Съветофили от БСП почетоха Деня на защитниците на режима в Москва

Съветофилите от градската организация на БСП не пропуснаха да почетат 23 февруари, празника на Съветската армия, претърпял “възродителен процес” в Русия под формата на Ден на защитниците на отечеството.

“През Втората световна война съветските войници и офицери показаха, че когато имаш мисия и тя е свързана с отстояването на общочовешките ценности, борбата не се ограничава в националните граници, а до победата на доброто над злото. Ето защо днес ние изразяваме почитта си към тези герои”, оправда се по този повод  софийският лидер на БСП Калоян Паргов за поклона пред окупаторите, които в неговите очи символизират “доброто”.

От картината на поклонението пред Монумента на окупационната армия МОЧА в София отсъства традиционната делегация от руското посолство. Възможно е да поднесла задължителните цветя пред лъжата за освобождението на България по-рано. И друг път московските дипломати са финтирали медии и граждани от страх, да не бъдат “провокирани” от българи, които обичат повече България, отколкото отечеството на нашите окупатори.

В Русия обаче този модифициран от Путин съветски празник получи подобаващи реакции в социалните мрежи в контекста на войната, която режимът води срещу собствените си граждани. https://novayagazeta.ru/articles/2021/02/23/89336-tut-konechno-kryt-uzhe-nechem

НА СНИМКАТА: Огромен транспарант на мост, недалеч от московския затвор Лефортово, гласи: “защитавай родината, не режима”

 

 

 

 

С особена погнуса опозиционно настроени руснаци си разменяха снимки от инициативата на православната църква да освещава побойниците в униформи и новите им автомобили за превозване на арестанти по време на протестните демонстрации.

 

 

 

 

 

 

 

 

А къде е “бункерният страрец”, питат руски опозиционери саркастично? Масово между тях се шири мнението, че се крие в бункер преди, по време на и след големите протести, предизвикани от арестуването и осъждането на неговия политически противник алексей Навални?

“А, лъже там ( под земята), значи е жив”, иронизират го с колаж от стар съветски филм шегобийците…

 

6 мнения за “Съветофили от БСП почетоха Деня на защитниците на режима в Москва”

 1. Де да бяха само съветофили. Даже те са повече путинофили защото нанофюрера е “много як”. Е,… се нон стоп с пиндостанци и гейропци. Въпреки че, след “най-голямата геополитическа катастрофа на 20-ият век” няма нито една нова разроботка на каквото и да е оръжие в РФ. Само “дълбоки модификация” които се изрязават най-паче в изтъргване на ръждата и пребоядисване на ракети. Примерно, според МП на Армения, Никол Пашинян, ефективността на “Не смешите мои искандери” в последната война в Нагорни Карабах е била под 10%. Взривяване при самото изстрелване или отклонение на км-и от целта.
  Сега за Димитър и останалите приятели от БЛОГА НИ, любители на историята на ВСВ един клип в две части преставен от Ал. Иларионов с участието на Патриарха Суворов, Академика Солонин и после презентация на Генерала Бешанов. За мен, последния е най-добрият изследовател на военните операции. От него узнах И, че единственият морски десант на Червенознаменният флот е бил някъде в ранната пролет на 45г. в Източна Прусия, Там морските барети са се изхитрили да десантират на плацдарм завзет вече от сухопътните им колеги. И те, така.

  https://aillarionov.livejournal.com/1217111.html

  https://iknigi.net/avtor-vladimir-beshanov/

 2. Преди много време един мой познат, вече покойник, направи много точен коментар по повод робството.
  На маса стана въпрос за това колко кофти е било по време на робството, а той каза “зависи от коя страна на камшика си”.
  За Паргов, който е откъм дръжката на камшика, руснаците са освободители. Той има защо да благодари. Половин век държаха камшика еднолично, още четвърт век го държат ту сами, ту с другарска помощ. Защо да се оплаква Паргов? Без освободителите щеше да е говедар или най-много оператор на РК1 в строителството. За него по-добри от освободителите няма. Иначе ще трябва да работи за прехраната си, все едно е някакъв … обикновен човек.

 3. “…мисия и тя е свързана с отстояването на общочовешките ценности, борбата не се ограничава в националните граници, а до победата на доброто над злото” Като се има предвид, че тези ценности са задавани еднолично от Сталин на Червената армия трябва ли да разбираме, че всъщност в цяла Русия има само един човек? А другите какви са?

  Нали уж БКП на върховен партиен форум беше се отрекла от култът към личността? Какви са сега тези приказки от Паргов?

 4. 25-ти февруари,
  1932-ра година.

  Австриецът Адолф Хитлер получава германско гражданство.

  Това ще се окаже пагубно не само за Германия,
  но за Европа и за света!

  След кратък брак по сметка,
  диктаторът националсоциалист Хитлер
  и диктаторът социалкомунист Сталин
  се развеждат!

  Пламва пожарът на Втората Световна война!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.