13 причини кентавърът, сраснал се с конските сили на джипката, да не посещава парламентарния коневръз

Колегите от Медиапул се възмутили, че премиерът Борисов системно отказва да ходи в парламента.

https://www.mediapool.bg/bulgaria—stranata-v-koyato-premierat-e-nedostapen-dori-za-deputatite-news318478.html

Ама, колеги, моля ви се, уважавайте нашия пръв държавен и партиен ръководител и правото му да се грижи за нас от ранна сутрин до вечер ( вкл. и късна, ако му скимне да направи среднощно изявление).

Първо, Борисов не ходи, а пътува или лети. Пести пари на държавата за шофьор. Що не направите статистика колко шофьорски заплати е икономисал за периода, откакто седна лично на волана в джипката? 

Второ, може ли да се влиза в Парламента с кола, пък била тя и високо проходима? Лицемерните слуги на народа са се погрижили да има рампи за инвалиди, за да се подмажат на мекушавата Европа, която хрантути властта им с милиардите си. Но за най-отрудения шофьор в царската му република не са създали необходимите за такъв кентавър, сраснал се с мощните коне под капака на джипката му, да получи кентавърски достъп до парламентарния коневръз. Волната му душа препуска там, където намери за добре да говори волно или неволно глупости без опоненти.

Трето, може ли един човек, пък бил той и свръх Човек от народа, да бъде едновременно на две места? Къде да “ходи” – при тулупите си в парламента, които и без това правят всичко, което им нареди? Ползва самозваното си право да нарежда по обектите на своята авторекламна кампания “мараба, наборе, как си” в излъчвания на живо, с които спестява и скъпо платения труд на посредниците, наричани по света журналисти, а от него у нас – мисирки.

Четвърто, като си кара джипката той кара символично и влака на държавата.  Пътниците вътре се чувстват сигурни с телохранител на мястото на машиниста. Всекидневно.  Не е като онзи наш монарх, който веднъж се качил в локомотива и това му се брои за голяма работа.

Пето, той е прозорлив и милозлив. Грижи се да не пренася грип по тулупите и птичи грип по мисирките. Спря да общува лично с тях още преди да го пипне китайският вирус. Взел си е поука от скъсяването на сексуалната дистанция, довела до тялото му духа на преродената Мата Хари, за да му удовлетворява “човешките потребности”. Вече пази социална дистанция и от други прелъстителки, доказали, че изпълняват потребностите му на Човек от народа без свян и от трибуната на парламента. По собствените му думи живее сам като куче ( когато не ни се демонстрира умилително с някое внуче).

Шесто, неговото доброволно социално дистанциране спрямо тълпата в парламента с какво е по различно от принудителното карантиниране на всинца ни по негова заповед ? Човекът ни показва, че страда заедно с нас. Дава личен пример.

Седмо, той отряза възможностите за преки контакти на подмазвачите си. Сам се нагърби с тяхната грижа по възвеличаването си като властелин на “мазнинките” в държавата.

Осмо, осмозата му с избрани послушници, които вози по обектите, замесвайки ги в седенки и раздумки с пролетариата, има възпитателен характер и бетонира фундамента на популистката му полярна популярност. Вместо да отговаря на разни неприятни въпроси в парламента, той задава приятни въпроси на поданиците си дали са доволни от месечните подаяния от 50 лева. И винаги намира разбиране от своите събеседници, че и благодарност изтръгва от тях. 

Девето, точно парламентът ли е място за повдигане на неговата (не)популярност, която се конкурира по този показател с отрицателното мнение на българите за депутатите? Да се овъртоли с най-непопулярните хора в държавата и да прихване още непопулярност ли?

Десето, това, че не е стъпил в новата сграда на старата му партия само говори за истинския му облик на непоколебим антикомунист. Нека другите комунисти да стъпват там, а той няма да им стъпи в цитаделата, която сам превърна в символ на прехода от комунизъм в посткомунизъм от Борисов тип.

Единадесето, кой нормален човек иска да слуша глупостите на тулупите в парламента, от които нищо не зависи в неговата държава, че точно най-заетият с грижите за нашето здраве, зелените пътеки за ваксиниране  и прочее магистрални задачи да трябва да си криви душата и си губи времето в някакво си обезличено и без друго от него Народно събрание.

Дванадесето , по каква нихилистична причина Путин може да си има празнодумци в неговата Дума и фалшива опозиция, за да си я употребява за увековечаване на личния си режим, а неговият имитатор Борисов да не го копира и в това отношение? Путин поне води монологичен диалог с подставени лица, които претендират да са журналисти, докато негово копие у нас поне в това отношение е откровен, преминавайки изцяло към своя уникален жанр да се саморекламира без да му се пречкат мисирки в краката. Нима не трябва да му се зачете този творчески принос в доразвиването на путинизма у нас?

Тринадесето ( и фатално важно): подобно на своя духовен наставник от Кремъл Борисов никога не е участвал в политически дебат. Няма да участва и в тази предизборна кампания. Какво по-голямо (само)признание за верността на всичките предходни 12 точки, изредени по-горе!

Иначе той и преди си лъжеше, но поне понякога се опитваше да излъже, че не лъже, а търси вината в себе си най-напред, след което се бил поправял.

Да го цитирам точно чрез в. “Седем” от август 2008 г., извел в главата си негово лицемерно покайване пред сянката на Иван Костов, която все още го стряскаше:

На моменти политическият ми език спрямо Костов беше нарушен. Взех си поука, защото винаги първо търся вината в себе си. И като видиш къде си сгрешил, естествено е да се поправиш

 

 

 

 

 

Както казваше по онова време адашът Иво Беров: “Що не ръкоплещите, бе!”


 

4 мнения за “13 причини кентавърът, сраснал се с конските сили на джипката, да не посещава парламентарния коневръз”

 1. Пак от онези години е и коментара на И.Костов за боко……-“Чудовищна некомпетентност..!!”

 2. Това е супер изящен разказ за една пределно печална действителност.
  Ако властниците са нормални би трябвало да хвърлят бялата кърпа и да изчезнат в дън земя.

 3. Щом цитирате сайта на Фактор или Факти.

  20-ти февруари,
  1973-та година.

  Починал e Димитър Пешев.
  Спасителят на евреите!

  Четете в сайта на Клуб Илия Минев.

  Димитър Пешев в йерусалимската гора на праведниците.

 4. Много точен анализ. По-лошото е, че народът приема за нормално да има “чудовищно некомпетентен” премиер, който три пъти става такъв, без да е участвал нито веднъж в предизборни дебати и който управлява държавата в стил “селски кмет”. А най-лошото е, че минава(ше?) за по-малкото зло. Не знам кога мнозинството българи ще си даде сметка, че БСП и ГЕРБ са еднакво големи злини за България и че унищожаването на статуквото минава през това, тези две секти и ДПС да не влязат никога повече в парламента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.