Едим омерзен депутат каза на останалите, че са сбирщина от хора с най-низко качество и напусна парламента

По истински случай.

Из речта на един депутат, омерзен от статуквото, който напуска парламента. 

Кратко резюме на последното му изказване в парламента (без претенции за изчерпателност ):

“Положението вече е непоносимо. Страната ни стана главен източник на негативни новини…

Нашите градове и села тънат в боклуци. 

Младежите ни мрат по вина на наркобарони.

Огромно количество хора измират по пътищата.

На този площад и в тази сграда се намират хора, които са се влезли с подкупи, по наследство или чрез шуробаджанащина. Модно е да си уредят хубава пенсия , да могат да стиснат ръката на министър или на главния прокурор или поне да ходатайстват пред него за близките си, които уреждат на хубава работа.

Тези хора открито безчинстват веднага, когато дойдат на власт.

За 4 години и половина, откакто съм в парламента, съм виждал много мръсотия, лицемерие и бездушие. Но никъде не съм виждал съсредоточено такова количества хора с низки качества, както хората, намиращи се в тази зала.

Тук е пълно с провинциални чиновници, които спокойно си седят докато в техните райони цари разруха.

Страната деградира.

Перспективни и талантливи младежи напускат републиката и се държат прекрасно навсякъде, освен тук”.

Казва в последната си реч депутатът Мурат Асланов ( на снимката от видеото, разпространявана в руските социални мрежи). Не, не е от ДПС ( това съкращение в Русия се отнася за тамошния КАТ) .

Далеч съм да сравнявам далечния и непознат образ на Асланов с нашата национална иконона, но фамилията му означава Левски. Ни повече, ни по-малко.

 

 

 

 

Действието се развива в Дагестан. И както знаем, въпреки очевидните прилики, това е невъзможно да се случи към днешна дата в Булгаристан, главен източник на негативни новини не толкова сред бившите съветски колонии, каквато е на подчинение на Русиия  Дагестан и днес, а в клуба на най-богатите нации на света ЕС.

Тук и днес депутати само сменят една партийна хранилка с друга. И дори да напуснат парламента, не държат подобни речи. В страната на победилия Бойковизъм е така.

 

 

3 мнения за “Едим омерзен депутат каза на останалите, че са сбирщина от хора с най-низко качество и напусна парламента”

  1. Ръка на сърцето, га прочетох резюмето на дагестанският Левски първо си помислих: Брях, кога се е случило туй в нашио парламент и как съм го пропуснал. Да, ама НЕ!
    И трябва дебело да се напомни, че за далеч по-малки “прегрешения” в матушката просто убиват. И не само с Новичок. У нас, най-много да престанат да те канят след като се “дообясниш” по тАлАвизии разни на публични събития. “Опозицията” няма как да те “припознае” за “чужд сред свои, свой сред чужди”. Там, при беззъбите “опоненти”,на Буци по всички главни въпроси на дневният ред на “Републико наша, Здравей” има пълно съвпадение на позициите И клонът ще се счупи от неояли се мераклии за “избираеми” места. А те, в тези турбулентни времена се свиват кат шагренова кожа. Не се знае, знае ли се.
    Браво на Мурат Асланов!

  2. Браво! Достоен човек!
    В техния парламент има поне един такъв, а в нашия – не.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.