Кашата в Червеното море на бесепе е толкова гъста, че и кашалот може да се задави с нея

ОБНОВЕНА

 

 

 

 

 

И така: Корнелия Нинова съди Калина Андролова. Не е новина, но от някъде трябва да започна, че да свърша по-бързо.

Този факт не ми се видя тема за коментиране във връзка със сценката как две (бивши?) съмишленички, скарани лично междувременно, си скубят косите. Андролова беше главен редактор на “Аспекто” .  Луксозното, богаташко на вид левичарско по съдържание списание, беше приют ( вероятно и добра хранилка) на червени публицистични остриета. Щедро беше осветявано от огромен надпис от покрива на билдинга срещу хотел “ “Хилтън”.

След фалита му К. Андролова  мина в лагера на Борисов, срещу когото К. Нинова е длъжна да показва опозиционност в името на по-добро позициониране на БСП в следващия парламент. Дали фалитът на луксозната хранилка няма нещо общо с разрива между др. Андролова и др. Нинова? 

Обещавам, че няма да се заигравам по темата за калинките в българската журналистика. Не познавам и не искам да коментирам личността на Калина Андролова, на чието творчество се натъквам  напоследък чрез публикациите й в Борисовия ПИК, връх на низостта в т.н. журналистика и на жълто – кафявия “сладолед”. Следя го от подножието на своята планина Маргиналия както каналджия, длъжен да си сложи гумените ботуши и да гази във фекалните води.  

Пак в същата Борисова виртуална рекламна агенция Тошо Тошев, описан за краткост като бивш главен редактор на в. “Труд”, е взел страната на К. Андролова в спора й с Нинова. Обяснява от същата трибуна на Нинова, че тя губи от идеята да съди журналист(ка). Само ще я направи по-известна, критикува той другарски др. Нинова.

Лично непознатата за мен Калина Андролова е изглежда доста популярна във вътрешновидова война в червената джунгла. Наистина има остро перо, език и талант да отваря въпроса за задниците, с което не всеки би се заел. Вижда се със задна дата от нейния зов лумпените ( по нейното определение), протестиращи срещу Борисов, да си извадят главите от задниците ( извинявам, се просто цитат ).

“…всички, които сте на площада, сте напълно безмозъчни! И не ми пишете съобщения какво да мисля, а първо извадете празните си глави от пълните си задници, огледайте се и ще видите, колко сте употребяеми по възможно най-елементарния начин” https://www.flagman.bg/article/218900

Но ще коментирам дребн(ав)ия сам по себе си си казус с превръщането й в подсъдима от Корнелия Нинова, наранена от нейни публикации спрямо важната й личност.

Макар че кой съм аз, че да иронизирам чуждото журналистическо нещастие! Да не би да получих журналистическа солидарност, когато ме съдеха наскоро за волнодумство със закана да ми вземат цървулите на стойност, многократно по-голяма от тази, с която Нинова заплашва Андролова?

Защото Нинова съди Андролова за някакви си 12 000 евро. Моят преследвач от “Атака” Илиан Тодоров, награден от Борисов да управлява най-голямата област в България за благодарност към вожда му Сидеров,  ме заплашваше да ми бръкне в джоба с общо 120 000 лева по две дела. Най-напред се отказа от паричното изражение на тази претенция, а после загуби и делата. Но когато ме подгони в съда с  властническата си бухалка, почти никой не се развълнува в т.н. журналистическа общност у нас.

Друго си е, когато потерята бъде пусната по петите на някоя кали…Пардон, обещах да не го правя. Взимам си думите напред, за да кажа следното:

Не знам в техните среди вече кой кой е, след като Петър Петров Георгиев, прекръстил се на Волгин заради преклонението си пред Русия, вече се изказва хрисимо за дясното ( цитиран непрекъснато също в рекламната  Борисова агенция ПИК), както и острието на публицистичната истерия в БСП Александър Симов ( той пък близък до Нинова). Взеха да смекчават тона спрямо “градската десница” с цел някак си да я използват за целите на предимно селската левица.

Кашата при тях е толкова гъста, че и кашалот може да се задави от нея. Поради което се извинявам, че с този тъп текст нищо не успявам: нито да притъпя, нито да изостря нечие внимание с маргиналното ми мнение. Само се извинявам, че го четохте, за което си позволявам да ви обвиня, че сами сте си виновни.

 

 

6 мнения за “Кашата в Червеното море на бесепе е толкова гъста, че и кашалот може да се задави с нея”

 1. Текстът с лекота влиза в оня “десидентски” лаф през такова беше времето га искахме да напЦуем “елегантно”, почти незабелижимо “двойните освободители”: “Да си ЕМ американците и техните врагове”. Дет редя понякога, кой разбрал-разбрал.
  Колкото до “потърпевшата” калина андролова за нея, прекрасно информирани източници по сайтове разни твърдят, че постиженията си на журналситическия фронт ги дължи основно на пола си. За всеки влак си има пътници. И те, така.

 2. Периодичните поръчкови метамрфози на Калина Андролова не са ми интересни. Отдавна я причислих към подгрупата “ПРОТЕЖИРАНИ агенти на чуждо влияние в медиите”, заедно с Елена Йончева, Иво Христов, Петър Волгин, Светлана Шаренкова и разни други “медийни” извратеняци, които не се нуждаят от съчувствие. “Всичко е само спектакъл!”

 3. “Всичко е само спектакъл!”
  При това богато заплатен за КОИто трябва. Калин Донков който за повече от половин век публичен живот не ме е подвел нито веднъж обяви, че като мярка срещу протестите избухнали след десанта на Христо Иванов на плажа Росенец някои “блуждаещи електрони” маскирани кат “свободни” хурналисти и “аналитици” са били мотивирани да каканижат наукообразно: “Буци няма алтернатива” срещу 6 цифрени суми. калина андролова сигурно е минала с по-ниска тарифа, двуцифрена, може би, едва ли не, ти да видиш, колкото-толкова но нали пък: “веднъж се живее”.

 4. С приповдигнато настроене четох четивото до последното изречение „Само се извинявам, че го четохте, за което си позволявам да ви обвиня, че сами сте си виновни.“

  Наистина сами сме си виновни, но за съжаление в изключително редки случаи ни го казват. Сещам се за Теодорос Пангалос, който на въпроса от улицата „къде са парите“ отвърна в парламента „заедно ги изядохме“ и това се превърна в крилата фраза, а иронията се допълва от килограмите на въпросния господин, които превишават тия на Дебелчо.

 5. Обективно погледнато, спорът между двете мърли е толкова важен, колкото въпроса до кое затънтено село падишаха е разходил джипа си днес.

 6. Андролова не е станала антикомунистка.Просто това са различни крила/и вероятно различни спонсори/в БСП.Писах веднъж,че в Руската федерация има опозиция на Путин и тя е главно КПРФ.Поухапаните от санкциите олигарси имат също свои претенции.И едните и другите държат по някакъв начин свои лобита/агентури/в другите страни и в зависимост от конюнктурата ги активират.От какъв зор Андролова и Волгин ще се премятат в другия отбор?Даже днес чух Георги Анастасов при Коритаров също да бие в жеглата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.