Ускорената предизборна ваксинация на Бойко е ялова политика, подобна на предконгресните обещания на неговия Тато

 

 

 

 

 

 

Едноличната власт на Тодор Живков в НРБ не се различаваше от днешната автократична България, управлявана от неговия имита(р)тор Бойко Борисов поне по един показател: по своите напъни да очарова населението в сюблимни за нея моменти.

Изборите тогава протичаха без избор, но пък преди и по време на партийните конгреси  “пускаха” по магазините някакви дефицитни подаяния. 

 

 

 

В София откриха предконгресно, май като за последно за онзи режим, магазин на бул. “Руски” за луксозни дрънкулки от дялани камъни ( и аз си купих една нощна лампа на каменна основа после). 

НА СНИМКАТА: Предконгресно посещение на Живков в Кърджали

 

 

 

 

 

Някогашният съветски лозунг, приложен като съветизираща ваксина върху живи българи в рамките на експеримента със забързването на времето по волята на властелина, гласеше:

“Петилетката за три години”

Така е и сега. Свидетели сме как Бойковизмът пресъздава комунизма с днешна дата чре друга тъпня от годините на Бойковото съзравяне за бъдещата политика: 

Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия

Осъзна прероденият Тато днес, че сме безнадеждно на опашката на още една черна европейска класация във връзка с темповете на ваксинация. Тя не само е изоставаща у нас в сравнение с нормалните стандарти ( дори на Балканите) , но и няма изгледи да навакса в обозримото бъдеще.

И какво прави стреснатият предизборно виновник? Ами реагира както обикновено. Лъже, че е номер едно. Този път менти на терена между Кърджали и Хасково, че “ние се справяме най-добре”. Оказва се, че днес всеки може да се ваксинира, поти както в ТКЗС – “бързо и без да чака ред”.

 

 

 

 

 

 

„Както виждате, перфектна организация. В тоя ред на мисли, понеже сме в този край между Кърджали и Хасково – границата, българите за тези десетина години изживяхме 3 кризи. И трите ги управлявах заедно с моите колеги по възможно най-добрия начин. Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно и всички колеги го отчитат вече – с възможно най-либералните мерки, много дисциплинирано население и с перфектни доктори, медицински сестри, лаборанти, включително и Спешната помощ. Така че и в момента ние се справяме най-добре от всички и с тази ужасна пандемия“.https://www.novinite.bg/articles/198501/Angelov-prizna-Imame-organizacionni-problemi-s-vaksinaciyata

Докато търсех илюстрация за много подходящия в рамките на ускорената по волята на Падишаха забързана ваксинация с днешна дата лозунг “Петилетката за три години” , попаднах на картинки от миналото. 

 

 

 

 

 

 

Спирам да пиша. Давам думата на илюстрациите на времето, което ББ възражда днес по дух като следовник на своя лъжовен кумир Тодор Живков.  

 

 

 

 

 

 

В столицата на Република Бенин (Африка  ) се намира този паметник на Г.Димитров.(Гошо Тарабата).Когато правителството на Р.Бенин иска помощ (80 год.)за асфалтиране на улиците на столицата сме поставили едно условие.Да сложим паметника на нашия вожд и учител” https://www.facebook.com/335251823986133/posts/712723572905621/

Истината и само истината се говореше и пишеше, почти както днес, когато ни я поднася ББ:

Защото това беше времето, когато Живков беше полегнал между петрола на Кадафи и нефта на Брежнев, както Борисов между корупционерите от Лукойл и Газпром ( по Нанси Макълдауни, посланик на САЩ в София, описала режима на ББ в грама от София, изтекла в Уикилийкс).

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://kafeneto.wordpress.com/2021/02/22/ваксинацията-в-българия-защо-се-забър/

13 мнения за “Ускорената предизборна ваксинация на Бойко е ялова политика, подобна на предконгресните обещания на неговия Тато”

 1. “Петилетката за четири години” беше оформена като телеграма от Тодор Живков до Дража Вълчева. Телеграмата гласи:
  ДД654321ТТ
  Превод: ” Драга Дража, Шестата петилетка за четири години. Където трябват трима, да работят двама, да се плаща за един. Твой Тодор”

 2. Тези дни се пръкна поредната “Берьозка”- русский гастроном, точно срещу трамвайната спирка на Операта. Станаха много, все на престижни места в идеалния център на София, в големите областни градове и даже в малките градчета. Така съвсем целенасочено се създава впечатлението, че в България живее многоброен руски етнос, щом има такова многобройно присъствие на руски магазини с руски стоки. Изкуствено създаваният руски етнос процъфтява на благоприятната рублофилска почва у нас и вече налага своите “специфични” вкусове и претенции, особено видимо е по Черноморието. Окупаторът хитро залага на съветската носталгия и простотията. В СССР имаше ” Берьозки”, символ на западния лукс и привилегиите, у нас това бяха Кореком-ите, край чиито витрини родителите не смееха да минават с децата си, защото не можеха да им купят мечтаните шоколадови яйда с изненади, течен шоколад, разноцветни дъвки за балончета или електронни игри. Всичко в тези магазини се купуваше с валута, “по второ направление”, с каквато дори Дядо Мраз не разполагаше и затова не носеше такива подаръци. Някои обаче разполагаха! Заради тази валута много българи продаваха достойнството и съвестта си, дори родината си, а други ( предимно лекари и инженери) доброволно отиваха да робуват в арабските страни за жалки заплати, но в долари и за възможността на връщане от робията да “видят свят” като минат транзит през някои от забранените “капиталистически” страни и видят как живеят гражданите им .
  Сега, слава Богу, никой не влиза в проклетите им соц.Берьозки, а чейндж бюрата отдавна убиха Кореком-ите.
  България направи цивилизационния си избор и е част от свободния свят. Да бъдат проклети онези примитивни изроди, които се опитват да ни върнат обратно в концлагера на “Берьозките” им и в униженията на номенклатурните им привилегии!

  https://i.ibb.co/Lrzppn7/berezka1.jpg

 3. Влиза рускиня в Кореком,зяпа и пита продавачката-ето спички?Не,казва,с долари.

 4. А магазина на Минералсувенир го направиха,защото на третия етаж се нанесе Георги Джагаров,който не искаше отдолу да има ресторант/Москва/.

 5. “Петилетката за четири години” 🙂 🙂 🙂

 6. “Петилетката в съкратени срокове”
  Или казано по народному съгласно пословицата: “Бързата кучка, слепи ги ражда”-демек, пет за четири.
  Днес на 23 февруари “Денят на защитника на отечеството” в матушката, Михаил Велер е изригнал както само той го умее удряйки камбаната на историческата истина за т.н. ВОВ. Позовойки се главно на голямата четворка Суворов, Бунич, Бешанов и Солонин.

 7. Когато се ваксинирам:
  1. Мога ли да спра да нося маска?
  Правителството – Не!
  2. Ресторанти, кръчми, барове и т.н. може да отворят отново и всички да заработим нормално?
  Правителството – Не!
  3. Ковид устойчив ли съм?
  Правителството – Може би, но не знаем факт…
  4. Поне вече не съм заразен за другите?
  Правителството – Не, все още можеш да го предадеш, никой не знае.
  5. Ако ваксинираме всички деца , училището ще продължи ли нормално?
  Правителството – Не!
  6. Ако се имунизирам, мога ли да спра социалното дистанциране?
  Правителството – Не!
  7. Ако се имунизиран, мога ли да спра да дезинфекцирам ръцете си?
  Правителството – Не!
  8. Ако се ваксинираме с дядо може ли да се прегърнем?
  Правителството – Не!
  9. Дали кината и стадионите ще отворят наново благодарение на ваксините?
  Правителството – Не!
  10. Нека поне ваксинираните да могат да се събират (събития, партита…)
  Правителството – Не!
  11. Кое е истинското предимство на ваксинацията?
  Правителството – Вирусът няма да ви убие!
  12. Сигурно ли е, че няма да ме убие?
  Правителството – Не!
  13. Ако статистически погледнато, вирусът така или иначе не ме убива, защо трябва да се ваксинирам?
  Правителството – Да пазите другите!
  14. Значи, ако се ваксинирам, останалита сто процента ще са сигурни, че няма да ги заразя?
  Правителството – Не, никой не ви го гарантира!
  Така да обобщим ваксината ковид 19 !
  Не дава имунитет.
  Не елиминира вируса.
  Не спира смъртта.
  Не гарантира, че няма да заразите други.
  Не изключва нуждите от забрани за събирания, пътувания и др.
  Не премахва нуждата от закриване на бизнеси.
  Не премахва нуждата от заключване.
  Не изключва нуждата от носене на маска.
  И ТАКА , ЗАЩО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ???
  Спас Радивоев
  И за капак…т.н.“Масова“ ваксинация започна с масова липса на ваксини!!!!

 8. По времето на социализЪма имаше в България Дюшекбанк и ДСК.
  След 10.10.1989г. много хора се принудиха да внесат парите от дюшеците в новите банки, поради инфлацията и предлаганите лихви в тях.
  По време на правителството на Виденов и Георги Първанов се развихри голяма инфлация. Докато Виденов беше лидер на управляващата БСП 1 щатски долар достигна около 500 лв. След като Георги Първанов стана лидер на управляващата БСП през декември 1996г., 1 щатски долар се качи над 3000 лв.
  15 от новите банки отидоха в небитието.
  Благодарение на тези отговорни другари хората загубиха вяра в банките.
  Днес повечето от спестяванията на хората се намират в Бурканбанк и Чекмеджебанк.

 9. Някой знае ли другарят Методиевич дали се е ваксинирал?
  Щото минаха доста повече от три месеца от боледуването Му от китайския грип…

 10. От “такова беше времето” остана и едно определение за зле свършена работа: “Това е направено пет-за-четири!” Борисов продължава в същия стил!

 11. Наглият банкянски ИЗРОД постоянно си повтаря пропагандните глупости, НАЛИ!
  Всички международни класации показват, че бандитустана НРБ е на ПОСЛЕДНО място по брой на ваксинираните от китайският вирус, НАЛИ!
  И въпреки това банкянската МУТРА продължава да повтаря тъпотиите!
  А пък неговите медицински УБИЙЦИ от НОЩ започнаха да говорят за някакъв “групов”имунитет !
  Няма такова нещо като “групов” имунитет, НЯМА!
  ВСЕКИ си има ИНДИВИДУАЛЕН имунитет! Защото всеки който не се ваксинира няма никакъв имунитет срещу китайският вирус, дори всички около него да са ваксинирани!
  Затова имунитета е само и единствено ИНДИВИДУАЛЕН имунитет, и няма такова нещо като “групов” имунитет!
  И при всички ваксинации имунитета е ИНДИВИДУАЛЕН, затова ВСИЧКИ бебета и малки деца се ваксинират , защото дори да има едно дете , което не е ваксинирано, то няма никакъв имунитет срещу обикновените зарази, и ще се разболее от тях, без значение дали всички деца около него са ваксинирани и имат “групов” имунитет!
  Затова трябва всички да се ваксинират, за да не се разболеят от китайският вирус! ВСИЧКИ! Без изключение!
  Но както казахме в НРБ няма достатъчно ваксини, заради простата банкянска МУТРА и неговите медицински КАЛИНКИ, които не могат да доставят необходимият брой ваксини, навреме!
  Защото за да се ваксинират всички през 2021г. трябва да се правят по 40 000 броя ваксинации, ежедневно!
  А ако искаме да се ваксираме до края на лятото, ваксинациите трябва да са двойно повече- 80 000, ежедневно!
  Но както се вижда бокоТИКВАТА и неговите медицински УБИЙЦИ не мога да достигнат дори по 10 000 броя ваксинации, ежедневно!
  Което показва, че ваксинирането ще продължи няколко години! А това ще доведе до много ЖЕРТВИ!
  ДОЛУ мутренският УБИЕЦ!
  ДОЛУ наглият ЛЪЖЕЦ!
  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!
  ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.