Лъже и маже – линията “Мажино” на премиера

 

 

 

 

 

 

Знам защо в България няма медийна награда “Лъжец на годината”. Не е удобно дори и тук, в страната на нагласените поръчки. Щеше по дефиниция да я спечели същият, който е закичен с какви ли не награди, като “Мъж на годината”, “Футболист на годината” ( в категорията мъж на години, любител на мачлетата, на които му уреждат да бие дузпите, докато вкара гол).

И още една причина има да няма такава награда. Защото тя трябваше да бъде за Лъжец на десетилетието. Толкова време му трябваше, за да признае нещо, което уж беше научил заедно с трудната за него думичка “диверсификация”, но никога досега не формулира това “нещо” по този откровен начин с “американско” намигване:

“Това е геостратегически проект както за България, така и за целия регион”. 

Добро утро! Набеждаваният за геополитик наш премиер проумя, но най-вече призна най-сетне истината, че не става дума само за едни пари и за егоистични изгоди, а за геополитика, при която Русия в ъгъла ни тика.

  Той ни е некоронован артист на века в българската политика. В това качество разигра като за простата публика лоша версия на съвременна гръцка трагедия, прехвърляйки вината за забавянето на проекта с интерконектора изцяло върху гърците. Изобрази учудване от безобразието за неслучилото газово свързване на България с Гърция, обещавано от самия него няколко пъти. https://clubz.bg/110164-borisov_ot_trabata_s_gartsiya_tsveta_napravete_si_kampaniya_da_varzhem_kardzhali_za_gaza

 

Този мъж на години(те) е уж голям мъжкар и любимец на определен тип жени, за които Веждичката намеква с влажен поглед в уговорените му телевизионни мачлета, че си знаят защо го били харесвали. Но отново постъпи доста “джендърски” спрямо своята фаворитка в тройката на най-важните постове в държавата Цвета Караянчева.  

За предишния път, когато неговият глас я споменава в един аудиозапис с насобено под кръста й цинично определение за нейната персона, си знаем. Днес пак я набутва на дулото на оръдието си, за да отклони вниманието от факта, че самият той носи отговорност за несъстоялия се през досегашното му дълго управление стратегически проект с Гърция ( която няма абсолютно никакъв интерес да го бави). 

Нарежда на Цвета:

“А, така, а, Цвете, ти на хората в Кърджали ще им кажеш, че правиме така, че да има такава техническа възможност, ако има желание Кърджали да бъде газифициран. Така че направете си една кампания и ако всичко е наред – ще ви вържем – така както е Димитровград, Стара Загора, по трасето и другите градове. “

Дали има желание Кърджали да се газифицира, как мислите? Има ли гладен, който не иска да яде и жаден, който не желае да пие вода? Или сега ще му се отвори на Кърджали апетитът да се нахрани най-после енергийно по сигнал на загрижения началник на държавата?

Възниква и друг риторичен въпрос:

Какво се опитва да оправдае той по аналогия с тази нелепа тази инструкция?

Цялата работа е там, че той “пропусна” да газифицира който и било регион в България. Пренебрегна нуждите на страната с препускащата под неговото гордо ръководство транзитна врътка на Путин. Тя минава и през най-бедния бедностан в България и в Европейски съюз, разположен в северозападната част от държавата му. Но на тази тема, поради превръщането на медиите в ретранслатори на пропагандата му без право да го разпитват, няма кой да му зададе въпрос.

Той си говори сам. Бащински съветва кърджалийци да си уредят газификацията покрай връзката с Гърция, сякаш това е задача на кметско ниво. Нещо като построяването на АЕЦ “Белене” за беленчани. 

Нашият елементарен за разгадаване мистификатор застава в ролята на газификатор, който съветва шефката на парламента да посъветва своите ( глупави и недосетливи, както излиза) съграждани да му се помолят да не им се случва същото, както на бедните сънародници в северозападния бедностан, подминат от руския газ като малка гара по трасето на руската геополитика.

Иначе казано, вместо да обясни защо, по дяволите, сключи договор с дявола в Кремъл да си платим за прокопаването на България без капка газ да остане тук, сега този гявол се опитва да замаже положението с препоръки към една местна власт да не постъпва тъпо и предателски като него.

Лъже и маже. Това е неговата линия “Мажино”, с която се надява да се отбранява. Ще му трябва тепърва, но ще видим дали настъпващите “пълчища” американски “русофоби” няма да заобиколят този път местния балкански “незаобиколим фактор” и отбранителната му линия. 

1 мнение за “Лъже и маже – линията “Мажино” на премиера”

  1. Иво, много високо вдигаш летвата, както Кобурга проплака на Иван Костов. Ти вече гониш 20-ката!!! Дерзай!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.