Дебелчо и Сивушко на нивата

https://www.mediapool.bg/borisov-se-hvali-ot-nivata-fich-povishi-perspektivata-pred-reitinga-na-bulgaria-news318509.html

“На нивата”, но явно не по Яворов…

“На браздата”, но не съвсем по Елин Пелин, а по действителен случай в наши дни с участието на Дебелчо и Сивушко:

 

“Белчо, изпечен стар вол, пъхти с ноздрите и пристъпя като някой големец. Дребната Сивушка се напъва с всичка сила. Устата й се отворила, гръбнакът и се превил на кочияшка, тънката и опашка се накокържила. Белчо пристъпи еднаж, тя — два пъти. Оплезила език — върви!”

10 мнения за “Дебелчо и Сивушко на нивата”

 1. Добре, де. Махам всякакви пристрастия, симпатии, идеология, чувства и прочие. Напъвам се кат за последно, даже по Харпър Ли се поставям на мястото на Буци, белким вдяна нещо но нищо не може да ми хрумне с избора на площадката за н-то излияние на триждий премиерина ни. Какъв е символа, от кЪФ зор по ранина и то в почивен ден пали джипката, товари един от пуделите си и се отзовава “в средата на нищото”. Не мога да му хвана тънката идея на Баце и туй то. Който може да помага. ЗАЩО го прави по този начин и то на нива. 21 година на 21 век сме! Не знам, не разбирам, глупав съм със сигурност по герберистките стандарти.

 2. Единственото вярно е, че Борисов е як като вол.
  И става единствено за впрегатен добитък.

  Какво е дереджето на българите, не слушайте несвързаните бръщолевения на Борисов
  и хора на мисирките му!

  Вижте истината в Евростат!
  Положението на българите е трагично, след три мандата на ГЕРБ.

  Вярно е, че Фюч подобри перспективата пред рейтинга на България.
  Но това се дължи на обоснованото предположение,
  че ГЕРБ и Борисов ще загубят изборите и това ще бъде катастрофа за тях!

  Но ще бъде триумф за България!
  Ще се сложи край на беззаконието.
  И на безнаказаните грабежи!

  Пачките и кюлчетата в шкафчето на комуниста Борисов,
  са само върхът на айсберга, на орташкият грабеж от ГЕРБ-ДПС-БСП!

 3. Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в ОГРОМЕН срам….и погнуса!!!

  “Литературата може и да помага, кой знае. Но хората, които не четат, са говеда.”

  Йожен Йонеско

  БОКО,ТРИБУНАЛ ЗА ТЕБЕ,СИКАДЖИЙСКИ МЕРЗАВЕЦО!!!

 4. Оказва се, че това правителство тайно е извършило още една свинщина с Турски поток като е позволило на Газпром да резервира 100% от капацитета на всички изходи за пренос на природен газ от България.
  До 2039г.

  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2021/02/22/4176989_turski_potok_prez_bulgariia_napolovina_po-malko_gaz_i/?ref=widget_capital

 5. На снимката се виждат всички детайли, които съдържа предизборната кампания такава, каквато Борисов я разбира:
  1. самият Борисов с дълбокомислено зареян в далечината “държавнически” поглед и
  2. природно-аграрен пейзаж, символизиращ ориентацията на кампанията му извън (т.е. бягството му от) омразната София, която му досажда с неудобни въпроси и улични протести.
  (На снимката се вижда и втори човек, но присъствието му няма друг смисъл освен на компаньон, за да не изглежда така, сякаш Борисов си говори сам).

  Впрочем, стилът на водене на предизборната кампания на другарката Нинова не се различава съществено от горепосочената. И нея я гледаме на поляни, край язовири, качена на кон и т.н., но не и на предизборни дебати, въпреки че таварищите от “Позитано” 20 от години я спрягат за бъдещ премиер. Но какъв премиер можеш да бъдеш ако в пряк двубой не си премерил сили с опонента/-ите си за поста, за да покажеш на избирателите, че си най-добрият? Този въпрос си има готов отговор: негоден като Борисов.

 6. Ха-ха-ха! Иво приятелю,имай малко милост. Ще ме умреш от смях! Ха-а-а!!! Специално благодаря за осветяването на явлението тренчев.

 7. Бацката не е виновен за нищо – той просто се възползва. Ако имаше някакви критична маса хора в бегето, този начин на управление отдавна да е минало свършено. Но хора почти няма. Хората в бегето са твърдо малцинство с тенденция към изчезване. Мнозинството индивиди в бегето са истинските българи, те са над тези неща или са ЗА тези неща. По анцузи, в (сглобени от катастрофирали) беемвета с газови уредби, слушащи някоя порнопевица (не е правописна грешка), мразещи съседите си, мразещи циганите, мразещи ЕС, мразещи всички различни, но много горди с миналото си, което изобщо не познават. И тези ще ми избират бъдещето?
  Оптимизмът е неуместен. Няма значение кой ще управлява след няколко месеца, все ще е същата ситуация, все ще са същите възможности, все ще е същия народ. Остава ни едната ехидност и вътрешната самоизолация. Локдаун и социална дистанция – колко уместно звучат в бегето дори без ковид.

  Е, няма да мога. Вече не виждам причина да обвинявам Бацката в каквото и да е. Имал пачки и злато, а и пищов до главата. Чудомир, колеги, Чудомир… Народът си го иска такъв, какъвто е. Или си иска нещо друго, но да не е много по-различно.

  Идиокрация.

 8. Много сте Прав господин Ганев, народът си избира управниците по собствен и пасващ тертип. Така да се каже халал да им е, както кучето дето казало, въпрос на вкус и си облизало задника! И ако ВЕРОЯТНО има някакво мнозинство, което е на друго мнение, би трябвало на идващите избори да смени тази просташки калтаци в управлението. Лозето иска мотика, а не молби и вопли, както гласи поговорката. И като си помисля, защо трябва да бъдат търсени българите в чужбина, след като не живеят в България и понеже не са могли да променят нещата, са се преселили там? Настъпва не само масова циганизация но и принизяване на културните потребности. Все повече некадърници заемат постове на които не отговарят по специалност. Това е показател за връзкарство и корупция. И щом няма желание и интерес за промяна, след като дори не ходят на избори, защо се очаква, че „чужденците“ трябва да променят нещата в България. Чета изказвания също, че ЕС не ни помагал и не се интересували за нас. Ами Меркел вижда наш Бойко като ухажор и взимащ нейните решения присърце (нали е последовател на Тошката и все се е снишавал) и го смята за подходящ. Трябва ли да я е грижа и за българите, че са й малко немските лентяи? До сега се въздържах от критика, ама може би наистина като Левски трябва да кажем, байно, да си кажем кривините и да се оправим, ако въобще има още надежда за оправяне

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.