Кремъл се подигра днес и на Сиера Леоне, както на България още през 1992 година

Многократно съм изтъквал очевидния факт, че клаузата от т.14 в договора за приятелство с Русия от 1992 година е поредна подигравка с България. Защото там пише, че България и Русия обещават да се грижат взаимно за своите паметници на респективната територия на двете страни.

Тази имперска шега е съвсем съзнателно вплетена в отношенията ни с постколониалната ни владетелка, на чиято територия просто няма български паметници. 

На онези привърженици на коминтерновската правда, които ще ми изтъкнат, че нейде там стърчи паметник на Георги Димитров, ще припомня, че той е бил съветски гражданин и знаменита маша на Сталин за разправа с виновни или набедени за виновни пред него чужди комунисти, включително и с българи между тях, че и с цели партии.

А на паметника на Кирил и Методии в Москва, превърнат от десетилетия вече в сборен пункт за митингуване на руски шовинисти, никъде не пише те да са дошли “от българския земи”. А още по-малко се споменава, че руският народ им е благодарен за освобождението от собственото му безкнижие.

Досега стандартно се “шегувах” горчиво, че това е все едно да подпишем със Саудитска Арабия договор за взаимно обгрижване на респективните пустини в двете държави. Но Кремъл не спи. Грижи се да не сме сами в унижението. Дава нови поводи да се посмеем тъжно ( и над себе си).

Този път Руската Федерация е сключила договор със Сиера Леоне двете страни да се ангажират, че няма първи да разположат оръжие в Космоса. От уважение към африканската държава, нарицателно за бедност и изостаналост в света, ще си спестя квалификациите относно нейните възможности да изстреля в Космоса каквото и да било. Какво остава за оръжие – при това първа, изпреварвайки самата Русия, чиято космическа програма е изцяло зачената и развивана по милитаристични съображения.

НА СНИМКАТА: Сиералеонци обещават на Русия да не е я изпреварят с изстлерване на оружие в Космоса

 

 

 

 

Не питам защо Сиера Леоне си причинява тази подигравка, а защо България продължава да позволява на Русия да се държи с нас като със сиеролеонци на Балканите  https://theins.ru/news/239723

 

 

10 мнения за “Кремъл се подигра днес и на Сиера Леоне, както на България още през 1992 година”

 1. България позволява,защото президента и позволява на един полковник от КГБ да му тропа с юмрук по масата.,а вицепрезидента се навежда на колене пред него.

 2. за тази африканска реципрочност си спомних стар виц,в който в една африканска държава хванали и изяли западногерманския посланник.Извинили се и предложили за компенсация да бъде изяден посланника им в Бон.Реципрочно.

 3. И днес както и през1992 си заслужаваме гаврата!
  Не знам де юре доколко сме член на НАТО, но повече от убеден съм, че де факто не сме:
  “Българското Министерство на отбраната още преди 7 дни е уведомило НАТО и румънския Генерален щаб, че няма да може да участва в маневрите „Посейдон 21“ заради два открити случая на коронавирус.”
  Банкянският майцепродавец да беше пратил поне една-две бели платноходки, та да е пълен кашмер!

 4. Новият руски посланик посети Московското Подворие в София: Първа среща на московските църковни агенти в България

  Товарищ МУтрофанва вече е тук !!! Точно за честването на “освобождението” ни! Първата й среща е с московските църковни агенти, втората – с руския пРезидент и вицето му, което сигурно ще тръшне показно сланини в знак на кучешка вярност, между другото посоль Митрофанова ще попита защо над президентството вече не се вее руски флаг, защото е крайно време! Третата – благодарствената встрэча, ще бъде със строителя на Балканския руски поток, умникът, който засели Черномрието ни с руски военни ветерани и бандити, даже лично сряза лентата на втория (след Росенец) руски анклав Камчия и по матросовски, до последен дъх, с плажни чадъри, платноходки и водни колела, ще брани морето ни от натовските попълзновения. Вече 10 години този богатыр удържа завършването на гръцкия интерконектор, за да не тръгне по него друг, не руски газ. Крепи и МОЧА! Сигурно ще разговарят на принципа “молчать и выполнят” за даване на държавни гаранции за изкупуване на скъпия ток от бъдещата руска АЕЦ Белене, за данъците на “губещата” Лукойл…
  Ще стане въпрос, разбира се, и за скъпите руски ваксини, сдэлани на базата на мамунски аденовирус, за да станат най-после всички българи шимпанзета, с които определено ще се дружи по-лесно. Да здравствует майунската дружба! Ще дръпне товарищ МУтрофаова ушите и на главния прокурор, който още не е “зачистил” политическия елит от всички пронатовски и проевропейски лобисти и не ги е вкарал до един (предизборно) в затвора като Навални. Чак после ще дойде ред на встречите по линия на т.н.”културно” и всякакво друго сотрудничество. А хилядите соотечественици ще почакат, защото те, още преди да им бъдат отпуснати евтините държавни заеми, за да си накупят имоти в България, са били подробно инструктирани как да действат в условията на окупационно “сотрудничество”.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-noviyat-ruski-poslanik-poseti-moskovskoto-podvorie-v-sofiya-parva-sreshta-na-moskovskite-tsarkovni-agenti-v-balgariya

 5. Аз за разлика от автора не съм чел договора, но доколкото разбирам единственото условие там е да се грижим за паметниците, но не е упоменато къде да става тази грижа. По опита на София във всеки град да се прави по един “Музей на Социалистическо изкуство”, може и някоя необитаема физкултурна зала и да се се слагат там. Хем нема ги вали дъжда и да ги акат птичките – аз по-голяма грижа от това не мога да се сетя.

  На мен ми писна да гледам паметници на партизани и партизанки, миткопалаузовци, ремсисти и ремсистки, металурзи, комбайнери и на всякаква друга работническо-селска, учила-недоучила сган, с картченици и шмайзери на рамо – по най-хубавите ни улици. Тоя антифашизъм да спре веднъж за винаги- фашизъм в БГ е нямало! От нищо не са ни освободили.Даже обратното ! Баси филма – 30 години не можем да решим този проблем, станахме за смях на цяла Европа. 30 години! Трийсет! Колко време ще го влачим този казус?

  П.П. Макар, че сега си давам сметка, че говорим за държава, в която в Правец има паметник на Т. Живквов, а в Бяла Слатина (поправете ако греша) на Цола Драгойчева, като и 2-та монумента са направени след 1989 г. така , че явно искам твърде много от сънародниците си.

 6. Като за космически нелепото имперско “мислене” на руснаците, обичайно ще да е да
  се подиграват така нескопосно с цели държави. За нас, като потърпевши в този смисъл, предлагам на съдействалите “нашенци” за това унижение платени от държавата ни еднопосочни билети за космическо пътешествие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.