Червените кръвни телца, които напускат туловището на БСП, захранват измършавялата националистическа патерица на Борисов

 

 

 

 

 

Когато един виден деец на голямата БСП я напусне точно преди парламентарните избори, за да се кандидатира от малката ВМРО, това е прецедент. Той може да се определи като случайност. Но когато и червен депутат направи същото, това вече прилича на закономерност.

По каква логика, ако наистина толкова му се иска да е в парламента, прехваленият експерт на “Позитано” по външна политика Боян Чуков ще рискува да заложи на далеч по-малката вероятност да си сбъдне мечтата в листите на “македонските революционери”, отколкото на гарантирано печелившата червена бюлетина?  

Ами Иван Иванов, напускайки в последния момент кораба на същата партия, за да се качи на гемиите на Каракачанов – той също ли е “камикадзе”?

Чуков се изповядва пред Борисовата рекламна агенция ПИК , в която е на пиедестал без да му придирят за офицерството в ДС ( както на други, анатемосвани като “ченгета” ) , че така щял да спасява самата България. Скромно, почти като Борисов, който много пъти ни е заявявал с действията и самохвалствата си “България, това съм аз”!

Иванов пък е заподозрян, че е сърдит на партията си заради едно наказание, което му е наложила заради (зло)употреба с юмруци срещу друг другар. Дали обаче това е истинската причина за това преливане на червени кръвни телца в организма на една “революционна” организация, която към момента не дава признаци на бъдещ живот в следващия парламент?

Нещо не се връзва по стандартите на социологикта.

Там е работата, че освен на самите националисти, които предпочитат за благозвучие да бъдат наричани патриоти, има и друг, който стиска палци те да прескочат с коня шарколия портите на бившия партиен дом, превърнат от ГЕРБ в обиталище на парламентаризма. Това е самият Борисов.

На премиера, ако съдим и по днешното потвърждение на заместника му Томислав Дончев пред една телевизия, не му е омръзнало да е премиер, както несправедливо го заподозряха мнозина. Вярно е, че би предпочел да се оттегли на върха на държавата да си почине церемониално като главнокомандващ от главоболието вечно да запушва с нашите пари лакомите човки на своите пеликани и устите на разни недоволни гилдии, за да оцелява още и още като раздавач на порциите в държавата. Но президентстването все пак нито му е в кърпа вързано, ако се престраши да се изправи срещу Радев, нито му гарантира протекция от ровене в кирливите му партенки с 10 годишна, че и по-голяма давност. 

Единият президентски имунитет, както се видя от акцията на Гешев в самата сграда на “Дондуков” 1 , не е достатъчен, за да може Борисов да спинка спокойно. Този вариант му е резервен, макар и бленуван в сънищата му край онези шкафчета.

Ето защо на Борисов му е решаващо важно доказаната му “патриотична” патерица да докоцука  от другата страна на следващата парламентарна бариера. Нужно му е като сънотворно на болен от инсомния. 

Никак не преувеличавам. Само насочвам прожектора към тъмната страна на вероятната мотивация за необичайното явление, каквото е бягството от голямото към малкото, което се наблюдава сега като някаква аномалия в политическия климат.

Не, не казвам, че Борисов ( лично) се е помолил на двамата червени бегълци от червения келепир да рискуват да се преместят в застрашената от изпадане от парламентарната каруца чета на Каракачанов. Само твърдя добре известното: когато Борисов много иска нещо, в неговата държава винаги се намират средства ( във финансовия и в по-широк смисъл), за да бъдат задоволени неговите “човешки нужди”.

 

11 мнения за “Червените кръвни телца, които напускат туловището на БСП, захранват измършавялата националистическа патерица на Борисов”

 1. Европейското командване на НАТО: Черноморският регион може да стане следващият обект на руската агресия
  Приоритет за Алианса е укрепване на отбранителното партньорство, защото Русия заплашва партньорите от Алианса като разполага въоръжения в Крим

  https://faktor.bg/bg/articles/evropeyskoto-komandvane-na-nato-chernomorskiyat-region-mozhe-da-stane-sledvashtiyat-obekt-na-ruskata-agresiya

 2. бокоТИКВАТА позволи на МВРО да купува гласоподаватели през 2017г. за парламентарните избори, след това бокоТИКВАТА позволи на МВРО да си купят двама евродупетати през 2019г., след това бокоТИКВАТА позволи на МВРО да си купят стотици съветници и кметове на местните избори през 2019г.!
  И сега бокоТИКВАТА ще позволи на МВРО да си купят парламентарните избори на 4 април, НАЛИ!
  Без купените гласове МВРО нямаше да има нито един депутат, нямаше да има нито един евродупетат и нито един кмет, НАЛИ!
  каракачанов е ПОРЦИОНната патерица на банкянската МУТРА, каракачанов е ЛОЙален на бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  ДОЛУ патрЕота каракачанов!
  ДОЛУ милиционерите от МВРО!
  ДОЛУ крадливите тескереджии от МВРО!
  ДОЛУ!
  НЕзабавна ОСТАВКА!
  ВЪН!
  МАРШ!
  ОСТАВКА!

 3. Прося извинение за отслоняването от зададената тема!
  САЩ и НАТО вече провеждат сухопътни, морски и въздушни учения в Черноморския регион, където Русия заплашва партньорите на НАТО с хибридна война и засилващо се военно присъствие в Крим.
  Румъния се опитва да стане център на тези усилия и се опитва да постигне засилване на американското присъствие, като инвестира 10 милиарда долара във военна инфраструктура, включително железопътна линия, шосе, самолетна писта и модернизация на военните бази.
  Сега Румъния настоява на нейна територия да бъдат разположени повече американски войници.
  “В района на Черно море е необходимо да бъде засилено американското присъствие. Ние винаги сме казвали, че ще се радваме да приемем повече американски войски. Смятаме, че това се вписва в работата ни по увеличаване на потенциала на сдържане и отбрана на НАТО, а също така служи на интересите на САЩ и Румъния”, казва бившият шеф на румънското разузнаване – Георге Майор.
  Той добавя, че Румъния е готова да поеме значителна част от разходите, за да се позиционира като един от главните съюзници на Америка в региона.
  През миналата година Румъния първа в региона разположи две системи за противоракетна отбрана “Пейтриът” и се готви да приеме още пет до 2025 година. Освен това Румъния купува още F-16 и разширява отбранителните си възможности по море.
  “По този начин Румъния става един от най-големите доставчици на военен потенциал в региона”, коментира Майор.
  Министърът на отбраната на Румъния Николае заяви по време на визитата си в Пентагона, че страната му от 2015 година харчи за отбрана минимум 2% от БВП, но че за увеличаването на американския контингент това може да се окаже недостатъчно.
  В същото време продажната банкянска твар бълнува бели яхти, платноходки и плажни дюшеци по източната ни граница, а подопечният му тумбак-воедовода „модернизира” въоръжението на българската армия, като ремонтира руските ни щайги СУ и МИГ при Путин.
  Ето, затова още необозримо дълго ще гълтаме пушека на „власите”!

 4. По всичко изглежда и Цоциолзите, до един, те си знат защо, рисуват около 4% за МВРО. Шкембе войвода му е гарантирано, че ще захлеби колкото е необходимо от т.н. контролиран вот. Милион мъртви души в избирателните списъци не са никак малце. За КОЙто си требе И плюс винаги готовия да отпусне ахмед Боздуган по циганска линия на “душманите”, “единство и борба на противоположностите”, нъл тъй недостигащото. Те на Бюрека му докараха фантастичните 11%, та колко му е за доказалите се пазители на статуквото патрЕоти. ДГД!

 5. Прескачането на Чуков във ВМРО е свързано с външнополитически министерски мераци.Евентуална коалиция при съставяне на правителство,ще бъде трамплин и легитимитане за външното министерство,което иначе ще бъде недостъпно за БСП,а тя иска да има таен агент вътре/не че няма и сега,но са нелегални./

 6. @ Krasnoselski
  Догадката Ви е много логична и сигурно е истина!

  Иво пише: “…Само насочвам прожектора към тъмната страна на вероятната мотивация за необичайното явление, каквото е бягството от голямото към малкото, което се наблюдава сега като някаква аномалия в политическия климат”
  Ако ВМРО не успее да влезе в следващия парламент, оня, “от тъмната страна” няма да има парламентарна маша, с която да блокира РС Македония по пътя й към интеграция в ЕС и (съответно) да носи негативите в международен и вътрешен план за това.
  Който не иска РС Македония да стане член на ЕС, точно той “от тъмната страна” в момента изпраща най-верните си и зависими камикадзета “от голямото” (ГЕРБ, БСП и другите си парламентарни групи) към “малкото” (ВМРО), за да му повиши шансовете.
  Знае се кой НЕ иска РС Македония да се присъедини към ЕС и прави всичко възможно (чрез машите си) да саботира това присъединяване? Същият онзи, който организира погрома в Македонския паламент и опита да направи преврат в Черна гора.
  Затова много да внимаваме и запомняме кои точно са онези ребята, които (по команда) започнаха да се присъединяват към ВМРО сега!

 7. Днес по всички телевизии видях как една свиня в прелял от сланина “скафандър” се качва на руски щурмовик Су 25, тръшва се на задната седалка и самодоволно грухти: “Няма руски самолети. Щом са платени от българските граждани са български”. То и “Балканският” поток е платен от българските граждани, ама български ли е?

 8. в самолета има десетки кухини,които могат да се контролират само при разглобяване в специализиран завод със специални инструменти и материали.А в кухините могат да бъдар монтирани радиоуправляеми устроиства.Наивно е да мислиш,че някой,който те обявява за цел ще ти ремонтира бойните самолети с които можеш да му окажеш съпротива.

 9. @ Кrasnoselski
  Дано свинята, която едва влезе със зор в кабината на “Су”-то да е запълнила и смазала всички кухини! Може да е разпрала и бронята на руската бракма. Но няма страшно, “су”-тата и без това няма да се ползват по предназначение, а само като пръскачки в селското стопанство.
  Чудя се този самолет как въобще излетя? 🙂

 10. “…има и друг, който стиска палци те да прескочат с коня шарколия портите на бившия партиен дом, превърнат от ГЕРБ в обиталище на парламентаризма. Това е самият Борисов.”

  Борисов може само да стиска палци, но мисля че руския кукловод не стиска палци, а дърпа конците!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.