви вържем – така както е Димитровград, Стара Загора, по трасето и другите градове. “

Дали има желание Кърджали да се газифицира, как мислите? Или сега ще му се отвори на Кърджали апетитът да се нахрани най-после енергийно по сигнал на загрижения началник на държавата?

И още един риторичен въпрос:

Какво й е нередното на тази инструкция ( освен гузното фамилиарничене с председателя на Народното събрание за замазване на впечатлението от онази негова простащина спрямо нейната личност)?

Цялата работа е там, че той “пропусна” да газифицира който и било регион в България. Пренебрегна я с препускащата под неговото гордо ръководство транзитна врътка на Путин. Тя минава и през най-бедния бедностан в България и в Европейски съюз в северозападната част от страна му. Но на тази тема, поради превръщането на медиите в ретранслатори без право да го разпитват, няма кой да му зададе въпрос.

Той си говори сам. Бащински съветва кърджалийци да си уредят газификацията покрай връзката с Гърция, сякаш това е задача на кметско ниво. Нещо като построяването на АЕЦ “Белене” за беленчани. 

Нашият мистификатор застава в ролята на газификатор, който съветва шефката на парламента да посъветва своите ( глупави и недосетливи, както излиза) съграждани да му се помолят да не им се случва същото, както на бедните сънародници в северозападния бедностан, подминат от руския газ като малка гара по трасето на руската геополитика.

Иначе казано, вместо да обясни защо, по дяволите, сключи договор с дявола в Кремъл да си платим за прокопаването на България без капка газ да остане тук, сега този гявол се опитва да замаже положението с препоръки към една местна власт да не постъпва тъпо и предателски като него.

Лъже и маже. Това е неговата линия “Мажино”, с която се надява да се отбранява. Ще му трябва тепърва. 

7 мнения за “Великият диверсификатор забеляза предизборно стратегическата важност на конектора с Гърция”

 1. Великият диверсификатор обаче успя да газифицира Сърбия (за чия сметка е този “успех”, тепърва ще усещаме…на гърбината си).
  Г-н Инджев, опитах се да дам линк към една статия на Mediapool, която описва как 4 години Община Варна отказва да даде разрешение за поставяне паметна плоча на Пламен Горанов (Бог да го прости).
  Изглежда системата отказва да допусне коментара ми.
  Не разбирам, темата проблемна ли е, или е технически проблемът?
  С уважение

 2. След като интерконектора с Гърция е “най-важния стратегически проект”, а Разбойко не го строи вече 10 години, още веднъж показва, че той работи срещу България! Какво още трябва да направи, за да се убеди българина, че Разбойко е национален предател и родоотстъпник! А за такива – Съд и Затвор!

 3. “Той си говори сам.”
  НЕВМЕНЯЕМИЯТ престъпник Борисов
  е под закрилата на ПРЕСТЪПНАТА Прокуратура!
  Това е епичната днешна българска трагедия!

  Борисов “Изобрази учудване от безобразието за неслучилото газово свързване на България с Гърция,
  обещавано от самия него няколко пъти.”

  Казано честно, Борисов не е ли “луд за връзване”?

  Покрай гръцкия интерконектор и руско-сръбският поток,
  Забравихме за интерконектора до Румъния!
  А Румъния е ИЗНОСИТЕЛ на ГАЗ!

  „През есента на тази година страната ни ще има първата изградена междусистемна газова връзка –
  тази с Румъния“.
  Това каза Барон Мюнхаузен от Банкя.
  Още 2016г.

  “Интерконекторът България-Румъния е с обща дължина 25 км,
  от които 15.4 км на българска територия,
  7.5 км на румънска територия и
  2.1 км подводен преход през р. Дунав – основен и резервен газопровод.”

  До този момент не е въведен в експлоатация никакъв ” основен и резервен газопровод.”

  Борисов се прави на луд!
  Но вече трети мандат затяга
  руската енергийна примка на шията на българина!

  Дори от джоба на българина построи руско-сръбския балкански газов поток.

 4. Той и сега няма да го построи, само ще го хвали до изборите, ще го обявява за най-важната работа и ще кълне предишните, че не са го построили, а Той ще го построи ( ама друг път).
  Ако е искал да газифицира, щял е да газифицира отдавна. То не е кой знае какво – да докара от бедна Германия българите, които работят в местните газови доставчици и те ще му построят една нова, газифицирана българия за не повече от една година. Там има от инженер и проектант, през ръководител на обект та до обикновен каналджия. Стотици, да не са и хиляди. Само да не се бърка Бацето и да не управлява… То за всичко се отнася – ако Баце не се бърка и не управлява, нещата ще се наредят перфектно. Ако обещае да не се меси и да не управлява, ще гласувам за него, честно.
  Но стига сме се оплаквали! Има и хубави новини. В момента не се сещам, но …. аааа, да. Ще се купуват още еФки 16-ки с лети джанти и свалени катализатори. То както е тръгнало, ние ще сме първите в света, които ще си имат еФки 16-ки таксита. Да ги поръчат от сега жълти, че да не се чудят после майсторите как се боядисва това чудо. И като се метнеш у софето за 30 минути си на сънито, човеееек. В обедната почивка натоварените държавни служители ще могат от столицата да фръкнат до някой плаж, да се поотпуснат така, и после обратно на бюрото да тормозят хората. Работа е това, не може да се отлага…

  Това горе на снимката Жан-Пол Белмондо ли е?

 5. Защо не правим по-често избори? Великият диверсификатор все по това време се подсеща за тръбата от Гърция.

 6. К. Ганев е прав . Няма да стане .

  Пушилката ще е до изборите . След това – като досега .

  Изпълнителите и на гръцката тръба са россиянци , само че сега с обратната задача – вместо да бързат ще гледат да се мотат колкото се може по – дълго .

  И това в добрия случай . Че като нищо могат да ни “сложат шапката” тук-таме , за всеки случай.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.